californiye her sene çatır çatır yanıyor,geçen senelerde avustralyanın nerdeyse yarısı yandı bu senede yunanistan. bilmkurgu çekeceğinize techizat , yangın söndürme uçağı arttırılsın eleştirisi yapın bari ama nerdee illa marvel filmi çekicekler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ağustos 2024; 22:16:35 > |
ülke yanıyor (3. sayfa)
-
-
bu yazdığının aynısını OGM'ye yaz. Hadi çocuğum kalabalık yaratma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 Suriye savaşı başladığından bu yana sınırlarımızı koruyamadık ki ormanlarımızı koruyalım. Sınırdan milyonlarca sığınmacı girdi. Avrupa'ya geçmek istediler engel olduk. Bizim topraklarımızda kalmalarına müsaade ettik. Böyle olunca bu milyonlarca sığınmacı açlık sefalet içinde ülkemizde yaşamaya başladı. Tabi buna yaşamak denirse. Bu kadar ani nüfus artışından sonra birde tarihin en yıkıcı depremini yaşadık ve sonrasında ekonomimiz dayanamaz duruma geldi.
SONUÇ: Açlık sefalet içindeki insanları kandırıp terör eylemi yaptırmak kolaydır ve bu orman yangınlarınında insanlar tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını düşünüyorum. Yani evet gerçekten bir terör eylemi ama bir kaç hain para karşılığı bireysel olarak mı bu yangınları başlattı yoksa bir terör örgütünün merkezinden mi emir aldı bilinmez.
Sınır güvenliği namustur ve enflasyonda sadece enflasyon değildir. Yüksek enflasyon bir ülkenin ahlakını komple düşürür ve suç oranını ciddi şekilde yükseltir. Faizler düşsün diye çığırtkanlık yapanlar yüksek enflasyonun insanları nasıl açlığa sürükleyip nelere sebep olduğunu bir kez daha düşünsünler. Türkiye'de enflasyonun bir an önce düşürülmesi için bırakın faiz düşürmeyi faizleri daha da artırıp piyasadaki fazla TL'nin acilen toplanıp imha edilmesi gerekiyor. Enflasyona sebep olan piyasada aşırı derecede Türk Lirası olması. Bu liralar toplanmadan enflasyon düşmez. Yüksek enflasyonda ülkede her türlü ahlaki çöküntüye sebep olmaya devam eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kimse kusura bakmasın arkadaşlar AB uyum yasaları vs yüzünden Türkiye çok şey kaybetti. Biz Avrupalı değiliz bunu nihayet anlamamız gerekiyor. Biz başkayız, farklıyız. Yasalarımızda bize özel olmalı. Yangını çıkartan adam asılacağını bilmeli. demokrasiymiş, bana hikaye anlatmayın
-
+1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uymadık ki, uyumlu bir toplum değiliz. İdam cezası bence de olmalı ama asıl sorun kuralların olmaması değil uygulanmaması. 7'den 70"e herkes kuralların işine gelmeyen kısmını iplemiyor. Yaptırım da yok. Kurallara uyan insanlar salak gibi kalıyor. Bu eğitim meselesi değil sadece kültür de faktör.
Mesela pazar sabahı saat 9'da davullu zurnalı düğün yapılıyor ama inletiyor ortalığı. 200 mt'den ben rahatsız oldum, etraf lüks siteler dolu. Hani polis nerede? Şimdi ben gidip, "arkadaşlar bu saatte bu olmaz" desem, linç edilirim.
Güvenlik güçleri çok pasif maalesef, haklısın. Abartı eksoz gece 3 te sokağı inleten adamı bekçi ve polis olsam doğduğuna pişman ederim mesela, caydırıcılık olmazsa başıbozukluk artar. O düğüne 2 polis ekibi gelip uyaracak abi , mutlu günü evleniyorlar diye karışılmıyor ama duygusal yaklaşınca bu hadsizler tepemize çıkıyor . Kentleşemedik hala, görgüsüzleri kültürel olarak eleyemedik , adam edemedik
Ankara Yenimahallede mi sokak dügünü oluyor?
-
3-5 iha ile bir bölgeyi izleyip hazırda güvenlik gücü ve müdahale ekibi bulundurmak mı daha maaliyetlidir yoksa yangın yayılınca söndürmeye çalışmak için köylülerin bile tankerle su taşıması mı?
Batikentte oluyor. Allahtan gelin almaymış. 2 saatte bitti, davul zurna.
Ben emek mahallesinde, cumhuriyet lisesinin o tarafta oturuyordum, bir kez 75 sokakta, bir evin icinde, müzik calıp oynadıklarını görmüstüm, tüm ömrümde sadece bir kez gördüm.. Fakat orada bile yakın zamanda sokak dügünü sesi geldigini yazmıslar
https://eksisozluk.com/emek-mahallesindeki-esrarengiz-dugun-sesi--5422344
Batıkente gelince, o kadar da düsük tiplerin semti degildi.. Yani uzakta bir yer fakat yine de bir cincin falan degildi.. Tüm semtleri untermenschler mi sarmıs hacım ne olmus öyle.. Sokak dügünü dedigin cingen mahallesinde olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Ağustos 2024; 8:35:8 >
-
Etlik'te yazın haftada 5 gün düğün olurdu. Sinir krizi geçirirdim. Oradan yenimahalleye kaçtım. Sonra batikente. Buralar nispeten iyi ama arada çıkıyor. 2 hafta önce sabah 10'dan akşam 10'a kadar sürdü. Bir yemek bir de tuvalet molası verdi davulcu. Bu düğünü yapan fakirlikten değil görgüsüzlükten yapıyor.
