Şimdi Ara

ÜCRETSİZ CESCESOR KARTUŞ DOLUM MÜREKKEBİ! - KULLANICI TESTLERİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
20.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlginiz için teşekkürler
  • cescesor bey pm attım DURABRITE ile ilgli ilgilenirseniz sevinirim
  • Cessesor arkadaşım ben tamer...hani dükkanınıza gelip canon mp 610 un muadil kartuşlarımda sorun çıkmıştı...ben dükkana bırakmıştım.sağolasınız tamir etmişsininiz...şu anda süper çalışıyor.bi sürü baskı aldım...ilginize teşekkürler
  • Ekran görüntüsü
     ÜCRETSİZ CESCESOR KARTUŞ DOLUM MÜREKKEBİ! - KULLANICI TESTLERİ

Buda çıktı
     ÜCRETSİZ CESCESOR KARTUŞ DOLUM MÜREKKEBİ! - KULLANICI TESTLERİ

Mürekkepler ultra değil durabrite değil normal 115gr lık

yazıcı epson dx8450
    kağıt olarak hp nin premium kağıdını kullandım 280 grlık olanı
    fotoğraflar tarayıcıdan pc aktarırken renkler biraz soluyor tarayıcının ışığından kaynaklanıyor galiba çünkü gözüm bu şekilde görmüyor fotoğrafı

• taratarak böyle bir çıktı alman süper sonuç
  • Ben cescesor kartuşlarından aldım önceleri iyiydi ama sonradan siyah mürekkep çok soluk çıkmaya başladı. bilgisayardan bişey yazdıracağım zaman siyah yerleri bordo olarak yazıyor. taratıp, siyah beyaz yazdırdığımda da soluk bir şekilde ve çizgili çizgili yazıdıryor sorun nerden olabilir acaba?
  • Sayın Cescesor yetkilisi; Canon PGI-525BK CLI-526BK/C/M/Y/GY (6 Renk) Kolay Dolum Kartuşu, Dolan Kartuş Seti, Bitmeyen Kartuş ürününüzü (Canon Pixma MG6120 MG6150 MG6170 MG6180 MG8120 MG8150 MG8170 MG8180) uyumlu yazıcı modelleri olarak sitenizde belirtmişsiniz.
    Benim öğrenmek istediğim GRİ (GY) rengi için elinizde mürekkep varmı? 6. kartuş yani GRİ için ne öneriyorsunuz?
    Ayrıca Canon mürekkep ürünlerinin arasında PGI-525BK CLI-526 kartuşları için PGI-520 CLI-521 olan mürekkeplermi kullanılacak?Bu kartuşların kendi mürekkeplerinden sitenizde bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 13 Şubat 2011; 18:51:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teslaxxx

Ben cescesor kartuşlarından aldım önceleri iyiydi ama sonradan siyah mürekkep çok soluk çıkmaya başladı. bilgisayardan bişey yazdıracağım zaman siyah yerleri bordo olarak yazıyor. taratıp, siyah beyaz yazdırdığımda da soluk bir şekilde ve çizgili çizgili yazıdıryor sorun nerden olabilir acaba?

Yazıcı kafasında sorun-tıkanma olabilir... Sorununuz; kartuşlarla alakalı değil büyük bir ihtimalle kafa tıkanmasından kaynaklı. Mürekkeplerin tüm nozüllerden püskürtülememesinden kaynaklı, çizgili çıktılar alıyorsunuz. Yazıcınızın yazılımını kullanarak yoğun bir biçimde kafa temizlemesi yaptırmanız sorunuzu çözebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

Sayın Cescesor yetkilisi; Canon PGI-525BK CLI-526BK/C/M/Y/GY (6 Renk) Kolay Dolum Kartuşu, Dolan Kartuş Seti, Bitmeyen Kartuş ürününüzü (Canon Pixma MG6120 MG6150 MG6170 MG6180 MG8120 MG8150 MG8170 MG8180) uyumlu yazıcı modelleri olarak sitenizde belirtmişsiniz.
    Benim öğrenmek istediğim GRİ (GY) rengi için elinizde mürekkep varmı? 6. kartuş yani GRİ için ne öneriyorsunuz?
    Ayrıca Canon mürekkep ürünlerinin arasında PGI-525BK CLI-526 kartuşları için PGI-520 CLI-521 olan mürekkeplermi kullanılacak?Bu kartuşların kendi mürekkeplerinden sitenizde bulamadım.

