Şimdi Ara

Kolanın tadı bozuldu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatta ne içki ne sigara ne de diğer nefesli ya da damar yollu kötü alışkanlıklarım yok, şükürler olsun. Ama bırakamadığım, sadece azaltabildiğim tek alışkanlığım olan kola, maliyet düşürme politikaları yüzünden ne hale geldi...

Ha bire zam geliyor, üstüne şeker maliyetini düşürmek için tatlandırıcı oranını artırmaya başlamışlar. Pepsi çok önceden başlamıştı ama Coca Cola'da tatlandırıcı eklemeye başlamış.

https://www.youtube.com/shorts/MT1pVz2mjQ0

Önceleri milleti buna teşvik etmek için Max ve Zero ürünlerinde indirim ve promosyon düzenlediler ama tutmadı, şimdi de şeker oranını azaltıp tatlandırıcı eklemeye başladılar...

Nefret ediyorum yapay tatlandırıcının tadından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 8 Kasım 2024; 15:3:27 >

• sadece 1lt'lik şişelerde tatlandırıcı yok. ben artık hep 1lt alıyorum o yüzden.

• Flying Dutchman kullanıcısına yanıt

nerden biliyosun hocam kanıt?

• Şıveps bittır lemın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtune kullanıcısına yanıt

Markete gidince içerik kıyaslaması yapacağım. Fotoğraflarını atarım. 1 litrenin içeriğinde sukraloz yazmıyosa tatlandırıcı içermediği doğrudur.

• fairtune kullanıcısına yanıt

şişenin üstünde yazıyor.

1lt dışındaki şişelerde "orjinal tat, daha az kalori" yazıyor.

1lt olan şişelerde ise sadece "orjinal tat" yazıyor. arkasını çevirip içindekilere baktığınızda da sadece şeker görünüyor içerikde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 8 Kasım 2024; 15:46:52 >
  • eskiden çok içerdim de son yıllarda biraz biraz azaltmıştım. ama makarna, kızartma, mantı ya da pizza günlerinde gidip gidip alıyordum alışkanlıktan.

şimdi yaşadığım yerde yakınımda büyük market yok. çevredeki ufak marketlerde de pahalı. o yüzden bugüne kadar almadım. 3 aydan fazla süre oldu. aramıyorum da. ulaşamayınca almıyor insan. abur cubur da az olduğu için istemsizce 5 kilo verdim. iraden yoksa ulaşamayacağın yerde yaşayacaksın. şu an aramıyorum bile. haftalık soda alıyorum sadece, yetiyor.

gibi'nin bir bölümüne benzedi bu muhabbet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Coca Cola uzun süredir bozdu asit namına bişi yok, son 1 senedir Pepsi de bozdu. Cola Turka ve Coke Cola'yı deniycem onlarda kötüyse artık elveda

• hashus1099 kullanıcısına yanıt

Sorun yok hocam. Değerli düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim. :)

• Buracat kullanıcısına yanıt

Cola Turka'nın mutlu edeceğini sanmam hocam. Coke Cola hangisi anlamadım?

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

şokun kolası, güzel yorumlar gördüm

• Ülkemizde Coca cola maliyeti dusurmek icin tadladirici koymaya baslamis
    Gıda Dedektifiyoutube
    GIDA PANORAMA'DA KONUŞUYORUZ: Coca Cola Orijinal Tat ürünlerine tatlandırıcı eklemeye başladı!
    https://www.youtube.com/watch?si=PzdCjNMMILARDIHx&v=5f69qJ9Yww4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 8 Kasım 2024; 17:40:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu ve coca cola 3.5 lt alıyordum ertesi gün asit falan kalmıyor. Normalde açsan sadece bardak köpürüyor ilk başta ama içerken asit yok. O boğaz yanması falan onlar zaten tamamen kayboldu. Eskiden kristal kola vardı o iyiydi mesela.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt

ben dağlara vurayım kendimi de az para biriksin

• Katılıyorum, yurtdışında aynı böyle bir plastik şişe de Coca Cola içmiştim; Kolanın tadı bozuldu...

Tadı çok farklı idi, bayağı hoşuma gitmişti.

Gerçekten Türkiye de içtiğimiz Coca Cola'ya benzemiyordu.

Her şeyinden soğudum iyice şu ülkenin, hep bize kısıtlama yapıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Afrika ülkelerinde Somalili korsanların içtiği kola bile burdakilerden daha kalitelidir

@Yokizm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KelKodVer -- 8 Kasım 2024; 22:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havayollarında çalışan bi tanıdığımız isr’den abur cubur yicek bişeyler getirmişti, 1 kutu kolayı denedim. Hayatımda tadı bu kadar güzel bi kola içmedim. 30 sene önce küçük cam şişelerde satılan kolaların tadına benziyodu efsane bişey

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eskiden 90 larda içtiğimiz kolanın tadı çok başkaydı.. işte o kolaydı..

• kola içmek de kötü bir alışkanlıktır; bunu sadece "alışkanlık" diyerek aklamayazsın... tek çare satın almamak ve gazlı içecek ihtiyacını maden suyu ile gidermektir...

• Eskiler hatırlar kola kapaklarının altında plastik bi conta vardı onu kaldırdılar maliyet azaltmak için. O conta sayesinde gaz içerde hapsoluyodu. Sonra ne asit kaldı ne tad

Kolanın tadı bozuldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 9 Kasım 2024; 19:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.