Şimdi Ara

Ulkuculerle kavga ettim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tulparr

quote:

Orijinalden alıntı: invaze

quote:

quote:

quote:

Eğer yanlış yaptıysan esaslı Ülkücülerden dayak yersin ki Ellerine sağlık. Fakat ;

Yok karı kız saçma sapan şeylerden dövüldüysen onlar ülkücü değildir.Onlar ya ''Ülkücü geçinen '' yada ''Ülkücülerden geçinen tiplerdir .''

Çünkü Gerçekten Ülkücüyüm diyen adamlar şu anda elleri kalem tutan adamlar bıçak değil.O ülkücülükten geçinenler sokakta cirit atıyor.

Yukarıda arkadaşın birinin bahsettiği Ülkücülerin barajı geçememesi veya zor geçmesi konusuna gelirsem;

Bilirsiniz ki Peygamber Efendimizin '' Bir elime güneşi diğer elime ayı verseler yinede davamdan vazgeçmem . '' dediği gibi bizimkisi siyasi bir amaçtan çok dava işidir.

Bu davada Yüzde 10-5-25 almışız farketmez.

Dedim ya işte ; particilik işi değil bu bu dava işi bu anlayana . . .

esasli ulkuculerde ayni maalesef temellerinde eskiye dayali anlayis var . ulke olmanin prensibi yenilikci olmaktir fakat ulkuculer yenilige karsilar dayak yememin baska hic bir sebebi yok.

Eskiye dayalı olmamın bir zararı yok.Yıllardır ileriye dönük olacağız diye kültürümüzden vazgeçtik.

Biz ülkücüler için yenilikçiler Atatürk'ün dediği gibi İlim ,Fen ve Teknikte olur. Kültürümüzde muhafazakarız fakat Teknolojiye özelliklede milli teknolojiye sonuna kadar destek veririz.

Peki bahsettigin yenilikler adina ulkuculer ne yaptida bu kadar ovunuyorsun teknolojinle ? uydu mu firlattiniz ne yaptiniz ?

Anlamadığım nokta ülkücülerin uydu fırlattığını söylüyorsun fakat bunu bana söyleyen bu tip adamlar her gün kampüste piyasa yapmaya giden şekilci adamlar yada boş tipte insanlar . . .
    Ülkcüler fırtlatmadı uydu belki ama şu an senin o şanlı bayrakta okula gitmenin sebebi Seksenlerdeki Okulunu savunan adamlardır.

Siz Anti-Milliyetçiler olarak neler yaptınız Atomun daha milimetranik yapıtaşını mı buldunuzda bizim haberimiz yok.?

Kızılayda Ok meydanında taşkınlık çıkarmak dışında yaptığınız pek halt yok açıksası .

Edit: Bir bilim adamını ülkesine ters düşmediği taktirde sağ sol görüş olsun farketmez yaptığı her türlü bilimsel bulguların tamamiyle desteklerim.Fakat siz anti milliyetçiler bunu yapabilir miniz bunu bir düşünün bence .

1.si sahsima ait herhangi bir siyasi gorusten oldugumu belirtmedigim halde beni ok meydninda ki anti milliyetcilerle bagdastirdiniz . sizin sorununuz bu iste sadece kendinizi sayip goruyorsunuz. 2.si siz daha actiginiz ocaklara sahip cikamiyorsunuz nerde serseri,basi bos hepsi ulku ocaklarina tikismislar sokaklarda ne duzen birakiyorlar ne rahat . bence davanizi falan birakin su kurtlariniza bi tasma takin . hani ulkenin refahini dusunuyorsunuzya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 17 Ağustos 2014; 2:37:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ulkuculer cahillerden olusan bi kesim maalesef toplum duzenine ayak uyduramiyorlar ve boyle tatsiz olaylar yasaniyor benim dayak yemem gibi

