Şimdi Ara

ÜLKENİN ACI TADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle fazlasıyla dolduğum için içimi buraya dökeceğim.(üniversitede öğrenim gören sıradan bir öğrenciyim)
    Halkın cahil kalan kısmından sıyrılmış kısımdan bahsedeceğim.Çoğunun yaptığı olay peşkeş çekip miras yemek,bir nevi tabutçu olmak.
    halkta ayrıştırmaktan tutunda mahkemelerden adaletsizliğe kadar bir çok şey söyleyebilirim ne kürtüm ne de laz.Sanki bizi bir kuyuya atmışlar kuyu başındakiler ekmeği yerken gelen kırıntıları paylaşıyoruz ve bazıları bundan daha çok pay alabilmek için kuyu başındakilerle işbirliğinde asıl hainlik budur.Daha ağzımızı açamıyoruz söylenecek laflar boğazımızda düğümlenmeye başladı yumruk sıkmaktan sıkıldık.Ben bu ülkeden gitmek zorunda mıyım ? bu ülkede,kendi ülkemde gelişime katkıda bulunmak yerine neden avrupaya gidip çalışayım bu ülkede çalışmak benim en doğal hakkım değil mi ? soruyorum size neden göç etmek zorundayım ?

• Bunun temel nedeni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bedelsiz elde edilen medeniyetin değerinin Türk halkı tarafından algılanamaması, en basitinden laiklik ilkesi fetullahçılar kalkışma yapana kadar anlaşılmamıştı ama bugün büyük bir cemaat-tarikat karşıtı kitle oluştu, halk bedel ödemeden bunu anlayamadı.

Halk üniversite kavramını buna olan ihtiyacı bilmiyor, çünkü bunu elde etmek için acı çekmedi zamanı gelince bunu da yaşayacak bunu da öğrenecek bizim şansızlığımız tüm bunların bilincinde olmak.

Maalesef yaşamaktan başka şans yok ...
  • okul bitince uzay araştırmalırna katılmayacaksın.
    üniversiteyi bitirmen vasıfsız olmanı değiştirmeyecek.
    çalışmayınca ya gelip burdan isyan edicen yada hayatına bakıcaksın.
    okulda hayatı öğretmiyorlar.
    hayat o okulda öğrettikleriyle hiç alakası olmayan birşey.
    yolun başındasın bol şans.
  • Sana göre neden vasıfsız olduğumu biliyorum.Bir insanı tanımadan kolayca vasıfsız demen senin hayatı çok iyi bildiğini gösteriyor dayıcım senin yolunda da sana bol şans.
  • Türkiye'de üniversitelilerin büyük bir çoğunluğu bu ruh halinde,kendini kanıtlayan gözle görülür bir başarı elde eden zaten bu ülkede zamanını harcamıyor,bir kısmı kpss çalışıyor ve hayal kırıklığına uğruyor ötekileri de özel sektörde 2 bin liraya sürünüyor.
    Bunlar Türkiye gerçekleri,bu ülkede idealist adamı barındırmazlar burada yaşayacaksan 3 maymunu oynaman lazım birilerine soytarılık yapacaksın ki aç kalma
  • ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    benim de canımı sıkan bu işte.
  • Bunun temel nedeni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bedelsiz elde edilen medeniyetin değerinin Türk halkı tarafından algılanamaması, en basitinden laiklik ilkesi fetullahçılar kalkışma yapana kadar anlaşılmamıştı ama bugün büyük bir cemaat-tarikat karşıtı kitle oluştu, halk bedel ödemeden bunu anlayamadı.

Halk üniversite kavramını buna olan ihtiyacı bilmiyor, çünkü bunu elde etmek için acı çekmedi zamanı gelince bunu da yaşayacak bunu da öğrenecek bizim şansızlığımız tüm bunların bilincinde olmak.

Maalesef yaşamaktan başka şans yok ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.