Şimdi Ara

ÜLKEMİZDE SUZUKİLER NEDEN TUTULMUYOR????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SUZUKILER JAPONYA ÜRETİMİ MERAK ETTİĞİM BU MODEL NEDEN FAZLA TUTULMUYOR

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ülkemizde Suzuki'lerin Tutulmama Nedenleri

Suzuki, Japon otomobil üreticisi olarak ülkemizde de faaliyet göstermektedir. Ancak Suzuki araçları, diğer markalara kıyasla ülkemizde beklenen başarıyı sağlayamamaktadır. Bu durumun altında yatan çeşitli nedenler bulunmaktadır:

Suzuki Swift Neden Tutulmuyor?

• Suzuki Swift, hatchback sınıfında yer alan bir araçtır. Ülkemizde hatchback araçlar sedan araçlara göre daha az tercih edilmektedir.
    • Swift'in rakiplerine göre daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması, satışlarını olumsuz etkilemektedir.

Suzuki Vitara Neden Tutulmuyor?

• Suzuki Vitara, kompakt SUV segmentinde yer alan bir araçtır. Ülkemizde SUV araçlar son yıllarda popülerlik kazanmış olsa da Vitara, rakiplerine göre daha az bilinen bir modeldir.
    • Vitara'nın bazı rakiplerine göre daha sınırlı donanım seçenekleri sunması, tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır.

Diğer Nedenler

• Suzuki'nin ülkemizde yeterince güçlü bir bayi ağına sahip olmaması, araçlarının yaygınlaşmasını engellemektedir.
    • Bazı tüketiciler, Suzuki araçlarının yedek parça bulunabilirliği konusunda endişeler taşımaktadır.
    • Suzuki'nin ülkemizde pazarlama ve reklam çalışmaları diğer markalara göre daha az etkili olmuştur.

Sonuç

Suzuki araçları, ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı beklenen başarıyı yakalayamamıştır. Hatchback ve SUV araçlara olan düşük talep, yüksek fiyat etiketi, sınırlı donanım seçenekleri, yetersiz bayi ağı ve pazarlama faaliyetlerinin yetersizliği gibi faktörler, Suzuki'nin ülkemizdeki tutulmama nedenleri arasında yer almaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rezalet derecesindeki servis hizmetleri olabilir mi ? İlgi alaka satana kadar sattıktan sonra ara ki işini bilen birisi karşına çıksın... Tecrübeyle sabittir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Rezalet derecesindeki servis hizmetleri olabilir mi ? İlgi alaka satana kadar sattıktan sonra ara ki işini bilen birisi karşına çıksın... Tecrübeyle sabittir...
    Ben suzuki'leri hiç bir modelini beğenmedim. Gelen araçlar uzakdoğuya yönelik, üretilmiş gibi duruyor . Fakat motosiklet konusun da otomobillerin tam aksine süperler
  • LACANO ARKADASIM DOGRU SOYLUYORSUN SUZUKİ BENCE ÜLKEMİZE YETERLİ YATIRIMI YAPMIYOR İSTANBULDA MAALESEFKİ 7 TANE SERVİS YERİ VAR ACI AMA GERCEK AMA SUNU DUSUNUYORUM GENELDE JAPON ARACLARI KALITELIDIR BUNLARDA JAPONYA URETIMLI ACABA SORUNLU ARACMI URETIYORLAR NE???
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Ben suzuki'leri hiç bir modelini beğenmedim. Gelen araçlar uzakdoğuya yönelik, üretilmiş gibi duruyor . Fakat motosiklet konusun da otomobillerin tam aksine süperler

Alıntıları Göster
    suzuki'nin tutan modeli super carry'dir.
    başkada tutanını görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Alıntıları Göster
    Wikipedi'ya göre dünyanın 9. büyük otomobil üreticisi:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki
    2008 verileri de bunu doğruluyor:
    http://oica.net/wp-content/uploads/world-ranking-2008.pdf
    Üretim hacmi olarak Fiat, Renault, Mercedes ve BMW'den daha büyük bir firma ama maalesef Türkiyeye gereken önemi vermiyor çünkü Suzuki esasen bir küçük otomobil üreticisi, o konuda uzmanlaşmış, küçük otomobillerse Türkiyede tutmuyor pek...

