Yazdığın şey siyaset ben bunu demiyorum ki. Sen milliyetçi isen Arap biri yerine beni tercih edersin. Ben dediğim senin milletinden olmam. Ama Müslüman isen millieyete bakmazsın. Çünkü bu adam senin kardeşin. Kardeşine sen gelme der misin. Diyemezsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 5 Kasım 2024; 23:56:41 > |
Ümit özdag 2013 söylemi 'islam ve milliyetcilik ayrilmaz parca !' (3. sayfa)
-
-
İşte bu dediğini ülkedeki Kürtçüler ve Arapçılar deyip milletin kafasını karıştırdığı için sende bunu diyorsun ..Kürtçü ve Arapçılar eğer bu ülkede Kürtçülük ve Arapçılık olmayacaksa Türkçülüğün de yapılamaması için böyle sözler ürettiler ve dolaşıma soktular
Siyaset bu diyorsun da İslam'da siyaset -politika yok diyenler de var ve bunu dolaşıma soktular bir ara .. her dönem belli sözler dolaşıma sokuluyor politik iklime göre yada kişilerin milliyetine göre . Bu durumda söyleyene bakmak lazım artık ben öyle yapıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Kasım 2024; 0:3:16 > -
Ben sana örnek verdim kimin söylediği önemli mi ister kurtcu olsun ister amerikanci ilke olarak Müslüman biri milliyetçi o la maz.
Çok basit ya. Bunu anlamadığını düşünmüyorum. Trollemek için mi yapıyorsun. Dalga mı geçiyorsun bilmiyorum ama boyle oldukça kısır döngü olacak. Yazmam daha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 6 Kasım 2024; 0:5:11 > -
Sen kafandaki dogmayı dayatmaya çalışıyorsun . Bende çeşitli örnekler vererek yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum . Üstelik bu dogmayı kimlerin çıkardığını yazdım ..Arapci Kürtçü veya dinsiz, ateist vs değilsen anlaman lazımdı aslında
-
Kafamda nasıl bir dogma var acaba ben Müslüman bile değilim.
Sen İslamda milliyetçilik var diyorsun bu deli saçması. Böyle bir şey olsa milliyetçilik Fransız devrimi ile değil muhammed vahiy almaya başladığı zaman ortaya çıkardı. Kusura bakma Yetersiz birisin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaan1840Hocam adam ta 2013 yılında söylemiş. Son 3 senedir filan hiç bu tarz bir açıklama yapmadı. Üstelik o dönemin konjonktürel yapısı ile şuan ki konjonktürel yapı aynı değil. Bunuda göz önüne almak lazım.
İlk fark ettiğim şey o oldu. Sanırım MHP'de olduğu zamanlardan. Yine de zırva. Yani zamanında zırvalamış. Buna doğrudur diyemeyiz.
-
Dogma sadece Müslümanlarda mı olur acaba? Bütün batı yüzyıllarca deli saçması kilise kuralları ,engizisyon mahkemelerinde mahvoldu ...
Müslüman değilsen niye bu konuda ahkam kesiyorsun oldu olacak yahudi olda tam olsun..zaten başta ne dedim? batılılar zaten müslümanlar arasında kavga olsun birlik olmasın istiyor demiştim bunu Türkler arasında da yapıyorlar ayrıca . Bu sayede zengin kalıyorlar zenginliğin müslümanlar ve Türkler arasına taşınmasını engellemiş oluyorlar ... Tabi bunun dedim diye Batı ile kavga edelim de demiyorum . Ekonomik olarak güçlü olursan kendini iyi tanıtırsan bugün millet almayaya gitmeye can atıyorsa sadece emekli alman ve İngilizler değil alman ve İngiliz vatandaslarda burda yaşamak ister
-
Bu nasıl bir cehalet yahu... İslamiyet Hz. Adem'e kadar gidiyor koçum. Kimse Müslüman olmak zorunda değil, ben de değilim ancak şu forumda saçma sapan demagojik cahilce yorumlar görmekten sıkıldım.
Türk ve İslamiyet tarihini sidik yarışına soktunuz ya helal olsun, hiçbir Avrupalı'nın Romalı tarihiyle Hristiyanlık tarihini kıyasladığını görmedim de duymadım da. Herkes hebele hübele sloganımsı saçma sapan şeyler söylüyor anasını sattığımın memleketinde. Hayır bir de Türk tarihi daha eski olsa ne olacak, ne alakası var yani birisi din birisi milliyet.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KeliseBu nasıl bir cehalet yahu... İslamiyet Hz. Adem'e kadar gidiyor koçum. Kimse Müslüman olmak zorunda değil, ben de değilim ancak şu forumda saçma sapan demagojik cahilce yorumlar görmekten sıkıldım.
