Şimdi Ara

Ülke yönetimini neden İNGİLİZ lere kendi isteğimizle devretmiyoruz ki ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok başarılı bir millet İNGİLİZLER diplomaside asla kaybetmiyorlar ekonomik olarak da güçlüler bence oradan eğitimli yöneticileri getirtip yönetimi vermeliler. Ortadoğuluların ülke yönetmekten anladığını sanmıyorum

• Askerlikte 3.ayımda silahlık görevlisiydim. 5 kazıklı bir uzman çavuş komutanım vardı. Silahlıkta telefonla konuşurken eşinden ayrıldığını avukatla konuştuğunu anladım. Dertlendi oturduk konuştuk. Hayattan bahsetti.

Samimiyetimiz olunca bana kara kuvvetlerinin amblemi olan bir not defteri verdi arkasında ibanlar isimler yazıyor. Bunlara 200 tllik para yollayabilir misin dedi. Telefonunu verdi. Banka uygulaması için şifre vs aldım ve tek tek yolladım 5 hesaba aktardım. Ona da öğretmeye çalıştım ama benim aklım almaz bankadan hallediyorum dedi. Sonra sordum bunlar kim komutanım soyisimleri sizle aynı değil, borç falan mı dedim. Borç dedi geçiştirdi. Daha sonraki ay gene göndermek için geldi yanıma gene gönderdim. Sonra evlilik hakkında Bana öğütler verdi en son şehit haberlerini konuşurken o 5 tane hesabın eskiden görev yaptığı askerlerin aileleri olduğunu söyledi. Öyle diyince duraksadım ben üniversiteden mezun olmuş işsizlik kaldığım zamanda ülkemden yakınır bunalır olmuştum askerlik sadece zaman geçiştirme ve iş için kapı olur diye yapıyordum. Ama öğrendimki mesleiğinin ilk yılları yanyana şehitliğine tanık olduğu sevdiği askerlerin ailelerininmiş. İçim parçalandı ve bu adam maaşı iyi doğuda görev yapıyor karısı ile maddi ve manevi sıkıntılardan boşanmış birisi. Kendisi doğuda görev yapmaya çok alışmış bölgemizde terör bölgesi bir yerdi. Batıda yapamadığını sürekli bu işe alıştığını ailesini çok ihmal ettiğini söyledi ama bakışlarında cidden vatansevgisini gördüğüm bir insandı.

Düşündüm şehitlik maaşı ne kadar niye böyle ama asıl düşündüğüm şey vatanı siyasilerin oluşturmadığını sadece partilerin ülke kurtarmadığını anladım. Vatan partiler örgütler değil vatan ömrünü ve hayatını hiçe sayan insanların evi. İsterse dünyaları versinler asla komando uzman çavuş K.A komutanın gülüşüne dahi değiştirilmed vatan.
    Yönetimde İngiliz, Amerikan veyahut başka birisi olursa sana yüksek ihtimal olacakları söyleyeyim dostum. Belki ekonomi az çok düzelecek(afrika ülkeleri pek düzelmedi ama) belki şehir yapılanmaları harika olacak, belki çok daha kaliteli ürünlere vs. Sahip olacaksın ama sana bunları getirdiğinde götürecekleri 10 kat daha fazla olacak.

Örnek:
    - ülkede yaşayan bir ingiliz senin karına kızına tecavüz ederse yüksek ihtimal ceza almayacak.
    - yurtdışına çıkmayı veya vize almayı unut.(o afrikalılar milyonda bir alıyor geldiğinde de anında köle oluyor şuan biz de zor vize alıyoruz fakat himaye altındaki bir afrikalıdan yine daha kolay)
    - sistematik ırkçılığa hazır ol.
    - ülkenin bütün kaynakları ingilizlere ait şirketlere satılacak. İlerde milyonlarca zeki ve çalışkan bir nesil gelse de bunları geri alamayacaksın.
    - ingilizlerin işine gelecek bir durumda toprağın bir kısmını ermenilere, kürtlere vs. Kafasına göre verebilir. İçerisindeki Türkler’i de geri almayabilir.

