Şimdi Ara

Umumi Alanda WiFiye Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bağlandığım wifi sahipleri benim şifrelerimi öğrenebilir mi? Yani ben bir Cafe'de wifiye bağlandım diyelim, onlar benim giriş yaptığım şifreleri görebilirler mi? Eğer varsa böyle birşey bundan nasıl korunulabilir? Şifreli paket gönderme seçeneğimiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evdekielvis -- 26 Eylül 2015; 18:04:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• evdekielvis E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan ve internette çok çok iyi anlayan kişiler ise evet facebook şifreni ve diğer hesaplarının şifrelerini rahatlıkla görebilirler. Aynı zamanda finansbank yada benzeri bir banka sitesine giriş yapınca oradaki şifrenide öğrenebilirler. Yani her şeye girmeyin halka açık wifilerde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gskkaan

Bilgisayardan ve internette çok çok iyi anlayan kişiler ise evet facebook şifreni ve diğer hesaplarının şifrelerini rahatlıkla görebilirler. Aynı zamanda finansbank yada benzeri bir banka sitesine giriş yapınca oradaki şifrenide öğrenebilirler. Yani her şeye girmeyin halka açık wifilerde :)

Peki vpn kullansam bundan korunabilir miyim veya başka bir yöntem var mı? Bu arada aklımda ki kyk yurdu. İnternet için tckimlik ile giriş yapılıyor. Resmen herşeyimizi vermiş oluyoruz. Hoşuma gitmedi bu o yüzden çözüm arıyorum. Eğer vpn işe yararsa openvpn ile kendi vpn imi yapmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    VPN Nin ise yariyacagini pek sanmiyorum.

• Tamam sağolun hayırlı bayramlar.

• Evet bu mümkün birşey en basitinden şifre çalmayı kafaya koymuş herhangi bir orta halli bilgisayar bilen bir insan bile yapabilir detay vermek istemiyorum çocuk oyuncağı oldu zaten
    Asıl iş bundan nasıl korunulacağının bilinmesi bu durumda size önerebileceğim tek şey girdiğiniz sitelerin HTTPS (Secure Hypertext Transfer Protocol yani Güvenli Hiper Metin Aktarım İletişim Kuralı) kullanmasına dikkat etmenizdir zira bu HTTPS birçok kullanıcı adı - şifre - tc kimlik gibi hayati önem taşıyan yerlerde kullanılıyordur sizinde TC nizi girdiğiniz yerde mutlaka vardır ( Kurumsal bir kuruluşsa)

Velhasıl Kelam HTTPS içeren web sitelerini tercih etmelisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Rich

Evet bu mümkün birşey en basitinden şifre çalmayı kafaya koymuş herhangi bir orta halli bilgisayar bilen bir insan bile yapabilir detay vermek istemiyorum çocuk oyuncağı oldu zaten
    Asıl iş bundan nasıl korunulacağının bilinmesi bu durumda size önerebileceğim tek şey girdiğiniz sitelerin HTTPS (Secure Hypertext Transfer Protocol yani Güvenli Hiper Metin Aktarım İletişim Kuralı) kullanmasına dikkat etmenizdir zira bu HTTPS birçok kullanıcı adı - şifre - tc kimlik gibi hayati önem taşıyan yerlerde kullanılıyordur sizinde TC nizi girdiğiniz yerde mutlaka vardır ( Kurumsal bir kuruluşsa)

Velhasıl Kelam HTTPS içeren web sitelerini tercih etmelisiniz

Yani o sitelerde şifre görmelerinin ihtimali yok mu? Peki vpn bunu engeller mi? Bahsettiğim yer kyk yurdu. Tckimlikno ile giriş yapıyoruz ağa. Ben biraz işkillendim. Peki bu https linkleri kesin şekilde güvenli öyle mi?

Edit: Cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evdekielvis -- 26 Eylül 2015; 18:02:48 >

Https protokolünü kullanan siteler Http protokolünü kullanan sitelere göre daha güvenlidir local olarak şifreleriniz çalınamaz yani daha doğrusu girdiğiniz sorguları bir başkası okuyamaz vpn ise bu işin uzak bağlantı kısmıyla ilgili olduğu için maalesef engellemez ama ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak engelleme olasılığıda var eğer sitenin güvenli olup olmadığından şüpheleniyorsanız link girme kısmının başındaki
    buraya bakıp yeşil kilit sembolüne tıklarsanız anlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 26 Eylül 2015; 18:18:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Rich

Https protokolünü kullanan siteler Http protokolünü kullanan sitelere göre daha güvenlidir local olarak şifreleriniz çalınamaz yani daha doğrusu girdiğiniz sorguları bir başkası okuyamaz vpn ise bu işin uzak bağlantı kısmıyla ilgili olduğu için maalesef engellemez ama ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak engelleme olasılığıda var eğer sitenin güvenli olup olmadığından şüpheleniyorsanız link girme kısmının başındaki
    buraya bakıp yeşil kilit sembolüne tıklarsanız anlarsınız

Teşekkürler cevap için ben yinede bir openvpn açmak istiyorum kendime

Sizin takdiriniz ben teşekkür ederim
    Yerel aglarda genelde sifre calma islemi sniffer adi verilen saldiri ile gerceklestiriliyor.yani bagli oldugunuz ag dinleniyor her hareket kayit ediliyor.Antivirüs programi kullanirsaniz bu saldirilari engellemis olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.