Türk ve İslamiyet tarihini sidik yarışına soktunuz ya helal olsun, hiçbir Avrupalı'nın Romalı tarihiyle Hristiyanlık tarihini kıyasladığını görmedim de duymadım da. Herkes hebele hübele sloganımsı saçma sapan şeyler söylüyor anasını sattığımın memleketinde. Hayır bir de Türk tarihi daha eski olsa ne olacak, ne alakası var yani birisi din birisi milliyet.
Hiçbir Türk, müslüman olmak zorunda değildir. İslamiyet ile insanları aynı çatıya sokmak istersen pek çok Türk vatandaşı dışarıda kalır. Atatürk boşuna ne mutlu Türküm diyene dememiştir. İster hristiyan ol, istersen müslüman istersen ateist.
islamın geliş tarihi dünyaya bellidir, Türklüğün tarihi bellidir. Madem ademe dayanıyordu, tevrat ilk ben yazdım, kalan dinler yalan derse kabul mü edeceksin?
nasıl cehalet çözemedim.
konuya bakarsan türklük ve islam birbirinden ayrılmaz ikilidir olarak yorumlanma üzerine dayanarak açıldığı için alakası olmadığı belirtilmiş. Durup dururken ortaya atılan tez yok, tarih de belli. Vaktimi alma lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 6 Kasım 2024; 9:58:41 >
-
Ben gökten inmedim. Ben de uzun süre Müslüman idim. Müslümanlık hakkında ahkam kesmiyorum. Ortada herkesin gördüğü yeşil bir renk var sen diyorsun bu kırmızı. Bunu görmek için ressam olmaya gerek yok.
100 kişi çevir aklı başında olan herkes sana haksızsın diyecek.
-
100 kişiye bakacak olursak 52si el Tayyip bin Recep padişah olsun da diyebilir çoğunluğa göre mi doğruyu bulacağız ?... Ayrıca niye diretiyorsun ki Müslüman değilsin Türk'te olmayabilirsin zayıflatılmış ülke ve millet işine gelebilir veya büyük ihtimalle de dinle bağı kopmuş bir ülkede daha keyifli bir hayat süreceğini u düşünüyorsun da olabilir . Fakat dinsiz ufak toplumlar yok olmaya mahkumdur hiç bir zaman refah içinde uzun zaman yaşayamaz işgale uğrarlar çünkü düşmanlar onların savaşamayacağını bilir
-
Bir şey yazıyorsun o yazdığın şeyden benim sayfalarca cevap yazmam gerekiyor. Sonra başka bir şy daha yazıyorsun
100 aklı başında kişi demişim yani islam nedir din nedir milliyet nedir bilen insanlara soralım anlamında. sokaktan 100 kişiye soralım demek değil kaldı ki sokaktaki 100 kişiye sorsak en az 60 ı senin gibi düşünür.
Zayıf bir ülke neden işime gelsin bu nasıl bir laf. Osmanlı zamanında din egemen bir toplumken şu son 22 senedir de öyleyiz güçlü halimiz bu mu?
Dinsiz toplumlar yok olur iddiası ile bizim şurada konuştuğumuz şeyin alakası nedir ben çözemedim.
Türk milliyetçiğini korumak için söz gelimi dini kullanarak düşmana karşı savaşmak için milliyetçilik ve dini bir arada götürmemiz gerekiyor diyorsan ben zaten bunu savunurum. Dinsiz bir toplum yok olur dersen ben bunu da bir dinsiz olarak kabul ederim. doğru netice itibariyle bir dinsiz topluluğu reel bir vaat olmaksızın savaştırman mümkün değildir. dinsiz bir topluma başka bir devlet gelin size refah verecem daha rafah içinde yaşayacaksınız derse ve bunda doğruysa o toplum o devlete entegre olur. da da da
konumuz bu değil ki. İslamiyetin kendi ölçüleri içinde milliyetçilik ya pa maz sın.
Yaparsan oldu ya yaparsan Türk milliyetçisiyim diye başlayıp kendini arap milliyetçisi olarak bulursun.
yok ben çok dirayetliyim türk milleiyetçisi olarak başlayıp dini de kendime entegre eder yolun sonunda yine Türk milliyetçisi olarak kalırım dersen bu sefer yolun sonunda elinde olan din İslam olmaz.
