Şimdi Ara

UKİM'de Bekleyen veya Takılan Kargolar İçin Bilgi Alma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
34.228
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşuna UKİM'e mail atıp bekleyen veya takılan kargolarınız hakkında bilgi almaya çalışmayın arkadaşlar. İletişime geçmeniz gereken yer , İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'dür. İletişim bilgileri aşağıda.

İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü

İletişim

Adres: İkitelli Organize San. Sitesi 2. Kısım Bedrettin Dalan Cad. Aykosan San. Sitesi İkitelli -Başakşehir/İST.

Tel: 0212 549 41 80
    Faks: 0212 612 08 04
    e-posta: istpstgm@gtb.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taktaktikitikitak -- 27 Ocak 2019; 15:53:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maillere hemen dönüş oluyormu. Yasakli urunler bu ara 50 gun falan bekliyormus ama ondan sonra ne oluyor hic bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzonizm

Maillere hemen dönüş oluyormu. Yasakli urunler bu ara 50 gun falan bekliyormus ama ondan sonra ne oluyor hic bilgim yok.
    UKİM'e mail atınca topu İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'ne atıyorlar , bizle alakalı değil burayla görüşün diye.

• Yok öyle bi dünya 4 gündür her gün arıyorum UKİM'le görüşeceksiniz biz ne alaka diyor orada telefona bakanlar. UKİM'le görüştüm size yönlendirdiler diye atıyorum ne için yönlendirmişler buraya saçmalamışlar vs. diyor. Sen ne için aramıştın orayı da ne bilgisi aldın?
  • 130 tl'ye aldığım grafik tableti bugün ukime girdi yarın 150 tl üstünden hesaplayıp 40 tl ücret isterlerse itiraz edebilir miyim? 130 tl 21 euro yapıyor yani sınırın altında ama aliexpresste 150 tl genel olarak ben indirimde aldım.
  • Taktik atıcı kulaklığı aldım, tabanca kullanımında sesi minimuma indirgemesi için.
    Alı konuldu. Evrakları yolladım 10 Gün yattı!

Cimere şikayet ettim ertesi gün başakşehirden ayrıldı kargom :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

130 tl'ye aldığım grafik tableti bugün ukime girdi yarın 150 tl üstünden hesaplayıp 40 tl ücret isterlerse itiraz edebilir miyim? 130 tl 21 euro yapıyor yani sınırın altında ama aliexpresste 150 tl genel olarak ben indirimde aldım.
    üstadım naptın? Geldi mi kargon? Aynı durumdayım da bilgi verebilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen, işi cimere bırakınca işler daha hızlı ilerliyor

• Bugun direk ukime gittim arkadaslar yetkililerlede gorustum, hicbir yardimi olmuyor, kisaca kontrolde bekleyin diyolar.

• geldi 2 hafta önce 5.20 tl verdim aldım
  • ben de 45-50 dolarlık bir ürün almak istiyorum (bisiklet km saatı) arkadaşlar takılırsa gümrük işlemleri nasıl oluyor? ne kadar süre uğraşırım?
  • Bakalım bende mail attım ne cevap verecekler mayıs ayından beri beklediğim ürünler var
  • UKİM mail adresi nedir acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UKİM Ticaret Bakanlığı na bağlı değil mi?

• Benimde arabanın oksijen sensörü orjşnal oem türkiyede yok. Aldık burdan bosch marka gene arıza yaktı araba usta orjinal parça şart deyince mecbur yurtdışından sipariş ettik..

Sensörler ptt gümrükde takılmış.. Anlamadığım bu ürün yasaklı değil, türkiyede zaten artık kapıda gümrüğü vergisi kdv si herşeyini alıyorlar.. Hala parçanın gümrükde takılması neyin mantığıdır..

Eve kağıt gelmiş herşeyi mail le yolladım nğfus cüzdanı fotokopisi, banka dekont resmi, siteden bana yollanan e fatura, hatta parçanın satış yapıldığı internet adresine kadar.. Her şeyi fazlası fazlsına yolladım.. Çok kızdım cimerede şikayetimi ettim..
    Vatandaşı mağdur ediyorlar.. Parası neyse zaten kapıda ödüyoruz..

