Şimdi Ara

ufak tefek keşifler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birşey keşfettim..... Ben 1 haftadır gem craftlayıp satıyorum.. Gün içinde çok sık gem satıyorum.... ve birşey keşfettim. mesela bir gem 13m dan gidiyor. ve ben fiyat olarak 12.999.999 gold fiyat verdiğimde benim koyduğum fiyat gözüküyor Auction houseda. sonra birisi benden düşük koyduğunda onun fiyatı gözüküyor. Sistem bu şekilde... ama bazenbenim gem fiyatım piyasadakinin çok çok altında olmasına rağmen orada search dediğimizde gözükmüyor. Ve deney yapmaya karar verdim

bu deney için 40 tane perfect gem craftladım ve bunları 5er saniye içerisinde fiyatları arttırarak koydum.(tam olarak 5er saniye değil ama elimden geldiğince hızlı olduğumu belirtmek için öyle dedim...)

yani AH'a koyma sırası gemlerde

1. Koyma : 12.100.000
    2. sıradaki: 12.100.100
    3.sıradaki: 12.100.200
    ....
    40.sıradaki: 12.104.000

mantık gereği Ara dediğimde ilk koyduğum gemin fiyatı gözükmesi gerekir. Ama öyle olmadı. Fiyat hemen hemen her ara dediğimde yükseldi.(yani birim fiyatı : 12.101.000 ve 12.101.200 ve... bu şekilde artarak gitti..) ve bir süre sonra fiyat göster dediğimde 12.104.000 rakamını gördüm.

Sonuç olaraken son koyulan gemin son 3 dakika içerisindeki en ucuzunu göster diye hesapladım(yani aşağı yukarı 5 saniyeden koyduğumu hesaplarsak 36. gem 180. saniyeyei tekabül ediyor....

Bu Birinci sonuç.

Bir diğer deneyim ise; gün içinde 3 kere karşılaştım. o gündeki en yükse satış rakamına ulaşılırsa. Mesela gün sıfırlandığında gem satışı fiyatı 10.000.000 ve ilk saatte 11.500.000 olduğunda sisteme bir gem giriliyor.ve Satılana kadar hep bu gözüküyor. Yani Onun fiyatından çok aşağılara koysan bile aramalarda çıkmıyor. Hemen bunu örnekle açıklayayım.

test etmek için emarald kullandım fiyatı 11.357.000 yani aramada çıkan fiyatı. ben 11.350.000 den koydum. Norrmal zamanda hemen benim fiyat gösterilir. Ama benim gemi göstermedi... hemen ikinci bir gem feda ettim ve satış fiyatı olarak 5.000.000 gösterdim... Perfect star emarald 5 milyona görse millet hemen atlaması gerekir değilmi? yani anında satılması gerekir.... Ama öyle olmadı... tam 150 saniye hep search dediğimde fiyat 11.350.000 olarak gösterdi. 151. saniyede artık ya satıldı yada bişey olduo gem silindi. sonra benim gem gözüktü aramalarda... ve tabiki satışı iptal etmek için satış bölümüne gelene kadar gem satıldı.(evet 6m zarar ettim)... Sonra Complete kısmına gelince oda ne altın yok.... RMAH'ta item sattığımızda Processing diyor ya... Bu gemi sattığımın yanındada Processing diyordu... Ünlem işaretine bakınca Araştırılıyor. Bir sorun çıkarsa bu satıştan sizinle email ile iletişim kurulacaktır diyor...(gemin parası tam 3 saat sonra geldi..)

Buradan 2 sonuç çıkıyor. İlk olarak blizzard oyunun belli zamanlarında kendisi gem koyuyor AH'a. Ve o gemden ne kadar ucuza koyarsan koy. Onun fiyatı hep öncelikli oluyor....Belki amaç oyun ekonomisinden altın çekmek ve altının değerindeki düşüşe yavaşlatmak. yani Bilmiyorum

Diğer bir sonuç ise. Eğer ortalamanın altından bir değere satılırsa Gem, Bunu incelemeye alıyorlar.. Yani dupe gem olabilir mi diye. ki buda bence güzel birşey...

Tabi bunlar can sıkıntısından yapılan ufak deneyler... Sizler ne düşünüyorsunuz?

• Gemler de durum nasıl bilmiyorum ama AH'ye koyulan itemler 5 dakika boyunca arama sonuçlarında gözükmez, bu durumu hesaba kattınız mı?

