Şimdi Ara

Ucuz Windows 10 keyler güvenilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu 10₺'ye satılan Key'lerin MAK, Retail veya OEM olması fark eder mi? Ne gibi zararları ya da güvenlik sıkıntıları olur? Önerebileceğiniz düzgün, MAK satmayan bir satıcı var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ucuz Windows 10 Keyleri Güvenilir mi?

Windows 10 işletim sistemine uygun fiyatlı anahtarlar satın almayı düşünüyorsan, güvenilirlik konusunda endişelerin olması doğaldır. İnternette satılan ucuz Windows anahtarlarının güvenilir olup olmadığını öğrenmene yardımcı olacak birkaç önemli faktörü göz önünde bulundurmanı öneririz.

Retail Key Lisansları:

• Retail key lisansları, Microsoft'un yetkili satıcıları tarafından satılan ve en güvenilir Windows 10 anahtarları olarak kabul edilir.
    • Bu anahtarlar, birden fazla bilgisayara aktarılabilir ve kalıcı kullanım sağlar.
    • Ancak, genellikle diğer lisans türlerine göre daha pahalıdır.

OEM Key Lisansları:

• OEM key lisansları, bilgisayar üreticileri tarafından yeni bilgisayarlarla birlikte satılır.
    • Bu anahtarlar yalnızca o belirli bilgisayarda kullanılabilir ve aktarılamaz.
    • Retail key lisanslarına göre daha ucuzdur, ancak bazı kısıtlamaları vardır.

İnternetten Satılan Windows Keyleri:

• İnternetten satılan Windows keyleri, hem güvenilir hem de güvenilmez olabilir.
    • Güvenilir bir satıcıdan satın almak önemlidir.
    • Satıcının itibarını, müşteri yorumlarını ve anahtarların kaynağını araştır.

Güvenilir Bir Satıcıdan Satın Alma:

• Anahtar satın almadan önce, satıcının güvenilirliğini doğrula.
    • Olumlu müşteri yorumları, şeffaf fiyatlandırma ve 24/7 destek arayın.
    • Satıcının Microsoft'un yetkili bir ortağı olduğundan emin ol.

Diğer İpuçları:

• Fiyatı çok düşük görünen anahtarlara karşı dikkatli ol.
    • Kullanılmış veya ikinci el anahtarlar satın almaktan kaçın.
    • Anahtarları yalnızca resmi Microsoft web sitesinden veya yetkili satıcılardan satın al.
    • Anahtarın, Microsoft'un aktivasyon sunucuları tarafından kabul edildiğinden emin ol.

Ucuz Windows 10 anahtarları bulmak mümkün olsa da, güvenilir bir satıcıdan satın almak ve potansiyel risklerden kaçınmak çok önemlidir. Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarına uygun ve güvenilir bir Windows 10 anahtarı satın alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu konu hakkında başka bir sitede yazdığım yazım:

Bunlar MAK ( Multiple Activation Key) lisanslar. İnternette ücretsiz olarak bile bulabilirsin bu Key'lerden biraz şanslıysan. Kullanılmamasını önerenlerin neden kullanılmaması gerektiğini anlatamayacağı gibi kullanın diyenlerin de kullanmayın diyenlere karşı çıkamayacağı bir konu çünkü bildiğin etik meselesi. yani ben Windows'u satın aldım diyebileceğin bir key değil. hırsızlığa girer mi bilmem sonuçta bu olay Windows'un elinde istemese böyle bir şeyin önünü açmazdı ama yüzde yüz legal bir şey de değil. ancak microsoft'tan alacağınız 1000 TL lisans ile bu lisans arasında müşteri desteği harici bir fark var diyen adamı da ciddiye almayın.Dediğim gibi 3 tllik key ile 15, 20, 50 tllik keyler arasında bir fark yok en ucuzu hangisi ise (mağaza yorumları dikkate alınarak) onu alın benim zamanım var derseniz de internetten biraz araştırın tabi araştırırken windows'a herhangi bir .exe, .inf vb... dosyası indirmeyin ve google veya tarayıcınızın önermediği sitelere tıklamayın :)

bu arada ürünlerin yorumlarında gördüğünüz key sıkıntılı çıktı hemen değiştirdiler muhabbeti ise bu keylerin belli bir sınırı var atıyorum x keyi için 1000 tane makine lisanslanıyor bu satın alan arkadaş lisansladığında sınır dolmuş oluyor satıcı da yeni keyi gönderiyor alıcıya. yani satın aldığınız bir key ile satın alımdan sonraki ilk saatler 5, 10, 100 belki 1000 tane makine lisanslayabilirsiniz.

