Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NONAM2

evet tabiki yapacagız, mesela çayı demleyip, dediğim anime veya filmleri indirip cihazda izleyeceğiz, mismis, sonrada tecrübelerimizi yazacağız konuya....

:)

Hadi yağların erisin bakalım.

Senin hatırına bahsettiğin anime filmin ilk 2 bölümünü izledim.Yani yaklaşık 20-22 dakika boyunca ve hiç görüntülü ileri almadan.

En son çocukluğumda Şeker Kız Candy ve Heidi gibi çizgi filmleri izlemiştim , o günden bugüne dek bu tarz filmlere merak sarmadım hiç.

Ama ; Shingeki-no-Kyojin'i nasıl buldun dersen açıkçası beğendim.Keyif verdi ve sıkılmadan seyrettim.

Magadheera'yı ise zar zor bularak indirebildim.Çünkü bulduğum torrentlerde doğru dürüst seed yoktu ki. Film 2009 yılı yapımı bir film olunca sağlıklı paylaşım bulmak haliyle zordu. Paylaşımı iyi olanları da belki Türkçe altyazı uymaz diye özellikle indirmedim.

Bu yüzden DivX Planet'teki " DDR(1CDrip),MJY " sürüme ait altyazıya uygun olanı aradım ve onu bulup indirdim.İlk fırsatta da seyredeceğim.

• Magadheera'nın iki versiyonu var, biricisi ve ilk çıkanı telugu olan versiyon, orjinal versiyonda budur,

altyazı bende var, bu versiyonu bulur ve indirmeye karar verirsen altyazı yollarım,

ama hint filmlerini izlemek herbaba yigidin harcı değil sabır ister,

bu film , nasıl desem hollywood taş çıkartmış, neyse, iyi seyirler dilerim,

bu arada titanları es geç, asurayı izle....

link yollarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 10 Şubat 2015; 23:17:20 >
  • ender bahsetmedi ama

herkesin gözü aydın, yakında Ugoos UT3S çıkıyormuş ve Android 5.0 Lolipop gelebilir,

Android 5.0 Lolipop gelmezse bile kesin güncelleme alacakmış,

bunun bize yararı 2 aya kalmaz Android 5 kullanıyor olacağız, hangi firmada böyle yazılım desteği var....
  • Ut3s in ut3 den farkı yok aynı fan değişmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evettt ,

Ugoos UT3 v.2.0.6'yı ilk indirip kuranlardanım herhalde.

Geceyarısı çokta uzatmadan hemen birkaç satır yazayım.Çünkü uzun süreli bir deneme şansım yok bu saatte.

Çokta sağlıklı olmayan bir indirme hızı ile ( saniyede ortalama 100-150k ) Ugoos v2.0.6'yı indirdim ve sorunsuzca kurdum.

Kurulum sonrası ilk açılışta herşey v.2.0.4 ile nerdeyse aynı.Ben görsel anlamda bir değişiklik görmedim.

Açılış ekranında yine Launcher3 ve TvLauncher seçeneği karşılıyor bizi.Yine istediğimizi seçiyor ve ilerliyoruz.

XBMC konusuna gelirsek ; Ugoos'un SPMC ile yola devam etmesini zaten bekliyorduk.Çünkü Ender günler öncesinden Ugoos'un SPMC ile yola devam edeceğini açıklamıştı.Ama beni şaşırtan v.2.0.6 yazılımının eski versiyon SPMC 13.4 ile gelmesi.

Oysa bildiğiniz üzere 7 Şubat'ta SPMC Helix 14.1.0 sürümü çıkmıştı. Ben v.2.0.6'nın belkide SPMC Helix 14.1.0 ile gelebileceğini düşünmüştüm.Ama maalesef v.2.0.6'daki SPMC versiyonu bir önceki versiyon.

Youtube'ta 4K 60fps video oynatma dahi sorunsuz.

Kablosuz internet bağlantınızı ayarladığınız bölümde ağ bağlantınızın kaç Mhz olduğunu da görüyorsunuz artık.Mesela bende 2412 Mhz yazıyor.Wi-Fi'nin etraftan yakaladığı sinyallerde ise ; 2442 Mhz,2447 Mhz,2452 Mhz gibi değişik değerler gösteriyor.

Video v.s anlamında hiçbir şey test etmedim şimdilik.

AnTuTu testini ise sanırım NONAM2 yapar , çünkü benden daha tecrübeli bu tarz işlerde.Aslında AnTuTu'nun bu testini video oynatma değilde cihazın desteklediği ses formatlarını görmek anlamında yapmayı faydalı buluyorum ben.Örneğin v.2.0.4'te sonuçlar % 100 OK'di ve seslerde sıfır sorundu.

