Şimdi Ara

Ülkücü Kitap Alıcağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ülkücülük ile ilgili bu davayı açık ve net bir şekilde anlatan bir kitap arıyorum pek fazla kitap okumadığımdan anlaşılır ve yalın bir dille anlatılan kitapları tercih edeceğim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

• ÜLKÜCÜ DÜNYA GÖRÜŞÜ, M. Metin KAPLAN. Şu kitaba bir gözat istersen.
  • Evet bu kitabı gördüm fakat açık bir dil ile anlatılmış mı onu sormak isterim.
  • Hüseyin Nihal ATSIZ'ın tüm kitapları ihtiyaçlarını karşılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Hüseyin Nihal ATSIZ'ın tüm kitapları ihtiyaçlarını karşılar.

Nihal Atsız Türkçüdür arkadaşım.Ülkücülük Türkçülük yakın şey olsada farklı kavramlardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

quote:

Nihal Atsız Türkçüdür arkadaşım.Ülkücülük Türkçülük yakın şey olsada farklı kavramlardır

Ülkücülük ile Türkçülüğün farklı kavramlar olduğunu biz de biliyoruz arkadaşım.Hüseyin Nihal'in eserlerini okuduğun da göreceksin ki eserlerinde Türkçülük ve Turan ideallerini göreceksin.Ülkü demek zaten ideal demektir.Yazarın eserlerinde de zaten ülkücü temaları göreceksiniz.Bu nedenle bu konuda yeterli tatmin sağlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

quote:

Ülkücülük ile Türkçülüğün farklı kavramlar olduğunu biz de biliyoruz arkadaşım.Hüseyin Nihal'in eserlerini okuduğun da göreceksin ki eserlerinde Türkçülük ve Turan ideallerini göreceksin.Ülkü demek zaten ideal demektir.Yazarın eserlerinde de zaten ülkücü temaları göreceksiniz.Bu nedenle bu konuda yeterli tatmin sağlar.

Evet yakın şeylerde olsa aynı diyemiyorum ben malesef.Okudum bende biliyorum

Saygılar hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Kitap Önerisi
    15 yıl önce açıldı
    Kitap önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar konu içinde konu açıyorum fakat(özür dileyerek),sizce günümüzde ocaklarda gençlere verilen ülkücülük kavramı biraz faşizme kaçmıyor mu...bende koyu bir Türk'üm ama sanırım ocaklardaki anlayıştan çok uzaktayım...siz nasıl değerlendirirsiniz bu durumu...Saygılar...
  • quote:

Arkadaşın dediği gibi H. Nihal ATSIZ büyük bir Türkçü biridir ülkücülük ile ilgisi yok. Ülkücüler Alparslan Türkeş'i kendine lider benimsemiş insanlardır bildiğimiz gibi sonradan H. Nihal ATSIZ ile Alparslan TÜRKEŞ yollarını ayırmışlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

arkadaşlar konu içinde konu açıyorum fakat(özür dileyerek),sizce günümüzde ocaklarda gençlere verilen ülkücülük kavramı biraz faşizme kaçmıyor mu...bende koyu bir Türk'üm ama sanırım ocaklardaki anlayıştan çok uzaktayım...siz nasıl değerlendirirsiniz bu durumu...Saygılar...

Evet dediğin gibi bu dönemin Ülkücüleri ırkçı, faşist, kafatasçı olarak biliniyor. Aslında gerçek bir ülkücü Faşizme karşıdır. Yeminimizde ne diyoruz Komunizme, Kapitalizme, Faşizme ve her türlü Emperyalizme karşılık mücadelemiz son nefer son nefes diyoruz. Yani bu dönemde ki ülkücü adıyla geçinen gençlerin bir kısmı dediğin gibi Faşizme kaçıyor. Kanaatimce.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak4460

quote:

Arkadaşın dediği gibi H. Nihal ATSIZ büyük bir Türkçü biridir ülkücülük ile ilgisi yok. Ülkücüler Alparslan Türkeş'i kendine lider benimsemiş insanlardır bildiğimiz gibi sonradan H. Nihal ATSIZ ile Alparslan TÜRKEŞ yollarını ayırmışlardır.

Evet Hüseyin Nihal başlangıçta Ülkücü camiada kendisini göstermiş bir şahsiyettir.Ülkücülüğü,Turanı,Türkçülüğü savunmuştur.Ancak Türkçülük kısmı zamanla daha ağır basmıştır.Bu durumda diğer yönleri hafif kalmıştır.Ancak gerek bulunduğu dönemde gerekse şimdiki zamanda aşırı Türkçülüğü savunması tepkilere yol açmıştır.Onun Türkçülük anlayışı bir Ziya Gökalp gibi olmamıştır.Üstün ırk anlayışına dönüşmüştür ne yazık ki...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burak4460

quote:

Evet Hüseyin Nihal başlangıçta Ülkücü camiada kendisini göstermiş bir şahsiyettir.Ülkücülüğü,Turanı,Türkçülüğü savunmuştur.Ancak Türkçülük kısmı zamanla daha ağır basmıştır.Bu durumda diğer yönleri hafif kalmıştır.Ancak gerek bulunduğu dönemde gerekse şimdiki zamanda aşırı Türkçülüğü savunması tepkilere yol açmıştır.Onun Türkçülük anlayışı bir Ziya Gökalp gibi olmamıştır.Üstün ırk anlayışına dönüşmüştür ne yazık ki...

Dediğim gibi Yollar Ayrıldı Taraflar değişti. Ziya Gökalp'in Türkçülük anlayışı Atsız gibi Faşizmin yolundan gitmemiştir. Ziya Gökalp'in Türkçülük anlayışı Gerçek ülkücülerin anlayışının temelini yansıtmaktadır.

• Tabi ki Ziya GÖKALP'in 9 Işık doktrini Ülkücülüğün temel dinamiklerindendir.
  • quote:

Tabi ki Ziya GÖKALP'in 9 Işık doktrini Ülkücülüğün temel dinamiklerindendir.

Evet. Fakat 9 Işık Doktrini Ziya Gökalp'ten okumaktansa 9 Işık'ı çıkaran Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in kendi diliyle kaleme aldığı 9 Işık Doktrin'i okumayı tercih ederim.
  • Günümüzdeki ülkücülük tanımından bahsediyorsan Türk-İslam sentezi denen bir şeydir.Nihal Atsız Beğ ise Türkçü-Irkçıdır.Akla kara kadar fark var arada.
  • Tabiki Başbuğumuzun 9 Işık kitabını önererek başlayayım sana. Aynı zamanda Osman Yüksel Serdengeçti'nin "Bu Millet Neden Ağlar ?" kitabıda davamızı çok güzel özetler. Bu arada Ülkücüler filmini izlemediysen o da davamızı tam istediğin şekilde anlatır.
  • nedir bu gençlerdeki ülkücülük özentisi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli Kurt - Hüseyin Nihal Atsız

Okuyabilirsin.
  • Dokuz ışık. Alparslan türkeş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turhan Feyizoğlu - Fırtınalı Yıllarda Ülkücü Hareket
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.