Microsoft Security Essentials (MSSE), henüz gelişme aşamasında olamasına, istatistik olarak bir çok programdan nispeten daha az virüs tanımasına rağmen, diğer programların tanıyamadığı virüs ve türevlerini tanıyıp, temizleyebiliyor.
En ilginç noktaları ise proramın MS'nin sitesinden bulunduğunuz ülkeye göre indirebiliyorsunuz; yani, ülkemizden erişimi yasaklanmış sitelere girebilmek için DNS ayarlarını değiştirdinizse programı indiremiyorsunuz. Ayrıca program "lisans" taramasıda yaptığı için "kırık windows" kullananların uzak durmasında da fayda var.
Programın en beğendiğim yönü ise bazı AutoCAD kullanıcıların, her çizim dosyası bulunan klasörde karşılaştıkları, "Bursted.A.1" virüsü içeren, tek hedefi AutoCAD olan "acad.lsp" dosyasını tanımlayıp, temizleyebiliyor. Ayrıca, ücretysiz programda pek bulunmayan, ağ üzerinden tarama özelliği ile, server'daki tüm dosyaları tarayıp, bu virüs temizlenebiliniyor.
çok teşekkürler, hemen deniyorum İnşaallah Windows Defender gibi pasif bi program değildir
ürünü microsoftun kendi web sitesi üzerindende işletim sisteminize uygun olan versiyonu olarak indirebilirsiniz...
Görünümü bu şekilde
Kullanmak isterdim ancak orjinal işletim sistemine sahip değilim.
Ben kullanıyorum.Hatta nod32'den daha başarlı buldum.Virüsleri bulup silebiliyor.Basit bir arayüze sahip.Tavsiye ederim.Orjinal işletim sistemi kullanıyorsanız ya da orjinalleştirdiyseniz gidipte antivirüs programlara onlarca tl bayılmayın.Bu antivirüs işinizi fazlasıyla görecektir.