Şimdi Ara

Ufak çaplı bir bilgisayar dükkanı açmak için masraflar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Başlıkta da belirttiğim gibi ufak çaplı bilgisayar teknik servis bilgisayar satış vs tarzı bir dükkan açmak istiyorum.
    Hayatım bilgisayar üzerine geçti.8-9 senedir bilgisayar kullanıcısıyım.Anadolu Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümünden mezunum.Daha önce teknik servislerde çalıştım.Bir dükkan nasıl olmalıdır işler ne şekilde yürür bilirim.Bilgisayar konusunda bilgili ve donanımlıyımdır.

Dükkanı açmak için ustalık belgemi iş yeri açma belgemi ve usta öğreticilik belgemi (yanında stajyer eleman çalıştırabilmek için) aldım.
    Şu anda yine yaşadığım şehirde Meslek Yüksek Okulunda bilgisayar programcılığı okuyorum bu sene bitiyor okul.

Dükkan için masa, büro koltuğu bilgisayar teknik servis için monitör vs araç gereç bi teknik serviste bulunması gerekenler büyük ölçüde elimde mevcut.

Yaşadığım ilçede dükkan kiraları 200-300 en fazla 400 tl.
    Zaten benim işimi bir oda kadar dükkan görür diye düşünüyorum çok büyük bir şeye ihtiyacımda yok.

Dükkanda satış için pahalı mal tutmayı düşünmüyorum talep üzerine getirtmek daha mantıklı geliyor.Dükkan içerisinde hazır ufak tefek klavye fare hoparlörler ve raf içerisinde boş ana kart - ekran kartı kutuları koyup dükkanı tok göstersem yeterli.Bilgisayar satın almak isteyen olursa firmalardan komisyon aracılığı ile toplama veya hazır bilgisayar satışı yapmayı düşünüyorum.Öncelikli hedefim bilgisayar satışı değil teknik servis.Masaüstü programlama ve İnternet Programcılığı yanı sıra web tasarım bilgimde var fakat yaşadığım ilçede bunlardan sadece web tasarımın ihtiyac olduğunu düşünüyorum ve bunuda yapmak istiyorum.İlaçlı oyun cdleri vs de satabilirim.

İnternette araştırdım ama yaklaşık olarak kira,mal,demirbaş vs hariç toplam olarak devlete ödemem gereken tutar ortalama nedir bir bilgiye ulaşamadım.Ayrıca bu konuda sizinde fikirlerinizi almak isterim daha önce bu işe girenler yada bilgisi olanlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty6 -- 7 Aralık 2011; 2:05:16 >

• yukarı
  • sanırım bu konuda bilgi ve görüşe aç olan sadece ben değilim görüşlerinizi bekliyoruz arkadaşlar
  • bende zamanında araştırmıstım fakat pekte karlı bi iş olmadıgına karar verdim ancak teknik servisde beraber olursa kurtarabilir.siparis üzere calısmak bana pek saglıklı gelmedi eger etrafınızda baska teknoloji marketi varsa adam sen getirene kadar gider diger magzadan alır cıkarım der.sonucta insanlar bi hevesle gidiyor ürün almaya, sahsen bana dese yarın öbür gün gel, eger baska bi alternatifim varsa ordan alırım.beklemek kimin isine gelirki.malzemeyi dükkanda stoklarsanızda büyük sermaye gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty6

sanırım bu konuda bilgi ve görüşe aç olan sadece ben değilim görüşlerinizi bekliyoruz arkadaşlar

hemşo o kadar pahalı değil yahu.
    ben de hemen hemen aynı işi yapıyorum. bulunduğun yerdeki toptancılarla görüş cari hesap açtır.
    oyun, cd ıvır zıvır da satarsın. yani ilk başta açacağın dükkanda herşey olmuyor. zamanla talebe göre dükkanı doldurcaksın.

• Veresiye iş yapma. Birde hocam internettende satış yaparsan iyi olur. Hayırlısı olsun.
  • Çevreniz yoksa veya çevre edinemezseniz açmayın hocam. Esnaf olmak için hazır müşteri olması gerekiyor her zaman.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • satış üzerine değil daha çok teknik servis destek üzerine çalışmayı düşünüyorum.6.cadde hocam siz açılışta toplam olarak belediyeye ruhsata vergi dairesine muhasebecisi vs toplam ne kadar tuttu resmi evraklar
  • Ha bulunduğum yerde daha önceden çalıştığım okullar falan var azda olsa çevrem var edinebileceğinide düşünüyorum ihaleyle okulların işini alıp senelik toptan parada alabilirim bu tür işlerde mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.