İşte bu yüzden olayı esnafa indirgemeyin dedim üst mesajlarda. Sadece ona indirgersek suçluyu bulduk zannedip, vurun abalıya der dururuz. * Doktorlar çok güzel hizmet mi veriyor? * Öğretmenler işini layıkıyla mı yapıyor? Özel okullar? Devlet okullarının çoğu? * Belediyeler demişiniz, daha yeni belediye sorumluklarını yerine getirmediği için insanlarımızı kaybettik. * Trafik ? 2 şerit yola 3 şerit kaynak yapmaya çalışanların çoğu esnaf mı? * Çarpık şehirleşme? her yer beton, her yer Avm , park yok, yeşillik yok bunların sorumlusu esnaf mı? Misal şehir planlamacıları ne iş yapar? Bürokratlar Rant için gücü esnaftan mı alıyor? * Gelişmiş ülkelerde 1 Engelli yardım almadan ülkeyi baştan başa dolaşabilirken, Bizde Apartamandan inemiyor, bunun sorumluları kim? Konu uzar gider, Büyük şirketler, holdingler, bankalar halkı ezip dururken esnafa bağlamanın bir alemi yok. Harika esnaflarda var, insanlıktan nasibini almamışlarda.Sallasak Ünv. mezununa çarptığı ve hepsinin masa başı iş kovaladığı, ara insan gücünün yitirildiği bir Ülkede daha çok kucağına düşeriz esnafın 😉 |
Ülkede her kalemden esnafın ticari ahlakını kaybetmesi (6. sayfa)
-
-
Haklısınız. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hepsi bir girersem konu ağırlığını, toksikliğini taşıyamaz diye düşündüm açıkcası :) 👍🏼👏🏼
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende bir oto sanayi örneği vereyim. arabanın el freni tabancası değişecekti. Frenciye gittim şunu takar mısın dedim, Ne kadara takarsın dedim? Hallederiz abi 5 dakikalık iş, 200 liraya takayım dedi. Ama konsolu söktürmen lazım, elektrikçiye git söktür, getir 200 liraya hallederim dedi. Tamam dedim.
Yav bu konsolun sökülmesinin elektrikçiyle ne alakası var diye kendi kendime söylene söylene gittim bir kaç dükkan ötedeki oto elektrikçiye, beni şu frenci gönderdi, el freni tabancasını değiştirecek ama konsolu sökmek gerekiyormuş, söker misin dedim. Sökerim abi dedi. Ne kadar dedim. 1000 liraya sökerim abi dedi.
1000 liraya bende sökerim a..... k..... dedim içimden, sana hayırlı işler dedim ve sanayiyi terk ettim.
Çektim arabayı evin önüne.
Bir tornovida, 2 adet vida tutuyor konsolu. söktüm kaldırdım. elektrik bunun neresinde derken, sadece çakmaklığa bir elektrik bağlantısı vardı ve o da soket ile. yemin ediyorum. toplam 2 dakikadan fazla sürmedi.
E dedim madem öyle tabancayıda halledeyim hazır söktüm madem.
4 tane vida söktüm tabancayı çıkarttım, karga burnuyla telini tutup yeni tabancaya geçirdim, 4 tane vidayı sıktım. konsolu taktım yerine 2 tane vidasını sıktım. hadi bu da toplam 10 dakika sürsün.
Eee, tabancayı değiştiririm 200 lira alırım diyen ustayı anladım tamam da. konsolu sökmeye 1000 lira isteyeni düşün taşın anlayamadım. tabancayı değiştirecek olanında konsolu tutan 2 tane vidayı sökmekten imtina edip, başkasına göndermesini anlamadım.
Bu terste bir işlik var :)))
-
Araç için 905 TL'ye internette satılan ürün(muhtemelen yurtdışında 15 dolar falandır) kendisinden alıp takmasıyla beraber 4800 TL civarı para verdiğim ve onu da indirimli tanıdık olduğu için yapan esnaf...
-
Hocam hiç gereği yok inan ki. Armut uygulamasını kullanmanı tavsiye ederim. Malzemeyi de kendin al parçacıdan sadece işçilik yaptırmalısın.
Hadi bu dedikleriniz fiyatlandırmalar üzerine olsun, peki ya parası olan adama iş yapmama hatta yarım yamalak yapmaya ne demeli bırakın özel servisleri yetkili servisler özellerden de beter evet özeller ztn beter o ortada olan bişi ama markalarin resmi yerleri bile otomobili toplarken diğer arabadan parça söküp takani var üstelik öyle uyduruk fransiz, italyan markalari degil bunu dedigim baya alman markasi adinda markalar sonuc olarak 15 senedir sanayii sektöründe olan bir insan olarak çevremde yetkili servisten ayrılan veya çalışan arkadaslarim çok.
Gelelim parasi olup iş yapmayana, adama fiyat soruyon öğreniyon tamam diyosun randevu alcam yok haftaya olmaz yok o gün olmaz yapmamak icin direniyo bedava sanki yaptimi 2 katina yapiyo yapsa uyduruk yapiyo tek çare benim gibi teknik kafaya sahipseniz hadi %100 degilse bile eliniz bir tornavida tutuyorsa alcaksiniz o esnafa verceginiz parayi takima taklavata kendiniz yapcaksiniz 1 gunde bitmez de 5 gunde biter ama basiniz agrimaz cebiniz rahatlar vs. ben yaklasik 4 senedir ugramiyorum sanayiye cok zorda kalirsam dukkanda yer istiyorum yine iscilik neyse verip kendim yapiyorum. Kendilerinin bi halt bildigi yok adam arabaya yaklasiyo vidalarin nerde olduğunu tam 15 dakika inceledi araca dokunurken güven vermiyo bi kere korkarak geliyo sanki eli hiç acik agiz cırcır tutmamis gibi.
Gün gectikce usta olmamaya baslicak, hele ki şu afgan surieli fln kalfaliga terfi edip bugun yarin dukkan açtıklarında siz o zaman görün.. Adamlar simdiden kanatci, donerci acip turk restorantlarini solluyo ciroda.
Araba tamircisi araba toplamayi bilmiyo, dolapci bulasik makinesi ölçüsünü bilmiyor, fayansci derz atmayi bilmiyor, elektirkci nötr'u faz'ı bilmiyor,aşçısı yemeğin pişme oranını bilmiyor vs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yüksek enflasyon nedeniyle insanlardaki fiyat algısı kaybolduğu ve rekabet oluşmadığı için esnaf kaktırabileceği en yüksek fiyatı söyleme cesareti oluşuyor
muayeneden önce özel oto servise gittim eksik yapmışlar muayeneden kaldım sonra 2günde tamamladılar 1 ay sonraki muayenden zar-zor geçtim muayenden eksikliği tamamlarım diyerek... 1-2 kez gittim birde sıra oluyor hep.Muhtemelen çok az oto tamirci var bölgede ve bu nedenle rekabet oluşmuyor .Aynı taksi gibi az sayı olunca pahalı fiyat yapabiliyorlar ve pazarlık yapamıyorsun
-
Ülke neden bu durumda olduğunu gösteren en güzel örnek .Senin gerçekleri anlatan değerli mesajın sıfır beğeni alırken 1 liralık ürünü 20 lira satan girişimci diyen devlete sırtını dayayanın mesajı 12 beğeni almış . Devlete sırtını dayayanlar bu kadar örgütlü ve toplu hareket edip daha güçlü olursa diğer kişilerin sesi soluğu çıkmayacağı gibi ezilmeye devam ederler
-
Malesef öyle ....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü mesleki yeterlilik ve belgelendirmeyle mükellef kurum liyakatsiz :)
Eskiden ahlaksızlık teknoloji olmadığından bulaşmıyordu. Şimdi haberdarız her şeyden bizde yapıyoruz, dolandırıcılık baya suç sanılıyordu mesela, yüz kızartıcı zannediyorduk, şimdi dolandırıcı olmamak enayilik,
Konudan bağımlı bağımsız örnek : İnstagram çıktığından beri daha çok sevap işliyoruz, sevap dağıtanları gördükçe sevap dağıtmak isteyen güzel kadınlarımız çoğaldı,
Yaşları 35-40 üstü arkadaşlar iyi hatırlar teşvik edildi kadınlar güzel sözlerle... medya haberleri ''Sibel Can cesur pozlar verdi. Emine Ün cüretkar pozlar verdi. Pınar Altuğ Cömert pozlar verdi... vs vs vs ...
Kısaca bu işler BULAŞICI !!!
-
Günümüz çok tehlikeli ve negatif enerji dolu. Ülkemizde bir insanın özellikle de muhalif diyebileceğimiz kendi hayatını kendi ayakları üstünde kurmaya çalışan emekçi kesim için en temel yaşamsal fonksiyonları kazanma ve uygulama noktasında korkunç çıkmazda.
Diğer kalbur üstü ülkelerde bu böyle değil. Her ne kadar kapitalizm de olsa oralarda böyle değil. Azad ın dediği gibi bırada Hard ı da geçtik Very Hard Kapitalizm var artık
Esnaf Değil Katil
her zaman talep var bazı tüketim malları hayati önem taşıyor bu yüzden suistimal ederek enflasyonu körüklüyor
-
esnaf olmasın mı diyorum nerenden anlamışsın esnaf olsun ama ahlaklı olsun, mağaradan internetin iyi çekmiyor sanırım bi daha bağlan dikkatli oku
-
Enflasyona sorumlusu sadece esnaflarsa o zaman esnaflar olmasın hizmet sektörü olmasın sıfır enflasyonlu hayatında mağarada yaşamaya devam et diyorum domuz avla kendi çadırını kur para yok bir şey yok hayatına ne güzel devam edersin.
Evet ama bazı şeyler kisilabilir mesela dışarıda yemek yemek ve Cafe ye gitmek zorunlu bir ihtiyaç değil.
domuzu sen avla avcı toplayıcı kurnaz esnaf seni
-
Benim burda esnaftan kastımı sadece dükkan ve mağaza olarak anlamayın dostlar; bir ürün ve hizmet pazarlayan, insan çalıştıran herkes olarak anlayın. Meaşallah ülkede ne kişi kaldı ne kurum ki özel kamu fark etmez usulünde, kuralında olsun. Hatta öyle ki usulündeysen cezalandırılıyosun :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 21 Ağustos 2024; 20:16:53 >
Mesajlarda hiç bahsedilmemiş. Bu esnaf takımının çoğu Tayyipçi. Bu ayrıntı atlanmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X