Aslında otomobilleri de kendi sınıflarına göre gayet kaliteli ve sağlam araçlar ama <suzuki dünyda otomobillerinden çok motosikletleriyle bilinir ve mesela resimdeki Hayabusa bir efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tralles -- 6 Haziran 2010; 22:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tralles

Üretim hacmi olarak Fiat, Renault, Mercedes ve BMW'den daha büyük bir firma ama maalesef Türkiyeye gereken önemi vermiyor çünkü Suzuki esasen bir küçük otomobil üreticisi, o konuda uzmanlaşmış, küçük otomobillerse Türkiyede tutmuyor pek...

Aslında otomobilleri de kendi sınıflarına göre gayet kaliteli ve sağlam araçlar ama <suzuki dünyda otomobillerinden çok motosikletleriyle bilinir ve mesela resimdeki Hayabusa bir efsanedir.

Alıntıları Göster
    SX4'e bakıyordum. Son zamanlarda pek rastlayamadığım iki önemli özelliği vardı.

1. Görüşü yeterli, arkası görülebiliyor.
    2. Süspansiyonu var.

• quote:

Bence suzuki Türkiye'de motosikletten başka tekerlekli araç satmasın, Bence marka imajı dahada zarar görmesin..

• quote:

quote:

Bence suzuki Türkiye'de motosikletten başka tekerlekli araç satmasın, Bence marka imajı dahada zarar görmesin..

Alıntıları Göster
    Geçenlerde Arkadaşlar kiralamıştı rent a car'dan suzuki swift . arkadaşı askere uğurladık otobüsün önünden gidiyorduk. neyse artık arabayı geri vermeye dönerken el freni çekti soför olan arkadaş ardından arabadan bir koku geldi. tek bir el freni çekmeyle şanzımanı elimize aldık. 4000tl masraf. gerçi soförün acemiliğide vardı vitesi zorladı dönerken ancak bir araba bu kadar kolay bırakmamalı kendini bence. o olaydan sonra soğudum tüm suzikilerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaplanM54 -- 6 Haziran 2010; 22:53:16 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Öyle demeyin, Suzuki Grand Vitara ve Jimny sahipleri araçlarından memnun genelde, benim edindiğim izlenim bu... Üstelik bir süre Grand Vitara kullandım ve fiyatına göre yani fiyat/performans oranı çok yüksek bir araçtı...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tralles -- 6 Haziran 2010; 23:04:35 >

• 4000 tl masraf çok ciddi bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: demir2008

4000 tl masraf çok ciddi bir durum

birde çıkma parça. servisine götürsek ne diyecekler kim bilir. ayrıca diğer arkadaşlarında dediği gibi satış sonrası hizmet yok denecek kadar az..
  • quote:

Öyle demeyin, Suzuki Grand Vitara ve Jimny sahipleri araçlarından memnun genelde, benim edindiğim izlenim bu... Üstelik bir süre Grand Vitara kullandım ve fiyatına göre yani fiyat/performans oranı çok yüksek bir araçtı...

quote:

Alıntıları Göster
    Biz de kırmızı Swift 1.3 4*4 var.Taliplisi de çok.Hoşlarına gitmese üzerinde satılık yazmayan arabaya "bize sat" demezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Floransaaa

4000 tl masraf çok ciddi bir durum
    Suzuki Motorlu Dört Teker Company, ABD'de çok tutulan bir mamül değil...

Çok fazla sebebi var...

Ülkemizde tutulmama sebebi ise, bir türlü beli kırılamayan yerli otomobil sanayicileri ve ithalatçılarının takındıkları vahşi tutumdan kaynaklandığını söyleyebiliriz...

Mesela SX4, fiat'ın bir modeliyle aynı kasayı kullanıyordu. Aynı şekilde piyasaya yeni çıkan SPLASH Opel'in alt versiyon aracıyla %100 aynı. Sadece Logo değişik...

Hatta geçen Suzuki japonya genel Merkezine bir şikayet maili atiim dedim, itinasız imalatçının Japonya mail adresini bile bulamadım...

Bir kısım fabrikaları Hindistan'da. Burada üretilen modellerin kıytırıklığı ise daha bir öte Normal Suzuki'lerden... 30.000 lira fiyat etiketi koyunca'da anca, kendi yağıyla kavrulur Suzuki'ciler...

Suzuki'nin tek sevdiğim yanı, Çüft Turbo'lu HAYABUSA'lardır. Onlarda Amerikan imlatı olduğu için başa dönüyoruz yine. Yaşasın Amerika, yaşasın insan hakları, yaşasın özgürlük...

Dünya bayan motosiklet karada hız şampiyonunun eski bir fotosunu ekliyorum. Yer Utah Tuz gölü. Bonneville... Güzel bir hatıra...

