Şimdi Ara

Ucak yolculugunda IPhone serbest midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tür cihazların (tel gibi) uçak sistemlerine zarar vermediğini bir belgeselde izlemiştim. şimdiye kadar kaç uçak düşmüş tel açık diye? sedece bir önlem..
  • su adresin direk linkini verebilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: ozdoyumvolkan

thy ve atlas in internet sayfalarinda yönergeler var kalkis ve inis ani haric kullanilabilir diye.

yönergenin yanima çiktisini alip kapat diyenlerin gözüne sokuyorum bir sey diyemiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

bu tür cihazların (tel gibi) uçak sistemlerine zarar vermediğini bir belgeselde izlemiştim. şimdiye kadar kaç uçak düşmüş tel açık diye? sedece bir önlem..

Arkadaşım adamlar boşuna kapattırmıyolar.Bir bildikleri vardır izlediğin belgeseldeki adam sadece teori de üretmiş olabilir sonuçta o uçakların yapımında bu işi bilen birsürü adam çalışıyor.Telefonun açık olması uçağı düşürmeyip başka hasarlarda verebilir sonuçta pahalı aletler var uçaklarda....Yanlış bilgilendirme olmasın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaturk

THY da kalkış anonsunda pille çalışan herşey yasak diyor.

Bir tek THY yapıyo bunu zaten. Ama normaldir tabi dubai seferlerine bile ankaraya giden ucaklardan koymaya devam ederlerse ucakta konusmayı bile yasaklarlar yakında. Mesela Emirates'te neredeyse hersey serbest, notebook kullanan bile var fotograf makinası cd calar ipod hersey kullanılıyor
  • telefon sayesinde mısır patladıktan sonra abicim her halt olur diye dusunuyorum...
  • Tamam telefon yasak olsun tabi ki ama diger herseyi ve ucak modundaki iphone yasaklamasalar guzel olurdu. Mesela isteseler ucaklara telefonların hatlarını kesen bir sistem koyup sadece ucak modunda calısmalarını saglayabilen bir sistem gelistirebilirler. Boyle birseyin ucak ureten birine zor gelicegini zannetmem
  • abicim gerek yok ki, boeing firması zaten ucaklarda shield ozelligi saglayan yalıtımlı uretim yapıyor artık

quote:

Orjinalden alıntı: technicmen

Tamam telefon yasak olsun tabi ki ama diger herseyi ve ucak modundaki iphone yasaklamasalar guzel olurdu. Mesela isteseler ucaklara telefonların hatlarını kesen bir sistem koyup sadece ucak modunda calısmalarını saglayabilen bir sistem gelistirebilirler. Boyle birseyin ucak ureten birine zor gelicegini zannetmem
  • O zaman bu akıllı ucak firmaları ozelliklede THY herseyi yasaklıyo. Yeni ucaklarda oldugundan mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: technicmen

Tamam telefon yasak olsun tabi ki ama diger herseyi ve ucak modundaki iphone yasaklamasalar guzel olurdu. Mesela isteseler ucaklara telefonların hatlarını kesen bir sistem koyup sadece ucak modunda calısmalarını saglayabilen bir sistem gelistirebilirler. Boyle birseyin ucak ureten birine zor gelicegini zannetmem

böyle birşey yapılabilseydi yapılırdı kanımca. çok ütopik.
  • yanlış bilgilendirme olmasın cep telefonu olarak değil tabiki pil ile çalışan aletler.

http://www.thy.com/tr-TR/help/faq/on_board.aspx

ancak bu linkte değişiklik var pil ile çalışan aletler kısmı (game boy fotoğraf makinası kamera vs.) 2. madde de laptop cd kaset çalar olarak sınırlandırılmış.

çıktı almış olduğum kağıdı bulursam net ne yazıyor söyleyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: mcff

su adresin direk linkini verebilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: ozdoyumvolkan

thy ve atlas in internet sayfalarinda yönergeler var kalkis ve inis ani haric kullanilabilir diye.

yönergenin yanima çiktisini alip kapat diyenlerin gözüne sokuyorum bir sey diyemiyorlar.

