Şimdi Ara

Ücretsiz Kredi Risk Raporu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
16
Favori
30.919
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: interior designer

3 kredi kartı kullanıyorum.

3'ünde en az asgarilerini zamanında ödüyorum 2 tanesinin tüm dönem borcunu ödüyorum.

1 banka kredim var mevduat hesabıma bağlı ve günü geldiğinde çekiyor. 2 yıldır 1 kere aksatmadım.

1 kmh kullandığım kredim var kmh'ın limitini hiç aşmadım.

Öğrenim kredisi borcumu yapılandırdım devlete borcum kalmadı.

4 yıldır düzenli maaş gelirim var kredi kartı kullandığım bankalarda.

1 yıldır çalışan ve kar eden bir şirketim var. ne vergi borcu ne çek senet sorunu yaşandı.

Ama kredi notum 1125 az riskli çıktı :D

--------------------------

Kayın pederimin 10-12 kredi kartına toplam 60 bin tl borcu vardı.

Evini arkadaşıan satıyormuş gibi gösterip arkadaşının adına kredi çektirdi.

Tüm kart borçlarını bir günde kapattı.

Sonra gidip o kredi kartlarının tamamında limitleri nakit olarak çekti.

Bununlada gidip kredi borcunu kapattı.

Şimdi hiç bir kartı ödemeyecek kredi kartlarıda dava açıp emekli maaşına el koyacak oda 300 Tl ye tekamül ediyor.

60 bin tl ayda 300 tl ile hiç faiz işlemese 200 ayda ödeniyor.

Kayın pederin kredi notu benden yüksek.... şaka gibi....

1-asgari ödeme kötü etkiler puanın %35i geçmiş kredi ödeme performansıyla hesaplanır.
    2-kredi geçmişiniz az 2 sene kısa olduğundan puana etkisi çok az ve miktarı da önemli muhtemelen düşük krediler
    3-öğrenim kredisi vergi dairesine bağlı, bankayla ne alaka. örneğin ben 5 sene ödemedim şimdi yeni taksitlendirdim puanım 1850..
    4-maaşınızın gelirinizin alakası yok puanla.
    5-şirketinizin karı zararı vergi borcu çeki senetleriyle puanın ne alakası var.

puanı neler etkiler buyrun okuyun LİNK

• quote:

Orijinalden alıntı: çohiyimiş

quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

3 kredi kartı kullanıyorum.

3'ünde en az asgarilerini zamanında ödüyorum 2 tanesinin tüm dönem borcunu ödüyorum.

1 banka kredim var mevduat hesabıma bağlı ve günü geldiğinde çekiyor. 2 yıldır 1 kere aksatmadım.

1 kmh kullandığım kredim var kmh'ın limitini hiç aşmadım.

Öğrenim kredisi borcumu yapılandırdım devlete borcum kalmadı.

4 yıldır düzenli maaş gelirim var kredi kartı kullandığım bankalarda.

1 yıldır çalışan ve kar eden bir şirketim var. ne vergi borcu ne çek senet sorunu yaşandı.

Ama kredi notum 1125 az riskli çıktı :D

--------------------------

Kayın pederimin 10-12 kredi kartına toplam 60 bin tl borcu vardı.

Evini arkadaşıan satıyormuş gibi gösterip arkadaşının adına kredi çektirdi.

Tüm kart borçlarını bir günde kapattı.

Sonra gidip o kredi kartlarının tamamında limitleri nakit olarak çekti.

Bununlada gidip kredi borcunu kapattı.

Şimdi hiç bir kartı ödemeyecek kredi kartlarıda dava açıp emekli maaşına el koyacak oda 300 Tl ye tekamül ediyor.

60 bin tl ayda 300 tl ile hiç faiz işlemese 200 ayda ödeniyor.

Kayın pederin kredi notu benden yüksek.... şaka gibi....