Merhaba,
    Canon Cli526 gri mürekkep olarak aşağıda verilen linki kullanabilirsiniz. Diğer 5 renk için Pgi520 cli 521 mürekkepleri uygundur; damlacık boyutu ve renk tonajları birbirine uyumludur. İyi çalışmalar...

http://www.cescesor.com/500ml-Ultra-Canon-Cli-521GY-Gri-Kartus-Dolum-Murekkebi-Murekkep,PR-3960.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [CESCESOR] Hakan -- 15 Şubat 2011; 9:29:16 >

• quote:

Ben cescesor kartuşlarından aldım önceleri iyiydi ama sonradan siyah mürekkep çok soluk çıkmaya başladı. bilgisayardan bişey yazdıracağım zaman siyah yerleri bordo olarak yazıyor. taratıp, siyah beyaz yazdırdığımda da soluk bir şekilde ve çizgili çizgili yazıdıryor sorun nerden olabilir acaba?

Merhaba,
    Yazdırma kafasında tıkanıklık oluştuğunda bu tür problemle karşılaşılabilir. Yazıcı ayarlarından yoğun kafa temizleme işlemini yaptırınız ve renk deseni çıktısı alınız. Problem devam ediyorsa, kartuşları hazneden çıkarın, haznedeki gri renkli kolu kaldırın ve yazdırma kafasını yazıcıdan çıkartın. 10 ml' lik bir şırınganın iç kısmında bulunan siyah plastik contayı çıkartın ve yazdırma kafasında siyah kartuşun takıldığı bölümde filtreye benzeyen yuvarlak port' a siyah şırınga contasıyla basınç uygulayın( Şırınganın içinde bulunan siyah conta, az basınç uygulayacağından yazdırma kafasında sorun oluşmayacaktır.). Hazneyi ve kartuşları yazıcıya taktıktan sonra kafa temizleme yaptırıp çıktı almayı deneyiniz. Lütfen sonucu belirtiniz.
    İyi çalışmalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: [CESCESOR] Hakan

Merhaba,
    Canon Cli526 gri mürekkep olarak aşağıda verilen linki kullanabilirsiniz. Diğer 5 renk için Pgi520 cli 521 mürekkepleri uygundur; damlacık boyutu ve renk tonajları birbirine uyumludur. İyi çalışmalar...

http://www.cescesor.com/500ml-Ultra-Canon-Cli-521GY-Gri-Kartus-Dolum-Murekkebi-Murekkep,PR-3960.html

İlginiz için Teşekkürederim.
    Sormak istediğim bir konu daha var. Bu ürüne yine sitenizde bulunan canon sürekli besleme sistemi pgı520 clı521 için 6lı kartuş sistemine göre linklerdeki cıss sistemlerini uygulayabiliyormuyuz.Tabi hortumlarının hareketi mümkün olduğu haliyle.
    http://www.cescesor.com/6-x-100ml-Surekli-Murekkep-Besleme-Tanki,PR-236.html
    http://www.cescesor.com/6-Renk-Surekli-Murekkep-Besleme-Tanki,PR-152.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 15 Şubat 2011; 13:40:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

quote:

Orijinalden alıntı: [CESCESOR] Hakan

Merhaba,

İlginiz için Teşekkürederim.
    Sormak istediğim bir konu daha var. Bu ürüne yine sitenizde bulunan canon sürekli besleme sistemi pgı520 clı521 için 6lı kartuş sistemine göre linklerdeki cıss sistemlerini uygulayabiliyormuyuz.Tabi hortumlarının hareketi mümkün olduğu haliyle.
    http://www.cescesor.com/6-Renk-Surekli-Murekkep-Besleme-Tanki,PR-152.html

Merhaba,
    Kartuşların yazıcıya mürekkep veren kısmı süngerlidir. Bu durumda hava ile sürekli olarak temas halindedir. Uygulanan basınç hassasiyetle dengelenip kurulduğunda düzgün çalışır. Ancak günlük aldığınız çıktı sayısı 150- 200 sayfayı geçmiyorsa, sizin için boş maliyet olacaktır. İyi çalışmalar...