TR Otoyollarında veya köy yollarında, kadınlarımızı Hayabusa'da görememe sebebimiz, kadın haklarının olmaması ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmamamızın açık bir kanıtıdır ek olarak....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 6 Haziran 2010; 23:29:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

Suzuki'nin tek sevdiğim yanı, Çüft Turbo'lu HAYABUSA'lardır. Onlarda Amerikan imlatı olduğu için başa dönüyoruz yine. Yaşasın Amerika, yaşasın insan hakları, yaşasın özgürlük...

Dünya bayan motosiklet karada hız şampiyonunun eski bir fotosunu ekliyorum. Yer Utah Tuz gölü. Bonneville... Güzel bir hatıra...

TR Otoyollarında veya köy yollarında, kadınlarımızı Hayabusa'da görememe sebebimiz, kadın haklarının olmaması ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmamamızın açık bir kanıtıdır ek olarak....

Hasta olmamak elde değil bu yoruma Gazı fazla aldın herhalde..

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaLeader

Geçenlerde Arkadaşlar kiralamıştı rent a car'dan suzuki swift . arkadaşı askere uğurladık otobüsün önünden gidiyorduk. neyse artık arabayı geri vermeye dönerken el freni çekti soför olan arkadaş ardından arabadan bir koku geldi. tek bir el freni çekmeyle şanzımanı elimize aldık. 4000tl masraf. gerçi soförün acemiliğide vardı vitesi zorladı dönerken ancak bir araba bu kadar kolay bırakmamalı kendini bence. o olaydan sonra soğudum tüm suzikilerden..

Çok yanlış bir bakış açısı. Bırak sen el freni çekmeyi gaza basınca bile dağılacak araba var. Arabayı kiralamışsınız, acaba o arabaya nasıl binildi? Yağı, suyu koyuldu mu? Kaç bin km yaptı? Suzuki değil Ww veya Toyota da olsa bakımsız olursa aynı sorun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

http://www.youtube.com/ watch?v=A-XdZq4-_TQ&feature=player_embedded

• quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

90'lı yıllarda yoğutçu arabası diye bilinen enteresan araçlardan biri

• quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

90'lı yıllarda yoğutçu arabası diye bilinen enteresan araçlardan biri

Alıntıları Göster
    suzukinin üç alanda üretimi belirginleşiyor,
    motorsiklet
    4x4 araçlar
    küçük araçlar
    bir suzuki sahibi olmadan önce benim de önyargılı yaklaştığım zamanlar oldu, tabiki bu önyargılara sebep yine suzukinin kendisidir, yetersiz reklam veya az reklam ne dersek diyelim, suzukiyi bilen biliyor zaten bilmeyenlere de tanıtalım da satışlarımız artsın düşüncesi yok suzukide, diğer markaların yeni araçlarından haberdarsınızdır hatta özelliklerini bile bilirsiniz, ama suzuki modellerini tanıtmakta beceriksiz kalır, bir çok bayisinde zaten araç satalım düşüncesi hiç yok, az ve belli bir kotayı doldurduklarında umarsamazlar satışları, diğer bir sorun ise türk halkının beğendiği araç tipi olan sedan aracı yok suzukinin, b ve c sınıfında sedan modelinin olmaması bir önyargı oluşmasına neden oluyor ne yazık ki, sx4 ve fiat sedici ortak geliştirilmiş bir araç ancak fiatın sedici modeli tutulmamıştır türkiyede, buna rağmen suzuki kaç yıl aradan sonra aynı modeli türkiyeye getirdi, bunu yapacağına sedan dizel motorlu bir araç geliştirse ve getirse daha farklı bir tablo ortaya çıkabilirdi.
    parçası pahalı konusunda size katılamayacağım, neye hangi marka ve modele göre pahalı tartışma götürür bir konu, bence parça fiyatları normal. grand vitara için jimny için her yönden iyi 4x4 araçlar diyebilirim ve aynı zamanda bir o kadar dayanıklı ve sorunsuzlar, 4x4 kabiliyetleri de diğer suvlardan daha önde.
    diğer yandan araçların motorlarını türk halkının beklentilerine göre de şekillendirmiyor işte, alman fransız veya italyan markaları gibi albenili motorlar koyması lazım. araç donanımlarını da rekabete yönelik şekillendirmesi lazım. suzukinin türkiyeye yönelik bu tarz özel işler yapacağını da hiç sanmam.
    ama suzuki dünyada boş durmuyor, şuanda amerika da yenilediği XL7 yi ve KİZASHİ yi satıyor bildiğim kadarıyla. ilk başta saydığım üç alanda kendini kanıtlamış bir marka.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.