Şimdi Ara

Ultrabook Tavsiye (Macbook ve diğerleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda bir laptop almayı düşünüyorum. Benim için taşınabilirliği ve tasarımı önemli olduğundan ultrabook tercih edeceğim. Günlük işler için kullanacağım. Oyun ya da üst düzey performans gerektiren programlar kullanmıyorum.

Forumda dolandığımda günlük işler için en çok macbook tavsiye edilmiş. Aklıma takılan macbook'un 2017 versiyonunu mu almak mantıklı yoksa 2015 modelini alsam çok büyük bir fark olur mu? 2017 modelinde USB girişi yok ve fiyat olarak yaklaşık 1000-1500 lira civarında bir fark var. Düşündüğüm diğer modelleri de ekledim, yardımlarınızı bekliyorum :)

Macbook Pro 2017:https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MPXQ2LL/A&step=config#

Macbook Pro 2015:http://www.vatanbilgisayar.com/macbookpro-notebook-corei5-27ghz-8gb-128gb-ssd-133-intel-notebook-bilgisayar.html

Dell XPS:http://www.vatanbilgisayar.com/dell-xps-13-9360-core-i5-7200u-2-5ghz-8gb-ram-256-ssd-int-13-3-w10.html

Asus Zenbook:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-ux490uq-core-i7-7500u-2-7ghz-8gb-ram-512gb-ssd-14-w10-notebook.html

Apple alırsam muhtemelen 128 GB'lık bir ürün alabileceğim bu da kafamda çok büyük bir soru işareti.

• Macbook harici yazdığın diğer makineler zaten ona rakip olsun diye yazılmış. Bende araştırıyorum bunları bayadır. XPS serisi farklı ve güzel aslında zenbook çok çeşitleri olan bir seri daha uygun başka modellerde var. ux310 da fena değil. bu iş biraz parayla birazda ihtiyaçla ilişkili. eğer windows işletim sistemi şart değilse ve para problem değilse macbook güzel makinedir. windows şart ve para problem değilse xps, eğer para problemse asus sıralaması yapardım. tabi bunlar senin yazdıklarına göre.

dipnot: asus un o modelini ben sevmedim, yani gördüm ama parasına göre gücü yetmez gibi geldi.

Bu devirde dişine göre ultrabook bulmak zor haberin olsun. sonucu belirtirsen bizede fikir verirsin. Kolay gelsin.
  • Teşekkürler.
    Diğer tavsiyeleri de bekliyorum arkadaşlar.

Çok arada kaldım açıkçası, macbook 2015 128 gb sağlıklı bir karar olur mu emin değilim.
  • Başka tavsiyesi olan yok mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle işletim sistemi seçip buna göre yönelmen lazım.

Mac OS mi istiyorsun, windows mu. Mac kullanımı windowsa alışan birine başta zor gelir, ama aslında laptoplarda trackpack macbook kombinasyonu oldukça akıcıdır.

Program olarak windowsda imkanlar daha çok, tabii bu hangi alana yöneldiğinize bağlı.

günlük kullanım dediğiniz, onedio ya youtube a girip video izlemek, webde takılmak ise bunu 1000 liralık bilgisayarda yapar.

macbook un bir çok farklı kombinasyonları var. taşınabilirlik performans arasında denge kurmak lazım. 2015 lik macbookda götürür tabii gene dediğim gibi kullanım amacınıza bağlı.

daha önce hiç macbook kullanmadıysanız denemenizi tavsiye ederim bir showroomda.

pil ömrü olarak macbook air/dell xps iyi götürür. ( 10 + saat ) zenbook 6-7 saati geçmez kanımca.
  • Hazır Vatan indirimi de gelmişken başka tavsiyeler varsa çok yardımcı olmuş olur :)
  • minus M kullanıcısına yanıt
    Hp cc106nt alın. 8.nesil 5lisi geldi bu makinelerin ve macbook u siler atar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asus ux310uq

• LENOVO YOGA 520 CORE İ5 8250U

Bende bugun itibariyle aldim vatan bilgisayardan , bi ön tanitim video yada resim konusu acarim henuz daha kutusunda vatanda bi baktik ön kurulum icin ilk izlenim olarak 3 sny de acilip kapanmasi onun haricinde 2si1 arada ozelligi cok hos dokunmatik ekran gayet iyi, kalemide kullanisli 8. Nesil olmasi acikcasi fiyatina gore cezbetti.

Tek kotu yani ilerisi icin yada yakin zamanda ram takviyesi olabilir su an (4gbram)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.