Bu yüzden kendimi yırtıyorum islam ve milliyetçilik bir arada olmaz diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 6 Kasım 2024; 15:52:31 >
-
5. Paragrafta gerçeği yazmışsın daha ne diye dinsel tartışma yapıyorsun ki bu bölüm din bölümü mü ?üstelik dinden dönmüş biriyle dinsel politika nasıl sonuca ulaşabilir ? Rum Yahudi veya ayrılıkçı Kürtçüysen sonuna kadar fikrinde ısrar edeceksin bende buna karşı yazacağım muhakkak
100 aklı başında derken senin gibi mürted dönme vs ise tabii ki senin dediğini söyleyecektir ama Arapçı ayrılıkçı kürt ,ateist değilse evet %60ı benim dediğimi diyebilir . Peki burda hangi topluluğu referans alacağız . Sen ateist grubu önem verirsin bende bölücü ve ateist olmayan grubu önem vereceğim
Zayıf ülke işine gelmez ama sen toplum dinsiz olursa rahat yaşayacağını düşündüğün için ülkenin zamanla zayıflayacağını baştan düşünmezsin ama geniş düşünen politik biri bunu görebilir
Mürted olarak milliyetçi olunca din kalmayacak diyorsan senin için problem nedir ki kalmasın o zaman. Din varken yine millet olur milliyetçilik olur tarihe bakman yeterlidir 30-40 tane Arap devleti bile var yani asiretler vs bile bitmiyor bırak milliyetçiliğin bitmesini aşiretler bile bitmiyor..Mısır halkı Filistin halkı ikisi de Arap ama mısır sınırı kapatiyor veya Arabistan Filistin'e destek vermiyor yemenle diğerleri kavgalı katar işgalden kurtulmak için bizden asker istedi ve sanırım 10bin civarı askerimiz orada
-
Hayır millet dinsiz olursa ben rahat yaşayamam. Din olmadan insanları bazı şeylere ikna edemezsin. İnsanların bir an için cennete inanmadığını düşün. Ahirete inanmadiklarini burada ugradiklari haksızlıklara bir çözüm geleceğini dusunmediklerini o halde toplumsal düzen bozulur ben neden bundan mutlu olayım. Ezilenlere şeker vermek lazım ki pramidin dengesi bozulmasın. Bu başka şey. Ben dini ve dindarligi desteklerim
Ancak gerçekleri de söylemeden edemem. İslam ile Milliyetçilik bir arada olmaz bu kadar basittir dediğim.
Din olmuş olmamış milliyetcilik olmuş olmamış pratikte beni ilgilendirmiyor ben basit bir ilkeden bahsediyorum hepsi bu.
Milliyetçi olunca din kalmayacak demiyorum Milliyetçi olarak İslamı yanına alıp yol aldığında halen Türk milliyetçisi isen yanında kalan din İslam olmaz diyorum. Din yine elinde olur ama olan şey İslam olmaz diyorum.
İslam = Arap Milliyetçiliği olduğu için 30 40 Arap devleti var zaten. Öyle olduğu için İslam ile Türk milliyetçiliği olmaz. Ama İslam ile Arap milliyetçiliği olur. Bunu özellikle belirtmedim ama anlayabilirsin.