yaşın ufakki ettiğin kurdugun cümlelerden dolayı dayak yemişin. kaldıkii yaşın büyük olsa zaten burada böyle konu açma zahmetinde bulunmazdın diye düşünüyorum toplum düzenıne ayak uyduramamak bence onlarla alakalı değil sizin topluma ayak uyduramamanızıdr her insan fikirini düşüncelerini tartışabilir tabi karşı tarafı küfür yahut. hakarete kadar gidecek kadar söylemler bulunursa dayak yahut sözlü tartışma kaçınılmazdır. yoksa ülkücülerin yani gerçek idealistlerin adam dövdüğü pek görülmez... he gördüklerinde ülkücü sıfatı altında ülkünün tanımını bilmeyen turanı kızıl elmayı bilmeyen davayı bilmeyen anlamayan.. arka yapmaya çalışan basit insanlardır zamanında cok gördük.. öyle tipleri madem dayak yemişin. eğer haklı isen davanda git karakola başvur.. dediğim gibi ama ben yaşını tam bilemıcem lakin yaşına yahut olmıyacak söylemler kullanmana veriyorum dayak yemenı yahut... herhangi ülkücü sıfatı altında takılan mangadalar tarafından dayak yediğini düşünüyorum

• quote:

Eğer vatan, millet ,din ,namus kültür vs. gibi konularda yanlış yaptıysan esaslı Ülkücülerden dayak yersin ki Ellerine sağlık Fakat ;

Yok efendim , karı kız yada saçma sapan şeylerden dövüldüysen onlar ülkücü değildir.Onlar ya ''Ülkücü geçinen '' yada ''Ülkücülerden geçinen tiplerdir .''

Çünkü Gerçekten Ülkücüyüm diyen adamlar şu anda elleri kalem tutan adamlardır , bıçak tutanlar değil.O ülkücülükten geçinenler sokakta cirit atıyor.

Gerçek Ülkücüyüm diyen adam Nizam-ı Alem , İlay-ı Kelimetullah ,ezilmiş Türk halklarına hürriyeti nasıl sağlayıp Turan için neler yapabilirim ? Bilim,fen ve teknikte neler yapıp

vatanımı muasır medeniyet düzenine çıkarabilirim hesabını yapan ''Adamdır'' .

Yukarıda arkadaşın birinin bahsettiği Ülkücülerin barajı geçememesi veya zor geçmesi konusuna gelirsem;

Bilirsiniz ki Peygamber Efendimizin '' Bir elime güneşi diğer elime ayı verseler yinede davamdan vazgeçmem . '' dediği gibi bizimkisi siyasi bir amaçtan çok dava işidir.

Dedim ya işte ; particilik işi değil bu, bu dava işidir .

Anlayana . . .

Dogu turkistani kurtarmak turk birligi ardindan gelisecek olan islam birligi ve mazlum sosyalist halklar birliginin kurulmasiyla mumkundur. Simdi ben ne oluyorum? İslamci mi? Milliyetci mi? Yoksa Solcu mu? Yada herseyin dogrusunu kapmaya calisan bir insan mi?

Venazuella ve kuba gibi gercek humanist sol devletlerin islam birligi ve turk birligi ile yakinlasmasi lazim. Halklari ve iktidarlari bariscil ve anti savascidir. Ama bize kalsa turk islam birligi. Yahu onlarda insan. İsraili ilk kinayanlar guney amerikalilar. Gucleri olsa cin e girip uygurlari kurtaracaklar. Ah ulkucu genclik, akp li aymazlardan farklari pek az. Kitlesel olarak ulkemizde sol dunyayi kurtaracak tek kitle. Ulkucusu yada islamcisi gafletle bogusuyor. Solcumuz tatli su solcusu olsada dustugumuz durumlar iyi degil.

• quote:

Eğer vatan, millet ,din ,namus kültür vs. gibi konularda yanlış yaptıysan esaslı Ülkücülerden dayak yersin ki Ellerine sağlık Fakat ;

Yok efendim , karı kız yada saçma sapan şeylerden dövüldüysen onlar ülkücü değildir.Onlar ya ''Ülkücü geçinen '' yada ''Ülkücülerden geçinen tiplerdir .''

