Şimdi Ara

Ülkelerin siyasi ideolojileri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana büyük ülkelerin siyasi ideolojileri, vizyonu, tarihi hakkında kitaplar lazım. Tabiki objektif olması tercihim. Siyasi ideolojiler-Andrew Heywood inceledim fakat ülkeler üzerinden değil sadece ideolojiler üzerinden anlatmış, ek bir yardımcı kitap olarak kullanılabilir. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Ülkelerin siyasi ideolojilerinden ziyade direk ideolojileri okuman bence daha çok fayda sağlayacaktır çünkü ülkeler zaman zaman çıkarları için ideolojilerinin önüne geçen ve hatta çelişen hareketler yapmışlardır ki günümüzün Kapitalist dünyasında Liberalizm adı altında her yana çekilebilen bir siyasi çizgi izleniyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders kitabı olarak okutulan 19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Modern Siyasal İdeolojiler kitabını önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xerias -- 24 Nisan 2014; 23:19:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihi anlamda mi? Günümüz ideolojiler mi? Tam isteğini karsilamasada russel'ın iktidar romanı tarihi nitelikli bir kitap ulkelerin ve liderlerin ideolojilerinede atıflar var. Zira günümüzde ideolojik devlet ne kadar kaldi tartışılır, ismini unuttugum japon bir filozofunda dedigi gibi "Tarih 1991 yılında bitti."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xerias X kullanıcısına yanıt
    Bu kitabı araştırmıştım, alacaklarımın listesinde, teşekkürler.
  • Teşekkürler istediğime yakın bir kitap gibi duruyor. Tarihsel bir şekilde günümüze doğru siyasi yapılarını incelemek vizyonlarını anlamak istiyorum genel olarak. Emperyalizm siyonizm sosyalizm tüm siyasi hareketleri, ülkelerdeki gelişimini kapsamlı ve tarafsız ele alan bir kitap yok mudur?
  • ülkelerin siyasi ideolojisi hakkında kitap arayıp, objektif olmasını isteme arkadasım. objektif siyaset, objektif ideoloji olması gibi bir şeyin söz konusu olacağını sanmıyorum. bir kaç kitap öneririm ama ne kadar sana hitap eder bilemeyeceğim.

john steinback : gazap üzümleri

Mustafa yıldırım : sivil örümceğin ağında

eric j hobsdawm : Fransız devirmine bakış vs vs uzar gider liste.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.