500k-1m feda ederek bunun cevabını alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Örneğin 1 gemin fiyatı 12 m se 11m'e koyun hatta garanti olsun diye 7-8 m e koyun. Tam 5inci dakikada bu gem satılıyorsa demek ki hala en ucuz koyan listenin en başına geçiyor demektir. Çünkü 5inci dakika da geminiz ah'de görünür hale gelmiş ve listenin en başına geçip derhal satılmış olur. Yok 5 dakika geçmesine rağmen hala satılmamış ve aramada görünmüyorsa o zaman farklı bir durum var demektir.
  • gemlerde öyle değil.... koyulduğu anda eğer en düşük fiyatsa anında çıkıyor aramalarda... itemlerde 5 dakika bekleme süresi var ama gemlerde hemen çıkıyor. Düşükse fiyatı.. ve 3 dakika boyunca sizden düşüğü koyulmazsa sizin fiyat gözüküyor... Eğer 3 dakika boyunca sizin fiyattan düşük koyulmazsa sizden yüksek olan fiyat olan gözüküyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiokhos -- 15 Ocak 2013; 20:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsCilLaToR

Gemler de durum nasıl bilmiyorum ama AH'ye koyulan itemler 5 dakika boyunca arama sonuçlarında gözükmez, bu durumu hesaba kattınız mı?

500k-1m feda ederek bunun cevabını alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Örneğin 1 gemin fiyatı 12 m se 11m'e koyun hatta garanti olsun diye 7-8 m e koyun. Tam 5inci dakikada bu gem satılıyorsa demek ki hala en ucuz koyan listenin en başına geçiyor demektir. Çünkü 5inci dakika da geminiz ah'de görünür hale gelmiş ve listenin en başına geçip derhal satılmış olur. Yok 5 dakika geçmesine rağmen hala satılmamış ve aramada görünmüyorsa o zaman farklı bir durum var demektir.

Gemlerde ve tomelerde o dediğiniz olmuyor. ANINDA bile satılabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: antiokhos

gemlerde öyle değil.... koyulduğu anda eğer en düşük fiyatsa anında çıkıyor aramalarda... itemlerde 5 dakika bekleme süresi var ama gemlerde hemen çıkıyor. Düşükse fiyatı.. ve 3 dakika boyunca sizden düşüğü koyulmazsa sizin fiyat gözüküyor... Eğer 3 dakika boyunca sizin fiyattan düşük koyulmazsa sizden yüksek olan fiyat olan gözüküyor...

Tomelerde ben görüyorum adamlar 100golddan koyuyor yani atıyorum gün içersinde tek tome almayı deneyin size sistem 100goldan satıyor fakat siz bunu 100 yaparsanız yazan fiyatta satıyor tekrar tek tome alın onu size 100golddan satıyor.Bazen bu sistem atlama yapıyor yani tek tome bazen 2000goldada gelebiliyor. Şu anda iki alış yaptım tek tek ve fiyat normal ah fiyatı. Ben bu durumu arkadaşlarımlada konuştuğumda şu şekilde fikir yürütüyordum
    Satıcı 100golddan koyuyor itemi bende tek tome alıyorum bakalım piyasa ne alemde diye ve 100golda gelince o tome peşine ucuzları kaçırmamak için basıyorum 5000 adet fakat onların içerisinde bu 100goldluklardan yok ve adam elindekileri satıyor. yada piyasada bir şeyi satarken özellikle tome ve gemlerde direk itemi satışa koyarken o andaki duruma göre satış fiyatı belirliyorya bu adamların 100goldluk satışları bu piyasaya konan itemin satış fiyatınıda düşürüyor ve adamlar bu şekilde piyasadan topluyorlar (belki satışta olan itemleri ve fiyatlarını görme bugu vardır)

Her iki fikrimde saçma geliyor düşündüğümde ancak bu 100goldluk satışların mantığı ne? anlamadım. Var bi pislik ama .
    Leg itemlerde var birde birde adamlar nasılsa her iteme anında bid veiyorlar . 30000gold diyorum adam anında geçiyor beni.Kaç kişi takip ediyorsa, fiery brimgstone ci ammada çok :D bir yandanda bunu meslek edinen adamlar geliyor aklıma adam günde 20 euoro kaldırır sadece piyasa takip etse ha bazıları için kçük para değmez ancak bazıları için ise 600 euro eder ayda :D asgari ücretten fazla...

Blizzardın parmağıda olabilir...

• Orda yazan ücret "ortalama" ücret. En ucuza koyulanın ücreti değil. Ortalama düzey, atıyorum, 5000 iken sen 4500'e koyarsan çabuk satılsın diye, o ortalama değer aşağı iner, gene atıyorum, 4800 olur. Birkaç kişi bu şekilde ortalamanın altında fiyat yazınca zaten haliyle senin yazdığın fiyata iner ortalama fiyat. O sıralarda işlem kalabalığı vardır, yazdığın fiyatı çabucak yakalarsın; işlem sayısı azdır, bayağı zaman geçer yazdığın fiyatı yakalamak için.

O 100 goldluk öte-beri meselesine gelirsek; gem alırken ben de sık sık karşılaşıyorum o durumla. Çok eminim ki o da şu:
    Bu gibi, gem, tome ıvız-zıvır satışlarında bir ortalama fiyat bir de maksimum fiyat vardır. Bir şey aldığınızda sistem sizden orda yazan maksimum fiyattan 1 altın fazla para almaz. Örneğin; geçen 10000 tane flawless square amethist almaya yeltendim. Bastım 8700 küsür tane geldi. Piyasanın sonunu getirdiğimden mi? Hayır. İşlemi yaptıktan sonra hemen baktım, maksimum fiyat yükselmiş. Hala gem var; fakat artık benim aldığımdan daha pahalı olanlar var.

