Şimdi Ara

Ufak DC Motora Yük Taşıtmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektrik motorlarıyla kule vinç yapmam gerekiyor. İki adet motor kullanacağım, biri kulenin üstünü kendi etrafında çevirecek, diğeri iple yük taşıyacak; kalkıp inecek. Ama iki sorum var:

1- Kulenin kendi etrafında dönmesi için dişli sistemi mi kurmak lazım yoksa minik bir dc motoru yapıştırarak da döndürebilir miyim? Çünkü üst kısım biraz ağır olacak.

2- Yük taşımak için bu ufak dc motorlar yeter mi yoksa taşırken zarar görürler mi? (Maksimum 200gr)

3- Dc motorların hızını nasıl düşürebilirim? Reosta bağlasam yeter mi?

Ufak motordan kastım oyuncak arabaların içinden çıkanlar.
    Bu motorlar hakkında fazla bilgim yok, yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Tam olarak o motorların torkunu bilmiyorum fakat geri besleme almayacaksanız, yani enkoder filan kullanmayacaksanız konum kontrolü yapmanız zor. Kontrolsüz yüksek bir hız verebilirler yükün ağırlık durumuna göre ve hoşnut kalmazsınız. Bunların yerine Servo Motorları araştırmanızı tavsiye ederim. Yüksek torklu, konumu kontrol edilebilir motorlardır ve kullanması kolay motorlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Soru için boştayken bir deneyin yükleri zorlanmadan kaldırıyorsa kullanmanızda bir sıkıntı olmaz

3. Soru için evet direnç bağlamanız yeterli olacaktır

1. Soru içinde büyük ihtimal döndürecektir yapacağınız şeyin boyutunu pek bilmiyorum ağırlığı be kadar olucak mesela döndüreceği kısmın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tamamen redüktör 'e bağlıdır.

Oyuncak motoru olması çok önem arz etmiyor güzel bir redüktör ile kilolarca ağırlığı kaldırabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYTEKNONECO

2. Soru için boştayken bir deneyin yükleri zorlanmadan kaldırıyorsa kullanmanızda bir sıkıntı olmaz

3. Soru için evet direnç bağlamanız yeterli olacaktır

1. Soru içinde büyük ihtimal döndürecektir yapacağınız şeyin boyutunu pek bilmiyorum ağırlığı be kadar olucak mesela döndüreceği kısmın

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Üst kısmı büyük ihtimalle 600 gram civarında (yükle birlikte) olur. Motora ağırlık binmesin diye yandan sürtünerek döndürmesini planlıyordum ama taşıyabilirse direk üstüne bindirmek sorun olmaz sanırım. Şu an taslak aşamasındayım herhangi bir deneme yapamıyorum maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.