Şimdi Ara

Üniv. okumuş bir kızı ailesi lise mezununa verirlermi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Üniv. okumuş bir kızı ailesi lise mezununa verirlermi

(En Son Oy Tarihi: 24.7.2022)
Giriş
  • Bence üniversite mezunu bir kız, lise mezununa vermez.
  • İsterse şeksprın kendinisi yutsun o tarz bölümlerin benim gözümde değeri odur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dungeon16

İsterse şeksprın kendinisi yutsun o tarz bölümlerin benim gözümde değeri odur.

kendi görüşün olduğunu söyle saygı duyarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

quote:

İsterse şeksprın kendinisi yutsun o tarz bölümlerin benim gözümde değeri odur.

kendi görüşün olduğunu söyle saygı duyarım

Eyvallah dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dungeon16 -- 21 Nisan 2009; 19:33:35 >
  • Peki arkadaslar evlenicez mesela kiz bizden cok para kazaniyo bizi secer mi bi gariplik olmaz mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l1b_598 -- 21 Nisan 2009; 19:42:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

İşi sağlam,geliri iyi ise tabiki verir.Oracıkta da verir evlendikten sonrada verir

• aof okusun a. cokmu zor
  • quote:

Orjinalden alıntı: l1b_598

Peki arkadaslar evlenicez mesela kiz bizden cok para kazaniyo bizi secer mi bi gariplik olmaz mi

Güzel kardeşim kişilik karakter kan meselesi

ben kendi adıma konuşiyim paranın lafını yapcak insan zaten benim karım olamaz
  • quote:

Eğer kzın ailesi zengin veya ortalamanın üstünde bir gelire sahipse,kızlarıda odtü,itü veya bogaziçi gibi bir üniversitenin tıp veya en az onun kadar baba bir bölümünü okumuşsa erkek zengin değilse imkansıza yakın bir şey.Ama herhangi sıradan bir üniversitenin ingiliz yok amerikan edebiyatı yok dadılık b.k püsür bölümünü okumuşsa ve ortalamanın üstünde bir gelirleri yoksa o durumda bile bizim kızımız üni. mezunu sen degilsin derlerse oracıkta açar kaba etimle gülerim.İnsanlar üni. yi gözünde çok büyütüyorlar halbuki bilmiyorlar ki her türlü pislik oralarda dönüyor.
    Son olarak peygamber efendimizin bir sözüyle susmak isterim.RIZKIN ON DA DOKUZU TİCARETTEDİR.

• kız üniversiteli sende zenginsen istersen ilkokul mezunu ol verirler merak etme.bu devirde ilk önce bakılan şey paradır.zaten o kız niye okumuş meslek sahibi olmak için?yani sen ticaretle uğraşmışsan ve durumun iyiyse sorun olmaz.ama yok durumun iyi değilse hiç şansın yok
  • 15 ay sonra bunun cevabını size net birşekilde veririm :)
    ama birde suda var uniyi bıraktım suanda ticaretle uğrasıyorum iki tane universite öğrencisinin mezun olup muhendis olduğunu dusunun iki sinin bir ayda aldığı maası ben bir ayda kazanırım bunuda görmezden gelemezler ;)
    herkesin hakkında hayırlısı
    kendini geliştirmiş dünya görüşüne sahip eli iş tutan ekmeğini bulan kazanan herkes kız isteyebilir gibime geliyor üniversite mezunu olmus olmamıs parayı kazansında
  • Evleneceğin bayanın aile yapısı sağlamsa, değil üniversite mezunu ordinaryus olsan adam değilsen vermezler.
  • VAlla kız okumak isterse bende gider kaçırırım artık başka bir çare yok gördüğüm kadarıyla
  • quote:

quote:

Eğer kzın ailesi zengin veya ortalamanın üstünde bir gelire sahipse,kızlarıda odtü,itü veya bogaziçi gibi bir üniversitenin tıp veya en az onun kadar baba bir bölümünü okumuşsa erkek zengin değilse imkansıza yakın bir şey.Ama herhangi sıradan bir üniversitenin ingiliz yok amerikan edebiyatı yok dadılık b.k püsür bölümünü okumuşsa ve ortalamanın üstünde bir gelirleri yoksa o durumda bile bizim kızımız üni. mezunu sen degilsin derlerse oracıkta açar kaba etimle gülerim.İnsanlar üni. yi gözünde çok büyütüyorlar halbuki bilmiyorlar ki her türlü pislik oralarda dönüyor.
    Son olarak peygamber efendimizin bir sözüyle susmak isterim.RIZKIN ON DA DOKUZU TİCARETTEDİR.

