Şimdi Ara

Ülkeyi etkileyen olaylarda sosyal medyanın susturulması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
12.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
251 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sansüre oldum olası karşıyım ancak dezenformasyon ve provokatif yaklaşımlar geri dönülmez durumlara da yol açabilir. Yani çok bıçak sırtı bir durum,maalesef toplum olarak buna çok açığız. Yani çoğumuz önemli bir olay olduğu zaman neyin nasıl olduğuna güvenilir haber ajansları (reuters vs) yerine twitterdan bakmayı tercih ediyor.Oralardan da yalan yanlış haberlere anında müdahale edilemeyeceği için iş sarpa sarabiliyor.
    En son bir geyik vardı yok bir günde 50 (72 diyen de vardı) şehit verilirse anayasada hükümet düşer ülke savaş durumuna geçer vs diye. Etrafımda ki kültürlü insanlar çoğu, kimse araştırmamış var mı diye bakmamış yazıp yazıp duruyor.
    Durum böyle olunca bazı tedbirler de gerekli olabiliyor maalesef
  • En basitinden düşünelim darbe gecesi bize en lazım olan internet ve telefondu, bir haber kanalında telefonla cumhurbaşkanına teknoloji ile bağlanılmasaydı bugün ne durumda olurduk? Kendi işinize gelince kullanıp işiniz bitince engellemek çözüm değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musposta M kullanıcısına yanıt
    Bu tarz provokatif eylemlerde bulunanların hepsi yurt dışından bu işi yapıyorlar. Ülke içinde bunu yapmaya cesaret edemezler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok doğru bir karar akp zerre sevmesemde bu yaptıgı doğru.Ülkemizde bu kadar geri zekalı ve provakatif eylemlere açık insan oldugu sürece bu önlemler her zaman almak mantıklı bir karar. Düşünsenize bu kadar engele rağmen hala 100 tane şehit var devlet saklıyor diyen var ve whatsappta bu mesaj dolaşıyor sizce iyi bir şey mi bu yalan haberler dolaşınca iyi mi oluyor?Avrupayı örnek gösteren var avrupada bu provakatif eylemleri yapacak kaç tane gerizekalı tanıyorsunuz?Adamlar bilinçliler.

• Bir şeyin susturulduğu falan yok ananeme dedim akp li oldugu icin,hicbir yere giremiyoruz susturuyorlar sosyal medyayı dedim,oğlum vepene ile giriliyo dedi 68 yasindaki kadin bile biliyo artik,hayir twitter facebook vs engellesen ne yazar bütün türk ve yabanc haber siteleri ve forumlar açik zaten. Saçma sapan hareketler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 1 Mart 2020; 16:8:14 >
  • Halka çocuk gibi davranıyorlar, aman şurayi görmesin aman burayı okumasın kabul edilebilir bir şey değil bence.

• Fox dahil 17 saatlik sansürden bahseden oldu mu ?

Yanlışım varsa düzeltin ?

• Ben belirli oranda kısıtlamayı doğru buluyorum. Halkımız gördüğü her habere inandığı için, kaynağı çok fazla sorgulamadığı için, özellikle Twitter’da çok fazla provokatif haberlere inanıyor. Telefon, mesajlaşma, görüntülü görüşme, mail gibi iletişim kanalları kısıtlanmadığı sürece belirli oranda kısıtlamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Uzmanı olduğum bir konu değil, belki yanlış düşünüyorum fakat vatandaş olarak benim gördüğüm bu.

• Maalesef kutuplasmanin oldugu ve sosyo kulturel yapi kalitesinin belli bir seviyenin ustunde olmadigi bir ortamda,manuplatif ve provake edici pek cok ic ya da dis gudumlu unsur bundan bir gaye amacliyor olabilir.

O sebeple belirli bir gayri mesru bilgi kirliligi ve toplumsal infial yaratmama adina sosyal medyayi gecici olarak kapatmak olumsuz bir eylem gibi gozukse de esasinda toplum yararina bir cozum olmaktadir.