1-asgari ödeme kötü etkiler puanın %35i geçmiş kredi ödeme performansıyla hesaplanır.
    2-kredi geçmişiniz az 2 sene kısa olduğundan puana etkisi çok az ve miktarı da önemli muhtemelen düşük krediler
    3-öğrenim kredisi vergi dairesine bağlı, bankayla ne alaka. örneğin ben 5 sene ödemedim şimdi yeni taksitlendirdim puanım 1850..
    4-maaşınızın gelirinizin alakası yok puanla.
    5-şirketinizin karı zararı vergi borcu çeki senetleriyle puanın ne alakası var.

puanı neler etkiler buyrun okuyun LİNK

- vergi borcuyla alakası var cünkü e-haciz uygulanmıştı kaldırttım.

E-haciz döneminde bankalar hiçbirşeye izin vermiyordu.

- Maaşımla alakası var çünkü kredi kartı kmh vb işlemleri en sık kullandığım bankaya yatıyor maaşım.

Tüm ödeme işlem vb. şeyler o hesaplar üzerindewn geçiyor ve tüm dönem borcunu ilk gününde ödüyorum.

Aynı şekilde en sık kullandığım bu bankada düzenli ödeyip aksatmadığım kredim var.

- Şirketim online bir şirket ve tüm satışlarım bankama sanal pos ile geliyor. bankaya 1 tl borçö yapmamış olmama rağmen sürekli hesabımda para var.

sürekli bankadan kredi çekip ödeyemeyen müşterinin mi notu yüksek olur yoksa sürekli bankaya para yattığı halde hiç krediye ihtiyaç duymayan müşterinin mi?

- sadece 1 kredi kartımın asgarisini ödüyorum ama onuda 3-4 ayda bir tamamını ödüyorum.

Mesela sürekli çalışıtğım finanas da dönem borcum 4 bin üstü geliyor her ay 2 bin üstünde ödeme yapıyorum.

bin tl lik hsbc nin dönem borcunu tamamen ödüyorum.
    bin tl lik halk bankın genelde asgarisini ödüyorum. gecen ay ve bu ay tamamını ödedim şuan borcum 0.

haliyle sadece asgari ödeyene göre iyi olması gerekiyor.

Bence bu puanlama sistemi hatalı.

1 yıl önce bankalar kredi vermediği için biz kredi çekip akyın pedere yardım ettil.

Bugün benden daha yüksek kredi notu var.

saçmalık.

• interior designer kullanıcısına yanıt
    Evini arkadaşıan satıyormuş gibi gösterip arkadaşının adına kredi çektird

1 yıl önce bankalar kredi vermediği için biz kredi çekip akyın pedere yardım ettil.

Son 2 mesajınızda yazdıklarınız.......

• Suan findeks notunun yuksek olmasi yuksekten kastim 1700 1900 arasi olmasinin bir esprisi yok bir arkadas yukarda Ing den bahsedip maliyetini en Para ile kiyaslamis Ing nin verdigi kredi 7000 tl gibi kucuk tutarli kredi en Para 30000 tl Yi o maliyetten veriyor ciksin bir bankada findeks notunuz 1700 1900 arasi use 30000 tl veya 50000 tl ihtiyac kredisini veya yuksek tutarli konut veya tasit kredisi gibi kredileri versin bakalim Ing goz boyamak zaten kucuk tutarli kredileri bircok banks o maliyetten verir ayrica zaten findeksin puanlama sistemide ortada Bu riski hic bir banka almaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

Evini arkadaşıan satıyormuş gibi gösterip arkadaşının adına kredi çektird

Son 2 mesajınızda yazdıklarınız.......

bunda tuhaf olan ne var?

sana banka kredi vermiyorsa evin varsa bana satıyormuş gibi yaparsın bende giderim bankaya bu evi alacağım derim. Kredi çekerim ev benim üstüme geçer sen evinde oturmaya devam edersin benims enin adına çektiğim krediyi kullanırsın.

Geçen sene biz çektik verdik. yermedi. bu sene vini satıyormuş gibi yaptı arkadaşı kredi çekti.

Bende tutarsızlık yok çünkü yaşanmış olayı anlatıyorum.

siz art niyetlisiniz.

• Tekrar bakarsaniz vadesiz hesabinizi cek etmeyi unutmayin...Ozur dilrmeniz gereknez.....