ingiliz dili ve edebiyatı mı dandik tıptan daha zor be

herifler şekspirin vs kitaplarını orjinal olarak yutuyorlar

Vay hem tıp okudun hem ingiliz dili ve edebiyatı ha.Tebrik ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

quote:

Hacı 3 tane Üniversite yazmışsın üçündede Tıp yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cefucsa -- 21 Nisan 2009; 20:46:07 >

• Vermezlerse kız kacar zaten
  • kesinlikle hayır dene gor
  • quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

quote:

quote:

Vay hem tıp okudun hem ingiliz dili ve edebiyatı ha.Tebrik ederim

boş insanların arasında büyümüyorum öyle söyliyim sana

• quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

quote:

Orjinalden alıntı: ArkandayIM

quote:

Hacı 3 tane Üniversite yazmışsın üçündede Tıp yok

Dostum amacım sadece örnek vermekti.3 ünde de tıp olmayabilir.Ben sadece bir ailenin kızımız üni. mezunu deyip tavır alabilmesi için böyle bir okul veya bölüm okuması gerektiğini söylemek istedim.Seni kırmıyım bir de hacettepe yi ekleyelim tıp olarak.
    Ayrıca bu kadar eğleniceğini bilseydim daha önce yazardım.

• quote:

Shakespeare vs. nin kitaplarını orijinal olarak okumak,incelemek mi zor ? Mühendislik'te okumama rağmen bana 1 ay süre ver o kitaplar hakkında İngilizce olarak sana tez yazarım...

Tabiki her bölümün kendine göre zorlukları vardır ama bazı bölümler cidden sallama oluyor. İşe yaramaz adamları alıp sadece üstüne "üniversite mezunu" damgası yapıştırmak, ülkenin kağıt üstündeki gelişmişlik derecesini yükseltmek için uydurulmuş yüzlerce üniversite ve bölüm var. Arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey bu.

Konuya dönersek ; bir kaç arkadaşında dediği gibi, kızın ailesinin düşünce yapısına bakar bu olay. Şahsen ben olsam %90 vermem. Paralı okulların kıytırık bölümlerini bitirmiş işe yaramaz heriflere ise hiç vermem. Ailelerin bu durumlarda baktığı şey diploma değil. Senin düşünce yapın ve ileride oluşacak maddi durumun. Etrafımda lise mezunu çok eleman var. Yarısı Polat Alemdar, kalanların yarısı hayatı boş vitese almış aylaklar, geri kalanlarda orda burda iş arayan/ üniversiteye girmediği için pişman olanlar. Bu kesimin çoğunluğuda baba parası yiyen, babasının arabasıyla cafe bar dolaşıp kız ayartmaya çalışan artizler.

Size böylesiniz demiyorum, yanlış anlamayın. Ama ülkemizdeki lise mezunu gençlerin çoğunluğu böyle durumda ve ailelerin bakış açısıda dolayısıyla bu yönde gelişiyor. Siz lise mezunuyum dediğiniz anda karşı tarafın kafasında bu ve buna benzer şeyler şekilleniyor. Bunu yıkmak zor tabi. Yoksa üniversite mezunu olupta kişilikten 1 gram bile nasibini almamış 10 binlerce adam var etrafta. Ama işte azınlık veya çoğunluk olayları burada temel etken.

Bu durumlarda bence kızın ailesiyle önceden tanışıp kendini çok iyi tanıtman,tanışma aşamasının son dönemlerinde lise mezunu olduğunu söylemen daha iyi olur. Bakış açılarını ancak böyle kırarsın. Yoksa baştan lise mezunu etiketiyle tanışırsan işin yaş. "Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur." demiş Albert Einstein. Nitekim bu durumda aynen öyle...

Kolay gele...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.