Parasından desem parasıda az değilki kapıda vergisi osu busu türkiye fiyatını geçiyor.. Benim arabada 4 oksijen sensörü var 2 altta 2 üstte.. Bosch ları tanesi 200tl den almışdım sanayiden bana 800yl ye gelmişti bu yurtdışından aldıklarımda toplamda 650 tl gibi rakama geldi kapıda ödiyceğim 150 tl gibi bir şey olsa astarı yüzünü Türkiye fiyatını geçiyor zaten.. Mecbur kalmasak almayız araba servisde aylardır yatıyor..

• Onlarda bizle alakası yok PTT ile görüşün diyor

ÇILDIRICAM
  • E-mail atıp da cevap alabilen var mı? Telefonla aradım ilk, gerekli belgeleri falan istediler, e-mail ile göndersem olur mu dedim olur dediler. 10 gün oluyor göndereli ama tık yok

• Gümrük ve tekel Bakanlıgı kalktı ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde Genel müdürlük haline geldi. Dolayısıyla e-posta adresi şu şekilde değişti; istpstgm@ticaret.gov.tr

Bu arada başıma gelen bir olayı da sizlerle paylaşmak istiyorum; Bu gümrükçüler gelen gönderileri doğru dürüst incelemiyorlar bile ! Aşağıda ilgili kuruma yaptığım şikayet yazısını okuyabilirsiniz.

Belçika'da yaşayan oğlum ........ için Türkiye'de aldığım ve yolcu beraberi gönderdiğim Türkiye menşeili Network marka bir adet takım elbise oğluma uymadığı için ......... gönderi numarası ile Belçika postası yoluyla bana geri gönderildi. Maltepe'de Hilltown AVM'deki Network (Ay Marka Mağazacılık A.Ş.) mağazasına iade edeceğim bu ürüne gümrük vergisi tahakkuk etmemesi için istpstgm@ticaret.gov.tr e-posta adresine 13 ve 14 Aralık 2019 tarihlerinde iki defa e-posta ile ürünün Türkiye'den alındığına dair fatura ve ödeme sliplerini göndererek uygun işlem ve dikkatin gösterilmesini istememe rağmen bir sonuç elde edemedim ve nihayet kargo paketinin zarar görmüş olması ve teslim almadığım taktirde daha uzun süre kaybederek mağazaya iadede sorun yaşayacağım için 20.12.2019 tarihinde kargoyu 414.70 TL güm. vergisi ödeyerek teslim almak zorunda kaldım. Kargo paketini PTT Acıbadem Kargo Dağıtım merkezi Md.lüğünde Müdür .... ve memur ............huzurunda açıp ekteki tutanakla da kayıt alındığı üzere ürünün TL etiketli ve daha önce dilekçelerimde belirttiğim Network marka olduğu tespit edildi. Fatura ve kredi kartı slipleri ekte sunulmuştur. Zaten kargo Belçika'da oğlum tarafından postaneye verildiğinde düzenlenen ekteki beyan belgesinde de ürünün Türkiye menşeli olduğu ve elbise oğluma çok büyük geldiği için iade maksatlı geri gönderildiği Fransızca olarak beyan edilmişti. Haksız alınan verginin ................ IBAN'a iadesini arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanbilen -- 24 Aralık 2019; 13:10:8 >

• 23 Mart 2020 de paketim geldi PTT iş yerinde yazısı çıktı (UKIM). 5 gün bekledim hareket olmayınca aradım belgeleri e-posta ile yollamamı istediler. Fakat telefondaki kişi sürekli yanlış e-posta adresi verdi. En sonunda 3-4 saatlik çabanın ardından doğru adresi alabildim.

Belge istenirse:
    istanbul-tasragumruk@ptt.gov.tr adresine yollayın. Bana cevap da şu şekilde geldi. Umarım kargom gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool2hate -- 8 Nisan 2020; 15:49:10 >

• Arkadaşlar Merhaba,

Benimde uzun süredir beklediğim kargom bugün Türkiye'ye gelmiş gözüküyor. Fakat Zimmet alındı. / İST.ULUSLARARASI PİM şeklinde gözüküyor. Daha önce bu adımı görmemiştim, ürün gümrüğe mi takıldı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.