Şimdi Ara

Ucube Heykele Eskişehirden Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.haberturk.com/polemik/haber/625676-eskisehirde-tartismali-sergi
     Ucube Heykele Eskişehirden Cevap

Eskişehir'de CHP'li belediyenin ev sahipliğinde heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek için açılan sergide caminin ucubeye benzetilmesi tepki çekti!..
    29 Nisan 2011 Cuma, 10:29:46
    Kars'ta yaptığı heykelle gündeme gelen heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek için Eskişehir'de açılan karma resim sergisinde yer alan resimler tepki topladı. Tepebaşı Belediyesi salonunda açılan karma resim sergisinde cami ucubeye benzetilirken, tesettürlü bir kadının ağzının iç çamaşırı ile kapatıldığı görüldü.
    Eskişehir Diyanet Mensupları Derneği Başkanı Battal Günçay, sergide yer alan bazı eserlerde inançlara hakaret edildiğini savundu. Günçay, "Bunun adına ne sanat ne de protesto denilemez. Bu hoş olmayan, yakışıksız bir durum. Burada değerlere, inançlara bir saygısızlık, hakaret var. Bu hiçbir dine veya inanca yapılamaz, yapılması da tasvip edilemez" dedi.
    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sergi salonlarını her gün farklı kesimlere verdiklerini belirterek, "Sergide ne tür resimler olduğunu bilmiyorum. Bazı haber sitelerinde resim sergisinin belediyemize ait olduğuna dair haberler var. Sergi bizim değil. Beni de din düşmanı olarak göstermeye çalışmışlar. Beni Eskişehir halkı ve Tepebaşı sakinleri çok iyi bilir. Ben ilçemde bulunan bütün camilere ve okullara yardım etmişimdir. Bu tür haberler yapanları şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.
    DİYANET-SEN'DEN SERGİYE TEPKİ
    "Ucube-Ebucu" adlı resim sergisine Diyanet- Sen'den sert tepki geldi. Sergideki iki resmin cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içerdiğini belirten Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "İçimizdeki Danimarkalılar yine hortladı. İslam ve inanç değerlerine bu denli fütursuzca saldıranları kınıyorum. Yüce dinimize ve inançlarımıza saldırmak için pusuda bekleyenlerin kampanyalarını
    ayıplıyorum" dedi.
    Savcıları da göreve çağıran Bayraktutar, "İslam dinine hakaret içeren, inananları
    rencide eden ve toplumda infial uyandıran kişiler hakkında derhal inceleme
    başlatılmalıdır" dedi. Bayraktutar ayrıca, Tepebaşı Belediye Başkanı ve resimleri
    yapanları halkımızdan özür dilemeye davet etti.
    Bir haber sitesinden alıntıdır ....

•  Ucube Heykele Eskişehirden Cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XsI -- 29 Nisan 2011; 22:12:58 >
  • Ayıp etmişler bence. Başka yolla tepkilerini dile getirebilirlerdi. Allah'ın evine el uzatmaları çok yanlış. Ben böyle düşünüyorum.
  • Hiç bir sorun göremiyorum ben geçiniz efenim.
  • napalım taşlayalım mı sergiyi? ben molotof getiririm
  • herkesin sanatı yorulaması farklı başbakan oyle yorumladı buda boyle ikiside eleştirilebilir ikiside normal en azından ben boyle düşünğyorum abartmaya gerek yok
  • müslüman görünümlü siyonistler bunları haber yapıyo

maksatları mayınlı arazileri fırat dicleyi ele geçirmek malum projeleri
  • bunu çizen ne anlatmaya çalışmış
  • vay ş...... an..... a.....

Yanlış anlaşılmasın ayaklarını denk almaları gerektiğini söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Nisan 2011; 23:23:06 >
  • dinciler gereksiz alınganlık yapıyor
    altı üstü bir iki tablo
    dikkate almaya bile deymez normalde
  • anlatılmak istenen o olmadığı için tabloda hiçbir sorun yok :)
  • bende karşıyım sanata değil tabiki sadece o tonlarca harcanan demir ve çimentoya. heykel yapacaksan adam akıllı bir boyutta yapılmalı...benim doğuda karakolum yok heykele harcanan betona demire bak. okulum yok...vs.. yıkanada karşıyım...
    bence paralarımız çar çür ediyor bunlarda göstergesi..
    haram olsun...bu insanların cebini düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 29 Nisan 2011; 23:28:22 >

•  Ucube Heykele Eskişehirden Cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zülkif gonzo -- 29 Nisan 2011; 23:33:04 >

• o heykeli 12 ay boyunca yakından görmüş biri olarak konuşuyorum . sadece başbakan ucube dediği için değerlendi bazılarının gözünde . yoksa ne olduğu belli değil . 12 ay boyunca her gördüğümde lan bu ne derdim geçip giderdim . eğer başbakan ucube demeseydi asla öğrenemeyecektim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

dinciler gereksiz alınganlık yapıyor
    altı üstü bir iki tablo
    dikkate almaya bile deymez normalde

Bu nasıl bir sıfattır,kavramdır görüş açısıdır.Dincilerde ne demek.Yuh ya bu kadar mı ötekileştirme olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.