- türkiye’nin en güzel semtleri mahalleleri ingilizler’e ait olacaktır. Bize de esenler, ümraniye gibi yerlere yerleştireceklerdir.

-içeride Türkler’e yapılan bir haksızlık olduğunda tamamen görmezden gelinebilir.

- Türk kültürü zamanla tamamiyle yok olur. Şuan bile Z kuşağının bir çoğu bir İngiliz, Amerikan gibi yaşayıp onlara özen gösterirken İngiliz yönetiminde okullarda çocuklarınıza iyice bu kültür aşılanır. Bu kısmı üzülerek söylüyorum fakat gözünüzden sakındığınız kızınız ingilizlerle beraber olabilir, size düşman bile kesilebilir zamanla.

- Bir İngiliz şirket kurarken tonla destek ve yardım alacakken bir Türk’ün ihtiyaç kredisi bile onaylanmayabilir.

Yani daha saymakla bitmez bu liste. Ben de bu yönetime ve sisteme karşıyım fakat bu kadar da abartmamak lazım. Yukarda hain diyen arkadaşlar olmuş, bence bu arkadaşa hain diyip daha da soğutacağınıza doğru düzgün konuşun. Zaten sizin gibi hain lafını ağzından düşürmeyenler yüzünden soğuyor millet. Bir fikir belirtmiş sadece. Belki de yaşı küçük bir kardeşimizdir. İngilizler’e istihbarat verip Türkler’i öldürmüş muamelesini bırakın lütfen.

Ya kardesim boyle bisey olabilir mi ya? Ataturk onun bunun mandasina girecek olsa Gizlice Samsuna cikip ulkeyi orgutlemez ne diye basina bela alsin? Adam inanilmaz zor ve riskli bisey basardi. Kaybetseydi hem dusman, hem saray yonetimi idam edecekti Ataturk u. Sen diyorsun ki mandaya girelim fln demis. Ya bak milliyetcilikten Ataturkculukten bahsetmeden soruyorum mantigi var mi boyle biseyin?

Zaten

Şu beyninizi kullanın artık. Ülkeyi ingilizlere yada başka bir ülkeye teslim etmek nedir. Madem yanlış yöneltiğimizi düşünüyorsun o zaman sen kendini geliştir, sonra çevreni geliştir, insanları bilinçlendir sen yönet ülkeyi. Zaten başımıza ne geldiyse sizin gibi bazı şeyleri dışarıda arayanlarda. Hiç kafa basmıyorsa Atatürk'ü örnek al. Kurtuluş Savaşını başka ülkelere güvenerek mi yaptı? Kendi insanına kendi milletine güvendi. Ne güzel demiş muhtaç olduğun kan damarlarında ki asil kanda mevcuttur.

• Ne Çok Vatan Haini Var Ülke De

• İngiliz napsın senin kıytırık ülkeni durduk yere başına bela mı alsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askerlikte 3.ayımda silahlık görevlisiydim. 5 kazıklı bir uzman çavuş komutanım vardı. Silahlıkta telefonla konuşurken eşinden ayrıldığını avukatla konuştuğunu anladım. Dertlendi oturduk konuştuk. Hayattan bahsetti.

Samimiyetimiz olunca bana kara kuvvetlerinin amblemi olan bir not defteri verdi arkasında ibanlar isimler yazıyor. Bunlara 200 tllik para yollayabilir misin dedi. Telefonunu verdi. Banka uygulaması için şifre vs aldım ve tek tek yolladım 5 hesaba aktardım. Ona da öğretmeye çalıştım ama benim aklım almaz bankadan hallediyorum dedi. Sonra sordum bunlar kim komutanım soyisimleri sizle aynı değil, borç falan mı dedim. Borç dedi geçiştirdi. Daha sonraki ay gene göndermek için geldi yanıma gene gönderdim. Sonra evlilik hakkında Bana öğütler verdi en son şehit haberlerini konuşurken o 5 tane hesabın eskiden görev yaptığı askerlerin aileleri olduğunu söyledi. Öyle diyince duraksadım ben üniversiteden mezun olmuş işsizlik kaldığım zamanda ülkemden yakınır bunalır olmuştum askerlik sadece zaman geçiştirme ve iş için kapı olur diye yapıyordum. Ama öğrendimki mesleiğinin ilk yılları yanyana şehitliğine tanık olduğu sevdiği askerlerin ailelerininmiş. İçim parçalandı ve bu adam maaşı iyi doğuda görev yapıyor karısı ile maddi ve manevi sıkıntılardan boşanmış birisi. Kendisi doğuda görev yapmaya çok alışmış bölgemizde terör bölgesi bir yerdi. Batıda yapamadığını sürekli bu işe alıştığını ailesini çok ihmal ettiğini söyledi ama bakışlarında cidden vatansevgisini gördüğüm bir insandı.

