Şimdi Ara

Ufak bir yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ufak bir soruyla DH ahalisini meşgul edeceğim. Yeni bir ekran kartı almak gibi bir hedefim var ancak donanım olarak daha bilirkişi olan arkadaşlarımdan ricam olacak RX 7800 XT ile 4060 Ti arasında kalan bana ufak bir yardımda bulunabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7800xt ile rtx4070 arasinda kalirsin 4060ti neden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe olarak ikisini yakın gördüğüm için ikisi arasında kaldım.

• PNK P kullanıcısına yanıt
    19 bin rtx4070
    13 bin rtx4060ti
    17 bin 7800xt

Dlss farki var nvidia da ama 7800xt duz performansda 4060ti dan iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 2 Kasım 2023; 12:55:50 >
  • Sormak istediğim aslında DLSS teknolojisinin sonraki birkaç yılda daha avantajlı olup olmayacağıydı. Evet Nvidia driver olarak çok daha güncel tutmak için çaba gösteriyor kendisini AMD bunun genel anlamda gerisinde kalıyor ama saf güç olarak bakıldığında RX 7800 4070'i de geride bırakıyor doğru mudur?

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-7800-xt/32.html
    Buraya gore farklari cok yakin , rtx4070 alinabilir dlss ilgini cekiyorsa
    En ucuz 4070 bu var 19 bine
    https://pckolik.com/urun/gainward-geforce-rtx-4070-panther-12gb-gddr6x-192-bit-ekran-karti/?ref=akakce&v=1.3.5

Acelen yoksa kasim indirimlerini bekleyebilirsin , rtx4070 de bi firsat yakalayabilirsin olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 2 Kasım 2023; 13:28:35 >

• Dediğin foğru ama 4060Ti alacaksan kesinlikle RX7800XT al geç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz-4.3GHz 4 Çekirdek 18MB işlemci ve Asus Prime B450M-K anakarta sahibim şuan bahsettiğim ekran kartlarında sorun yaşama ihtimalim var mıdır tam olarak bilemediğim için son olarak bunu da sorayım

monitör de kesin 1080p dir.

• türkerrr kullanıcısına yanıt

Bu sistemi 1080p den fazlası kurtarır mı ki?  

• 3300x ile 7800xt 1080p on numara darboğaz olur.

• Şuan çözüm önerilerine açığım tam olarak eksik olduğum bir konu maalesef özellikle darboğaz durumuna çok aşina değilim işlemci ekran kartı uyumu konusunda.

bios güncellemesi yapıp ikinci el r5 5600 al 3300x i sat.ekran kartı olarak ikinci el rx 6800xt alabilirsin.güç kaynağının marka modeli nedir ?

• Gamepower GP-550 550 W Power Supply var üstünde bilgisayarın. Ekran kartı olarak SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 7800 XT GAMING 16GB güzel bir karta benziyor kart olarak tavsiyeniz var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PNK -- 4 Kasım 2023; 3:35:3 >

bios güncellemesi yapıp ikinci el r5 5600 al, 3300x i sat.ekran kartı olarak ikinci el rx 6800xt alabilirsin.güç kaynağın iyi değil onu da değiştir.

• Yukarda da belirtildiği gibi ryzen 3300 rx 7800xt sıkntı olur. Bütçeye göre 5600 ve ya 5600 x modeli ancak düzgün olur.

Gamepower 550 psu pek işe yaramaz 7800xt veya eş değer kartlarla zaten, 450 wattı falan belki verir oda meçhul. En az iyi bir 650 watt gold psu gerekir.

Sapphire 7800xt evet güzel bir model ama işlemci yükseltmeden ve psuyu daha iyi bir marka modelle değişmeden kartı almayın boşuna, veya alın o iki parçayı da değiştirin ancak öyle verimli olur. İşlemci ve psu 2. elde bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 4 Kasım 2023; 12:10:9 >
  • Alınacakların toplamına baktığımda hazır bir sistem almam daha mı hayırlı olacak emin olamadım
    Sistem olarak benim saydığım özelliklere yakın bir hazır sistem var mıdır onu da bir değerlendirsem iyi olacak

• Herkese iyi geceler nereye konu açacağımı bilemediğim için bu konunun devamı olan bir sorunum için yardım isteğim var sizden DH ahalisi
    Cougar marka 700w lik bir psu ile radeon 7800 gpu montajlamasi sonrası bios ekranından sonra ekrana CMD ekranındaki gibi bir uzun çizgi dışında hiçbir şey gelmiyor.
    Eski ekran kartını taktım sonuç hala aynı gece gece ben neyi yanlış yapıyorum onuda anlayamadım rica ediyorum bilen birileri yardım edebilir mi?

denemeden kaynağın üzerinde oturanlar için ben bir link bırakayım 3300x vs 5600x için bakın 5600 de değil x. 2080 super 3060 ti ve 4060'e denk gelir daha yukarı kartlar için fark artar ve ben 2k'da denedim. demek ki her kuşun eti yenmez öyle ezbere bıdır bıdır yorum yapılmaz mesela neden bir kişi bile 2k monitör al dememiş ya da DSR VSR 2k aç dememiş beleş? yutub dini iyi güzel de işte gerçek hayatta kullanıp karşılatıran biri gelip maytap geçmese ne güzel olurdu di mi? basmadıklarıma da basacam artık blok bıktım cahilliğinizden.

https://forum.donanimhaber.com/5600x-huznum--146535243

biraz açar mısın neydi ne değiştirdin de görüntü gelmedi. ya da ne yaptın? psuyu mu yeni taktın yani sadece eski kartını söküp yeniyi takınca çizgi çıkmış ve eski kartını geri takınca sorun devam etmiş olamaz illa ki bir şeyleri atlayıp özet geçip ruhunu okumamızı falan bekliyorsun.

• Jake kardeş neye sinirlendin ilk paragrafta ne yazdın tam anlamadım eskiden gelen bir konu mudur bilmiyorum da ama sata kablosu sebebiyle almışım hatayı gece gece tam olarak anlatamamış olabilirim neyin gerginliği bu kim dedi sana yaz bu konuya diye?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.