Çünkü Gerçekten Ülkücüyüm diyen adamlar şu anda elleri kalem tutan adamlardır , bıçak tutanlar değil.O ülkücülükten geçinenler sokakta cirit atıyor.

Gerçek Ülkücüyüm diyen adam Nizam-ı Alem , İlay-ı Kelimetullah ,ezilmiş Türk halklarına hürriyeti nasıl sağlayıp Turan için neler yapabilirim ? Bilim,fen ve teknikte neler yapıp

Anlayana . . .

Google ülkücü yaz, görsellerde arat bakalım bi tane bile "elleri kalem tutan adamlar" dan bulabiliyor musun? Bilim-Fen-Teknik ile ilgili değil, silah nasıl takım elbise üzerinde şekil durur diye araştırma yapandır ülkücü. Vatan lafını ağzınıza almayın, hepiniz ümmetçi çakması olup çıktınız RTE geldiğinden beri, bayrak indiriliyor, PKK anıtı dikiliyor ülkücü kardeşlerden ses seda yok, burda gelmiş yok ülkücü şöyle olur yok böyle olur diye ahkam kesiyosun ya alayınız şekilcisiniz. MHP nin çıkardığı aday İstiklal Marşından bi haber arkadaşım, sen ne ülkücülüğünden bahsediyorsun? Ülkücülük bitti. 1999 senesinde Apo yu asamadınız ülkücülük diye bi şey kalmadı. Ülkücü geçinenlerin alayı şekil peşinde koşan artizlerdir.

https://www.google.com.tr/search?q=%C3%BClk%C3%BCc%C3%BC&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=b-3vU9zGIJPN7AbPn4GgBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1280&bih=689

• quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

quote:

ulkuculer cahillerden olusan bi kesim maalesef toplum duzenine ayak uyduramiyorlar ve boyle tatsiz olaylar yasaniyor benim dayak yemem gibi

yaşın ufakki ettiğin kurdugun cümlelerden dolayı dayak yemişin. kaldıkii yaşın büyük olsa zaten burada böyle konu açma zahmetinde bulunmazdın diye düşünüyorum toplum düzenıne ayak uyduramamak bence onlarla alakalı değil sizin topluma ayak uyduramamanızıdr her insan fikirini düşüncelerini tartışabilir tabi karşı tarafı küfür yahut. hakarete kadar gidecek kadar söylemler bulunursa dayak yahut sözlü tartışma kaçınılmazdır. yoksa ülkücülerin yani gerçek idealistlerin adam dövdüğü pek görülmez... he gördüklerinde ülkücü sıfatı altında ülkünün tanımını bilmeyen turanı kızıl elmayı bilmeyen davayı bilmeyen anlamayan.. arka yapmaya çalışan basit insanlardır zamanında cok gördük.. öyle tipleri madem dayak yemişin. eğer haklı isen davanda git karakola başvur.. dediğim gibi ama ben yaşını tam bilemıcem lakin yaşına yahut olmıyacak söylemler kullanmana veriyorum dayak yemenı yahut... herhangi ülkücü sıfatı altında takılan mangadalar tarafından dayak yediğini düşünüyorum

cevaplarimin net ve purussuz olmasi rahatsiz etti galiba sizi yalniz gercek su ki idealist dediginiz kisim parmakla sayilabilecek kadar az ki o dediginiz maganda kesiminden baska hic kimseyi goremiyoruz ulkuculer adina. davaniz yerine bununla ilgilenseniz keske. edit : yasim 20 ve sikayette bulunmadim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 17 Ağustos 2014; 3:04:54 >

• quote:

Anlayana . . .

Vay babam vay.Kardesim benim.Bizim gibi gercek vatan,din sevdalisi adamlar var ne mutlu bize.Beni mutlu ettin kardesim.Herkes kotu,satilmis.olsada arada boyle,kendimiz gibi insanlarin varligi insana oyle iyi geliyor ki samanliktaki igne gibi nadir de olsa.

