Şimdi Ara

Ülkemizdeki pahalılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ukrayna'da öğrenciyim. Türkiye ile karşılaştırma yaptıgım zaman Türkiye'de gereksiz bir pahalılık var. Ukrayna gibi bir ülke tabiki Türkiye'den gelişmiş değil. Ama mesela Benzin 5 lira iken burda 15 grivna (1dolar:11.70grv). Vergilerimiz çok fazla sıfır bir araba alacagımız zaman %140 sadece ÖTV ödüyoruz. Sigaranın pakedine 10 lira veriyoruz. Otobüslerimiz pahalı. Yani ben bir insanın arabası olmasını lüks birşey olarak görmüyorum iyi yada kötü orası insana kalmış. Döviz desen almış başını gidiyor en pahalı dönemlerinde. Ne yapacağız hiç bilmiyoruz. Fazla maaş alan insanların bile sürekli bir yerlere borcu var. Telefon + su + elektirik+ gaz derken 600 lirayı geçiyor faturalar en ekonomik halinde. İsyan edeyim dedim biraz. Ukrayna gibi ekonomisi dipte bir ülkede bile bu tarz şeyler ucuz. Amacım görüşlerinizi almak daha pahalı buldugunuz şeyler varsa yada daha ucuz yazın.

• Daima zam daima zam
  • Katılıyorum ama bazı seyler birbirini dengeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasi konu açmak yasak, şikayet ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlasherKing

Ukrayna'da öğrenciyim. Türkiye ile karşılaştırma yaptıgım zaman Türkiye'de gereksiz bir pahalılık var. Ukrayna gibi bir ülke tabiki Türkiye'den gelişmiş değil. Ama mesela Benzin 5 lira iken burda 15 grivna (1dolar:11.70grv). Vergilerimiz çok fazla sıfır bir araba alacagımız zaman %140 sadece ÖTV ödüyoruz. Sigaranın pakedine 10 lira veriyoruz. Otobüslerimiz pahalı. Yani ben bir insanın arabası olmasını lüks birşey olarak görmüyorum iyi yada kötü orası insana kalmış. Döviz desen almış başını gidiyor en pahalı dönemlerinde. Ne yapacağız hiç bilmiyoruz. Fazla maaş alan insanların bile sürekli bir yerlere borcu var. Telefon + su + elektirik+ gaz derken 600 lirayı geçiyor faturalar en ekonomik halinde. İsyan edeyim dedim biraz. Ukrayna gibi ekonomisi dipte bir ülkede bile bu tarz şeyler ucuz. Amacım görüşlerinizi almak daha pahalı buldugunuz şeyler varsa yada daha ucuz yazın.

Rusya bastı orayı ucuz olsa ne olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ukrayna'da öğrenciyim. Türkiye ile karşılaştırma yaptıgım zaman Türkiye'de gereksiz bir pahalılık var. Ukrayna gibi bir ülke tabiki Türkiye'den gelişmiş değil. Ama mesela Benzin 5 lira iken burda 15 grivna (1dolar:11.70grv). Vergilerimiz çok fazla sıfır bir araba alacagımız zaman %140 sadece ÖTV ödüyoruz. Sigaranın pakedine 10 lira veriyoruz. Otobüslerimiz pahalı. Yani ben bir insanın arabası olmasını lüks birşey olarak görmüyorum iyi yada kötü orası insana kalmış. Döviz desen almış başını gidiyor en pahalı dönemlerinde. Ne yapacağız hiç bilmiyoruz. Fazla maaş alan insanların bile sürekli bir yerlere borcu var. Telefon + su + elektirik+ gaz derken 600 lirayı geçiyor faturalar en ekonomik halinde. İsyan edeyim dedim biraz. Ukrayna gibi ekonomisi dipte bir ülkede bile bu tarz şeyler ucuz. Amacım görüşlerinizi almak daha pahalı buldugunuz şeyler varsa yada daha ucuz yazın.

düzeltme yapayım %140 ötv motor hacmi 2 litre üstünde olan araçlar için. 1.6 litreye kadar %45.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

düzeltme yapayım %140 ötv motor hacmi 2 litre üstünde olan araçlar için. 1.6 litreye kadar %45.

az mı be 50 milyara araba alsak 16-17 milyarı devlete gidiyor yok yere

• Millet 5 10 bin maaş alıyor kimseye koymuyor olan asgari ücretli vatandaşa oluyor, zenginler zaten eğlencelerinde.
  • kışın faturalarımın toplamı 400 lira yazın 200 lira (binada ısı yalıtım var)

diğer söylediklerine katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.