Şimdi Ara

Ülkeyi uzun bi dönem terk ediyorum.... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
19.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada yutdisinda oldugun sure icinde otomatikman gss borcu cikaracaklar.
    Gittiginde ilk hafta kimligini (qatar id) almis olursun. Hemen konsolosluktan randevu al. 1-1.5 aydan once randevu alamazsin. Adres bildirimi yap. Kesin donus yaptiginda sgk'ya gidip itiraz et. Ikamet dokumunu de yaninda getir. ikametini sistemde yurtdisi olarak goreceklerinden dolayi gss borcunu dusecekler. Sadece turkiyeye tatile geldigin gunleri odemen gerekecek.
    Gitmeden metrash2 ve etheraz app'lerini indir. Etheraz ile covidi takip ediyorlar. Ilk hafta kodun sari renk olur ve otelde karantinaya alirlar.
    Emeklilik yok ama 'gratuity' var. Her 1 yil icin baz maasinin 2/3'u kadar donusunde prim alirsin. 5 yili gectiginde bu oran artar diye biliyorum. Ayrica ailen ile birlikte donus biletini ve yilda 1 ulkene gidis donus biletini sirketin karsilar.
    Ulasim icin uber, karwa taxi app ve Careem app'i indir. Havaalanindan taksi pahali. Careem veya uber cagir.
    Son olarak sehir icinde kalacaksan havaalaninda cok para bozma komisyon aliyorlar. Max 100usd yeterli. Sehir icinde doviz burolari var, komisyonsuz doviz bozuyorlar. Alis 3.64 riyal satis 3.65 riyal. oran sabit. Sakin tl bozmaya calisma, usd boz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 💣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 💣

• 👏

• Hocam yolun açık olsun. Artık 2022 Dünya Kupası'nı izlemeye gidersin.

• Hayırlı uğurlu olsun. Eşinizi 1 yaşında bebişle bırakıp gitmek epey zor bir karar olmuştur muhtemelen. Bebişin büyümesini kaçırmamaya çalışın. Yani 1-2 sene sonra ya onları da alın, ya da dönün derim. Tamam para önemli ama bebişin sizsiz büyümesi de kötü. Yani 2 yaş 3 yaşlarda da baba ihtiyacı duyuyorlar. Zaten yaptığınız işler son derece kaliteli. Sizin 2000$ ları freelance internet üzerinden dahi kazanabilmeniz gerekir yurt dışına satışlar yaparak. Ama bir yerde dil yok yazmışsınız sanırım. İyi bir ingilizce ile, bu modelleme tasarım bilgisiyle para buradan da kazanılır yani.

• Hayırlısı olsun umarım herşey istediğin gibi olur. Bende aynı durumdayım yıllardır çalış çalış bir halt alamadık bu gidişle de alamayacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: serothesnake

Qatar is one of the most connected countries in the Arab region, but Internet use is heavily censored. ... Political filtering is limited, but journalists practice self-censorship and avoid reporting on sensitive issues. The filtering in Qatar is relatively transparent (a block page is served).

Umarım İngilizce biliyorsundur kardeş.

Bunların hepsi burası için de geçerli.

• Katar çok mu güzel ülke şaka gibi ya git biz de rahat edelim. Zor zamanda kaçanın kıymeti yoktur.

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle tavsiyelerin çok çok teşekkür ederim son yazılarını biliyordum ama GSS borcunu şimdi senden ögrendim yoksa gidip adres taşımayı yapmayı düşünmüyordum... İlk işim gider gitmez randevu talep etmek olacak. Diğer açıklamaların ise tekrardan teşekkürler 4 aylık süre zarfında araştırmalarım doğruluğunu göstermiş oldu senin söylediklerin... Yanımda dolar getiricem insanların TL bozdurduklarında baya parayı lip etmişler. Dolar en sağlıklısı dediginiz gibi. Bakalım 7 günlük karantinayı nerede geçiricegim acaba

• meyveli kaktöş M kullanıcısına yanıt
    Oda yaklaşıyor evet. inanır mısın hiç futbol merakım yok. 😂

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam çizimler güzelde şartlar çok zor.. ben onu burada kazanmayı bir türlü ulaşamadım yoksa ayrı kalmayı bende istemezdim ama hayırlısı böyleymiş. Bakalım zaman herşeyi açıklayacak...

• TheHardwareNews kullanıcısına yanıt
    Türkiye oldugumuz sürece aynı durumdayız...

• MRVT_ kullanıcısına yanıt
    Sohbet tarzı çeviri programları var o kadar mantıklı çeviriyor ki bunu Google çeviri bile yapabiliyor

• NE güzel katara git kanal istanbula patron olarak geri dön

• x-c9 kullanıcısına yanıt

Bir de boyleleri var. Ben gittim 2 yil geldim mesela rahat ettin mi ben yokken?

Bir de zor zamanda kacan diyor konuyu acan arkadas hayatimda ulkede gormedigim isleri yapacagim diyor. Siz gitmiyorsunuz ve gitmek istemiyorsunuz diye kariyer firsatini tepsin mi arkadas?

• MRVT_ kullanıcısına yanıt

Ben elektronik muhendisiyim (yuksek lisans da yaptim).

20+ yil kadar global IT sirketlerinde yurticinde ve yurtdisinda projeler yaptim. En son donemde yonetici idim. Terfi olarak gitmistim Katar'a. Simdi bir ege kasabasinda takiliyorum.

"And they lived happily thereafter..." asamasindayim hayatin.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.