Şimdi Ara

Ülkeyi etkileyen olaylarda sosyal medyanın susturulması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
12.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
251 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Burda onlardan sence ne kadar var?

Burası en baştan dediğin tipler ile dolu. Sadece bakılsa geriye doğru neler yazılmış kabak gibi ortada.

Twitter face demiyorum bile. Oralar zibil gibi kaynıyor zaten.

O acı gecede

Hahhahahaahahaaa

Yazanlar bile vardı bu bölümde. Benden başka kimse de laf etm3di. Ve bu bölümdeki en azılı muhalif kılığındaki kişilerden biri.

K.bakma kardeş. Hep sizin yüzünüzden. Her sakallı ya baba dermiş gibi her muhalif görünene itimat ediyorsunuz. Onların söylemlerini yayıyorsunuz. Arkasını onunu düşünmüyorsunuz. Anti akp li söylem olsun yeter.
    O gece dedigin sizin eserinizdi, acilimda sadece 1 yilda verilen 700 sehitte sizin eserinizdi. Tr tarihinde en buyuk 2 teror orgutune ayan beyan destek verilip kol kola gezenlere de alkis tutanda sizlerdiniz. Hadi simdi otur yerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cem kullanıcısına yanıt
    Tez anti tez mantığı var bunu atlamışım.

Şimdi şöyle bir olay vardır sosyal algıda. Bir grup x tarafında görünürken diğer grup y tarafında görünür. Ama esasen iki grup ta aynidir. Buna da tez-anti tez olayı deniyor.

Şimdi sen böyle sosyal medyadaki provokatörlere dem vurup biraz aklı selim konuşunca ben kandım. Benim hatam. Tez-antitez olayı aklıma gelmedi.

Bundan sonrası sana değil.

Bunun ve bunun gibi konusan
    Şehitler sizin yüzünüzden
    Suriyede ne işimiz var
    V.b diyenler

Neye gore konuşuyor

Türkiye elbabta
    Tel abyatta
    Resulayn da afrinde
    Idlibte olmasaydı ne olurdu ?

Bunun cevabını verebiliyorlar mi?

Kurulacak pkk / ypg devletini bunun için yapılan planları ve bizim de bunu bozmak için bedeli be olursa olsun elimizden geleni yapacağımızı bilmiyorlar mi?

Idlibte olmasaydık oradan kaçacak 4 milyon insan nere gidecekti? Bunun cevabı var mi?

Ha bunları diyince de hemen cevapları da hazır. Ne diyorlar?
    O zaman suriyeye hiç ellemeseydi. Hiç karışmasaydı. (Sanki biz bu hale getirmişiz gibi)

O vakit soruyorum. Diyorum ki

Türkiye suriyeye hiç ellemeseydi, aynı ırakta olduğu gibi bana değmeyen yılan bin yaşasın deseydi suriye karışmayacak mıydı? Ne olacaktı?

Diye sorduğumda cevap vermeyip hemen kıvıriyorlar. Ha aksini konuşamıyorlar çünkü irak örneği var. Irakta zamanında necip torumtay denen varlığın itirazı yüzünden Turkiyenin olmayışı ve şu an oluşan fiili durum var.
    Velsahsil kelam hiç bir şeye mantıklı cevap vermeyip sadece ortalığı karıştırma derdindeler. Bunu da muhalefet kisvesine bürünüp yapıyorlar.

Bakınız bu ülkeyi seven insan görüşü ne olursa olsun bu günlerde devletinin yanında olmak zorunda. Devletimizin yanında olmak zorundayız.

Anlayana sivrisinek saz
    Anlamayana davul zurna az

Daha da yazmaya hacet yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet mantikli buluyorum bu durumu halkımız malum internette ne okursa inandığı icin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jubeii