• Ettim.. Onun icin eminim efendim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Gopc@

Güncel Notunuz
    1.545
    Kredi Limitleri (TL)
    8.200
    Borçlar (TL)
    4.546
    Kredili Ürünler
    4 ÜRÜN

Bunların tanımını yapabilecek biri var mı? Anladığım kadarı ile kredi limitleri toplam kart limiti? Ancak benim kartlarımın toplam limiti o değil? Borçlar dediği hanedeki borçlar ile benim mevcut borçlarımın toplamı aynı değil? Tüm kartlardaki toplam borcum 2100TL. Kredili ürün dediği kısımda sanırım toplam kredi kartı sayısı ama benim 4 tane değil ki? 2 tane?

esnek hesapları da dahil ediyor. kimi bankanın deyişiyle destek hesap. kimine göre ekpara. kimine göre ek hesap :)
  • 2014 nisan ayından akbank'a takibe girmişim artı para yüzünden geçen gün ödedim borcu bu gün puan sorgulayayım dedim ne borç görünüyor nede puan 0 olarak çıkıyor nedir sorun acaba birde takibe alındığımız için 5 yıl hiç bir kredili ürün kullanamayacakmıyız
  • tahaak kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl sorgulanıyor. Ben bulamadım
  • arkadaşlar mrb ben geçen ay finansbanktan kredi çekmiştim babamın teline msj gitmiş krediniz onaylandı falan diye çektiğim gün babamla aramız bozuk kendisinin bu krediden haberi olduğunu ve hangi bankadan kredi çekersem çekeyim ona bilgi geleceğini söyledi bankaya söyledim böyle bişeyi ilk defa duyuyorum mümkün değil diyo ama çektiğim kredinin smsi ona nasıl gidiyor orayı anlamadım bunun gerçeklik payı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbal

arkadaşlar mrb ben geçen ay finansbanktan kredi çekmiştim babamın teline msj gitmiş krediniz onaylandı falan diye çektiğim gün babamla aramız bozuk kendisinin bu krediden haberi olduğunu ve hangi bankadan kredi çekersem çekeyim ona bilgi geleceğini söyledi bankaya söyledim böyle bişeyi ilk defa duyuyorum mümkün değil diyo ama çektiğim kredinin smsi ona nasıl gidiyor orayı anlamadım bunun gerçeklik payı nedir?

Eger iletisim numaralarindan biri babanizin telefonu gozukuyorsa ancak olabilir. Aksi durumda imkansiz bencede. Sanirim babaniz baska birinden ogrenmis olabilir kredi cektiginizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodehimini

quote:

arkadaşlar mrb ben geçen ay finansbanktan kredi çekmiştim babamın teline msj gitmiş krediniz onaylandı falan diye çektiğim gün babamla aramız bozuk kendisinin bu krediden haberi olduğunu ve hangi bankadan kredi çekersem çekeyim ona bilgi geleceğini söyledi bankaya söyledim böyle bişeyi ilk defa duyuyorum mümkün değil diyo ama çektiğim kredinin smsi ona nasıl gidiyor orayı anlamadım bunun gerçeklik payı nedir?

Eger iletisim numaralarindan biri babanizin telefonu gozukuyorsa ancak olabilir. Aksi durumda imkansiz bencede. Sanirim babaniz baska birinden ogrenmis olabilir kredi cektiginizi.

hayır hat benim üzerime 6 ay önce kendim yeni hat çıkardım o hat kayıtlı bankaya yani hem teline finansbanktan sms gitmiş hemde mailine ödeme planı.bankayı aradım babamın numarasını verdim gönderilmesi mümkün değil böyle bi no yok bilgilerde dedi.babamda aynı anda öğrenirim diyor çektiğin anda çok şaşırdım valla

başka birinden öğrenme şansıda şu merkez bankasında teyzemin oglu calısıyo güvenlik olarak.birde bankalarla arası cok iyi hemen hepsinde çok saygın cok sevilen birisi oralara tembih etmiş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperBlack -- 1 Mart 2015; 2:14:44 >

• Valla enteresan bir durum. Hani sonradan ogrenebilir belki bankadaki tanidiklarindan. Ama aninda eposta ve odeme plani olayi sasirtti beni. Banka bunu babanizla paylasiyorsa suc isliyor. Bu sekilde bankayi tehdit edin,kisisel bilgilerimo korumadiniz deyin. enazindan sonraki islemlerde ise yarayabilir.

