Şimdi Ara

UDEA UTR C10U ile RF haberleşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2Adet UDEA modülü kendi aralarında haberleştirmek için basit bi devre kurdum. Transmitter tarafında 2 adet buton ve reciever tarafında da 2 adet LED var. Butonlarla ledleri kontrol etmek istiyorum ancak bi türlü beceremedim.
    Udea nın sitesinde data yollamak için önce preamble daha sonra sencron bilgilerini yollayıp ardından datanın yollanılması söylenmiş.
    Yani ; preamble+sencron+data şeklinde. Bende buna dayanarak basit bi kod yazdım.

Transmitter için ;
    #include <16f628.H>
    #fuses INTRC_IO, NOMCLR, NOPROTECT, NOWDT, NOLVP
    #use delay(clock=4000000)
    #use rs232(baud=2400, xmit=PIN_A1, rcv=PIN_A0)
    void sencron() {
    putc(0x55); //preamble
    putc(0x55);
    putc(0x55);
    putc(0x55);
    putc(0x55);
    putc('X'); //sencron
    }

void main(){
    set_tris_a(0x01);
    set_tris_b(0b00000011);
    output_high(PIN_A2);
    output_high(PIN_A3);

while(1){
    if(!input(pin_b1) && input(pin_b0)){
    sencron();
    putc('A');
    }
    if(!input(pin_b0) && input(pin_b1)){
    sencron();
    putc('B');
    }

}
    }

Reciever tarafında ise verinin X'ten mi geldiğini kontol edip ona göre ilgili LED'i yakacak şekilde bi kod yazdım.
    Fakat nerde hata yaptığımı bi türlü çözemedim.Bu konuda tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Saygılar...

• Teşekkür ederim cevabınız için :D ama pek açıklayıcı olmamış yani ben hazır bişey aramıyorum zaten iki adet modülüm var. Benim amacım bu ikisini haberleştirmek!
  • rs232 ayarlarını yaparken parity bit i yazmayınca belki kendisi birine even birine odd atamıştır.kodda sorun olmadığını düşünüyorsan ayarlandan bişeyler çıkabiliyo genelde.

bu arada bende utr C10M var.M serisinde Data input ve output 1 pinden oluşuyor.bunu denetleyiciye nasıl bağlayabilirim?
  • merhaba
    biraz geç oldu ama yeni farkettim
    udea nın UTRc1o M si ile bende boğusuyorum. nerden baksanız 6 aydır. hala da tam istediğim sonucu alabilmiş değilim.
    kodunuzu inceleyemedim ama muhtemelen sorun yoktur.
    ben udea nın kendi sitesindeki kodu kullandığım halde bir sonuç alamamıştım.
    (Gerçi hala da tam alabilmiş değilim. Data yolluyorum ama yolladığım datayı receive tarafta utr cıkışında görmeme rağmen bu datayı pic içerisine alamıyorum)
    Data yollarken yaşadığım sıkıntıyı sinyal seviyelerini uyumlu hale getirerek çözdüm. Pic cıkışında 0-5v arası salınım yapan data mı basit bir gerilim bölücü devre ile 0-3v seviyesine çektiğimde sorun kalmadı. Eğer bu ayrıntıyı gözden kacırdıysanız devrenizi bir kontrol etmenizde fayda var zira utr c10 da sinyal seviyesi 0-3 v arası.
    Tabi bu işin kolay tarafı cunku zor kısım alma tarafı. Receive tarafta utr cıkışında bekleyen datayı pic içine alabilmek bir türlü mümkün olmadı. Eğer burada bir cozumunuz varsa sevinirim.
    Geçici bir cozum olarak pic'in usart modülünü kullandım. Transmit tarafta gönderilecek datayı hazırlayıp usart modülü ile UTR'ye uyguluyorum. Receive taraftaki UTR datayı yakalıyor ve cıkışından Pic'in usart modülüne veriyor. Usart RX ile aldığım datayı Usart TX ile bilgisayara yolluyorum.
    Sorun yok gibi gözüksede bu yöntemde de UTR ler arası mesafe bir kaç metreyi geçince data alış verişi kesiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayakaya

merhaba
    biraz geç oldu ama yeni farkettim
    udea nın UTRc1o M si ile bende boğusuyorum. nerden baksanız 6 aydır. hala da tam istediğim sonucu alabilmiş değilim.
    kodunuzu inceleyemedim ama muhtemelen sorun yoktur.
    ben udea nın kendi sitesindeki kodu kullandığım halde bir sonuç alamamıştım.
    (Gerçi hala da tam alabilmiş değilim. Data yolluyorum ama yolladığım datayı receive tarafta utr cıkışında görmeme rağmen bu datayı pic içerisine alamıyorum)
    Data yollarken yaşadığım sıkıntıyı sinyal seviyelerini uyumlu hale getirerek çözdüm. Pic cıkışında 0-5v arası salınım yapan data mı basit bir gerilim bölücü devre ile 0-3v seviyesine çektiğimde sorun kalmadı. Eğer bu ayrıntıyı gözden kacırdıysanız devrenizi bir kontrol etmenizde fayda var zira utr c10 da sinyal seviyesi 0-3 v arası.
    Tabi bu işin kolay tarafı cunku zor kısım alma tarafı. Receive tarafta utr cıkışında bekleyen datayı pic içine alabilmek bir türlü mümkün olmadı. Eğer burada bir cozumunuz varsa sevinirim.
    Geçici bir cozum olarak pic'in usart modülünü kullandım. Transmit tarafta gönderilecek datayı hazırlayıp usart modülü ile UTR'ye uyguluyorum. Receive taraftaki UTR datayı yakalıyor ve cıkışından Pic'in usart modülüne veriyor. Usart RX ile aldığım datayı Usart TX ile bilgisayara yolluyorum.
    Sorun yok gibi gözüksede bu yöntemde de UTR ler arası mesafe bir kaç metreyi geçince data alış verişi kesiliyor.

Bu hatayı yapacağınızı pek zannetmiyorum ama genede söyleyim dedim. Alıcı ve vericiye anten takıyorsunuz değil mi?

• :)))
    eğer bana diyorsanız taktım tabiki.
    ama itiraf edeyim o hatayı da yaptım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.