Allah a emanet ol hayirli geceler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

quote:

cevaplarimin net ve purussuz olmasi rahatsiz etti galiba sizi yalniz gercek su ki idealist dediginiz kisim parmakla sayilabilecek kadar az ki o dediginiz maganda kesimi her sokakta fazlasiyla bulunmakta ve halkin duzenini bozmaktan baska hicbir ise yaramamakta. davaniz yerine bununla ilgilenseniz keske. edit : yasim 20 ve sikayette bulunmadim .

cevaplarınız rahatsız etmiş olsa idi bugün size dayak atanların aynısını forumda sözlü tartışma olarak dile getirirdim benım bir çok idealist davasına milletine inanmış arkadaşlarım var büyüklerim abilerim var sizin yaşadıgınız gibi bi sorun yahut bi vuku duymadım lakin bundan 2008 yıllarında ocaklarda bir takım olaylar oluyo idi olmuyo değil onlarda zaten temizlendi ihraç edildi siz neden naısl dayak yediğinizi hangi konudan dayak yediğinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım cünkü kimse kimseye gözünün üstünde kaş var diye dayak atmaz sebebınız ufak yahut büyük buraya anlatınız

• SouthPark_Konsol delisi kullanıcısına yanıt
    sorun benim dayak yemem degil sorun cogunlugunuzun bosluk icerisinde yasayan amacsizlarin olusturuyor olmasi . ocaklariniz hicte dedigin gibi masum degiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: thepunisher38

quote:

Anlayana . . .

Vay babam vay.Kardesim benim.Bizim gibi gercek vatan,din sevdalisi adamlar var ne mutlu bize.Beni mutlu ettin kardesim.Herkes kotu,satilmis.olsada arada boyle,kendimiz gibi insanlarin varligi insana oyle iyi geliyor ki samanliktaki igne gibi nadir de olsa.

Allah a emanet ol hayirli geceler

Allah razı olsun kardeşim. Bir on olur on yüz olur elbet yakında uygun şartlar olgunlaşınca inşallah...Hayırlı geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

quote:

Anlayana . . .

Dogu turkistani kurtarmak turk birligi ardindan gelisecek olan islam birligi ve mazlum sosyalist halklar birliginin kurulmasiyla mumkundur. Simdi ben ne oluyorum? İslamci mi? Milliyetci mi? Yoksa Solcu mu? Yada herseyin dogrusunu kapmaya calisan bir insan mi?

Venazuella ve kuba gibi gercek humanist sol devletlerin islam birligi ve turk birligi ile yakinlasmasi lazim. Halklari ve iktidarlari bariscil ve anti savascidir. Ama bize kalsa turk islam birligi. Yahu onlarda insan. İsraili ilk kinayanlar guney amerikalilar. Gucleri olsa cin e girip uygurlari kurtaracaklar. Ah ulkucu genclik, akp li aymazlardan farklari pek az. Kitlesel olarak ulkemizde sol dunyayi kurtaracak tek kitle. Ulkucusu yada islamcisi gafletle bogusuyor. Solcumuz tatli su solcusu olsada dustugumuz durumlar iyi degil.

Güney Amerika Ülkelerine her zaman sempatim olmuşdur.İsrail'i kınama konusunda da tebrikte ettim.

Ne kadar Müslümanların geçmişte yaptığı tembellikten ötürüde olsa şu anda Mazlum olan dünyada İslam dünyasıdır.

Tekrar birbirimizle savaşmak değilde birlik olarak bilim ve fende ilerleyerek kültürümüzü emperyal güçlere teslim etmeyerek ben kurtuluşun geleceğine inanıyorum.

Benim dünya görüşümde her insana yer vardır.Ülkemizde sol görüşlü kitle tamamen belli konulara odaklanmış .Çoğu Kemalizm'i kalkan olarak kullanarak belli bir takım işler

yapmaktadır.(şahsi görüşüm saygı duyarsanız).Burda demek istediğim bir kitleye genelleme yapılmaması.O zaman solcular Dinsiz,akpliler koyun,ülkücüler faşist serseri,saadetçiler yobaz

diye insanları yaftalamak gerekir.Ben buna karşıyım.Eğer masada bir sorun varsa ve bu sorunu sol kitle çözecekse her türlü dinlerim fakat ülkücüleri sokak adamı olarak görmekten

biraz vazgeçelim .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer yanlış yaptıysan esaslı Ülkücülerden dayak yersin ki Ellerine sağlık. Fakat ;

Yok karı kız saçma sapan şeylerden dövüldüysen onlar ülkücü değildir.Onlar ya ''Ülkücü geçinen '' yada ''Ülkücülerden geçinen tiplerdir .''

