|
Uçaklar için geliştirilen yerli “kara kutu” tanıtıldı
-
-
Katma değeri yüksek projelerin bir biri ardına hayata geçmesi gurur verici bir olaydır.
-
Kara değil bu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
A
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir gün de şöyle bir haber alabilecek miyiz? Şu yerli tohumu da ıslah ettik. Atıyorum kaliteli, bol buğday üreteceğiz. Buğday için dışarıya ödediğimiz A milyar dolar cebimizde kalacak ilk aşamada. Sonra ihtiyaç fazlamızı satıp... Ekmek de besleyici. Şu şu vitaminler var. Bayatlamadan en az bir hafta...
Emperyalist ağzıyla tarımı küçümseyen varsa... Çölde tarım yapan İsrail veya bataklıkta tarım yapan Hollanda salak sen mi akıllısın? Kanada, ABD gibi ülkeler geri kalmış da sen mi gelişmiş ülkesin? Bir araştır ABD'de Kanada'da tarıma verilen önemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 24 Temmuz 2024; 22:58:51 > -
X'de okumuştum uçağın kara-kutusunu böyle dirençli yapabiliyorsak tüm yolcu kabinini neden yapmıyoruz?
-
Uçak çok ağır olacağı için havalanmaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya hep merak ederim. Kara kutular suya düşerse güyya yerini belli ediyormuş. Arkadaş 10 senedir suya çakılan 1 tane uçağın kara kutısu bulunamadı! Malezya Uçağı nede en basitinden? Ya da suya düşen diğer uçaklardan biri bulunsa diğeri kayboluyor. Düzgün yerleştirsinler şu konum belirleyiciyi!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kara kutuların (uçuş veri kayıt cihazları ve kokpit ses kayıt cihazları) yerini belirlemek için çeşitli teknolojiler kullanılmaktadır. Bu cihazlar, bir uçak kazası durumunda önemli verileri korur ve kazanın nedenlerini belirlemeye yardımcı olur. Ancak, bazı durumlarda bu kara kutuları bulmak zorlu olabilir. İşte bu konudaki bazı ana nedenler:
- Derin ve Geniş Okyanuslar: Kara kutular, özellikle okyanusa düşen uçaklarda, çok derin ve geniş alanlarda bulunabilir. Okyanus tabanındaki engebeli yapılar ve geniş arama alanı, kutuların bulunmasını zorlaştırır.
- Sinyal Sınırlamaları: Kara kutuların yerlerini belirlemeye yardımcı olan su altı sinyalleri (pingler) genellikle 30 güne kadar sinyal gönderebilir. Ancak, bu sinyaller su altında yayılma sırasında zayıflayabilir ve arama ekiplerinin doğru yere odaklanmasını zorlaştırabilir.
- Fiziksel Zarar: Düşme sırasında kara kutular ciddi fiziksel zarar görebilir ve bu da sinyal gönderme kapasitesini etkileyebilir. Ayrıca, enkazın geniş bir alana yayılması durumunda kara kutuları bulmak daha da zorlaşabilir.
- Kayıtların Bulunamaması: Bazı uçak kazalarında, kara kutular su altı arama çalışmaları sırasında bulunamayabilir. Bu, Malezya Havayolları'nın MH370 uçuşu gibi bazı uçak kazalarında olduğu gibi, arama alanının çok geniş ve derin olması nedeniyle olabilir.
Malezya Havayolları'nın MH370 uçuşu gibi olaylarda, kara kutuların bulunamaması bu faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle olmuştur. Özellikle, uçakların geniş ve derin okyanus alanlarında kaybolması durumunda arama çalışmaları son derece zorlaşır ve bazen sonuçsuz kalabilir.
Her kazanın kendi özel zorlukları ve koşulları vardır, bu nedenle bazı kazalarda kara kutular kolayca bulunurken, diğerlerinde bulunması çok daha zor olabilir.
-
Haberi ciddi ciddi okuduktan sonra bu yorumu görünce çayı püskürttüm
-
Kardes sevinmek, daha iyisi icin umutlanmak dururken neden bu sekilde buğday arpadan basedip abuk subuk konusuyorsun.. karma değerli bir ürün yapmis miyiz yapmisiz, konuyla alakali daha iyisi daha guzeli de olur insallah deyip gecmek varken yok bugday niye uretmiyoruz niye arpanin iyisine calismiyoruz... sen calis hadi topla göçünü dön köyüne, ilk ben alkış çalacağım sana helal olsun verimli arpanet üretmis adam diye :) şaka mısınız m k
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gel bak ben sana SENİN BİLE ANLAYACAĞIN ŞEKİLDE anlatayım. Haaaaaa! de... Teknoloji (Tv, bilgisayar...), eşya (mobilya, kova...), sosyal (tatil, sinema) yemek. En çok parayı nereye veriyorsun? Ev geçindirmiyorsan babana sor. SENCE BİLE, SANA GÖRE BİLE hangisinin katma değeri yüksek?
Not: Biz öyleyiz de herkes de mi öyle? Adımın özel uçağı, yatı var... Bir uçak en az 40 sene kullanılıyor, adam uçakta 5000 dolarlık şarap içiyor. Şarabı açıyorsun bitiyor... kısacası evet milyarder de öyle.
Not 2: Tatile gidiyorsun, tatil paranın içine otel yemek için para koyuyor... Teknolojik alet alıyorsun atıyorum mikser. Belli yani yiyecek için kullanacaksın, yeme diye bir şey olmasa ne yapacaksın mikseri, buzdolabını, fırını... Onları da bak katmıyorum. Yiyeceğe say veya onları düş demiyorum. Ona rağmen bir iki yıllık hesabını çıkart bakalım en çok nereye para harcıyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 6 Ağustos 2024; 17:42:47 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Katma değeri yüksek projelerin bir biri ardına hayata geçmesi gurur verici bir olaydır.
|
Kara değil bu
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X