Bu saçmalıktır. Deprem var die ev yapmayalım. Çadırda yatalım.
    Bi defa bana göre en büyük provakötör devletin kendisidir. Devleti kapatmak lazım. Şuraya kafasından geçenleri yazamayan insanlar var korkusundan. Yok kötüler varmış yutup araç olurmuş. Ateşde kötü orman yakıyor. Ateşi kaldırallm. Problemlere böle beyin yakan çözümler sadece bizim gibi cahil ezik doğu toplumlarımdan çıkar. Sizi köle yapanlar ölümü gösterip sıtma razı ederler. Ardından size kemik atarlar. Kemiğin parasını isterlet. Canınızı isterler. Köle olmaktan haz alan, kırıntı yemekten mutlu olan insanlara savaşın. Yönetenlerle değil.
    Hocam dediklerinizin hepsinin farkindayim ve ayni dusunceleri paylasiyorum. Ancak mevcut duruma bakarsaniz danimarka, norvec gibi sakin bir ulkede yasamiyoruz. Icimizde ne idigu belirsiz bir cok gocmen siginmaci vs. var. Eminim ki bunlardan faydalanacakta boluculer. Ufak bir kivilcim ciddi sonuclar dogurur. Ulkede birde daha tehlikeli bir tayfa varki, olay ciksada muhaliflerin uzerine atsak onlari iyice sindirsek. Bak yukarida amacsiz bilmem ne diye biri yazmis, forumda 3-5 kisi birseyler yazdi diye tum muhalifleri yakma yikma derdinde. Elbet birgun adalet, hukuk ve huzur bu ulkeye geri donecek. Iste ozaman devlet sosyal medyayla ugrasmak yerine, olayin failleriyle ugrasacak.

• Sosyal medya çöplüktür. Yalan haber yürüyüp gidebiliyor.

Burda bi arkadaş yaralıları almaya giden ambulansları bile vurmuş ruslar diye bağrınıp duruyor. Bi bakayım dedim açıklamalara

"AMBULANSLAR DAHİ VURULMUŞTUR"
    Bakan Akar, "İlk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırı devam etmiş, bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur." dedi.

Bakan bir laf etmiş türlü seneryolar havada uçuşuyor.

Benim bakanın açıklamasından anladığım; Hava saldırısında orada bulunan abulanslarında vurulduğu. Gökten bomba yağıyor.

Tabi birde işin diğer boyutu var. Bu olaydan kazanılan koz ile karşı tarafa daha ağır saldırılar yapıyoruz. Belki o olay olmasa bu açıklama olmayacaktı

"Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200'ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı." dedi ve "Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu.."

• Sorumluluklarini nezaman ogrenecekler?

www.hurriyet.com.tr
    'Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz' - Gündem
    https://www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/birkac-mehmet-sehit-oldu-diye-meclis-toplanmaz-21218045

quote:

'Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz'
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin TBMM'nin toplanmasına yönelik çalışmalarını eleştirirken, ''Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplamayız'' ifadesini kullandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Tez anti tez mantığı var bunu atlamışım.

Şimdi şöyle bir olay vardır sosyal algıda. Bir grup x tarafında görünürken diğer grup y tarafında görünür. Ama esasen iki grup ta aynidir. Buna da tez-anti tez olayı deniyor.

Şimdi sen böyle sosyal medyadaki provokatörlere dem vurup biraz aklı selim konuşunca ben kandım. Benim hatam. Tez-antitez olayı aklıma gelmedi.

Bundan sonrası sana değil.

Bunun ve bunun gibi konusan
    Şehitler sizin yüzünüzden
    Suriyede ne işimiz var
    V.b diyenler

Neye gore konuşuyor

Türkiye elbabta
    Tel abyatta
    Resulayn da afrinde
    Idlibte olmasaydı ne olurdu ?

Bunun cevabını verebiliyorlar mi?

Kurulacak pkk / ypg devletini bunun için yapılan planları ve bizim de bunu bozmak için bedeli be olursa olsun elimizden geleni yapacağımızı bilmiyorlar mi?

Idlibte olmasaydık oradan kaçacak 4 milyon insan nere gidecekti? Bunun cevabı var mi?

Ha bunları diyince de hemen cevapları da hazır. Ne diyorlar?
    O zaman suriyeye hiç ellemeseydi. Hiç karışmasaydı. (Sanki biz bu hale getirmişiz gibi)

O vakit soruyorum. Diyorum ki

Türkiye suriyeye hiç ellemeseydi, aynı ırakta olduğu gibi bana değmeyen yılan bin yaşasın deseydi suriye karışmayacak mıydı? Ne olacaktı?

Diye sorduğumda cevap vermeyip hemen kıvıriyorlar. Ha aksini konuşamıyorlar çünkü irak örneği var. Irakta zamanında necip torumtay denen varlığın itirazı yüzünden Turkiyenin olmayışı ve şu an oluşan fiili durum var.
    Velsahsil kelam hiç bir şeye mantıklı cevap vermeyip sadece ortalığı karıştırma derdindeler. Bunu da muhalefet kisvesine bürünüp yapıyorlar.

