Şimdi Ara

Undervolt nasıl yapılır? i serisi işlemcilere uygulanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım laptobum i5 8300h işlemciye sahip ancak çok fazla ısınıyor. Laptop boştayken 50 derecelerde gezebiliyor. Fanlar 60 derecenin üzerine çıktığı an hızlanmaya başlıyor. Çok ağır bir şeyler yapmazken mesela tarayıcıda gezinirken ara ara hızlanmaya başlıyor fanlar yani 60 derecenin üzerine çıkıyor. Yatağımda uzanırken kucağımda terleme yapıyor, oysa 8 senelik laptobumla bu laptobu almadan önce hiç terleme yaşamıyordum yani en azından tarayıcıda vs takılıp ağır bir şey yapmazken. Biraz araştırdım ve undervolt denen bir şey var imiş ancak detaylı bilgi bulamadım ve sizlerden yardım istiyorum. Nasıl yapılır bu voltaj düşürme ve bir zararı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandalyeayağı -- 3 Temmuz 2019; 4:15:40 >

• Intelin bir programı vardi XTU idi galiba ismi. Belki farkli da olabilir karistirmis olabilirim. Googlea laptop modelinizi + undervolt yazin youtube videolarina ve forumlara goz gezdirin. Bilmeden undervolt yapmayin zira riskleri de var bu isin. O yuzden cogu insan yavas yavas kisarak mV'u dener, sonrasinda ise stability testlerine sokar laptobunu. Stabil oldugunu gordukten sonra o ayarda kullanir. Cogu laptop icin averaj bir undervolt degeri vardir ancak bazi laptoplarda daha fazla undervolt yapabilme imkani vardir. Buna silicon lottery diyorlar, yani sizin islemcinizin silikonun ne kadar kaliteli oldugu ile alakali. Ayni model laptoplarda bile fark edebiliyor bu. Ama cogun zaman belli bir miktarda oluyor. Ornek vermem gerekirse Acer Helios 300(2019)'ler fabrika cikisli olarak -0.125mV olarak geliyor. Googleda aratirsaniz rahatca ulasirsiniz daha fazla bilgiye hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toyoda kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkürler. Biraz inceledim hocam çok da zor bir işlem değilmiş uygulaması. Sıkıntı şu ki uygulama için de voltajı azaltmayı hangi kısma bakarak anlayacağımızı anlamadım. Yani stress test kısmında test ediyorum ama bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.

• sandalyeayağı S kullanıcısına yanıt
    windowsun güç seceneklerinden voltaj düşürme işlemi yapmanız yeterlidir.
    Acemi Üstad [Tekno]youtube
    Bilgisayar ısınma sorunu. 10 -25c etkili %90 çözüm [Masaüstü - Notebook] Safe Cpu
    https://www.youtube.com/watch?v=YXVSpBrCsrI&t=39s

• sandalyeayağı S kullanıcısına yanıt
    core voltage offset kısmını bulun eksi olacak değer ,sakın arttırmayın.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam hallettim, bayadır kullanıyorum böyle.

• Bende i5 8250U işlemci var, -100 yaptım harika oldu, ThrottleStop kullanıyorum ve gayet memnunum, XTU arada kendini resetliyordu eski değerlere döndürüyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ancak bilgisayarı her aç-kapa yaptığımızda programı tekrar çalıştırmak gerekiyor. Bir çözümü var mı ? Programı nasıl kalıcı/sürekli çalışır hale getirebiliriz ? Çünkü program portable, kurulumlu bir program değil maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.