• quote:

Siyah mürekkepte aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kendi sitelerine attığım mesaja yazıcı ayarlarından kaynaklandığı şeklinde cevap geldi ama orjinal kartuşu kullanırken de dolum kartuşta da herhangi bir yazılım değişikliği yapmadım. En iyi kalitede yazdırsamda siyah çıktılar net değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olc007

quote:

Siyah mürekkepte aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kendi sitelerine attığım mesaja yazıcı ayarlarından kaynaklandığı şeklinde cevap geldi ama orjinal kartuşu kullanırken de dolum kartuşta da herhangi bir yazılım değişikliği yapmadım. En iyi kalitede yazdırsamda siyah çıktılar net değil...

Siyah rengin yada diğer renklerin soluk çıkması yazıcı ayarlarından kaynaklı olabilir ama sizin sorununuzda anladığım kadarıyla soluk çıkmasından öte çizgili çizgili yazdırmada var.Dolayısıyla bu durum sadece yazılımsal bir durumdan kaynaklı bir sorun olmaktan çıkıyor ve donanımsal bir sorununda olduğunu gösteriyor...
    Yazıcınızdan aldığınız çıktıda renkler soluk soluk çıkıyorsa ve özellikle bazı renklerde sapmalar aşırı derecede var ise yada çizik çizik çıktılar alıyorsanız bunun başlıca nedenlerini sıralarsak:

1. Yazıcınızın kafası tıkanmıştır.Bu tıkanma kısmen veya tamamen olmuş olabilir.Kısmen tıkanmalarda yani bir rengi püskürten şerit şeklinde hizalanmış deliklerden bir kısmı tıkanmış olabilir.Bu durumda o rengin olduğu çıktıda o renklerde çizgili çıktı alırsınız. Tamamen tıkanma olmuş olabilir.bu durumda da o rengi hiç alamazsınız ve alakasız renk sapmalı bir çıktı alırsınız.yada hiç almazsınız, tüm renkler tıkandı ise...
    hangi renklerde sorun olduğunu anlamanın en kolay yolu çoğu yazıcının yazılım ayarlarında yer alan nozzle check(püskürtme denetimi) püskürtme denetimi sayfasını yazdırırsanız yazdırma desenine bakarak hangi renklerde problem olduğunu dolayısıyla kafada yer alan o şeritte tıkanma olduğunu yada orenkteki kartuşda problem olmuş olabileceğini düşünmeliyiz...
    Çözüm yolları: en basit ama her zaman etkili olmayan yöntem, yazıcının programını kullanarak kafa temizleme işlemini(head cleaning) yaptırmak. 2-3 kafa temizleme işleminden sonra kısmen kapalı olan deliklerin açılma ihtimali yüksektir.Tamamen tıkanmış deliklerin açılma ihtimali ise düşüktür.
    en etkili yöntem ise direk baskı kafasına temizleme solisyonu veya alkolle(kolanya da olabilir tortusuz olmasına dikkat edin) müdahale etmektir.Bu mudahalenin şekli yazıcıdan yazıcıya farklılık göstermektedir.Yazıcı modelinizi yazarsanız çözüm önerisi sunabilirim...

2. yaşadığınız sorunun sebebi kartuşlardan da kaynaklı olma ihtimalide olabilir.Bu ihtimal zayıfda olsa her zaman vardır.Sorunun kartuşlardan kaynaklı olup olmadığını anlamanın en kolay yoluda orjinal kartuşlarınız var ise onlarla çıktı alıp aradaki farkı görmek olacaktır.Kartuşlardan kaynaklı sorunların genelinde; kartuşlarda yer alan hava kanallarının kapalı olmasından yada kartuş içinde yeterli hava akışının sağlanamamasından kaynaklı olmaktadır.Yeterli hava akışının olmamasından dolayı mürekkepler yeteri kadar çekilemiyeceğinden yada hiç çekilemeyeceğinden, çizgili veya boş çıktılar alıyor olabilirsiniz.Böyle bir durumdan şüphe edilirse ilk yapmanız gereken; kartuşunuzda var ise hava deliklerinin olduğu yeri kontrol edip açık olup olmadıklarına bakmak olacaktır...

