|
Bildirim
ben yapay zekalar tarafından üretilen içerikler istemiyorum yapay zekalar tarafından güçlendirilen sistemler istiyorum. Ayrıca oyunlarda yapay zeka ile ilgili olan en acil ihtiyaç npc zekası. Şu ana kadar çıkmış olan en büyük oyunlarda bile npcler ciddiye alınmayacak kadar gerizekalı. oyun sektörü doğal insan davranışları sergileyebilen npcler konusunda hiç bir adım atmıyor ve sırf bu yüzden singleplayer oyunlardan gram zevk almıyorum. Özellikle rpg oyunlarında önceden hazırlanmış textleri okumak yerine yapay zekanın internet tabanlı bir şekilde npclere hayat vermesi rpg oyunların deneyimini inanılmaz bir şekilde arttıracaktır.
|
Dijital dünyanın ekmeğini 5-10 sene daha yedik yedik, sonrasında her şey abonelik sistemi ile dev firmalara kalır. Bakkalların bitip belli başlı dev market zincirlerinin kalması gibi.
|
|
Unreal Engine 5’de böyle bir desteğe kavuşursa ilginç şeyler olabilir. Teknoloji çok farklı noktalara gidiyor artık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bunun yapılması çok çok yakın hocam. Bir kullanıcı Mount and blade oyunundaki npc leri ai ile harmanlayarak bu dediğin özelliği yaptı ve başarılı oldu diyebiliriz. Oyunlar yavaştan bu şekilde çıkmaya başlayacak. Microsoft un ai ile npc etkileşimli bir open world oyun çalışmalarına başladığını geçen bir yerde okumuştum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |