Şimdi Ara

Ülkedeki Kutuplaşma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede son dönemlerde insanlar inanılmaz kutuplaştı.Bunun nedeni nedir? Birlik olunması gerekirken bu kadar kutuplaşmanın olması sıkıntılı...

• Bunlaaaar bunlaaaaaaaar diye gezenler yüzünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal bir iddiadan ibaret. Kutuplaştırıcı iddiası, güçlerini kaybeden elit tayfanın iddiası. Halkta böyle bir olay yok. Herkes işinde gücünde. Sanal şeylere millet inanmaz. Hayat gazete ve televizyondan ibaret değil. Hayat, sokaktan, işten, okuldan, evden kısacası reel yaşamdan ibaret. Gazetelerdeki, sosyal ortamdaki hiç bir gündem ülkenin gerçek değerleri ile bağdaşmıyor. Bugün yine herkes okulunda, işinde, kendi meşgalesinde. Hayat devam ediyor her zamanki gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Bunlaaaar bunlaaaaaaaar diye gezenler yüzünden.
    Kutuplaşma her zaman vardı
  • Sadece paralı trol'lerin kutuplaşma yok dediğine göre durum oldukça ciddidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdigin orneklerde haklisin ama bu ornekler erdogani ve akp'yi temize cikarmaz. Madem bu kadar zulum gordu bu ulkenin belli bir kesimi, neden tayyip iki tarafinda arasini yapmak yerine daha cok acti ? Neden ulkenin her kesimini birlestirmek yerine bunlar soyledir, bunlar boyledir diye hala milleti ayristiriyor ? Eger eskiden kendine solcu diyenler bu ulkeyi 1 kutuplastirdiysa tayyip ve tayfasi 10 kutuplastirmistir.

Kisacasi her iktidara gelen kendisine belli bir kesim yaratiyor ve bu kesime karsi cikan herkese kin ve nefret kusuyor. Lanet olsun boyle duzene.

• Çok tehlikeli ve kötü niyetli bir topluluksunuz. İnsan size arkasını dönmemeli, yoksa bir katliam daha yaparsınız, belli. Eğer hır gür çıkarmasaydınız rahat rahat yaşardık fakat bunu istemiyorsunuz. Ne zaman rahat verdiniz? Ne zaman hoşgörülü oldunuz? Hırçınlık ve nefret yapınızda var. Umarım Allah sizi kazır da yok olduğunuz günleri görürüz. Bütün duam bu. Kendinizi çok üstte görmeyin, vururlar şamarı, dünyanız şaşar. Gezi Parkı eylemlerinde köpürüyordunuz, isterseniz yenisini de başlatın bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Mart 2016; 14:42:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İktidar ve zihniyeti senelerdir bunun için müthiş bir azimle çalışıyor.

• Evli çiftlerin birbirinin seslerini kaydedip,birbirlerine devlet büyüklerine hakaretten dolayı dava açtığı şu dönemde kutuplaşma yok demek için enteresan bir kafaya sahip olmak gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Evli çiftlerin birbirinin seslerini kaydedip,birbirlerine devlet büyüklerine hakaretten dolayı dava açtığı şu dönemde kutuplaşma yok demek için enteresan bir kafaya sahip olmak gerekir.
  • Kutuplasma sadece sosyal medyada ki liseliler arasinda.

Gercek hayatta bir problem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Kutuplasma sadece sosyal medyada ki liseliler arasinda.

Gercek hayatta bir problem yok.
    kutuplaşma kadar doğal bişey yok
    iki kişi bile bir kararda anlaşamazken koca bir ülkenin bir konu hakkında aynı fikri benimsemesini beklemek kadar saçma bir durum olamaz
  • Sebebi yazıldı zaten;

quote:

Hoş, ben "kutuplaşmadan" şikayet edilmesini anlayamıyorum. İnsanların bir dünya görüşü temelinde toplanıp savunmaya geçmesinin nesi anormal? Erdoğan ülkeyi kutuplaştırmasından kasıt onun şahsında bu gizli fay hatlarının üstündeki tozun toprağın dağılmasıysa doğrudur.
    Mesela ben bu memlekette sünni anadolu kimliğinin bu kadar nefret edeni olduğunu saolsun Reis-ül Azam sayesinde gördüm öğrendim.Allah ondan razı olsun."Bakın aslanım, bunlar bu, bu ar fukaraları ile aranıza mesafe koyun" dedi, biz de koyduk. Benim size tavsiyem kutuplaşın yani.Kutuplaşmak motive eder, diri tutar, kültürün devamını sağlar. Çocuğunuza isim koyarken bile kutuplaşın.
    Hazmedemeyince de "anadolu çomarı" diye bir şey icat ettiler. Çomar tabi lan, şehre bi indik ki panayır kurmuşsunuz müstekbir müfteriler.
    Sen bu ülkeyi, bu dümeni paylaşmak istemiyorsun, e ben de istemiyorum ? Gayet doğal refleks olarak bi üstünden geçmem lazım. Faşizm değil bu.Yapacak bir şey yok yani. Sizinle mücadele etmek lazım, tipinizi beğenmediğimiz için değil vallahi varlık meselesi bu. Gücenmeyin bize. Allah nasip ederse daha da ileri gitmeyi arzuluyoruz yani. Hala sesiniz çıkıyor mesela, hala çok gerideyiz, yapılacak çok iş var.
    Allah müslüman anadolu çocuklarına düşmanlarının bar köşelerinde fısıltıyla konuşabildiği gerçek bir mülk nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Çok tehlikeli ve kötü niyetli bir topluluksunuz. İnsan size arkasını dönmemeli, yoksa bir katliam daha yaparsınız, belli. Eğer hır gür çıkarmasaydınız rahat rahat yaşardık fakat bunu istemiyorsunuz. Ne zaman rahat verdiniz? Ne zaman hoşgörülü oldunuz? Hırçınlık ve nefret yapınızda var. Umarım Allah sizi kazır da yok olduğunuz günleri görürüz. Bütün duam bu. Kendinizi çok üstte görmeyin, vururlar şamarı, dünyanız şaşar. Gezi Parkı eylemlerinde köpürüyordunuz, isterseniz yenisini de başlatın bakalım.

Allah, Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan, RÖVANŞ der geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

quote:

Çok tehlikeli ve kötü niyetli bir topluluksunuz. İnsan size arkasını dönmemeli, yoksa bir katliam daha yaparsınız, belli. Eğer hır gür çıkarmasaydınız rahat rahat yaşardık fakat bunu istemiyorsunuz. Ne zaman rahat verdiniz? Ne zaman hoşgörülü oldunuz? Hırçınlık ve nefret yapınızda var. Umarım Allah sizi kazır da yok olduğunuz günleri görürüz. Bütün duam bu. Kendinizi çok üstte görmeyin, vururlar şamarı, dünyanız şaşar. Gezi Parkı eylemlerinde köpürüyordunuz, isterseniz yenisini de başlatın bakalım.

Allah, Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan, RÖVANŞ der geçerim.

Alıntıları Göster
    Allah hepinize tam güçle tokadı vurur, ne oldu dersiniz, bilesiniz. İnsanları zıplatmaya kalkışmayın, korka korka kaçarsınız. Kimse sizin kesiminize razı olmak zorunluluğunda değil. Tayyip'i de çok şişirmeyin, bakalım gücü kaybolunca ne yapacak. Gösterecek zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Mart 2016; 15:24:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

Verdigin orneklerde haklisin ama bu ornekler erdogani ve akp'yi temize cikarmaz. Madem bu kadar zulum gordu bu ulkenin belli bir kesimi, neden tayyip iki tarafinda arasini yapmak yerine daha cok acti ? Neden ulkenin her kesimini birlestirmek yerine bunlar soyledir, bunlar boyledir diye hala milleti ayristiriyor ? Eger eskiden kendine solcu diyenler bu ulkeyi 1 kutuplastirdiysa tayyip ve tayfasi 10 kutuplastirmistir.

Kisacasi her iktidara gelen kendisine belli bir kesim yaratiyor ve bu kesime karsi cikan herkese kin ve nefret kusuyor. Lanet olsun boyle duzene.

çünkü şu anda bile akpartililere ve genel anlamda muhafazakarlara yapılan bu şeylerin doğru olduğunu savunanlar ve hala müslümanları aşağılayanlar var

yukarıdaki örneklerin mimarlarından hangisi yaptığına pişman hangisi özür diliyor?

örneğin mecliste şu anda başörtülüler varken bile merve kavakçıya yapılan şey doğruydu diyenlerle bu iş olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Tarih, 2003:
    Rektörlerin YÖK aleyhine yürüyüşünde "ordu göreve" pankartları açılıp darbe çağrıları yapıldı.
    Olsun, Erdoğan kutuplaştırdı.

Tarih, 2006:
    Danıştay saldırısının failleri, dönemin ülke sahiplerince tüm müslümanlar olarak gösterildi.
    Olsun, Erdoğan onlara gezici dedi.

Tarih, Nisan 2007:
    On binlerce kişi, AKPartiye ve onun seçmenine hakaret için sokaklara döküldü.
    Olsun, Erdoğan "bunlaar" diye bağırdı.

Tarih, Nisan 2007:
    Genelkurmay, e-muhtıra yayınlayarak laiklik vurgusu yaptı, AkPartiye darbe sopasını gösterdi.
    Olsun, Erdoğan, insanları hainlikle suçladı.

Tarih, Mayıs 2007:
    AYM’nin verdiği 367 kararı ile, 357 oy alan Abdullah Gül meclis tarafından Cumhurbaşkanı seçilemedi.
    Olsun, Erdoğan FETO'nun gazetelerini kapattı.

Tarih, Eylül 2007:
    Düzenin kuklası Ertuğrul Özkök, ülkenin dini diktatörlüğe gittiğini belirtti; gerekçesi, bir otobüsün namaz molası vermesiydi. :)
    Olsun, Erdoğan ülkeyi kamplaştırdı.

http://www.hurriyet.com.tr/ufukta-yeni-bir-darbe-mi-var-7307067?noMobile=true

Tarih, Şubat 2008:
    411 elin 'kaosa' kalktığı ve "türbanın" ülkeyi "böldüğü" yazıldı.
    Olsun, Erdoğan bir diktatör.

Tarih, Mart 2008:
    Abdurrahman Yalçınkaya tarafından, "laikliğe aykırı fiiler" gerekçesiyle AKPartiye kapatma davası açıldı.
    Olsun, Erdoğan tek adam rejimini kurdu.

Burada bırakıyorum, ortadaki "kutuplaşmanın" sebebinin kim olduğunu görmek için aklı olana bu kadarı yeter.Unuttuk zannediyorlar.
    Unuttuk mu sanıyorsunuz? Eski "kutupsuz" zamanlarda bunlar yaşatıldı."Kutuplaşmaya son"dan kastınız; pek tabiki muhafazakarlar alttan alan ve daima ezilen taraf olsun isteğinizden ibaret.Bu yüzden samimiyetsizsiniz.
    Sanki Türkiye herkesin kucak kucağa yaşadığı bir yermiş de biz ahenk bozmuşuz. Kara sabana mahkum etmişsin bizi sen, sen hayırdır ya?

Hoş, ben "kutuplaşmadan" şikayet edilmesini anlayamıyorum. İnsanların bir dünya görüşü temelinde toplanıp savunmaya geçmesinin nesi anormal? Erdoğan ülkeyi kutuplaştırmasından kasıt onun şahsında bu gizli fay hatlarının üstündeki tozun toprağın dağılmasıysa doğrudur.
    Mesela ben bu memlekette sünni anadolu kimliğinin bu kadar nefret edeni olduğunu saolsun Reis-ül Azam sayesinde gördüm öğrendim.Allah ondan razı olsun."Bakın aslanım, bunlar bu, bu ar fukaraları ile aranıza mesafe koyun" dedi, biz de koyduk. Benim size tavsiyem kutuplaşın yani.Kutuplaşmak motive eder, diri tutar, kültürün devamını sağlar. Çocuğunuza isim koyarken bile kutuplaşın.
    Hazmedemeyince de "anadolu çomarı" diye bir şey icat ettiler. Çomar tabi lan, şehre bi indik ki panayır kurmuşsunuz müstekbir müfteriler.
    Sen bu ülkeyi, bu dümeni paylaşmak istemiyorsun, e ben de istemiyorum ? Gayet doğal refleks olarak bi üstünden geçmem lazım. Faşizm değil bu.Yapacak bir şey yok yani. Sizinle mücadele etmek lazım, tipinizi beğenmediğimiz için değil vallahi varlık meselesi bu. Gücenmeyin bize. Allah nasip ederse daha da ileri gitmeyi arzuluyoruz yani. Hala sesiniz çıkıyor mesela, hala çok gerideyiz, yapılacak çok iş var.
    Allah müslüman anadolu çocuklarına düşmanlarının bar köşelerinde fısıltıyla konuşabildiği gerçek bir mülk nasip etsin.

Erdoğan yandaşları Erdoğan düşmanlarının onda biri kadar cesur olsaydı bu ülkede kutuplaşma olmazdı. Erdoğan yandaşlarının çoğu çok korkak, hele Erdoğanın etrafındaki tayfa dünyaya o kadar tapmış ki, ölümden ödleri kopuyor. Bu ülke düşmanlarına gerekli dersi verip, bu milletin iktidarını devirmeye kalkanlara karşı gerektiğinde sokakları bile cehenneme ceviribilecek bir iradede olsaydı bu millet, karşı tayfanın sesi bu kadar gür çıkmazdı. Bu millet korkak ve dünyaya çok meyilli. Dindarlara yapılan onlarca zulüm karşısında hala bunu yapanlara karşı şirin gözükmeye çalışan dindar kesim Allahın gazabını hakediyor. Korkudan iradesini bile neredeyse teslim etmeye hazırlar bu dindarlık düşmanlarına. Bu ülkede Erdoğan gibi cesur tek bir kişi yok onun etrafında. Adam tek başında her şeyi sırtlıyor. En ufak bir olayda etrafındaki yalaka tayfası Erdoğana, aman efendim bunlara şirin gözükelim, yoksa bizi yok ederler kabilinden şeyler söylerler. Hiç bir olayda Erdoğanın arkasında dimdik durmadılar. Hepsi çok korkak. Oysa tüm iktidarlarını ve makamlarını Erdoğanın korkusuz direnişine borçlular. Örneğin Erdoğanın korkusuz direnişi olmasaydı Gül cumhurbaşkanı olamazdı. Ama şimdi Gül korkudan sistemin baronlarına boyun eğmiş. Erdoğanın etrafındaki tüm yetkili kişilerin, karşı tayfanın en ufak saldırısında ödleri kopuyor, kendilerine bişi olacak diye. Davutoğluna durumu ise çok dramatik. Sanki başbakanlığı Erdoğanın şanlı direnişine borçlu değilmiş gibi, hümanist pozlarına bürünmüş, o da aşırı korkak. Yerleşik düzenin baronlarına şirin gözükmek için her türlü şeyi yapıyor. Adamda ileriyi görecek feraset kalmamış korkudan. Bu ülkede dindar düşmanlarının sahip olduğu cesurluk onlarda olsaydı bu ülke bugün huzura ermişti. Ama korkaklık bunlarda baki. Malesef Erdoğanın arkasındaki kitlenin en az yarısı da çok korkak. Karşı tayfanın seçmeni kadar yeri geldiğinde ölümü göze alabilecek iradeleri yok. Bu olmadığı için karşı tayfa, Erdoğanı devirirsek bu iş biter diye düşündüklerinden bu kadar kutuplaşma yaratıyorlar. Erdoğanın tayfasını bize köle ederiz. Nasıl olsa bunlar çok korkak. Ne dersek yaparlar diyorlar. Erdoğan sayesinde makam ve mevki sahibi olan onlarca Erdoğan yandaşında da zerre kadar kabiliyet yok. Gündemi domino edemiyorlar, karşı tayfanın saldırılarını bastıramıyorlar. En ufak saldırıda Erdoğana koşup, Reis bizi kurtar diye yalvarıyorlar. Sonra kurtulduklarında, bizi Reis değil biz kendimiz kurtardık deyip ahlaksızca kibirleniyorlar. Örneğin Arınç meclis başkanı olduğunda asker, Arınçı şeriatçı ilan edip tehlikeli gördüğünde ve onu ziyaret etmeyeceğiz kararı aldıklarında, Arınç Erdoğana koşup, aman efendim beni kurtar, bunlar ziyaretime gelmezse çok kötü olur dediğinde. Erdoğan kendisine bağlı Genelkurmaya iki satırlık emir yazısı gönderip, bugün akşama kadar genelkurmay başkanı ve ordu komutanları ülkenin iki numaralı adamını ziyaret etmezse Başbakan Gül yetkilerini kullanır demiş ve Arınçı ziyaret etmeyeceklerini kesinkes bildirmiş bu anlı şanlı generaller tıpış tıpış gelip şeriatçı ve tehlikeli gördükleri Arınçı 3 dakikalık ziyaret etmişlerdi. Türban korkuları ise bahaneydi tabi. Bugün ise Arınç Erdoğana atar yapar duruma gelmiş. Neden, çünkü korkuyor, kendisine bi şey yapmasın yerleşik sistemin baronları diye. Çünkü dünyayı çok seviyor....

Erdoğanın varlığıyla var olan şahıslardan onlarcası yüzlercesi var da, sadece iki örnek yeter:

Gül ve Arınç: millet ihaneti görmüş ve sizi Erdoğanın direnişi önderliğinde en üst makamlara çıkarmıştı.

Millet şimdi de ihaneti görüyor ve sizi milletin gönlünde en alt seviyeye indirecek!

http://m.radikal.com.tr/politika/ziyaret_kisa_yorum_uzun-653027/

http://m.hurriyet.com.tr/komutanlardan-protokolde-turbana-tavir-112531

http://www.trthaber.com/m/?news=gundem-08022015&news_id=139589&category_id=1

Tarih asla yalan söylemez, tarihin mahkemesi en iyi mahkemedir.

Peki, tehlikenin farkında mısınız?

Muhaahaa!

hocam dediğiniz doğru ama şöyle düşünün 2007 de gül cb olmasın diye çıkanlar en fazla türkiyenin %20 sini temsil eden çoğunluktu gezide çıkanlar ise max %25 in temsilindeydi.yani iktidar gücü çoğunlukta başkaldırı azınlıkta idi.bunlar sivrisinek vızıldar geçer.

şimdi tersinden düşünelim 28 şubatta bu dediğin dindar kesim sokağa çıksaydı ne olurdu?kesinlikle iç savaş olur.çünkü güç azınlıkta başkaldırı çoğunlukta olacaktı.

bunlardan başka tanzimattan beri müslümanlıktan kaçış avrupaya yaklaşma, cumhuriyetten sonra da devam eden başkaldırıya idam furyası müslümanların üzerinde oldu.kavga ile döğüş ile güç ile bir şeyi yerine getirmek iş değil.yada bu ölümü göze alıp almamakla da ilgili değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D056E7F8 -- 5 Mart 2016; 15:31:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

Övdüğün kişinin İslam şeriatının önünde bir bariyer gibi durduğunu ve ABD çıkarlarını gözettiğinin farkındamısın kardeşim?

islamın hangi şeriatine bariyer hangi hareketiyle abd nin çıkarlarını koruyor
    abd nin ve tr nin çıkarları aynı olduğunda bu islama mı aykırı oluyor
    öyle laf koyup gitme biraz aç
  • quote:

Allah hepinize tam güçle tokadı vurur, ne oldu dersiniz, bilesiniz. İnsanları zıplatmaya kalkışmayın, korka korka kaçarsınız. Kimse sizin kesiminize razı olmak zorunluluğunda değil. Tayyip'i de çok şişirmeyin, bakalım gücü kaybolunca ne yapacak. Gösterecek zaman.

Allahın tokatı nedir, çok merak ettim. Senin sistemin Allahın iradesine savaş açmış bir sistem. Ne yani Allah sana mı yardım edecek. Sen Allahın hangi emrini uyguladın da yardım istiyorsun.

Sen evde babana, baba bak sana karşı saygım sonsuz, her zaman önünde saygıyla eğilirim. Senim babam olduğuna gönülden iman etmişim, ama benden senin isteklerini, emirlerini yerine getirmeyi isteme. Baba bana her zaman yardım et, her zaman para ver, ama benim özgür irademi sorgulama. Ben zaten yanlış yapmam, sen bana güven, beni serbest bırak. Bana kural koyma, yok şu saatte eve gel, yok şunu yap, yok bunu yap diye... Şu kişi de bana haksızlık yaptı, onu da git döv, ona haddini bildir baba... Ben şimdi kafama göre takılmaya gidiyorum, akşama görüşürüz, çok saygıdeğer, pek değerli ve tüm gücümle babam olduğuna iman ettiğim biricik babacığım...

Ne güzel bir anlaşma değil mi?!

Dikkat et de tokatı sen yeme!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

Sizin ekipte, kaynağı sadece duygu olan birtakım dini söylemler görüyorum. Bunun sebebide Kemalist ideoloji tarafından zulme uğradığınız ve ötekileştirildiğiniz önkabulünüzün ortaya çıkardığı mağduriyet duygusu.

Fakat hiç farkında olmadan Atatürk'ün ideolojisini ayakta tutuyorsunuz, bunun farkına dahi varmıyorsunuz.

Günümüzde Atatürk'ün ilkeleri dimdik ayaktadır. Atatürk'ün devleti dimdik ayaktadır. Atatürk'ün getirdiği kanunlar yargı sistemi dimdik ayaktadır. Atatürk'ün ordusu ise dimdik ayakta ve bu rejimin teminatıdır. Ve övdüğünüz kişiler ise bunu sağlamlaştırmaktan öte birşey yapmamaktadır. Bunu göremiyorsunuz.

@Best Seller, daha neyini açayım kuzum?

türkiyeyi tamamen farklı okuyoruz

Atatürkün ideolojisi devleti vs ayakta olabilir ama hangi Atatürkün?

daha dün cb nı atatürk çocuklara içki içiriyor diye onu yerin dibine soktu(anlayana)

ne istiyorsun hurra şeriat gelsin istemeyenin kellesi mi uçsun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.