yazıcınızın marka ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Siyah rengin yada diğer renklerin soluk çıkması yazıcı ayarlarından kaynaklı olabilir ama sizin sorununuzda anladığım kadarıyla soluk çıkmasından öte çizgili çizgili yazdırmada var.Dolayısıyla bu durum sadece yazılımsal bir durumdan kaynaklı bir sorun olmaktan çıkıyor ve donanımsal bir sorununda olduğunu gösteriyor...
    Yazıcınızdan aldığınız çıktıda renkler soluk soluk çıkıyorsa ve özellikle bazı renklerde sapmalar aşırı derecede var ise yada çizik çizik çıktılar alıyorsanız bunun başlıca nedenlerini sıralarsak:

1. Yazıcınızın kafası tıkanmıştır.Bu tıkanma kısmen veya tamamen olmuş olabilir.Kısmen tıkanmalarda yani bir rengi püskürten şerit şeklinde hizalanmış deliklerden bir kısmı tıkanmış olabilir.Bu durumda o rengin olduğu çıktıda o renklerde çizgili çıktı alırsınız. Tamamen tıkanma olmuş olabilir.bu durumda da o rengi hiç alamazsınız ve alakasız renk sapmalı bir çıktı alırsınız.yada hiç almazsınız, tüm renkler tıkandı ise...
    hangi renklerde sorun olduğunu anlamanın en kolay yolu çoğu yazıcının yazılım ayarlarında yer alan nozzle check(püskürtme denetimi) püskürtme denetimi sayfasını yazdırırsanız yazdırma desenine bakarak hangi renklerde problem olduğunu dolayısıyla kafada yer alan o şeritte tıkanma olduğunu yada orenkteki kartuşda problem olmuş olabileceğini düşünmeliyiz...
    Çözüm yolları: en basit ama her zaman etkili olmayan yöntem, yazıcının programını kullanarak kafa temizleme işlemini(head cleaning) yaptırmak. 2-3 kafa temizleme işleminden sonra kısmen kapalı olan deliklerin açılma ihtimali yüksektir.Tamamen tıkanmış deliklerin açılma ihtimali ise düşüktür.
    en etkili yöntem ise direk baskı kafasına temizleme solisyonu veya alkolle(kolanya da olabilir tortusuz olmasına dikkat edin) müdahale etmektir.Bu mudahalenin şekli yazıcıdan yazıcıya farklılık göstermektedir.Yazıcı modelinizi yazarsanız çözüm önerisi sunabilirim...

2. yaşadığınız sorunun sebebi kartuşlardan da kaynaklı olma ihtimalide olabilir.Bu ihtimal zayıfda olsa her zaman vardır.Sorunun kartuşlardan kaynaklı olup olmadığını anlamanın en kolay yoluda orjinal kartuşlarınız var ise onlarla çıktı alıp aradaki farkı görmek olacaktır.Kartuşlardan kaynaklı sorunların genelinde; kartuşlarda yer alan hava kanallarının kapalı olmasından yada kartuş içinde yeterli hava akışının sağlanamamasından kaynaklı olmaktadır.Yeterli hava akışının olmamasından dolayı mürekkepler yeteri kadar çekilemiyeceğinden yada hiç çekilemeyeceğinden, çizgili veya boş çıktılar alıyor olabilirsiniz.Böyle bir durumdan şüphe edilirse ilk yapmanız gereken; kartuşunuzda var ise hava deliklerinin olduğu yeri kontrol edip açık olup olmadıklarına bakmak olacaktır...

