Şimdi Ara

Unity için ChatGPT modu yapıldı! Oyun geliştirmenin geleceği değişebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Unity için ChatGPT modu yapıldı! Oyun geliştirmenin geleceği değişebilir
    ChatGPT ilk ortaya çıktığından bu yana birçok farklı sektörde sarsıcı etkilere neden oldu ve çok fazla alternatif yol ortaya koydu. Pek çok teknoloji firması ChatGPT ve onun gibi üretken yapay zeka modellerini kendi hizmetlerine entegre etmeye devam ediyor. Şimdi ise bilgisayar, konsol ve mobil platformlarda oyunlar veya simülasyonlar geliştirmek için kullanılan Unity’ye ChatGPT entegre edildi.

Unity için ChatGPT

Microsoft'un Bing arama motoru için hızla benimsediği OpenAI'ın ChatGPT'sinin başarısı, kullanımı kolay makine öğrenimi teknolojisine yönelik acil bir talep olduğunu kanıtlıyor. Yapay zeka, şimdilerde arama motorlarında, Office 365’te, eğitim alanlarında ve sinema sektörü gibi alanlarda kullanılmaya başlandı. Üretken yapay zekanın oyun endüstrisine girmesi ise elbette kaçınılmazdı ve ilk adımlar görünüşe göre atılmaya başlandı.

Keijiro Takahashi adlı bir geliştirici Unity Editor’e popüler yapay zeka sohbet aracı ChatGPT'yi entegre etmeyi başardı. Hemen alttaki videodan da görebileceğiniz üzere sadece isteme dayalı olarak otomatik bir şekilde sahne oluşturulabiliyor. Elbette yapılan bu entegrasyon çok efektif değil. Geliştirici, konseptin bazı durumlar iyi bazılarında ise çok kötü çalıştığını belirtirken ve bu başarı ve başarısızlıklardan çeşitli fikirler edindiğini ifade ediyor. Takahashi’nin Unity’ye ChatGPT eklemesi oyun geliştirme süreçlerinin geleceğine de ışık tutuyor diyebiliriz.

Oyun şirketleri yapay zekaya yatırım yapıyor

South China Morning Post'un yakın tarihli bir makalesine göre Tencent, Giant Network, NetEase, Leihuo gibi oyun şirketleri yapay zeka alanına yatırımlar yapıyor. Leihuo ve NetEase bu Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanan Justice Online adlı oyuna ChatGPT benzeri bir sistem eklemeyi planlıyor.

Ayrıca Bkz.GPT-4 vs GPT-3.5: Yeni ve eski ChatGPT arasındaki farklar neler?

Çinli yazılım şirketi Kingsoft'un oyun bölümü Seasun'un CEO'su Guo Weiwei'nin geçen ay düzenlenen yıllık oyun konferansında söylediğine göre, "Önümüzdeki beş yıl içinde yapay zeka tarafından üretilen içerik (AIGC) oyun endüstrisinin birçok yönünü büyük ölçüde değiştirecek." Daha önceki haberlerimizde Mount & Blade II: Bannerlord’a ChatGPT’nin eklendiğini de sizlere aktarmıştık. Dolayısıyla üretken yapay zekalar, oyun endüstrisinin geleceğinde çok büyük bir paya sahip olacak. Hem oyun geliştirmeyi hızlandıracaklar hem de oyunlarda rakibimiz veya konuştuğumuz NPC’ler olacaklar.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/90771/gaming-companies-rush-to-invest-in-ai-that-will-change-forever/index.html
    Kaynak:https://github.com/keijiro/AICommand

• ben yapay zekalar tarafından üretilen içerikler istemiyorum yapay zekalar tarafından güçlendirilen sistemler istiyorum. Ayrıca oyunlarda yapay zeka ile ilgili olan en acil ihtiyaç npc zekası. Şu ana kadar çıkmış olan en büyük oyunlarda bile npcler ciddiye alınmayacak kadar gerizekalı. oyun sektörü doğal insan davranışları sergileyebilen npcler konusunda hiç bir adım atmıyor ve sırf bu yüzden singleplayer oyunlardan gram zevk almıyorum. Özellikle rpg oyunlarında önceden hazırlanmış textleri okumak yerine yapay zekanın internet tabanlı bir şekilde npclere hayat vermesi rpg oyunların deneyimini inanılmaz bir şekilde arttıracaktır.
  • Geliştiriciler için bazı istemler :D :
    "Bug'ları gider"
    "Multiplayer ekle"

• Unreal Engine 5’de böyle bir desteğe kavuşursa ilginç şeyler olabilir. Teknoloji çok farklı noktalara gidiyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süper haber hanidir oyun sektöründe bunu bekliyordum 👏👏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dijital dünyanın ekmeğini 5-10 sene daha yedik yedik, sonrasında her şey abonelik sistemi ile dev firmalara kalır. Bakkalların bitip belli başlı dev market zincirlerinin kalması gibi.

• İşimizi büyük ölçüde kolaylaştıracak ama umarım ileride işimizi elimizden alacak kadar ilerlemez bu tarz teknolojiler.

• ben yapay zekalar tarafından üretilen içerikler istemiyorum yapay zekalar tarafından güçlendirilen sistemler istiyorum. Ayrıca oyunlarda yapay zeka ile ilgili olan en acil ihtiyaç npc zekası. Şu ana kadar çıkmış olan en büyük oyunlarda bile npcler ciddiye alınmayacak kadar gerizekalı. oyun sektörü doğal insan davranışları sergileyebilen npcler konusunda hiç bir adım atmıyor ve sırf bu yüzden singleplayer oyunlardan gram zevk almıyorum. Özellikle rpg oyunlarında önceden hazırlanmış textleri okumak yerine yapay zekanın internet tabanlı bir şekilde npclere hayat vermesi rpg oyunların deneyimini inanılmaz bir şekilde arttıracaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Batuhangover01 B kullanıcısına yanıt
    evet hikayeli oyunları sırf npc ler mal diye yalnız hissediyorum oynayasım gelmiyor

• Batuhangover01 B kullanıcısına yanıt

Bunun yapılması çok çok yakın hocam. Bir kullanıcı Mount and blade oyunundaki npc leri ai ile harmanlayarak bu dediğin özelliği yaptı ve başarılı oldu diyebiliriz. Oyunlar yavaştan bu şekilde çıkmaya başlayacak. Microsoft un ai ile npc etkileşimli bir open world oyun çalışmalarına başladığını geçen bir yerde okumuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.