Şimdi Ara

Uçuş bilgilerinin, yolcudan izinsiz olarak yolcunun ailesinin bir ferdiyle paylaşılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben 18 yaşını geçmiş, reşit biriyim. Yakın zaman önce, yaşadığım şehirden başka bir şehre kuzenimle beraber uçak vâsıtasıyla yolculuk yaptım. Şehir dışına çıkacağımı aileme söylemiştim fakat yolculuk yapacağım şehri ve şehirde ne yapacağımı aileme söylemedim, bu hususta kendileriyle bir bilgi paylaşmadım. Şehir dışına çıktıktan sonra babam benim nerede olduğumu bilmek ve kimle birlikte şehir dışına çıktığımı öğrenmek için havalimanındaki bir tanıdığına ulaşmış ve bu kişi aracılığıyla benim saat kaçta, hangi uçakla, nereye ve kimle gittiğimi öğrenmiş. Şimdi, ben benim uçuş bilgilerim hakkında babama bilgi veren bu kişi hakkında dava açabilir miyim? Sizce de burada bir suç yok mu? Havalimanındaki bu kişi nasıl olur da yolcuların bu bilgilerine izinsiz bir şekilde erişip bir başkasıyla paylaşabilir? Bu hususta alınan birtakım tedbirler yok mu? Yolcudan izin alınması gerekmesi bir yana, havalimanında başka mercilere de danışması gerekmiyor mu bu kişinin? Maalesef bu kişinin havalimanında ne iş yaptığını şimdilik bilmiyorum. Sadece bunun bir suç olup olmadığı, eğer suçsa o halde nasıl dava açabileceğimi, dava açarsam kazanma ihtimalimin yüksek olup olmadığı hakkında mâlûmat edinmek maksadıyla buraya yazmayı mâkul gördüm. Havalimanındaki bu kişi, bu bilgilere nasıl ulaşmış olabilir? Bu kişinin bu bilgilere eriştiğini kanıtlamanın dijital veya başka türlü yolları var mıdır? Varsa nelerdir? gibi birtakım sualler de yanıtlanırsa sevinirim. Mâlûmat sahibi zâtlar bu hususlarda şahsımı bilgilendirirse çok mesut olurum. Havalimanında görev yapan arkadaşlardan hukukla ilgilenen arkadaşlara kadar mâlûmat sahibi yardımsever tüm vatandaşlarımızdan bu hususta yardım diliyorum. Evet, önemsiz ve üzerinde pek durulmaması gereken bir konu gibi duruyor ama meselenin ardında başka şeyler de yatmakla birlikte içimde yılların birikmişliği var. Çevremdekileri nereden nasıl vurursam vurayım kârdır mantalitesindeyim artık. Kişisel meselelerime girmek istemiyorum, sadece bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum. Şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.