MAK keylerin patlama olasılığı:
    bu keyler Microsoft ne zaman ki bu MAK keyler suistimal ediliyor ben satın alımını doğrulayan bütün şirketlere yeni bir lisans türü çıkartıyorum diyip bütün MAK keyleri iptal ederse o zaman herkesin lisansı patlar ancak böyle bir şey tamamen mantık dışı. bir diğer yol da -Windows şimdilik yeni bir sürüm çıkartmayacak ancak- olur da 2 yıl sonra artık tak etti bize derse o zaman tıpkı şu an yeni gelen Mayıs güncellemesi gibi büyük bir güncellemeyi MAK kullanıcılarına vermez satın alımınızı doğrulayın o zaman alırsınız der ama burada da windows 7, 8, 8.1'den 10'a güncellenirken crackli Windows'ların orijinal lisans aldığını da unutmayın. Yani bu keyler patlamaz patlayamaz ve Windows kullanmanızı istiyor. keyler sisteme işlendiğine göre microsoft'un cebine 0.1 cent 0.05 cent de olsa para giriyor ki bu ev kullanıcısından amaçlanan kârdan çok daha fazlası :)

bir diğer "yasa dışı" yol da windows'u cmd'den komutlarla, toplu lisans keyi işleyerek lisanslamak bu bence kısmen tehlikeli çünkü o kodlar incelenirse özel bir KMS sunucusuna bağlanıyorsunuz. Bir KMS sunucusuna bağlanmanız karşı tarafın eline ne geçirir gerçekten tehlikeli mi orası meçhul ancak Windows'a verecek 1000 TL'niz ve milyonları döndürdüğünüz bir işiniz yoksa ve ayriyetten yukarıda bahsedilen nereden elde edildiği belli olmayan MAK keyleri satan kişilere sinir olup haksız kazanç elde etmelerini istemiyorsanız crack araçlarından bi kaç seviye daha fazla güvenli bir yol olduğu kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdaminTeki

bu konu hakkında başka bir sitede yazdığım yazım:

Bunlar MAK ( Multiple Activation Key) lisanslar. İnternette ücretsiz olarak bile bulabilirsin bu Key'lerden biraz şanslıysan. Kullanılmamasını önerenlerin neden kullanılmaması gerektiğini anlatamayacağı gibi kullanın diyenlerin de kullanmayın diyenlere karşı çıkamayacağı bir konu çünkü bildiğin etik meselesi. yani ben Windows'u satın aldım diyebileceğin bir key değil. hırsızlığa girer mi bilmem sonuçta bu olay Windows'un elinde istemese böyle bir şeyin önünü açmazdı ama yüzde yüz legal bir şey de değil. ancak microsoft'tan alacağınız 1000 TL lisans ile bu lisans arasında müşteri desteği harici bir fark var diyen adamı da ciddiye almayın.Dediğim gibi 3 tllik key ile 15, 20, 50 tllik keyler arasında bir fark yok en ucuzu hangisi ise (mağaza yorumları dikkate alınarak) onu alın benim zamanım var derseniz de internetten biraz araştırın tabi araştırırken windows'a herhangi bir .exe, .inf vb... dosyası indirmeyin ve google veya tarayıcınızın önermediği sitelere tıklamayın :)

bu arada ürünlerin yorumlarında gördüğünüz key sıkıntılı çıktı hemen değiştirdiler muhabbeti ise bu keylerin belli bir sınırı var atıyorum x keyi için 1000 tane makine lisanslanıyor bu satın alan arkadaş lisansladığında sınır dolmuş oluyor satıcı da yeni keyi gönderiyor alıcıya. yani satın aldığınız bir key ile satın alımdan sonraki ilk saatler 5, 10, 100 belki 1000 tane makine lisanslayabilirsiniz.

