Şimdi Ara

Uluslararası ilişkiler okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. Okunur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uluslararası İlişkiler Okunur mu?

Uluslararası ilişkiler, devletler arasındaki siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri inceleyen bir sosyal bilim dalıdır. Bu alan, ülkelerin dış politikalarını, uluslararası kuruluşları, küresel sorunları ve çatışmaları araştırır.

Uluslararası ilişkiler okumak mantıklı mı sorusunun cevabı, kişisel hedeflerinize ve ilgi alanlarınıza bağlıdır. Bu alanla ilgilenen kişiler, genellikle şu özelliklere sahiptir:

• Uluslararası olaylara ve küresel sorunlara karşı güçlü bir ilgi
    • Analitik düşünme ve problem çözme becerileri
    • Farklı kültürleri anlama ve takdir etme arzusu
    • İyi iletişim ve kişilerarası beceriler

Uluslararası ilişkiler okumak, küresel meseleler hakkında derinlemesine bir anlayış kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu, kamu politikası, uluslararası kalkınma, diplomasi, gazetecilik ve iş dünyası gibi çeşitli alanlarda kariyer yapmanıza olanak tanır.

Uluslararası ilişkiler okunur mu sorusunun tek bir cevabı yoktur. Bu alanla ilgileniyorsanız ve yukarıda belirtilen özelliklere sahipseniz, bu alanda eğitim almayı düşünmelisiniz. Uluslararası ilişkiler okumak, hem kişisel gelişiminiz hem de kariyeriniz için faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle şunu belirtmek isterim şu an medya ve iletişim bölüm öğrencisiyim. Geçen sene uls okurken bölümün bana göre olmadığını fark ettim. Yazarken bölümü sürekli okumak zorundasın geçmişe yönelik kitaplar diplomatik anlaşmazlıklar devletler arası yazışmalar uzunca makaleler. Eğer bunlar ilgini çekecekse eğer okuyabilirsin ama okul bittikten sonra da yabancı dil yoksa elenirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diadhaidhrigh

Öncelikle şunu belirtmek isterim şu an medya ve iletişim bölüm öğrencisiyim. Geçen sene uls okurken bölümün bana göre olmadığını fark ettim. Yazarken bölümü sürekli okumak zorundasın geçmişe yönelik kitaplar diplomatik anlaşmazlıklar devletler arası yazışmalar uzunca makaleler. Eğer bunlar ilgini çekecekse eğer okuyabilirsin ama okul bittikten sonra da yabancı dil yoksa elenirsin
    Hocam beni konuya yabancı sanmayın. Maaş ve iş bulma oranından sordum. Gönül ister diplomat olmak ama onun dışında ne var. Yoksa 12 yaşından beri tarih kitapları okurum. Hep siyaset yapmak istemişimdir. Zaten hedefim diplomat olmak ama olamazsak onun dışında ne var?

• Hocam o kadar bir bilgim bulunmamakta

• Ben de diplomat olmak istiyordum lisedeyken o amaçla sınava hazırlandım hukuk geldi ama yine de öncelikli hedefim diplomatlık eğer uluslararası ilişkiler okursan diplomatlık harici özel sektörde iş yapabilmeniz için çok iyi bir ingilizce şart ayrıca iyi üniversitelerden mezun olursanız(boun,gsü,bilkent) özel sektörde de kariyer yapabilirsiniz bazı araştırma kurumlarında bölge uzmanı olabilirsiniz bunun için akademik kariyer şart tabi.Diplomatlık öncelikli hedefse zaten az çok hakimsinizdir konuya dil becerileri çok önemli.C1-C2 ingilizce üstüne orta üzeri 2. Yabancı dil elzem geniş bir genel kültür,iyi derecede ekonomi hukuk bilgisi lazım hatta mülakatta uluslararası hukuk çok önemli.sonuç olarak bilkent gsü boun gelseydi gözüm kapalı gireceğim bir bölüm.Benim için iyi üniversitede kesinlikle okunur,ortalama üniversitelerde biraz size bağlı umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fakirumudunekmeği

Ben de diplomat olmak istiyordum lisedeyken o amaçla sınava hazırlandım hukuk geldi ama yine de öncelikli hedefim diplomatlık eğer uluslararası ilişkiler okursan diplomatlık harici özel sektörde iş yapabilmeniz için çok iyi bir ingilizce şart ayrıca iyi üniversitelerden mezun olursanız(boun,gsü,bilkent) özel sektörde de kariyer yapabilirsiniz bazı araştırma kurumlarında bölge uzmanı olabilirsiniz bunun için akademik kariyer şart tabi.Diplomatlık öncelikli hedefse zaten az çok hakimsinizdir konuya dil becerileri çok önemli.C1-C2 ingilizce üstüne orta üzeri 2. Yabancı dil elzem geniş bir genel kültür,iyi derecede ekonomi hukuk bilgisi lazım hatta mülakatta uluslararası hukuk çok önemli.sonuç olarak bilkent gsü boun gelseydi gözüm kapalı gireceğim bir bölüm.Benim için iyi üniversitede kesinlikle okunur,ortalama üniversitelerde biraz size bağlı umarım yardımcı olmuşumdur.
    Aslında hukuk okurken de diplomatlık sınavına katılabiliniyor diye duydum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.