O nedenle belirli bir sure kotu amacli cikar araci olarak bir silah vazifesi gorebilen sosyal medyaya girmemeyi ve kullanmamayi mazur karsilamali insanimiz.

• Aslında doğru yapıldığında çok yararlı olabilecekken tam olarak doğru uygulanmıyor. Açıklamasına gelecek olursak; böyle anlarda ortalıkta çok fazla provakasyonlar oluyor ve medya o kadar kirleniyor ki insanlar neye inanacağına şaşırıyor ve olaylar cok daha farkli algılanıyor örneğin bugünkü düşürülen Anka-s ilk başta rejimin uçağı zannedilip AA bile uçak düşürüldü olarak medyaya sundu. Halbuki düşürülen bizim sihamızdı yani bu gibi yanılgılar çok fazla oluşabiliyor. Bu sebeple doğru ama uygulamanin sıkıntılı tarafı işleyen yayın organlarının ve kurumların doğru bilgiyi zamanında vermemesi aksaklıklar yaşanması bunların ortadan kalkmasıyla bu yapılan engelleme yararlı olur. 32 askerimizin (ruhları şad olsun)şehit olduğunu kimse 12 saat sonra öğrenmek istemez. Düşüncelerim bu şekilde farklı görüşlere açığım.

• RTE ve çevresinin seçimi bu ellerinden gelse komple kapatırlar

Ama bilmiyorlar ki sosyal medya vs susturunca fısıltı gazetesi yada yaratıcılık gazetesi daha çok çalışıyor insanlar daha çok panik oluyor

Akılları sıra milleti gerçeklerden uzaklaştırıp tepkiyi önleyecek kabahat örtecek

• quote:

Orijinalden alıntı: dseastblood

Aslında doğru yapıldığında çok yararlı olabilecekken tam olarak doğru uygulanmıyor. Açıklamasına gelecek olursak; böyle anlarda ortalıkta çok fazla provakasyonlar oluyor ve medya o kadar kirleniyor ki insanlar neye inanacağına şaşırıyor ve olaylar cok daha farkli algılanıyor örneğin bugünkü düşürülen Anka-s ilk başta rejimin uçağı zannedilip AA bile uçak düşürüldü olarak medyaya sundu. Halbuki düşürülen bizim sihamızdı yani bu gibi yanılgılar çok fazla oluşabiliyor. Bu sebeple doğru ama uygulamanin sıkıntılı tarafı işleyen yayın organlarının ve kurumların doğru bilgiyi zamanında vermemesi aksaklıklar yaşanması bunların ortadan kalkmasıyla bu yapılan engelleme yararlı olur. 32 askerimizin (ruhları şad olsun)şehit olduğunu kimse 12 saat sonra öğrenmek istemez. Düşüncelerim bu şekilde farklı görüşlere açığım.
    Ortalama zeka seviyesine sahip birisi neye inanacagini bilir ama bu ülkenin özellikle Anadolu çomarlarinin zeka ve genel kültür seviyesi belli

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Evet hatırlıyorum o geceyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 3 Mart 2020; 21:52:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Ortalama zeka seviyesine sahip birisi neye inanacagini bilir ama bu ülkenin özellikle Anadolu çomarlarinin zeka ve genel kültür seviyesi belli

Alıntıları Göster
    Hocam sözleriniz bana mı yönelik anlayamadım. Ama bir sonuca bağlamak gerekirse verdiğim örnekten de anlaşılacağı üzre kafalar karışabilir. Bu zeka seviyesiyle alakali bir şey degil şu dağın ardında dere var demem hiçbir zeka unsurunu meşgul etmiyor bana inanıp inanmamana bağlı.

• dseastblood D kullanıcısına yanıt
    Hayır sözüm size değil ortalığa her zaman ki gibi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.