Şimdi Ara

Ülkede her kalemden esnafın ticari ahlakını kaybetmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yazdıkların tam kadrolu memur kafası öncelikle esnaf değilim girişimci hiç değilim zaten bu ülkede girişimci olan adam aklını peynir ekmekle yemiştir diye orada belirttim. Çinden gelen 1 liralık ürünü gelip 20 liraya satan adamla dalga geçiyorsun cidden bu kadar kolaysa sen niye yapmıyorsun? Çünkü yapamazsın piyasaya yeni giriyorsan zırlaya zırlaya o mal ettiğin ürünü piyasadan ucuza satman lazım yoksa batarsın. Peki bu mümkün mü? Kesinlikle değil. Ülkede senin gibi memur kafasında olanlar yüzünden girişimci kalmadı gerçi bu konuda kimseyi suçlamıyorum asıl suçlanması gereken kişiler piyasaya yukardan müdahale eden kişiler ama ne hikmetse 3-5 kuruş kazanmaya çalışan vergisiyle kirasıyla uğraşan esnaflara laf ediyorsunuz. Fahiş fiyatların sebebi zincir marketler diyen AKP'den farkınız yok. Son kez şunu söylemek istiyorum eğer fahiş fiyat görüyorsanız satın almak zorunda değilsiniz. Ama fahiş fiyat yapmasına rağmen o esnaf batmıyorsa o fahiş fiyat değildir piyasaya uygun bir fiyattır arz-talep meselesi kimse satın almazsa o işletme batar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

E-ticaret mi yapıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 12 Ağustos 2024; 19:7:33 >
  • Aynen güzel bir tespit

• Şimdi haberleri izliyorum; 5 dakika içindeki kavga dövüş cinayet hırsızlık mevzuları içinde:

İnşaat işçisi, doktor, otoparkçı, ambulansçı, minibüs şoförü, konumunu belirtemeyeceğim memurlar......

Yani komple genelleme yapılabilecek bir konu malesef

• Wrestle Mania kullanıcısına yanıt
    Mühendislik ve danışmanlık. E ticaret de var ama çok küçük çaplı hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 12 Ağustos 2024; 20:3:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wrestle Mania kullanıcısına yanıt
    Ülkede aldığın nefesin bahşişin bile vergisi varken, yaptıgın kazancın dolaylı olarak net yarısına hükümet! ortak iken. Çoğu batıyor zaten sorun yok batsın da zaten. Ticareti dolandırıcılık sanan ticareti kar yapmak sanan ama karşılığında müşteri ilişkilerine hizmet veya ürün kalitesine gram mesai harcamayan zaten batıyor herşey para değil. Bu sürdürülebilir değil

• RSteel kullanıcısına yanıt
    Müge anlı versiyonu da var bunun :) mesela oraya bakın mevzuların hepsinin sorumlusu en yakın akrabadır, uzakta aramaya gerek yoktur. Ahlaksızlık diz boyu, aileden başlıyor topluma sonra da tüm ülkeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 12 Ağustos 2024; 20:15:42 >
  • Malesef kültürel çöküş içerisindeyiz. Telafisi çok zor bunun.

Eskiden ayakkabı tamir ettirirdim. 200-300 + malzeme parası isterdi. Şimdi ayakkabı kaç paraysa direkt yarısını istiyor. Yapmazsam kullanamazsın diyip geçiyor. Mecbur yaptırıyoruz. Beğenmediğimiz bim, a101 olmasa bu esnaf bizi çok feci sevecek.

• dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Dostum inşallah düzelir tez zamanda.

Büyükşehir Belediye Başkanınız Paris'de tabi, o kafasına göre geziyor. Hadi öncekiler yapmadı, bu da mı yapmıyor?

• trmurathan T kullanıcısına yanıt
    Hocam zihin meselesi bu. İki taraf da aynı. Eline gücü alan başlıyor yolsuzluğa. Bu sabit. Ben liberal seküler aynı zamanda da Türkçü görüşte bir insanımdır. Particilikle hiç işim olmaz. Ancak Ümit Özdağ takibimdedir. Net şekilde ifşa edebilirim düşüncemi korkum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 12 Ağustos 2024; 21:29:27 >
  • Mesele herkes rast gelmiştir. Arabanızla servise gidersiniz. Kendisine usta diyen müsveddeler sizin bej rengi veya her neyse tertemiz döşemenize koltuklarınıza lapsssss diye üstündeki mazotlu yağlı tulumla oturur. Bunu kendine hak görür, utanmaz ve arlanmaz. Yazık ayıp demez sağıyla soluyla oynamaya başlar torpidoda ?

