Şimdi Ara

ucuza orjinal windows alma rehberi (güncel paypal açık) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
42
Favori
36.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an durum aynı. Etkin değil ama guncellestirme yapıyor. Bu orijinal key olduğunu gösterir mi? Yarin obur gun korsan diyebilir mi? Peki etkinlestirme nasıl olacak? Bu şekilde Windows 10 rezervasyon gelir mi? (Guncellestirmeler devam ettiginden deneyemedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 24 Temmuz 2015; 4:00:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Şu an durum aynı. Etkin değil ama guncellestirme yapıyor. Bu orijinal key olduğunu gösterir mi? Yarin obur gun korsan diyebilir mi? Peki etkinlestirme nasıl olacak? Bu şekilde Windows 10 rezervasyon gelir mi? (Guncellestirmeler devam ettiginden deneyemedim)

Durum çok karışık isoyu indirirken yazdığınız keyi kabul ediyor bu demek oluyor ki key microsoft sunucularına gitti sunucular izin verdi de indirdiniz fakat etkinleşmiyor. Benim aklıma tek seçenek geliyor verilen keylerin aslında etkin olduğu fakat bu olayı/durumu bilmeyen insanlar adama mesaj atmıyor haliyle adam yeni key vermiyor adamın işine geliyor bence :) ayrıca eğer bu adam toplu key veriyorsa microsoft diyor ki ; toplu key alan kişiler sadece yükseltme yapabilir diye bir mesajı varda bulamadım arıyorum bulunca koyacağım buraya.

Microsoft açıklaması

1 Lisans = 1 Bilgisayar. Windows doğrulamasının başarısız olmasının bir diğer yaygın nedeni ise, lisansınızın izin verdiğinden fazla sayıda bilgisayara Windows yüklemeye çalışmanızdır. Örneğin, bir Windows kopyası satın alıp birden fazla bilgisayara yüklediyseniz, ürün anahtarı daha önce başka bir bilgisayarda kullanıldığı için çevrimiçi doğrulama başarısız olabilir. Normalde çoğu Windows kopyası için uyulması gereken kural, bir bilgisayara yalnızca bir Windows kopyası yüklenebileceğidir. Lisansınızın ne kadarına izin verdiğini öğrenmek için Microsoft Toplu Lisanslama web sitesine gidin.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tam emin olmamakla birlikte sanırım 2 türlü key sunuculara gidiyor birincisi doğrulama bu isoyu indirirken oluyor 2. olay etkinleştirme her bilgisayarda 1 sefer oluyor sanırım tam emin değilim. Mac adresinize tanımlanıyor (her bilgisayarında 1 adet özgün mac adresi olur) gibi düşünün :)

İnşallah bir gün microsoftun tam olarak ne demek istediğini anlarım, açıklamaları hep muallak net değil halkın dilinden cevaplar yazılmadığı için insanlar anlam karmaşası yaşıyor. Adamlar 1 cümle yazıyor 10 insan okuyup aynı fikirde olmuyor, böylede büyük bir firma işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 24 Temmuz 2015; 4:17:42 >

• Staree kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece benim başıma gelseydi su kafama takilirdi. Iso dosyasini baska bir bilgisayarda hazirladim. Bu iso dosyası o bilgisayarda özel mi oldu? Ama başkalarında da benzer problemler olduğu için sanki bu yüzden değil gibi geldi.

• quote:

Hocam sadece benim başıma gelseydi su kafama takilirdi. Iso dosyasini baska bir bilgisayarda hazirladim. Bu iso dosyası o bilgisayarda özel mi oldu? Ama başkalarında da benzer problemler olduğu için sanki bu yüzden değil gibi geldi.

Hayır özel olmuyor zaten key orjinal olduğu için sunucular iso indirmene izin veriyor ama aslında etkinleştirilmiş o key tek hak var etkinleştirme için kullanılmış! fakat o key ile istediğin kadar iso indirirsin ;) istediğin kadarda windows kurarsın fakat etkinleştirme olmaz.

Ha etkinleştirme olmazsa ne olur dersen bildiğim kadarıyla bütün güncellemeler alınamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 24 Temmuz 2015; 4:26:00 >
    Sağolun hocam. O zaman satıcı ile görüşeyim. Zaten mesaj yazmıştım, cevap gelsin diye bekliyorum. O zaman şu an Windows 10 alamam?

• quote:

Sağolun hocam. O zaman satıcı ile görüşeyim. Zaten mesaj yazmıştım, cevap gelsin diye bekliyorum. O zaman şu an Windows 10 alamam?

