< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ülkede her kalemden esnafın ticari ahlakını kaybetmesi (5. sayfa)
-
-
adamin dukkaninin onune araba mi park edilir kral abartma sen de, kanunda o yola park etmek serbest olsa bile buyuk bi terbiyesizliktir bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özellikle istanbulda herhangi bir yere park etmeye yeltenin camınızda kamilin biri bitiverir. Burası şöyle burası böyle otopark mafyasından tutun esnaf mafyasına kadar.
Barındırmazlar düzgün insanı bu ülkede
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamına merhaba der geçerim geneli bozulur.
kardesim adam doner satiyor diyelim sen kocaman arabani adamin dukkaninin onune biraktin, gecenler nerden gorcek adami. doner sattigini? terbiyesizlik yapmanin manasi da yok
Ciddi misin? Devletin yolu, kimin dükkanıysa dükkanı beni ilgilendirmez. Dükkanı var diye yola da ,kaldırıma da sahip değildir. Oldu o zaman trafiği kapatalım yolu da verelim kullansınlar, masa sandalye atsınlar.
-
Tüm dünyada enflasyonun yükseldiği, ekonominin yerle yeksan olduğu ülkelere bakın. Bu konu hakkında çok enteresan araştırmalar var. Bu tarz çöküş yaşayan ülkelerin en benzer özellikleri suç oranlarında artış ve ahlaki deformasyon. Türkiye özellikle son 2-3 senedir teksas'a dönmüş durumda. Ahlak dendiğinde maalesef koca ülkenin aklına sadece bacak arası geliyor ama çalmamak, hak yememek vs. şeyler de güzel ahlaktır. Ekonomi belki de bi ihtimal düzeltilebilir fakat insanların bu derece iğrenç olması anca 2-3 kuşak değişimiyle gerçekleşebilir.
Aynen egzos dumanlarından hallice her türlü gazın pisliğin yapış yapış olduğu cadde üstü dönerler de pek bir lezzetli oldugundan talep çok müşterisi çok. Ayrıca dükkan önü diye bir kavram yok belediye de bunun yolsuzluğunu yapıyor. Caddede kaldırım kenarı park alanıysa park edilir ücretsiz şekilde. İspark da devlet de özel de buna karışamaz. Ya araç trafiğine kapatırsın ya da engel olamazsın
Hocam çok detaya inemedim arkadaşa ama kamu malı kavramını açıklamamız gerekecek. Arkadaşın mantığa göre adamın dükkanının önünde bir izdüşüm alıcaz dik bir doğru çekicez ekvatoru dolanıcaz tüm yerler adama ait olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 14 Ağustos 2024; 14:28:56 >
Bunun kaynağı elin arrabının kültürünü geleneğini göreneğini bizimkilere din diye yutturmaları.
-
aynen kanka ucretsiz yapsinlar da adam gelsin arabasini 3 gun o caddede biraksin, ondan sonra niye park yeri yok sizlaniyorsunuz. belediye cadde kenari parktan alacagi 100 liranin pesinde degil emin ol, parali yapiyor ki gercekten ihtiyaci olan parketsin
ne anlatiyorsun keal izdusum ekvator falan fjdjdjdj ne ictiysen bana da ver iyimis
Hocam sana bişey diyim mi belediye burak ordaki 100₺ yi 1₺ nin peşinde sendeki bendeki :)
:)
Bu esnaf mevzusuna başka bir açı daha eklemek isterim. Mesela kamu veya özel hiç fark etmez hiçbir kurumun firmanın müşteri hizmetlerinden veya iletişim kanallarından istenilen hizmeti ve çözümü alamzsınız :)
Hat düşürmeler, ahizeyi kaldırıp indirmeler (genelde belediyeler böyle çalışıyor), telesekreterr bağlayıp sabitlemeler, telefonu açmamalar vs
Yani her işimiz gösteriş ve yozlaşma :)
Aracıma cam filmi yaptırmak için bir yeri aradım 5bin fiyat verdi, erttesi gün gittim aynı dükkanda başka biri 6500 lira para istiyor. Arattırdım doğruymuş diyor bir de. Esnaf tuttuğuna geçiriyor ülke zıvanadan çıktı iyice zamları hiç saymıyorum.
-
Daha bugün bir yerde denk geldim yer istanbul pendik. Esnafın biri aynen şöyle diyor kendi şivesinde ve bilimselliğinde; ben ticaretle uğraşıyorum abim, adamına göre şerbet veririm. Fiyat çekerim. Müşteri bana iyi davranırsa ben de ona iyi davranırım beni kıllandırırsa arabasını bu dükkanda zıplatırım :)
Armut uygulamasını hizmet alırken kullanmakta fayda var. Hizmet veren için mantıklı değil komisyonları yüksek ve iş garantili değil verilen teklifler.
Özellikle herhangi bir hizmet alınacakken oto servis, ev temizlik, elektronik tamir rekabet uygun fiyat açısından iyi. Sosyal medya olumca esnaf da bi yıldıza yoruma göre güzelleşmek zorunda kalıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X