Düşündüm şehitlik maaşı ne kadar niye böyle ama asıl düşündüğüm şey vatanı siyasilerin oluşturmadığını sadece partilerin ülke kurtarmadığını anladım. Vatan partiler örgütler değil vatan ömrünü ve hayatını hiçe sayan insanların evi. İsterse dünyaları versinler asla komando uzman çavuş K.A komutanın gülüşüne dahi değiştirilmed vatan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilge Türk

Ne Çok Vatan Haini Var Ülke De

Zamanında fransız, ingiliz vs...
    Türkiyeyi işgal ettiğinde sevinenler ajanlık yapanlar vardı.
    Allahtan o zaman vatansever insan çoğunlukta olduğu, Atatürk ve silah arkadaşları vardı ki ülkemizi kurtardık.
    Allah göstermesin aynısı şu an olsa kaç eyalete bölünmüştük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 13 Ekim 2020; 2:7:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dunyayi yonetenler ulke baskanlarini tehdit ediyor
    turgut ozal karsi geldi yokettiler
    yani devlet baskanlari herseyi biliyor.masum ulkelere birleselim diyor ama yok basacikamiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Zamanında fransız, ingiliz vs...
    Türkiyeyi işgal ettiğinde sevinenler ajanlık yapanlar vardı.
    Allahtan o zaman vatansever insan çoğunlukta olduğu, Atatürk ve silah arkadaşları vardı ki ülkemizi kurtardık.
    Allah göstermesin aynısı şu an olsa kaç eyalete bölünmüştük...

Alıntıları Göster

Aynen Halife Vahdettin Bile İngilizlerin Cemiyetine Katılmış Bir Arkadaştı Ne Beklersinki...

Şuan Ki Millet De Ayrı Kafa Da Çözemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ataturk ulkeyi kurtardida ne oldu.sadece 20 sene sonra yine dunyayi yonetenler ulkemizi kontrol etti baski tehdit sonra vergilerimizi aldilar sonuc ne oldu geriledik
    bosuna ugrasmis

• quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

Ataturk ulkeyi kurtardida ne oldu.sadece 20 sene sonra yine dunyayi yonetenler ulkemizi kontrol etti baski tehdit sonra vergilerimizi aldilar sonuc ne oldu geriledik
    bosuna ugrasmis

Atatürk Ölmeden Önce Bir Sürü Kitap Yazmış Yazdırmış. En Basitinden Medeni Bilgiler Kitabı Ülkenin Kılavuzu Niteliğin De Yazılmış. Nasıl Ekonomiyi Büyütüleceğini Bile Yazmışlar. Şimdi Bunu Halk Okumazsa Ülke 20 Yıla Eski Haline Tabi ki Döner Sıkıntı Halk Da. Deve Ve Diken Olayı Oluyor Bu Durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 13 Ekim 2020; 2:17:18 >
  • quote:

Ne Çok Vatan Haini Var Ülke De

Şimdiye kadar hain olmayanlar yönetti de ne oldu lol . Ayrıca hain değilim ülkenin iyiliğini istiyorum . Ehliyeti olmayan birine araba vermek iyi olmak değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeremiKılarksın

İngiliz napsın senin kıytırık ülkeni durduk yere başına bela mı alsın

Oradaki siyasiler bizimkiler kadar zengin değil onlar belki para ve lüks yaşam için gelirler görevlerini yapıp giderler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Silverstein

Şimdiye kadar hain olmayanlar yönetti de ne oldu lol . Ayrıca hain değilim ülkenin iyiliğini istiyorum . Ehliyeti olmayan birine araba vermek iyi olmak değildir.