Çünkü Gerçekten Ülkücüyüm diyen adamlar şu anda elleri kalem tutan adamlar bıçak değil.O ülkücülükten geçinenler sokakta cirit atıyor.

Dedim ya işte ; particilik işi değil bu bu dava işi bu anlayana . . .

esasli ulkuculerde ayni maalesef temellerinde eskiye dayali anlayis var . ulke olmanin prensibi yenilikci olmaktir fakat ulkuculer yenilige karsilar dayak yememin baska hic bir sebebi yok.

Eskiye dayalı olmamın bir zararı yok.Yıllardır ileriye dönük olacağız diye kültürümüzden vazgeçtik.

Biz ülkücüler için yenilikçiler Atatürk'ün dediği gibi İlim ,Fen ve Teknikte olur. Kültürümüzde muhafazakarız fakat Teknolojiye özelliklede milli teknolojiye sonuna kadar destek veririz.

Peki bahsettigin yenilikler adina ulkuculer ne yaptida bu kadar ovunuyorsun teknolojinle ? uydu mu firlattiniz ne yaptiniz ?

Anlamadığım nokta ülkücülerin uydu fırlattığını söylüyorsun fakat bunu bana söyleyen bu tip adamlar her gün kampüste piyasa yapmaya giden şekilci adamlar yada boş tipte insanlar . . .
    Ülkcüler fırtlatmadı uydu belki ama şu an senin o şanlı bayrakta okula gitmenin sebebi Seksenlerdeki Okulunu savunan adamlardır.

Siz Anti-Milliyetçiler olarak neler yaptınız Atomun daha milimetranik yapıtaşını mı buldunuzda bizim haberimiz yok.?

Kızılayda Ok meydanında taşkınlık çıkarmak dışında yaptığınız pek halt yok açıksası .

Edit: Bir bilim adamını ülkesine ters düşmediği taktirde sağ sol görüş olsun farketmez yaptığı her türlü bilimsel bulguların tamamiyle desteklerim.Fakat siz anti milliyetçiler bunu yapabilir miniz bunu bir düşünün bence .

1.si sahsima ait herhangi bir siyasi gorusten oldugumu belirtmedigim halde beni ok meydninda ki anti milliyetcilerle bagdastirdiniz . sizin sorununuz bu iste sadece kendinizi sayip goruyorsunuz. 2.si siz daha actiginiz ocaklara sahip cikamiyorsunuz nerde serseri,basi bos hepsi ulku ocaklarina tikismislar sokaklarda ne duzen birakiyorlar ne rahat . bence davanizi falan birakin su kurtlariniza bi tasma takin . hani ulkenin refahini dusunuyorsunuzya..

Bir kere anti milliyetçisiniz.Daha ülkücülerden neden dayak yediğinizi söylemeden bile direk ülkücülü yaftalıyorsunuz.

Merak etmeyin onlar kurt değil çakal tasmalarıda yok.Onları görünce bende yolumu değiştiriyorum.

Gerçek kurtların sizlerle işi olmaz.Yazmın özeti bu

Açtığımız ocaklara sahip çıkmamız tamamen başımızdaki yıllardır atamadığımız sünep gibi yakı

• Tulparr kullanıcısına yanıt
    namustan bahsedip haksız zarar vermekte iyiymiş.
  • abi hastaneye git kuduz aşısı felan yaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TırnakMakasındaKiZincir

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Bizim halk evlerimize katıl,bu sefer sen dayak atarsın.

Neymiş sizin halk evleriniz kardeş? Tabii seçimler bitti İhsanoğlu kazanmadı tekrar zıt olmalar başladı. Kazansaydıda aynı şeyler olacaktı orası ayrı bir mesele.