Mısır Arap değildir Hatta Filistin de. Bunlar esasen araplasmis kavimlerdir. Ne sayesinde? İslam sayesinde. Diyorum ya sana Türk milliyetçiliği ve İslamı beraber alsan yolun sonunda biri elinde kalmaz. Yine milliyetçi olursun yine din sahibi olursun ama ya Türk olamazsın ya Müslüman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 6 Kasım 2024; 18:40:52 >
-
Bazı kimseler Siirt yada Yozgat'ta yaşamak yerine Kadıköy Beşiktaş'ta yaşamak daha iyi olur din olmazsa heryer böyle olur diye düşündüğü için öyle yazdım . Sen böyle düşünmüyorsan niye kafaya takıyorsun ki ?. Dinin yok ,milliyetcilik yok hatta din olmalı bile demişsin insanları düzen sağlanması için . Peki bunda niye aynı şeyi düşünmüyorsun din olursa ülke daha güçlü olur şeklinde . Dediğim gibi konu ülke gündemi , politik bir konu ve konuştuğumuz mesele parti başkanın sözleri ilahiyatçının sözleri değil
Dediğin gibi Mısır filistin Arap değil hatta ırak Suriyeliler Tunuslular faslılar Lübnanlılar da Arap değil zamanla din ve tek devlet altında hatta tek alfabe nedeniyle Araplaştılar. Bizde de Türkiye devleti kurulurken Türklük ve islamlik esasına göre kuruldu. laz Çerkes arnavut Boşnak Zaza Kürt gürcü Arap vs kimlik yerine sadece Türk kimliği ve İslam esası geçerli olundu . Türkler zaten Türk kimliğindeydi ama diğerleri müslümanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı zorunlu Türkçe zorunlu tek alfabe ile Türk kimliği ile kaynaşması sağlanmak istendi ama 1938den sonra laikci iktidarlar dinsel öğeyi bırakarak müslüman toplulukları kaynaşmadan topluma yabancı yaptılar ve etnik sorunları oluşturdular ve üstüne 1960 darbesi ile etnik kimliklerin öne çıkmasını sağladılar ve darbe artıkları Öcalan benzeri kimseleri kullanıp ayrılık tohumları ektiler ülkede ... Bu nedenle ümit özdag'ın sözünün kuruluş felsefesine dönüş için gerekli olduğunu yazdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Kasım 2024; 22:20:2 >
-
Laikçilik sadece 1938 den sonrası için geçerli değil. Öncesinde de vardı. Biraz vicdanlı düşünelim ezanı Türkçeye çevirmenin nesi islami bir olay? Ki bunu Atatürk yapmış. İşte dediğim biraz da bu. Milliyetçilik içine İslamı koyarsan ezanı Türkçe yapmak zorunda kalırsın.
Anadolu bir geçiş noktası Türklerden önce burası savaş alanıydı. Türklerden sonra bu alan balkanlara ve ortadoğuya taşındı. Her ne kadar osmanlı devleti anadoluya ekonomik yatırım yapmasa da savaş anlamında bir şey de yaşatmadı. Biz izole bir devlet yada toprak parçasında yaşamıyoruz o yüzden din konuşunca siyaset, siyaset konuşunca futbol, futbol konuşunca milliyetçilik işin içine giriyor. çok hızlı gündem değişiyor. Türk halkı için balık hafızalı derler. Öyle olmasaydık kafayı yerdik ama bunu görmezler.
Şimdi Tükiyenin kuruluş felsefesine bakarsak tamamen osmanlının devamı gibidir. Sonradan yapılan devrimler ile bundan caymış olsak da türkiyenin kuruluş kodları osmanlının rejim değişikliği yapması gibidir. düşün ki osmanlıdaki polis, jandarma, itfaiye vs vs gibi kurumlar korunarak günümüze gelmiştir. Şöyle bazı kurumların, kuruluşların açılma tarihlerine bakarsan (bunlar özel sektör değil doğrudan devlete bağlı) Türkiye devletinden daha eskidir. Bunun anlamı osmanlıdan gelen bir gelenek demektir. Düşün ki meclis bile cumhuriyetten daha eskidir.
Neyse çok uzatmadan şunu demek isterim ki yanlış ilkelerden yanlış adımlardan yanlış düğme iliklemekten doğru iş çıkmaz.
Bunlardan biri milliyetçiliği islam ile harmanlamaktır. işe yarar seni bir yere götürür ama iflas ettirirsin. bu olmaz.
başka bir örnek mesele kürtlerin zamanında yok sayılması. türkiye diyoruz osmanlının devamı diyoruz kürtlerin ne olduğunu ne olmadığını bilmiyorlar mıdır? İlk nüfus sayımında bile hafızam yanıltmıyorsa türkçe bilmeyenler (aslında bu kürtlerdemek) yüzde 10 çıkmış. Sen bunu bir şekilde öteliyorsun bir yere kadar gidiyor. ama bir yerde bir sebeple inflak ediyor toplumsal patlama yaşanıyor. 1938,1960,1980,1997,2007 fark etmez bunlar olmasa başka bir şeyler olacaktı.
Bizler büyük bir bina kuracaksak ve diyelim bunu 10 senede kuracaksak (gerçek binadan bahsediyorum devlet anlamında değil) bunun 8 senesini temeli nasıl kuracağımız ilk harcı nasıl atacağımız ve tuğlaları nasıl doğru dürüst terazisinde kullanacağımızı düşünerek tasarlayarak geçirmeliyiz. yoksa gece kondu temeli üzerine gökdelen dikip ilk depremde yıkılmasını izlemek iş değildir.
ha işte bu temellerden biri de milliyetçilik ve islamın birbirinden ayrılmasıdır. bunlardan birinden feragat etmen lazım ki beraberce doğru bir temel kurmuş ol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeleaks -- 6 Kasım 2024; 22:41:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X