Lanet gitsin

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Hadi din yok, ahlak ? Hiç sorma desene.

• Daha yeni klozet kapağı aldım 500 liralar çekenler vardı 400 liraya bulduğuma sevindim ama internette

315 liradan başlıyormuş bir tanesi hatta 260 liraya satıyor. (Visam Leylak)

Ayak üstü aldım döndüm bazen düşünmeden dışarı fırlayıp iş yapmanın bedeli işte.

Geçen ayakkabı muhabbetini de yazdım burada, Lumberjack aldım 3300 lira meğer FLO'da indirime bile girmiş hem de

yeni sezon 2200 liralık ayakkabı ve ikincisi yarı fiyatına, ben de iki kere konuştum ve fazla miktarı geri aldım.

Artık elimizde reyoncular gibi fiyat etiketi tarayan ve uygun fiyatları veren cihazlarla dolaşmamız gerekiyor ne lan bu?

• Sürekli söylüyorum ama bu bir gerçek ki ülke çöküş dönemine girdi. Bu ahlaksızlığı düzeltmenin artık yolu yok. Yozlaşma vücuda girdi mi, bir daha çıkmaz.

• Türk esnaflar neden böyle? Nerdesin periah??

• Ahlak problemine esnaf üzerinden bakarsanız yanılırsınız.

Ülkede trafik, eğitim, siyaset, ekonomik problem yok sadece genel bir ahlak problemi var diye düşünüyorum.

Milletçe ahlakı etek boyu veya şort paçası ile ölçüyoruz. Ama işini düzgün yapmayan memur, doktor, öğretmen, anne, baba, bürokratlar doluyken iş sadece esnafla bitecek gibi durmuyor.

• Hala etik üstü olanlar da var. Dün bir elektronik tamircisine klimamın bozulan anakartını götürdüm. 15-20 dakika beraber inceledik. Uğraştı etti ve bozuk parçayı tespit etti. O parça ayrı satılan bir parça olmadığı için bir şey yapamadı.

Harcadığı vakit için para teklif ettim, almadı. Evet tamir edilen bir şey yok ama o kadar vakit harcadı, uğraştı. Çıkar bi 50 ver yeter dese seve seve verirdim.

• Ahlaklı esnaf kalmadıki zaten. Düzgün esnafların alayı battı özellikle istanbulda. Eğer heryerde deli gibi dükkan açılıyor hala esnaflar batmamışşsa bilinki artık hepsi ahlaksız esnaf.

Bu yüzden batmıyorlar. Günde 100 müşteriye hizmet edecegine 10 müşteriye hizmet ediyor ama fiyatları 5misli.

Şimdi ama asgari ücret rererö demeyin. Asgari ücret 500 dolar lan..

Almanyada adam öküz gibi vergi ödüyor yanında 1.500-2bin euroya eleman çalıştırıyor 5-6 euroya döner satıyor.

E bizimkilerde 5-6 euroya döner satıyor?

Ama işçisine 2bin euro ödüyormu?? Sen işçine 500 euro ödüyorsan k.bakma o 100gram dönere 5 euro yazamazsın. Heleki bazı yerlerde 10 euroya falan satıyorlar tam komedi. Yazarsanda "Ahlaksızın" kardeşim. Serbest piyasa evet buna karışamayız ama o fiyatı yazarsan sana ahlaksız diyebilrim. Hatta "LAVUK" derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 13 Ağustos 2024; 12:39:8 >
  • gozcelik kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Bu gibi durumlarda ben de hakkı gözeten biriyimdir. Ama bu gibi kişiler, esnaflar çok çok nadir denk gelmekte. Çölde su aramak gibi. Geneli karşısındaki müşteriyi direk saf ve katıksız biçimde dolandırma peşinde

• Geçen sıfır satın aldığım şanzıman yağını alıp işçilik yaptırmaya gitmişim değiştirmeye. Usta ki yıllardır giderim düşünün, abi benim vakumda da aynısı var burdan basayım sen bunları bana bırak demez mi ?

Dedim sen bırak o işleri gözümün önünde aldığım şu yağı bas.

Bir daha gider miyim düşünmüyorum hatta yeni bir yer arayışına girdim bile

Ulan her kalemden bu gibi örnekleri yaşamak insanı gerçekten yoruyor, bu gibi şeylerin senden bağımsız karşılıklı güven, kalite ve samimiyet içinde akıp gitmesi lazım

Nasıl bir çürümüşlük, nasıl bir yobazlıktır.

Şeytana ders verir nitelikte bizim toplum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 13 Ağustos 2024; 13:30:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.