• Sadece çay için piyasa ülkücülerindendir büyük ihtimal.
    Doğru düzgün ülkücü klamadı ki arkadş.
  • Darp raporu al şikayetçi ol ülkücü olsun solcu olsun mücahit olsun kimsenin kimseye zarar vermeye hakkı yok. Ceza almaz ama mahkemede savcıdan "tutuklanması istemiyle" lafını duyduktan sonra aklı başına gelir

• anlayamayan sivri sinek saz muhabbeti yazılır bu mesajına başka bir şey yapılmaz.

Beyinler yoksun kafalar cahil . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Sadece çay için piyasa ülkücülerindendir büyük ihtimal.
    Doğru düzgün ülkücü klamadı ki arkadş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohler

abi hastaneye git kuduz aşısı felan yaptır.

herkesi kendın gibi görüyorsan sorunun var senın arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouthPark_Konsol delisi -- 17 Ağustos 2014; 11:45:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steve Perry

quote:

Anlayana . . .

hahahahahaha :)
    ülkücülük kalem işiymiş..
    1968'de cia desteğiyle militan yetiştirmek için açılan komando kampları ne peki ?
    üniversitelerde terör estirenler kimler ? zamanında bombalarla ve otomatik tüfeklerle öğrencilere saldıranlar ? çok değil bir kaç ay önce marmara üniversitesinde bir öğrenciye satırla saldıranlar kimler ?
    abdullah çatlı ?
    mehmet ağar ?
    haluk kırcı ?
    ibrahim çiftçi ?
    yasin hayal ?
    ihsan bal ?
    kontr-gerilla ?
    ve daha niceleri ?
    vatan millet için yapmışlarsa ellerine sağlıkmış... e bunların hepsi vatan millet için yapıldı ? bu adamlar nice insanın hayatını çaldılar o vatan-millet için ? bunlar için de ''ülkücü geçiniyorlar'' dersin şimdi. kusura bakma ama, baktığımız her ülkücü bu tip adamlar. sakın sen ''ülkücü geçiniyor'' olmayasın ? bu söylemini ''gerçek islam bu değil'' diyenlere benzetiyorum. kaçış yolunuz kalmayınca, suratınızıa vurulunca pisliğiniz, kendinizi yüceltip diğerlerini aşağılıyorsunuz bunlar ülkücü geçiniyor vs diyerek.
    yine kusura bakma ama, bilim fen vesaire ırk için yapılmaz. insanlık için yapılır. bir bilim adamı, insanlık için düşünür ve yapar. bu yüzden siz ülkücülerden en fazla böyle eli kanlı mahalle ağaları çıkıyor. gelip bu sokaktaki elemanları savunmaya da kalkma vatan millet için yapmışlarsa ellerine sağlık diye, bu saydığım adamlar da bir zamanlar o sokakta orda burda ahkam kesen zerzevatlardandı.
    ülkücüler eli kanlı faşistlerdir. başka bir şey değil.

siz koministler cokmu masumsunsuz çinde mao 70 milyona yakın kişiyi katletti rusyada stalin 6 milyona yakın kişiyi katletti sırf ideolojilerinden farklı oldular diye milletin dini duyguları ile oynadı sözde kominizm altında...abd karşı . sccb ozamanın ortodoksa baglı kilisleri kullandı din afyondur diyip milletin dini duygularını sömürende bolşevik rusya olmadımı yapmayın gözünüzü seviyim... faşistt italyan ırkcısına denir türklere değil türkler milliyetcidir... türkiyede ırkcılık yapanda kafa tascıdır bilmem anlatabildimi... son olarak asıl faşisizme baktıkmı sadece ırk vs üzerinden değil kendısınden başka fikiri begenmeyen ugruna insanlar katlededende faşistir bugün KOminizimde faşisit zihinlerin ürünüdür k bkma savundugunuz ideolojiye eleştiri yaptım lakin... m ağca felan olsun O Konuda haklısınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.