arkadaşlar r5 7600x + noctua d15 kullanıyorum. stok şekilde cinebach 90derece oluyor çekirdekler 5-5,4 ghz de çalışıyo voltaj otomatik 1,46 kadar veriyor. internetten baktım sicaklıklar normal gibi motajdan kaynaklı bi sorun sanırım yok çünkü genelde hepsi böyle ısınıyo. Soruma gelicek olursak undervoltaj nasıl yapabilirim sıcaklıkların düşmesi için. Ghz'den feragat etmek istemiyorum mümkün müdür ? Kullanan var mi ? Anakartım gigabyte x670 aorus elite ax. Güzel bir değer yakalayan ve nasıl yapıcağımı bilgilendirecek birisi var midir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 19 Mart 2023; 1:9:9 > |
Ryzen 5 7600x UnderVoltaj

-
-
Sıcaklığın normal kardeşim ama daha da düşürmek istiyorsan oynarken camı açarak oynayabilirsin
-
-
Aynı işlemciyi sizdeki anakartın aynısınn b 650 aorus elite ax olanı ile denedim sıcaklılar, elde iyi hava soğutma olsa bile özellikle stress testlerinde 97 ler kadar geliyordu. X olan modeller ısınıyor malesef.
Bende bir kaç hafta önce eco mode açarak biostan o ayarları manuel olarak girdim ancak toparlıyor işlemci :) Onu deneyin diyecektim yapmışsınız zaten. Cpu frekans hızı aşırı düşmüyor öyle yapınca.
Isınmada bir nebze daha azalıyor. Oyunlarda performans düşüklüğü olmuyor gözle görülür. X işlemcileri herkes hemen böyle kullanıyor. Bazı iyi sıvı soğutmaya sahip kişiler hariç tabi.
-
-
hocam eco mode nerden açtınız ?
Bide ramlerini kaç mhz cl ?
soğutucnuz nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 20 Mart 2023; 0:33:51 > -
Kendi anakartıma göre (Msi Pro B650p)
OC. Settings-Advanced Cpu Configuration- Config TDP - 65W
Ramler 5600 cl36 ben 6000 cl34 de kullanıyorum, kasa Lancool 216 soğutucu Galahad 240
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sizin işlemci voltaj değeri max 1,1 görmüş doğru mu okudum.
-
Öyle görünüyor dikkat etmemiştim.
-
Ryzen Master vb yazılımlar kullanıyorsanız kaldırın. Ben Ryzen Masterı yüklediğim zaman 2K da zaman zaman darboğaz yapıyor %100 kullanıyordu anlamsız bir şekilde. Kaldırıp yeniden başlattım kendine geldi işlemci. Yazılım kullanmadan bios üzerinden yapmak en sağlıklısı. Birde biosunuz güncel mi onu kontrol edin.
-
-
65W ve 95W Eco modu deneyebilirisin.
-
Hocam aynı anakarta sahibiz. Bendede 6000mhz cl 32 gskill ram kullanıyorum sıvı sogutucu ile bu sekilde ayarlarda işlemci frekansını kaça sabitlediniz. 5ghz altına duşmeden en iyi değerleri yakalamaya çalısıyorum bende.
-
Curve Optimizer Negative ayarını -25 mi -30 mu yapsak daha fazla performans alırız.
-
Hocam eco mod nasıl açılıyor gigabayte b650m desh kullanıyorum
-
Bizim zamanımızda Curve falan yoktu, direkt voltajdan kısardık. Devir ne kadar değişmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X