Şimdi Ara

Uçan bir laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 yıllık öğretmen laptopumun bütün upgradelere rağmen artık miyadını doldurması yüzünden laptop almayı planlıyorum ama benimki karmaşık bir mesele ara ara kafayı yedim :))

Şimdi laptop için önceliğim özellikler olmakla birlikte iyi bir markanın olması hemen sonrasında geliyor, iyi marka deyince akla sony, toshiba, asus belki hp geliyor, diğer markalar da kabulüm ama performanslarından sorun çıkarmayacaklarından emin olamıyorum, o yüzden buraya yazma gereği duydum.

Özellikleri en az:

t8400 veya p8600 işlemci (burda t ile p serisi arasındaki farkı bilmiyorum)

geforce 9600 (512 veya 1 gb) ekran kartı (veya dengi bir kart sizin tavsiyenize göre)

full hd ekran (16.4 ve üstü ekranlar)

250 gb 5400 rpm

3gb ram

blueray okuyucu

webcam

olan bir bilgisayar arıyorum. Çeşitli alternatiflere baktım, örneğin SONY VAIO VGN-FW21Z var ve 3058 ytl 12 taksitte, ama örneğin bunun ekran kartı ati 3650 (o kadar iyi bir ekran kartı değil sanırım) ve harddiski 500gb olmasına rağmen 4200 rpm(çok yavaş kalır gibi geliyor).

laptop 3000 ytl'ye kadar olsun istiyorum (biraz aşabilir üstteki örnek gibi) ve önceliğim iyi markalar (kötü markalar iyi performans gösterip sorunsuz olurlarsa onlar da kabulüm)

tabi özellikleri en az olarak yazdım, oraya dikkatinizi çekerim, yani daha yüksek de olabilir tavsiyeleriniz.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler...

• ee kimse yok mu tavsiyede bulunabilecek??
  • allienware düşünebilirsin yurtdışı imkanın varsa
  • Hocam bende fw21z'yi araştırdım ve hdd sorunu var evet 4200rpm 500gb için düşük en az 5400rpm ve üstü olması lazımdı doğrudur atı3650 pek iyi değil, değil aslında yani yüksek bir kart ancak biraz daha alt bir sürüm bunun yerine nvidia 9600m gt daha perfromanslı bir kart
    Sana önerebileceğim makine benimde yakında alacağım SAMSUNG R560-AS03TR
    Makine gerçekten çok güzel ekran kartı ve ram ddr3 tavsiye ederim incelemeye değer..
  • @ @kii

Hocam bilmiyordum bu markayı :)) çok süper özellikleri varmış, tabi Amerika'ya gidebilirsem yazın düşünebilirim, çünkü ebay felan nasıl alışveriş yapılır nasıl ucuza gelir hiçbir fikrim yok..

@orhan6894

Hocam tavsiye için teşekkürler ama ben ekran konusuna da takılmış durumdayım blueray de önemli çünkü alacağım laptop beni en az 3 sene götürsün istiyorum, 3 sene sonra pazarda 16:9 15.4" ten daha büyük ve bluerayli laptoplar standart olacak muhtemel, uzun süreli düşünmesem verdiğiniz tavsiye çok güzel...

Evet yok mu başka tavsiye? :))
  • blueray li olarak bir ara düşündüğüm asus m50vm modelini tavsiye edebilirim. blueray şart değilse de kendi kullandığım samsung r560as02 modelini, veya bunun bir üst modeli olan r560as03 modelini düşünebilirsin. fakat bu 3 model de 15,4". hem büyük ekran, hem blueray, hem de yüksek grafik kartı olarak bir de monster notebook ları incele bence.
  • Toshiba Qosmio F50-10g modeline de bir göz atmanızı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Adam gibi anakart önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• @aslanemre58

:)) tamam ben de tam ikinci msjımdan sonra teknosada gördüm bu laptopu ve normalde hp pavilliondaki fan sorunu yoktu, resmen aşık oldum :D

ama sorun şu ki 3888 liraya geliyordu, en uygun hepsiburada'da orda bile 3365, bakalım daha uygun bir yer çıkacak mı :)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @kii

allienware düşünebilirsin yurtdışı imkanın varsa

Kesinlikle tavsıye etmıyorum..... Hiç bulaşma....
  • quote:

Orjinalden alıntı: okitaay

@aslanemre58

:)) tamam ben de tam ikinci msjımdan sonra teknosada gördüm bu laptopu ve normalde hp pavilliondaki fan sorunu yoktu, resmen aşık oldum :D

ama sorun şu ki 3888 liraya geliyordu, en uygun hepsiburada'da orda bile 3365, bakalım daha uygun bir yer çıkacak mı :)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler...

Hocam dolar biraz daha düşerse 3000 tlye alabilirsin şimdi 3368 tl.HB'daki kampanyaları takip et.Bazen doları sabitliyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanemre58 -- 24 Ocak 2009; 15:00:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.