Bizim toplumda davul zurna merakı var, ileride uzay çağına girip, uçan arabalara binsek bile davul zurnalı düğünler yine olacak. Bunu düğünlerde eğlenen kitlelere bakarak söylüyorum. Bunlar eğitimsiz, köylüler değil. Gayet şık giyimli şehirli insanlar. Bir eğleniyorlar bir eğleniyorlar sormayın. Sonra arabalara binerek gece gece, kornalara basarak konvoy oluyorlar.
Şemdin Sakık denen it “silahımız azalırsa orman,araba,yat vs yakarız diyordu”. Anlaşılan bugün benzerini yaşıyoruz gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkemizde birkaç haftadır ağır yangınlar var. İzmir, Muğla, Aydın vb. illerde büyük yangınlar çıktı. Ülke genelinde 247 yangın oldu. Bunların tamamına yakını kontrol altına alındı. Türkiye bu konuda gerçekten çok başarılı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 24 saat olay yerinde. Alnının akıyla bu işten çıktı. Devletin tüm imkânları seferber edildi.
Fakat burada sormak istediğim başka konular var. Bu ülkeye henüz çaktığı bir çivi görmediğimiz CHP nerede? Büyükşehir belediyelerinin önemli bir kısmı CHP’de. Üstelik Aydın, Muğla, İzmir gibi iller 25 yıldır aynı partide. Arada isimler değişse de partisi aynı.
Kanun gereği büyükşehirlerde çıkan orman yangınlarını söndürmekte birinci sorumlu onlar. Şayet büyükşehirler yetersiz olursa bakanlık müdahale eder. Kaç yıldır yangınlar çıkıyor ama ortalarda CHP’li belediyeler yok!..
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan şu haklı soruları sordu:
“1) İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yangını’nda sınıfta kalmıştır. 2) Bu yangın şehir yangınıdır. Görev sorumlulukları İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan yerlerde, yangın söndürme işlemini yapamamıştır. Yerleşim yerlerindeki yanan dükkânlarda ve evlerde Büyükşehir yönetiminin zaafı söz konusudur. Senede istisna zamanlarda yaşanan afetlere böyle bir hazırlıksız durumda olmak kabul edilemez. Koordinasyon problemi ve yetersiz altyapı nedeniyle İzmir Emniyeti'nin TOMA araçları yangına müdahale etmiş ve yangın bu şekilde birçok noktada kontrol altına alınmıştır. 3) Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliği yüzünden zarar gören yerler için hükûmetimiz kolları sıvamış, hasar tespit raporlarıyla en hızlı bir şekilde yaraları saracaktır. Biz milletvekilleri olarak valiliğimizle birlikte takipçisi olacağız. 4) Tunç Soyer döneminde milyonlarca lira vatandaşlardan toplanıp tek bir teçhizat alınmamıştır. Şimdi yeni başkanın 'ben uçak alacağım' demesi büyük bir komedidir. Eğer finansal olarak böyle bir adım atacaksa Ankara’da bürokratik tüm aşamalarda kendisine destek oluruz...”
İzmir’deki CHP seçmeninin bunları görmesi lazım. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ortada. Geçen sene de yangınlar vardı. 50 itfaiye aracına acil ihtiyaç varmış ama tek bir tane alınmamış. Üstelik bu araçları almak için milletten para toplanmış ama araçlar ortada yok!..
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse görevden alındı. İsmail Derse bugüne kadar yangınlar konusunda ne yaptı, bilinmiyor. Gerçi CHP ne yaptı? Sadece polemikler ve saçma sapan laflar. İzmir’deki yangınlarda kılını kıpırdatmayan Başkan Cemil Tugay belki özür diler diye bekledim ama nerede!.. Dünkü Sözcü gazetesinde aynen şöyle söylemiş:
“Yangın gece başladığı için o anda etkili müdahale edilemediğini, sonra gündüz erken saatlerde de rüzgâr ve duman nedeniyle yeterli müdahalede bulunulamadığını biliyorum.”
Gerçekten pes!.. Gerçi CHP’den hizmet beklemekle çölde su bulmayı ummak aynı şey... Kendilerine oy veren kitleye bari mahcup olurlar diyoruz ama o da olmuyor. Hizmet zaten yok ama mahcubiyet de yok. Yangın söndürme yok ama özür de yok. Kendilerinde hata arama hiç yok...
Gece gündüz yangın bölgelerinde bulunan ve yangınları kontrol etmeye çalışan Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Yazık günah. İzmir bunu hak etmiyor.
CHP’li kitle ve gazeteciler olayı soruşturmayacak. Kendi partilerine tek laf etmeyecekler. Çünkü onlarda da mahcubiyet yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X