yazıcınızın marka ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Yazıcım Brother MFC-255CW. Dediğiniz kafa temizleme işlemini yaptırdım. 2 defa üst üste kafa temizleme yapınca siyah basklılardaki çizgilenme yok oldu. Fakat en iyi kalitede çıktı alsam bile siyah renk istediğim gibi değil. Koyu gri bir renk çıkıyor, tam siyah değil. Test sayfasında sorun yok ama siyah bölüm orada da grimsi.
    Üzerindeki kolay dolum kartuşu ve gayet yeterli bir hava deliği var. Dediğim gibi renkli çıktılarda yazma konusunda sorun yok (şimdilik). İnternet kanalı ile solüsyon mürekkep girişinden solüsyon verip temizlemeyi gördüm. Ama orjinal kartuşu bitirip başka mürekkep bile değdirmeden bu mürekkebi yazıcımda kullanmaya başladığımda (ilk dolumum ve kartuş hala yarım gözüküyor) eğer bu kadar çabuk zamanda kafa tıkanma yapacaksa sorun sizce kimdedir...

• Kafa temizleme işlemi yaparak probleminizi çözmüş olsanızda(kafa temizleme işlemi yaparak sorununuz çözülmüş gibi görülüyor olsada, diğer renklerde sıkıntı yokken sadece sıyahta problemin olması O mürekkebi şüpheli duruma düşürüyor), mürekkebin tam siyah çıkmaması normal bir durum değildir. Sizin yazıcınızın Siyah rengi Pigment bazlı mürekkep kullanır.pigment bazlı siyah mürekkepler, fotoğraf kağıtlarına tam bir siyah rengi veremezler ve mat dururlar.Ama sizin düz kağıtlarda siyah renkle ilgili bir probleminizin olmaması gerekiyordu.Tavsiyem, siyah mürekkebi aldığınız yerle irtibata geçene kadar O mürekkebi kullanmamanız olacaktır.
    Yaşadığınız sorun; bütün olasılıkları düşündüğümde en büyük olasılıkla mürekkepden kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz diyebilirim.Mürekkebi aldığınız yerle(Cescesor?) telefonla irtibata geçip, sorununuzu teknik birime iletirseniz mutlaka yardımcı olacaklardır.Gereğinide yaparlar diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon1977

Sizin yazıcınızın Siyah rengi Pigment bazlı mürekkep kullanır.pigment bazlı siyah mürekkepler, fotoğraf kağıtlarına tam bir siyah rengi veremezler ve mat dururlar.Ama sizin düz kağıtlarda siyah renkle ilgili bir probleminizin olmaması gerekiyordu.

Sayın falcon1977;

Başka bir mürekkep satan firmaya sorunlarım hakkında mesaj atıp mürekkepleri hakkında bilgi istedim. Gönderdikleri mesajın bir kısmında şunlar yazıyor.

brother mürekkepleri siyah ve diğer renkleri de dahil dye bazlı yapıya sahiptir. yani diğer yazıcıların büyük bir bölümünde olduğu gibi siyah pigment, renkliler ise dye bazlı değildir. bu bakımdan bu yazıcılar da epson yazıcılar gibi piezo elektrik yöntemi ile püskürtme yapmaktadır ki; bu da dünyadaki en son teknoloji olarak adlandırılır.

Bende yazıcımın siyah mürekkep olarak pigment kullandığını biliyordum ama bu firma sorunun pigment mürekkepten kaynaklandığını, benim yazıcımın dye bazlı mürekkep kullandığını söylüyor. Siz ne dersiniz.

• Şöle bi yanlış bilgi verilmiş ; Epson'ın Micropiezo teknolojisini epson pazarlamiyor sadece epson kullaniyor. Yani brotherda micropiezo yok.
  • arkdaslar bende brtoher mfc255cw kullanıyorum cescesordan murekkep aldım bende de siyahta problem war cook incee şekilde çizgi çizgi yazdırıyor tam doygun değil yanii diğer renklerde problem yok bunu nasi gidericez baska marka mukrekkep kullanmış olan warmı
  • arkdaslar bende brtoher mfc255cw kullanıyorum cescesordan murekkep aldım bende de siyahta problem war cook incee şekilde çizgi çizgi yazdırıyor tam doygun değil yanii diğer renklerde problem yok bunu nasi gidericez baska marka mukrekkep kullanmış olan warmı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.