Bakınız bu ülkeyi seven insan görüşü ne olursa olsun bu günlerde devletinin yanında olmak zorunda. Devletimizin yanında olmak zorundayız.

Anlayana sivrisinek saz
    Anlamayana davul zurna az

Daha da yazmaya hacet yok
    Uzzzzun uzun yazmissin. Mevzuyu nerden nereye getirmissin. Kisaca ben ne demisim sen ne yazmissin. Bak japonca bir ata sozu vardir, ingilizcesini yazmamdaki sebepte turkceye cevirirken tam ifade etmemesidir. The inarticulate speak longest. Suriye konusu ay ayri bir konu olup, sonuclarini tam olarak gormeden sadece surece bakarak degerlendirmek aptalliktir.Henuz orada bir sonuc olmadigi gibi, uzun vade de bir sonuc beklemekte fazla iyimser olur. 3-5 yil yada daha sonra belkide hukumet bu konuda gerekli herseyi yapmis basari olmusta diyebiliriz, eline yuzune bulastirdi daha beter oldu da. Neyse sen su ilk aliti yaptigimin cevabini ver once diyecem ama yine konuyu saptiracaksin. Hadi selamatle.

• Bende çok rahatsız oldum. Yani ortada ciddi bir durum var, siz insanların doğru düzgün bu acıyı yaşamasına da izin vermiyorsunuz. Sözde halkı galeyana getirmeye ya da haberleri çarptırmaya çalışan insanları engellemek için ama bu da hükümete karşı olan zaten azıcık güvende de şüpheyi arttıran bir davranış. Libya içinde önce şehit yok dendi, sonra bir kaç tane dendi. Albay'ın defni gizli gizli yapılmış, sonradan öğrendik. Hal böyle olunca yine acaba neyi saklıyorlar, neyi eksik söylüyorlar diye insanlar gayet doğal olarak konuşur elbette. Gerçeği 70 te der 100 de der ki belkide öyledir. Çünkü hükümetimiz ne diyorsa doğrudur imajını yıkalı ne yazık ki çok oldu. Bugün denilenin 180 derece tersi yarın söylenebiliyor ya da biz öyle bir şey demedik şerefsizler diye karşı ithamda bulunulabiliyor ortada açık seçik videolar varken.

Ha gerçekten fırsattan istifade kötü niyetli namussuz insanlarda var, bunları da gördüm. Örneğin biri fake hesap açıp twitter da ortalığı karıştırmaya kalkmış, inşallah ölenlerin hepsi kürttür falan gibi namussuzca mesajlar atmış. O tarz namussuzları da ip den falan bir şekilde bulup içeri atmalı. Onların niyeti açık belli zaten, hani soru işaretlik bir durumu yok.

• Bende şehitler sizin yüzünüzden var dedim ama diğer yandan eğer Amerika'nın bop projesi için değil de Türkiye için savaşıyorsak Suriye'de, orada olmamız gerektiğine de katılıyorum. Tabi insan, işin gerçeği nedir kimseye güvenemiyor. Diğer yandan sonuç olarak aa gunlar olmadan bizim orada olmamız çok tehlikeli. Bizim bir şekilde artık Bor kartını mı kullanırız neyi kullanıyorsak kullanalım adam gibi aa gunlar edinmeliyiz. Ve mümkünsede tersine mühendislikle de hani yarısı kadar güçte bile olsa kendimiz de üretebilmeliyiz. Öyle 2. dünya savaşından kalma, omza konulan helikopter savarlarla oradaki tüm askerimiz tehlike altında. İstediğimiz kadar tankımız, obüsümüz, askerimiz olsun, hava sahası bize kapalı. Fighter kaldıramıyoruz, siha kaldıramıyoruz, gelecek olan tüm hava saldırılarına karşı açık hedefiz. Sadece onun bunun sözüne güvenerek olmaz. Ne rusyaya ne amerikaya zerre güven olmaz. Onların tek terdi petrol ve üs.

• Kurbaga deneyi ve sonuclari . Bunu inceler misiniz ?

• Yalan haber yayan, Askerimizin moralini bozan, halkımızı endişeye sevkeden tüm provokatörler için Türk Ceza Kanunu Madde 323 ü hatırlatırım.