Alıntıları Göster

Başarısız Siyasetçi Olmayan Kim Var Gösterir Misin ? 1938 11 Kasım Da Başlıyor Gerileme Geldiğimiz Durum Bu.

Sen İngilizleri Kendi Halkına Baktığı Gibi Mi Bakacak Sanıyorsun ? Git Bak Hindistan'ın Sömürü Dönemlerine Anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: semblance

Askerlikte 3.ayımda silahlık görevlisiydim. 5 kazıklı bir uzman çavuş komutanım vardı. Silahlıkta telefonla konuşurken eşinden ayrıldığını avukatla konuştuğunu anladım. Dertlendi oturduk konuştuk. Hayattan bahsetti.

Ülke yönetmek duygusal tiplerin işi değildir profesyonel ve eğitimli kişilerin işidir . Ben vatanımı çoh seviyom en iyi ben yönetirim değil yani.

• quote:

Başarısız Siyasetçi Olmayan Kim Var Gösterir Misin ? 1938 11 Kasım Da Başlıyor Gerileme Geldiğimiz Durum Bu.

Sen İngilizleri Kendi Halkına Baktığı Gibi Mi Bakacak Sanıyorsun ? Git Bak Hindistan'ın Sömürü Dönemlerine Anlarsın

Alıntıları Göster

benim dediğim İngiltereden iyi eğitim almış siyaset bilimcileri trde yönetici yapmak yani maaşlı çalışan olacaklar başka bir deyimle . Üniversitene yurtdışından prof rektör getirtmek gibi düşün.

• quote:

benim dediğim İngiltereden iyi eğitim almış siyaset bilimcileri trde yönetici yapmak yani maaşlı çalışan olacaklar başka bir deyimle . Üniversitene yurtdışından prof rektör getirtmek gibi düşün.

Alıntıları Göster

Onun Yerine Adam Akıllı Bir Millet Olup İçimizden Adam Akıllı Kişileri Çıkarsak Olmaz Mı ? Mesela Atatürk'ün İnkılaplarını Hedeflerini Bilen, Bir Kaç Dal Da Uzman Olan (Ekonomi, Askeri, Eğitim vb...) Ve Halkın İçinden Birini Başkan Yapsak Olmaz Mı ?

Ülke De Yeterince İthal Mal Var Bide İthal Siyasetçi Olmasın Fazla Gelir.

• quote:

Onun Yerine Adam Akıllı Bir Millet Olup İçimizden Adam Akıllı Kişileri Çıkarsak Olmaz Mı ? Mesela Atatürk'ün İnkılaplarını Hedeflerini Bilen, Bir Kaç Dal Da Uzman Olan (Ekonomi, Askeri, Eğitim vb...) Ve Halkın İçinden Birini Başkan Yapsak Olmaz Mı ?

Ülke De Yeterince İthal Mal Var Bide İthal Siyasetçi Olmasın Fazla Gelir.

Alıntıları Göster

Olmaz .Ortadoğu topraklarında yetişmiş birisi asla mantıklı düşünemez çocukluğundan beri beyin yıkayan bi eğitim sistemiyle yetişiyor insanımız. Medeniyet BATI dadır ya oradan alırsın ya da mahrum kalırsın bunun başka örneği yok tarihte.

• quote:

Olmaz .Ortadoğu topraklarında yetişmiş birisi asla mantıklı düşünemez çocukluğundan beri beyin yıkayan bi eğitim sistemiyle yetişiyor insanımız. Medeniyet BATI dadır ya oradan alırsın ya da mahrum kalırsın bunun başka örneği yok tarihte.

Alıntıları Göster

Medeniyet Batıdır Diyorsun Savaşlara Bak Her Türlü İ*nelik Onlarda. Her Türlü İç Siyasete Karışma Onlar Da.

Sizin Kafanızı Sözde Medeniyetçiler Yıkıyor, Aynı Şekilde Halkın Bir Kısmını Da Sözde Dinciler Yıkıyor.

Bu Ülke Sözde Dinciler Ve Sözde Medeniyetçiler Yüzünden Batarsa Batar.