100 golda şimdi giriyorum; bunu birileri bilerek yapıyor. Tek tek alırken zaten ya 2 ya 3 tane denk gelir en fazla 100 golda. Bu ıvız-zıvırların satışında ucuz olan önce satılır hep. Satıcı kişi elindeki gemlerden 2'sini ya da 3'ünü 100 golddan koyuyor; bir tanesi satılınca hemen geri kalan gemleri de maksimum fiyata yakın bir fiyattan koyuyor. Sonra o 100 golda aldanan birisi de "aha yakaladım, 100 gold çok ucuz lam!" diye düşünüp, alıyor 100 tane, 200 tane; neyse artık. Ama o da ne, 100 gold'dan değil de neredeyse maksimum fiyattan alınmış oluyor gemler.

O bir iki gemin satıldığını nereden anlıyor derseniz; bir şey tam satıldığı esnada, AH-completed sekmesi "yanıp-sönme" gibi bir sayfa yenileme yapıyor. Sattığınız şey böyle ıvır-zıvırların bir kısmı ise, o sekmede tüm satış bitene kadar görünmüyor; ama bu "yanıp-sönmeyi" gördüğünüzde bilin ki bi şeyler satıldı.

• Aklımın uzun zamandır almadığı bir konu var, AH olayını ilk başlatan firma Blizzard, WoW ile birlikte bu sistemi kullanmaya başlamıştı ve oradaki AH sistemi gayet verimli çalışmakta. Peki ama oradaki sistemi bire bir Diablo'ya entegre etmek varken ne halt etmeye yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını bir türlü anlayabilmiş değilim :(

bu arada yaptığınız bütün testler ve denemeleri aktardığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keshberfo

Aklımın uzun zamandır almadığı bir konu var, AH olayını ilk başlatan firma Blizzard, WoW ile birlikte bu sistemi kullanmaya başlamıştı ve oradaki AH sistemi gayet verimli çalışmakta. Peki ama oradaki sistemi bire bir Diablo'ya entegre etmek varken ne halt etmeye yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını bir türlü anlayabilmiş değilim :(

bu arada yaptığınız bütün testler ve denemeleri aktardığınız için teşekkür ederim.

Tekerleği yeniden icat etmeye çalışıp, üstüne kare yaparlarsa olacak iş budur. O kadar süre WoW oynadım, AH önünde yattık kalktık, pazarı ele geçirdik. En kötü zamanında bile başımıza iş gelmedi.
    D3 te Ah açıldıktan 1,5 ay sonra kullandım (Diablo ruhu ölmesin diye başvurmayacaktım AH a ama bir hafta hell farmından sonra zorunlu kaldım...) aldığım eşyalar gelmedi, koyduklarım kayboldu, satılmayanlar geriye dönemedi v.b....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Orijinalden alıntı: keshberfo

Aklımın uzun zamandır almadığı bir konu var, AH olayını ilk başlatan firma Blizzard, WoW ile birlikte bu sistemi kullanmaya başlamıştı ve oradaki AH sistemi gayet verimli çalışmakta. Peki ama oradaki sistemi bire bir Diablo'ya entegre etmek varken ne halt etmeye yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını bir türlü anlayabilmiş değilim :(

Tekerleği yeniden icat etmeye çalışıp, üstüne kare yaparlarsa olacak iş budur. O kadar süre WoW oynadım, AH önünde yattık kalktık, pazarı ele geçirdik. En kötü zamanında bile başımıza iş gelmedi.
    D3 te Ah açıldıktan 1,5 ay sonra kullandım (Diablo ruhu ölmesin diye başvurmayacaktım AH a ama bir hafta hell farmından sonra zorunlu kaldım...) aldığım eşyalar gelmedi, koyduklarım kayboldu, satılmayanlar geriye dönemedi v.b....

Ne yalan söyliim, WoW'u bıraktıktan sonra AH yapısı olmayan hiçbir MMO'ya bulaşmamıştım, AH'yi en iyi yöneten oyundu Wow, MMO lardaki çarşı pazar kirliliğinin önüne geçebilmişti. Özellikle de BİD olayı çok daha adam gibiydi, botlara pazar kalmıyordu. Son 60 saniye içinde biri bidlerse, 60 saniye için bid tekrar başlıyordu, ve sonsuz bir döngü eşliğinde gidiyordu. En son bidlemeyı bırakan itemi kaybederdi. Bu arada bu döngü başlamadan önce bidlemiş biri araya girip fiyatı arttıramazdı ve istediğin iteme biçtiğin değere kadar bidlemeye devam edebilirdin. Bölye bir sistemin kodunu 8 milyon oyuncunun oynadığı bir oyuna yazabilen firmanın D3 de bu kadar bocalamış olması çok ama çok enteresan. Şu anda, değerinden çok aşşağıda değerlerle BİD lenen itemleri botlardan başkasının alabilmesi neredeyse imkansız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.