Savaşta yalan haber yayma
    MADDE 323. - (1) Savaş sırasında kamunun endişe ve heyecan duymasına neden olacak veya halkın maneviyatını sarsacak veya düşman karşısında ülkenin direncini azaltacak şekilde asılsız veya abartılmış veya özel maksada dayalı havadis veya haber yayan veya nakleden veya temel millî yararlara zarar verebilecek herhangi bir faaliyette bulunan kimseye beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.
    (2) Eğer fiil;
    a) Propagandayla,
    b) Askerlere yönelik olarak,
    c) Bir yabancı ile anlaşma neticesi,
    İşlenmişse, verilecek ceza on yıldan yirmi yıla kadar hapistir.
    (3) Fiil, düşmanla anlaşma neticesi işlenmişse müebbet hapis cezası verilir.
    (4) Savaş zamanında düşman karşısında milletin direncini tehlikeyle karşı karşıya bırakacak şekilde yabancı paraların değerini düşürmeye veya itibarı amme kağıtlarının değeri üzerinde etki yapmaya yönelik hareketlerde bulunan kimseye beş yıldan on yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası verilir.
    (5) Dördüncü fıkrada yazılı fiil, bir yabancı ile anlaşma sonucu işlenmişse ceza yarısı; düşmanla anlaşma sonucu işlenmiş ise bir katı oranında artırılır. Ülkeyi etkileyen olaylarda sosyal medyanın susturulması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musposta -- 29 Şubat 2020; 17:17:27 >

• Denilebilir ki vatandaş provakasyona gelmesin diye yapıyoruz

Biliyorlar halkın IQ seviyesini ve hiç bir şeyi sorgulamadan neden niçin nasıl sorusunu sormadan hareket ettiğini

Ortadoğu burası bugün İran'da Corona virüslüler var diye sağlık ocağı yakmışlar Türk insanida aynı tip kafaya sahip

• Provakasyon-muş yok dezanformasyon-muş.

bu ülkede 301 madenci öldü yakınları tekmelendi kimsenin kılı bile kıpırdamadı. iki tane hesap mı halkı ayaklandıracak?

dezanformasyon? o dezanformasyon değildir. gerçeğe yakın bilgidir. ve gerçekler devletlerin işine gelmez.
  • Sosyal medyanın susturulmasındaki amaç :

- Halk gerçekleri öğrenmesin.

- Kukla gibi oynatılan TV haber kanallarını izletip halkı kendi istediklerine inanmalarını sağlamak.

Bilgi kirliliği de çok ama bunun çözümü sosyal medyayı komple yasaklamak olamaz
  • korkma diye bişey yok sosyal medya çok heyecanlı aslında millet olarak heyecanlıyız biri fake bir haber attığında 10 milyon kişi gerçekmiş gibi davranmaya başlıyor bu ne demek bir anda bir karmaşa oluşturabilicek durum demek bu yüzden yavaşlatıp engelliyorlar yoksa sabaha kadar konuş tartış problem yok yani
  • Bu devirde interneti yavaşlatmak siteleri kapatmak pek bir şeyi değiştirmez. Örneğin Yasaklara rağmen Türkiye ve muadil ülkeler malum sitelerin en büyük müdavimi.
    Eğer madem yapılacaksa da internette yapılacak kesinti ve kısıtlamalar fatura ve vergilere de yansıtılmalı.

• quote:

Ülkeyi etkileyen olaylarda sosyal medyanın susturulması

Başlık yanlış olmuş ülkeyi değil ''İKTİDARI etkileyen olaylarda sosyal medyanın susturulması olacaktı'' bunlar için ÜLKE değil KOLTUK önemlidir aynı şeyi ışid iki askeri diri diri yakarak şehit ettiği günlerde de yapmışlardı.
  • Herkesin interneti yavaşladı sadece muhalefetin değil
    vardır bildikleri istihbarat vs.neden olayı başka yerlere çekiyorsunuz anlamıyorum

• Önemli bir gündem olduğunda her zaman olan şey: "Kısmen kapatma (hız yavaşlatma vb.) ya da Tamamen kapatma (İnternet erişimine son verme)
  • Servis edilen şehit sayısına inanmıyorum. İnsanların paylaşım yapmasını engellemek için en güzel yol sosyal medyayı kapatmak.
    Sosyal medyanın gücüne direnen insanlar artık ne kadar güçlü olduğunun çok iyi farkındalar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.