Ne demek ha benimde kafam ona takıldı bende şöyle bir durum oluştu. Herşey bitti oturum adımı yazdım Merhaba sizin için windowsu hazırlıyoruz ekranı bittikten sonra windows 10 rezerve edin diye bir yazı çıktı aşağıda rezerve et diye bir buton çıktı et dedim. Fakat windows etkinleşmeden rezerve ediliyor mu edilmiyor mu bilgim yok belkide bug belki başka bir durum.

Çok karışık işler gerçekten eğer windows 10 etkileştirme olmadan rezerv edilebiliyorsa o zaman ben edeyim windows 10 gelsin o keyle sıfır kurulum yapıp etkinleştireyim oh mis. Fakat tek key ile 100 kişi rezerve alır bu şekilde örnek verdim sayıyı. Saçma değil mi :D olmaz yani böyle birşey söz konusu değil sanmıyorum. Sadece etkinleştirme yapanlar faydalanabileceklerdir tahminim.

microsoft = ikilem,muallak :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 24 Temmuz 2015; 4:31:47 >

Ben de o da çıkmadı. Bir de çalıştıra "slmgr.vbs /dlv" yazınca kalan etkinleştirme sayısı 1000 diyor. Sanki daha önce etkinleştirilmemiş gibi.

• quote:

Ben de o da çıkmadı. Bir de çalıştıra "slmgr.vbs /dlv" yazınca kalan etkinleştirme sayısı 1000 diyor. Sanki daha önce etkinleştirilmemiş gibi.

Hımm... bu durumda aklıma bir tek keylerin ülke region kayıtlı olduğu geliyor yani rusya ipsi ile kayıt oluyor sadece global değil, adamın verdiği 2.keylerde global oluyor sanırım türkiye ipsi ile falan etkinleşiyor galiba başka bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar.

Çünkü etkin olsa senin dediğinde mantıklı 1000 olmaz.

Yarın microsoft türkiyeyi arayıp bilgi alırım. Bu arada adamla hangi yolla ne şekilde iletişime geçtin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 24 Temmuz 2015; 4:38:29 >
    Skype ile iletişim kurmayı tercih ettim. Daha eklemedi. Gündüz belli olur. VPN ile ülkeyi Rusya yapıp denesem mi?

• quote:

Skype ile iletişim kurmayı tercih ettim. Daha eklemedi. Gündüz belli olur. VPN ile ülkeyi Rusya yapıp denesem mi?

Dene bakalım bi ihtimal belki olur. Yarin microsoft ile gorusunce hersey açığa kavusur.

Ben yattim hayirli sabahlar sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sağol, sana da hocam. Rusya VPN si yokmuş elimde. Zaten riske girmeye gerek yok. Yarın belli olur durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 24 Temmuz 2015; 5:02:52 >
  • Satıcı yeni key gönderdi. Onu denediğimde sorunsuzca aktive oldu. Herhangi bir sorun yok şuan.
  • Microsoft'u aradım keyimi sordum bloklu korsan ürün dedi.
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Staree kullanıcısına yanıt
    Hangi yolla iletişime geçtiniz?

Staree benim de yeni key almam lazım o zaman. Var bir şeyler demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 24 Temmuz 2015; 11:45:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki yeni key farz oldu :) dediğim gibi bu işten anlamayanlar parasıyla korsan kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 24 Temmuz 2015; 11:56:46 >
  • Bende an itibari ile paypaldan satın aldım. 27,63 çekti.

Ya ben format atmadan yapmak istiyorum ama okuduğum kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil?

Bu konuda fikir verebilecek olan var mı? Çok makbule geçer format atmadan yapabilirsem.

Teşekkürler.
  • Satıl aldığımda, içerisinde key'in yazdığı bir link geldi.
    O sayfanın altında "Messages" kısmından yazıştık.
    Siz hangisini aldınız bilmiyorum ama 9.7 dolara satan eleman gayet ilgilendi.
    Gece mesaj yazıp uyudum, sabah uyandığımda yeni key göndermişti.

Muhtemelen dediğiniz gibi konudan habersiz bazıları para verip korsan kullanıyor olabilir.
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Ordan mesaj yazmak aklıma gelmemişti. Ordan yazayım teşekkürler.

• delioflu kullanıcısına yanıt
    Çalıştıra "slmgr.vbs /ipk ÜRÜN ANHTARI" yazarak key değişiyor sanırım, ama bunu etkinleştirme kısmından da yapabiliyoruz sanırım.

Format atmaya gerek var mı?

• Banada yeni key verdi, şimdi Microsoft'u arayacağım bakalım key ne durumda.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.