XBMC'yi test etmeye gerek var mı bilmiyorum.Çünkü üzerinde gelen SPMC versiyonu zaten 13.4.0. Bence bu yazılımın üstüne 4 gün önce çıkan SPMC Helix 14.0.1 versiyonunu yükleyip denemekte fayda var.

Geceyarısı şimdilik bu kadar...

Papirus

• bende an itibari ile yeni yazılımı kurmuş bulunmaktayım....

:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 11 Şubat 2015; 0:31:57 >
  • quote:

ender bahsetmedi ama

herkesin gözü aydın, yakında Ugoos UT3S çıkıyormuş ve Android 5.0 Lolipop gelebilir,

bunun bize yararı 2 aya kalmaz Android 5 kullanıyor olacağız, hangi firmada böyle yazılım desteği var....

Sen yaşlandın galiba...

Ugoos UT3S'i ilk duyuran Ender'di diye hatırlıyorum ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

quote:

ender bahsetmedi ama

Sen yaşlandın galiba...

Ugoos UT3S'i ilk duyuran Ender'di diye hatırlıyorum ben...

hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

evet yaşlandık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 11 Şubat 2015; 0:37:14 >

• evet ender bahsetmişti ama cihaz android 5'le gelebilirmiş, gelmezse bile güncelleme alacakmış,

huyum kurusun abi ne yapalım pek açıklayıcı yazmıyorum, ender bahsetmedi'den kastım android 5 kısmıydı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 11 Şubat 2015; 0:37:45 >
  • quote:

bende an itibari ile yeni yazılımı kurmuş bulunmaktayım....

O zaman sana zahmet yap şu AnTuTu testini de en azından desteklediği ses formatları nedir ne değildir bu yazılımın onu bari anlayalım.

Bir de ben şu bahsedilen OTA güncelleme yükleyiciyi göremedim bir türlü.Sen görebildin mi ?
  • quote:

quote:

O zaman sana zahmet yap şu AnTuTu testini de en azından desteklediği ses formatları nedir ne değildir bu yazılımın onu bari anlayalım.

Bir de ben şu bahsedilen OTA güncelleme yükleyiciyi göremedim bir türlü.Sen görebildin mi ?

abi antuttıyla işim olmaz, seslerin çalışıp çalışmadığına kendi videolarımı çalıştırarak bakarım artık, senin için bakarız yani....
  • quote:

quote:

quote:

abi antuttıyla işim olmaz, seslerin çalışıp çalışmadığına kendi videolarımı çalıştırarak bakarım artık, senin için bakarız yani....

AnTuTu ile işi olmayan bendim , sen değil.

Karıştırma...

Ben AnTuTu'nun ekran skorunu merak etmiyorum ki , hiçbir zamanda etmedim.Benim merak ettiğim çıkan güncel yazılımın codeclerle olan uyumluluğu.

Senin AnTuTu ile genede işin olmasın olmasına ama performans anlamında olmasın.Yoksa böyle bir testi yapıp ( ki AnTuTu değilde X programda olabilir ) hangi codeclerin sıkıntılı , hangilerinin problemsiz olduğunu ekranda görmek kötü mü olur ?

Yoksa insan elindeki videolarla bu tarz testleri zaten yapar ama sadece elindekilerle.Pekala olmayanları merak etmez mi ?

Mesela bende hiç Flac müzik dosyası yoktur , çünkü elimde bu dosyaları çalacak bir oynatıcı yoktur.Sahibi olduğum Egreat M32B bu formatı desteklemezdi.Notebooktan dinlemek içinde indirmeye gerek duymadım.

Birkaç farklı video dosyası haricinde dosya yoktur , çünkü takip ettiğim yabancı diziler ve indirdiğim filmler genelde 720p çözünürlükte mkv filmlerdir.Sesleri de ya DTS yada Dolb Digital ( AC3 )'dir.Egreat M32B'de bu kalıbın dışına çıkma ihtiyacı hiç hissetmedim.

Dolayısıyla seni bilemem de benim gibi birisinin genel anlamda bir uyumluluk testi yapması bu yüzden iyi oluyor. Perormanstan bahsetmiyorum yanlız , dikkatinizi çekerim.Sadece uyumluluk anlamında yapılan bir gözlem diyorum.Yoksa cihaz AnTuTu'dan 30000 puan olsa ne yazar , 15000 puan alsa ne yazar bana.Yeter ki medya oynatma amacıyla işimi görsün benim...