Savaş Sanatını Biz Yazdık Diplomatik Olarak Anlaşamazsak Buyursun Bekleriz Ülkeyi Bölecek Sözde Medeniyetçileri.

Not: OrtaDoğu'nun Bu Durum Da Olmasının Sebebi İngiliz Ve Fransa'dır, Bilmeden Yazmasak Keşke Reis. Tarih Kitabı Okumak Önemli

Edit: İmla Ve Cümlede Bozuklukları Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 13 Ekim 2020; 2:50:55 >

• Yönetimde İngiliz, Amerikan veyahut başka birisi olursa sana yüksek ihtimal olacakları söyleyeyim dostum. Belki ekonomi az çok düzelecek(afrika ülkeleri pek düzelmedi ama) belki şehir yapılanmaları harika olacak, belki çok daha kaliteli ürünlere vs. Sahip olacaksın ama sana bunları getirdiğinde götürecekleri 10 kat daha fazla olacak.

Örnek:
    - ülkede yaşayan bir ingiliz senin karına kızına tecavüz ederse yüksek ihtimal ceza almayacak.
    - yurtdışına çıkmayı veya vize almayı unut.(o afrikalılar milyonda bir alıyor geldiğinde de anında köle oluyor şuan biz de zor vize alıyoruz fakat himaye altındaki bir afrikalıdan yine daha kolay)
    - sistematik ırkçılığa hazır ol.
    - ülkenin bütün kaynakları ingilizlere ait şirketlere satılacak. İlerde milyonlarca zeki ve çalışkan bir nesil gelse de bunları geri alamayacaksın.
    - ingilizlerin işine gelecek bir durumda toprağın bir kısmını ermenilere, kürtlere vs. Kafasına göre verebilir. İçerisindeki Türkler’i de geri almayabilir.

- türkiye’nin en güzel semtleri mahalleleri ingilizler’e ait olacaktır. Bize de esenler, ümraniye gibi yerlere yerleştireceklerdir.

-içeride Türkler’e yapılan bir haksızlık olduğunda tamamen görmezden gelinebilir.

- Türk kültürü zamanla tamamiyle yok olur. Şuan bile Z kuşağının bir çoğu bir İngiliz, Amerikan gibi yaşayıp onlara özen gösterirken İngiliz yönetiminde okullarda çocuklarınıza iyice bu kültür aşılanır. Bu kısmı üzülerek söylüyorum fakat gözünüzden sakındığınız kızınız ingilizlerle beraber olabilir, size düşman bile kesilebilir zamanla.

- Bir İngiliz şirket kurarken tonla destek ve yardım alacakken bir Türk’ün ihtiyaç kredisi bile onaylanmayabilir.

Yani daha saymakla bitmez bu liste. Ben de bu yönetime ve sisteme karşıyım fakat bu kadar da abartmamak lazım. Yukarda hain diyen arkadaşlar olmuş, bence bu arkadaşa hain diyip daha da soğutacağınıza doğru düzgün konuşun. Zaten sizin gibi hain lafını ağzından düşürmeyenler yüzünden soğuyor millet. Bir fikir belirtmiş sadece. Belki de yaşı küçük bir kardeşimizdir. İngilizler’e istihbarat verip Türkler’i öldürmüş muamelesini bırakın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelise -- 13 Ekim 2020; 5:3:2 >

• Zaten

Ülke yönetimini neden İNGİLİZ lere kendi isteğimizle devretmiyoruz ki ?

Şu beyninizi kullanın artık. Ülkeyi ingilizlere yada başka bir ülkeye teslim etmek nedir. Madem yanlış yöneltiğimizi düşünüyorsun o zaman sen kendini geliştir, sonra çevreni geliştir, insanları bilinçlendir sen yönet ülkeyi. Zaten başımıza ne geldiyse sizin gibi bazı şeyleri dışarıda arayanlarda. Hiç kafa basmıyorsa Atatürk'ü örnek al. Kurtuluş Savaşını başka ülkelere güvenerek mi yaptı? Kendi insanına kendi milletine güvendi. Ne güzel demiş muhtaç olduğun kan damarlarında ki asil kanda mevcuttur.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.