MAK keylerin patlama olasılığı:
    bu keyler Microsoft ne zaman ki bu MAK keyler suistimal ediliyor ben satın alımını doğrulayan bütün şirketlere yeni bir lisans türü çıkartıyorum diyip bütün MAK keyleri iptal ederse o zaman herkesin lisansı patlar ancak böyle bir şey tamamen mantık dışı. bir diğer yol da -Windows şimdilik yeni bir sürüm çıkartmayacak ancak- olur da 2 yıl sonra artık tak etti bize derse o zaman tıpkı şu an yeni gelen Mayıs güncellemesi gibi büyük bir güncellemeyi MAK kullanıcılarına vermez satın alımınızı doğrulayın o zaman alırsınız der ama burada da windows 7, 8, 8.1'den 10'a güncellenirken crackli Windows'ların orijinal lisans aldığını da unutmayın. Yani bu keyler patlamaz patlayamaz ve Windows kullanmanızı istiyor. keyler sisteme işlendiğine göre microsoft'un cebine 0.1 cent 0.05 cent de olsa para giriyor ki bu ev kullanıcısından amaçlanan kârdan çok daha fazlası :)

bir diğer "yasa dışı" yol da windows'u cmd'den komutlarla, toplu lisans keyi işleyerek lisanslamak bu bence kısmen tehlikeli çünkü o kodlar incelenirse özel bir KMS sunucusuna bağlanıyorsunuz. Bir KMS sunucusuna bağlanmanız karşı tarafın eline ne geçirir gerçekten tehlikeli mi orası meçhul ancak Windows'a verecek 1000 TL'niz ve milyonları döndürdüğünüz bir işiniz yoksa ve ayriyetten yukarıda bahsedilen nereden elde edildiği belli olmayan MAK keyleri satan kişilere sinir olup haksız kazanç elde etmelerini istemiyorsanız crack araçlarından bi kaç seviye daha fazla güvenli bir yol olduğu kesin.
    Hocam detaylı bir anlatım yapmışsınız. Konuyla kısmen alakalı bir soru. Acaba bize satılan key'in MAK key olup olmadığını önceden öğrenebilir miyiz?

Örneğin adamın biri gerçekte ucuz olarak 10 liralık bir MAK keyi sırf anlaşılmasın diye 100 liraya retail veya Oem gibi satmaya kalkabilir.

Bunun tespiti hangi aşamada ve nasıl mümkün?

Not: Bu konularda bilgi sahibi başka bir arkadaşımı da etiketlemek istiyorum. Selamlar.

Edit: slmr /dli ile sonradan öğrenebiliyoruz ama önceden key sorgulama yoluyla anlama yolu yok mu çevrimiçi olarak veya MS destek üzerinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Mayıs 2020; 3:38:40 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    satmaya kalkabilirler ve satıyorlar da. mesajda bahsettiğim kısımdan anlaşılabilir mesela yorumlarda kod ilk başta çalışmadı tekrar iletişime geçtim ikinci verdikleri kod çalıştı diyenler mak aktivasyon sınırına takılan kişiler. eğer ürüne bu yorum yapılmışsa demek ki orada mak key satılıyor. microsoft'un key sorgulatabilecek bir sitesi bildiğim kadarıyla yok. microsoft redeem diye bir site var ancak oraya girdiğiniz keyler giriş yaptığınız hesaba otomatik kaydediliyor. ancak retail veya oem satacaklarını pek düşünme çünkü retail satılanlar bile dediğin komut ile baktığında MAK key aldıklarını görüyorlar. son kullanıcıyı etkileyecek bir şey yok sen satın alıyim kafam rahat olsun diyorsan dediğim gibi ileride patlama riski çok az çünkü 2 yıl 3 yıl kullananlar var. microsoft yeni işletim sistemi çıkarma planı olmadığı için, olsa bile üst sürüme bu keylerle geçebileceğiniz için fazla düşünmenize gerek yok :)

• Microsoft store a flan giriliyormu ve bilgilerimizi kullanabilirlermi? Yeni pc alacağım için heyecanlıyım 1000tl win10 a veremem bütçem sınırlı oem key kendim yapabilirmiyim ya da bilgisyarcıya mı götüreyim?
  • Ben 50 liralık windows 10 pro key aldim 1 haftadır sorunsuz gidiyor yanında office 2019 professional plus keyi de verdiler
  • nereden aldınız hocam mahsuru yoksa özel mesaj atabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.