• Ender'in mesajında da paylaştığı gibi ; yeni çıkan Ugoos V.2.0.6 yazılımı , teknik anlamda iyileştirmelerin yapıldığı bir yazılım sanırım.

Tercüme edebildiğim kadarıyla anlayabildiğim o.

Dolayısıyla belli kalıpların dışına çıkmayan kullanıcılar ( mesela benim gibi ) bu farklılıkları farkedemeyebilir.

Sonuç itibarı ile bu cihazları video seyretme amacıyla aldığımız için bu seyretmeler esnasında birşeyler farkedebilirsek ne âlâ.

Yada bazılarımızın uyarısı ile bizimde dikkatimizi çekecek ve öylelikle bakacağız bu tarz detaylara.

Ama ben şunu sorayım : Ugoos'un ana ekranındaki uygulamalara ait ikonların yerlerini değiştirmek istiyorum.

Bunu farklı bir yazılımda iken ; üzerinde yüklü gelen Solo Launcher'da da denedim ama istediğim gibi yapamadım yine.Bazı ikonları ekrandan kaldırmak , bazılarınında yerini değiştirmek gibi.Ama olmadı.

Oysa Android tabanlı cep telefonumda bu işler çok basit.İkonların üzerini basılı tutup taşıyabiliyorum, silebiliyorum.

Pekala Ugoos'ta bunu neden yapamıyorum ? İlla ki bir program v.s kullanmam mı gerekiyor bu değişiklikleri yapabilmek için ?

• Ben henüz yükleyemedim :( dün OTA dan başlattı ama %80 lere gedliğinde yer darlığından takıldı sanırım.. bende android + linux karısımı olan 2.0.5b vardı ...

neyse nasıl alan acabılırım bılemedım.. öylece kaldı...

ut3s ile lolipop gelecekse buna eminsek noname bizdekilerinede gelmesi %100 dür.. cunku arda fark yok... bekleyıp görelim..

ut3s
    http://www.freaktab.com/showthread.php?23065-UGOOS-UT3S-32GB-factory-system-Fan&p=281697#post281697

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 11 Şubat 2015; 9:24:34 >
  • elın yabancısı ugoosa manyak bir fan takmış.... buyrun

http://www.freaktab.com/showthread.php?23081-A-Case-Mod-that-isn-t-a-Case-Mod
  • Böyle bir fan takmaya gerçekte gerek var mı bilemiyorum ki ?

Medya oynatıcıyı kaç saat boyunca kullanır ki insan ?

Saatlerce karşısından kalkmaması lazım ki böyle bir soğutmaya ihtiyaç duysun...
  • quote:

Böyle bir fan takmaya gerçekte gerek var mı bilemiyorum ki ?

Medya oynatıcıyı kaç saat boyunca kullanır ki insan ?

Saatlerce karşısından kalkmaması lazım ki böyle bir soğutmaya ihtiyaç duysun...

sanırım bu tipler... cihazın işlemcisini 2.3Ghz lerde felan çalıştırıyorlar.. ama amaç nedir tam bende cözemedim. o hızlarda çalışsa ne olur oda ayrı.. zaten şu anda bile cok cok iyi işler yapıyor...
  • Ender ,

Üstteki mesajımda bahsettiğim ; özellikle TvLauncher ekranındaki ikonların özelleştirilmesi olayına bakabildin mi hiç ?
  • ender E kullanıcısına yanıt
    hahaaa güzel olmuş,
     UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

ama yetersiz,

neden derseniz 12cm kasa fanı sadece hava üflüyor,

ben bundan 4 adet yanyana koyup ugoosu merkeze (pervanelere denk gelecek şekilde) yerleştiriyordum, ama overclockta cihazı zorladığımda resetten kurtulamıyordu,

vakti zamanda overclockla uğraşmış bişri olarak, sadece fanla olmaz bu iş diyorum,

ısıyı işlemci üzerinden alabilecek ve mümkünse ısı borularılya desteklenmiş ızgara sistemli pasif spğutma lazım,

bu fanlar o pasif soğutmaya destek amacı ile takılıyor....

örnek
     UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 11 Şubat 2015; 11:01:29 >

• quote:

Ender ,

Üstteki mesajımda bahsettiğim ; özellikle TvLauncher ekranındaki ikonların özelleştirilmesi olayına bakabildin mi hiç ?

bır ara bakmıştım ama bende yerlerınden oynatamadım veya silemedim... sonra uzerınde cok durmadım acıkcası .
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.