• Neyse ben de bu yakınlarda artık bir deneme yapmıs olurum, serbest mi tam olarak yoksa degil mi diye. Sonra da basıma gelenleri yazarım artık buraya
  • uçaklarda yasaklanma sebebi aslında iniş ve kalkışlarda kullanılan yönlendirme aygıtıın cep telefonu ile aynı frekanslarda çalışıyor olması. uçak inerken pistin yüksekliği gibi hayati konularda hata olma riski var. milyonda birde olsa yüzlerce insanın hayatı söz konusu. ama tabi uçuş sırasında sorun çıkaracağı ile ilgili bir bulgu yok bildiğim kadarıyla
  • Ben uçak moduna alıp seyahat ettim . Herhalde hostess ile aranızdaki iletişime de bağlı biraz. Bana sorun hiç çıkarmadı hatta baya sıcak davranmıştı :) Beğendi mi ne :p
  • Sadece bize ozgu degil;

http://blogs.zdnet.com/ip-telephony/?p=2571

birde 10,000 feet uzerinde izin verilebiliyor diyor, bizim ic hatlarin ucus yuksekligi ne acaba..
  • Merhaba arkadasım ben ısım dolayısı ıle cok sık seyahat edıyorum ve seyahatler sırasında iphone benım ıcın bır vazgecılmez.Ben genelde iphone u ucak moduna alıyorum ve bırakın seyahat sırasında muzık dınlemeyı fılm seyretmeyı ınıs ve kalkısta foto bıle cekıyorum.Ucaklar ve teknıgı hakkındada bayagı bır bılgım var.Ucaklarda aslında gsm verı ıletısımi yapmak ıcın sım kart ıle baz ıstasyonu arasında yaymıs oldugu radyo frekansları ucagın ucus aletlerını ve auto pılotun beynını karıstırmaktadır.Bu sebepten dolayı yolculardan cep tel ve benzerı aletlerı kapatın ve ucus boyunca kullanmayın anonsu yapılmaktadır.Sen iphone ucus moduna aldıgın taktırde cıhazın ıcınde bulunan sım kart yerkure ıcerısınde ucagının gecmıs oldugu rotada hıc bır baz ıstasyonu ıle ırtıbata gecemeyecek ve ucagın ucus aletlerı ve auto pılota daha baskın cıkacak bır radyo frekansını ucak uzerınde toplamayacaktır.Boylelıkle de sen iphone cok rahat bır sekılde ucus modunda kullanabıleceksın.Yanı sım kartını cıhazdan cıkarmana gerek ok.Ucaklar ve teknıgı hakkında daha detaylı bılgı ıstersende pm atabılırsın.Saygılar.

• Arkadasım cok tesekkur ederim bu verdigin bilgi icin. Benim merakım sadece kullanıp kullanamıyacagım degil di, birazda isin aslını, sebebini, neye sebep oldugunu yada olmadıgını da merak ediyordum. Ama burda o kadar kafa karıstırıcı, tartısma yaratıcı bir soru olmasın diye ayrıntılarıyla sormamıstım. Eger sıkılmaz da daha detaylı bilgi verirseniz eminim ki okuyan herkes icin de cok faydalı olacak ve on yargıları kaldırıcaktır.
    Simdiden tesekkurler; saygılar..
  • Digital fotoğraf kamerasına bile şarlayan hosteslere uçuş modunu anlatmak imkansız. Her uçak kaçırıldığında ne kadar yolcu varsa telefonlarını açıp eşine dostuna, tv kanallarına bağlanıyor o zaman uçağın tepetaklak olması lazım :) Bazı AB ülkelerine ait havayollarında telefonun da açık kalabilmesi için gerekli önlemler alındı AIR FRANCE mesela. Türkiye dahil birkaç ülkeye de aynı değişiklikleri yapmaları için bir süre verildi.

Netteki bir haberde " Türk Hava Yolları (THY) Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, Yolcuların Uçakta Cep Telefonuyla Konuşmasına İmkân Veren Sistemi Bu Yaz Hazır Hale Getireceklerini Söyledi." diyor. Amca bu vaadi Mart ayında vermiş, yani bahsettiği yaz bu yaz ama...
  • Bircok kez tartıstım lanet hosteslerle ve hiçbi zamanda kapamadm :D

ucak kalkarken yasak sonra gören mp3 player sandıgından sorun yok
  • Şimdiye kadar uçuşlarda bir sorun olmamıştı 2 gün önce (thy) hostes yanıma geldi afedersiniz o ipod mu iphone mu dedi bende ne farkederki dedim.iphone yasak da dedi.bende yüzüne gülümseyerek baktım öyleyse ipod dedimgülümsedi ve gitti...
  • First/Business classta yolculuk edince pek sorun etmiyorlar ama ekonomi ile uçuş (yurt dışı) ta daha çok uyarı ile karşılaşıyorum.Her ne kadar flight mode u anlatmaya çalışsamda bazen sıkılıp kapattığımda oldu inat edip tartıştığımda.Eğer herhangi bir yerde/internet sitesinde resmi olarak yazılmış bir yazı var ise bende print edip yanımda götürürüm.
    Not: Flight mode da olan cihaz yasak laptop yasak değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.