• Yillardir 1 gun borcumu aksatmadan odedim gununden once kac tane kredi cektim erken kapattim bilmiyorum ama kredi puanim esimden dusuk esim devlet memuru

Bu puan isi tam sacmakik

• quote:

Valla enteresan bir durum. Hani sonradan ogrenebilir belki bankadaki tanidiklarindan. Ama aninda eposta ve odeme plani olayi sasirtti beni. Banka bunu babanizla paylasiyorsa suc isliyor. Bu sekilde bankayi tehdit edin,kisisel bilgilerimo korumadiniz deyin. enazindan sonraki islemlerde ise yarayabilir.

birini etsem diğerini nasıl edicem acaba gerçekten böyle bi sistem var mıdır merkez bankasında yada kkb de arkadaşı falan varsa belki böyle bi başvuru yaparsa direk benim telime yönlendir falan demiş olabilir mi?bireysel de kredi versen kızada sordum o bile şok oldu valla sen bu babandan kork büyük adammış dedi güldü :D
  • quote:

quote:

Valla enteresan bir durum. Hani sonradan ogrenebilir belki bankadaki tanidiklarindan. Ama aninda eposta ve odeme plani olayi sasirtti beni. Banka bunu babanizla paylasiyorsa suc isliyor. Bu sekilde bankayi tehdit edin,kisisel bilgilerimo korumadiniz deyin. enazindan sonraki islemlerde ise yarayabilir.

birini etsem diğerini nasıl edicem acaba gerçekten böyle bi sistem var mıdır merkez bankasında yada kkb de arkadaşı falan varsa belki böyle bi başvuru yaparsa direk benim telime yönlendir falan demiş olabilir mi?bireysel de kredi versen kızada sordum o bile şok oldu valla sen bu babandan kork büyük adammış dedi güldü :D

Merkez Bankası ile alakası yok. Ancak bankanızla görüşün gelen sms ve mailin fotoğrafını alın bankanıza şikayet edin. Bankaların en büyük görevi müşteri bilgilerini sağlamaktır. Muhtemelen banka sisteminde babanızın telefon ve mail bilgisi var. Banka müdürü dahi olsa sizin hesabınıza bakamaz sebep yoksa. Şikayet ederseniz banka hesabınıza hangi şubelerden kim hesabınıza bakmış banka sistemlerinde çıkar. Gereksiz bakan kişiye uyarı daha önce yaptıysa kınama verilir, işten çıkarmaya kadar gider.

Bankada çok önemli bilgileriniz var imza sirküleri dahil,hesabınıza dikkat edin bunu bugun yapan yarın daha başka şeyler yapabilir hesabınızdan şikayet edin sonra onlar düşünsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: istceko

Hocam nasıl sorgulanıyor. Ben bulamadım

Soldaki menüden e devlet işlemleri var Orada kredi risk raporu var. Bu bölüme mail adresini yazar talepte bulunursanız bir güne ayrıntılı olarak geliyor. Ücretsizdir. Ve çok ayrıntılı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce yapmıştım. bir daha denesem yine ücretsiz mi yoksa paralı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

quote:

quote:

Merkez Bankası ile alakası yok. Ancak bankanızla görüşün gelen sms ve mailin fotoğrafını alın bankanıza şikayet edin. Bankaların en büyük görevi müşteri bilgilerini sağlamaktır. Muhtemelen banka sisteminde babanızın telefon ve mail bilgisi var. Banka müdürü dahi olsa sizin hesabınıza bakamaz sebep yoksa. Şikayet ederseniz banka hesabınıza hangi şubelerden kim hesabınıza bakmış banka sistemlerinde çıkar. Gereksiz bakan kişiye uyarı daha önce yaptıysa kınama verilir, işten çıkarmaya kadar gider.

Bankada çok önemli bilgileriniz var imza sirküleri dahil,hesabınıza dikkat edin bunu bugun yapan yarın daha başka şeyler yapabilir hesabınızdan şikayet edin sonra onlar düşünsün.

yani kredi çektiğim bankadan mı öğrenmiş bu durumu babam yoksa şimdi gitsem başka bi bankadan kredi çeksem yine sms gitmez mi?böyle genel olarak bi yere iletilen merkez bankası gibi yerden gidiyor olmasın sms

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.