İş ilanlarına baktığımızda da işverenlerin hep tecrübeli eleman aradığını görüyoruz.
O kısmıda ilginç.İlanlarda 5 senelik tecrübeden bahsediliyor.İlk iş için böyle bir tecrübeye ancak "staj" yaparak sahip olabiliriz.Ya da tanıdık birisinin yanında çalışarak...
bence devlette çalışacaksan hiç farketmez çünkü herif boğaziçindeki bi öğretmeni de atıyorum yüzüncü yıldaki bir öğretmeni de aynı sınava kpss ye sokuyor mühendislik için de farketmiyor. ama özel de çalışacaksan tabiki boğaziçi odtü gibi ünilerden mezun olmuş öğrencileri alırlar...
quote:
Orijinalden alıntı: sdt_cki
ama özel de çalışacaksan tabiki boğaziçi odtü gibi ünilerden mezun olmuş öğrencileri alırlar...
Bu kısmı bizzat gördün, yaşadın mı? Yani böyle kesin bir yargıya nasıl vardın?
odtü, boğaziçi, itü vs. ile bırakın da diğerleri arasında fark olsun.
bir adım önde başlarlar onları yakalamak için çok çabalamak gerekli
quote:
Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
quote:
ama özel de çalışacaksan tabiki boğaziçi odtü gibi ünilerden mezun olmuş öğrencileri alırlar...
hayır yaşamadım ama bence yaşamaya gerek yok mesela dersaneye matematik öğrtmeni alcaksın iş ilanı veriyorsun 2 kişi müracat etmiş biri boğaziçi mezunu biri cumhuriyet üni. mezunu iş verenin yerine koysan kendini 2 tane iş müracatı var ikisi de aynı yıl mezun olmuş ama biri boğaziçi diğeri cumhuriyet mezunu sen olsan hangi öğretmeni işe alırsın?
quote:
quote:
quote:
hayır yaşamadım ama bence yaşamaya gerek yok mesela dersaneye matematik öğrtmeni alcaksın iş ilanı veriyorsun 2 kişi müracat etmiş biri boğaziçi mezunu biri cumhuriyet üni. mezunu iş verenin yerine koysan kendini 2 tane iş müracatı var ikisi de aynı yıl mezun olmuş ama biri boğaziçi diğeri cumhuriyet mezunu sen olsan hangi öğretmeni işe alırsın?
Ben mühendislikten bahsediyorum, dershane öğretmenliğinden değil.
Ayrıca bu öğretmenlerin hiç mi lisanstan sonraki aşaması yok? Hiçbir şey yapmamışlar mı? İkisi de mezun olup bomboş dershaneye gelse, mecbur Boğaziçi mezununu seçeceğim.
Üniversite ismine önem veren İş verende var,üniversite ismini takmayanda.Aynı zamanda aldığı elemana göre üniversite ismini takan iş verende var...
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben mühendislikten bahsediyorum, dershane öğretmenliğinden değil.
Ayrıca bu öğretmenlerin hiç mi lisanstan sonraki aşaması yok? Hiçbir şey yapmamışlar mı? İkisi de mezun olup bomboş dershaneye gelse, mecbur Boğaziçi mezununu seçeceğim.
ya mesela dedik mühendislik içinde aynı şey geçerli. ben olsam cumhuriyet üni mezunu değil odtü mezununu seçerim tabi bahsettiğim özel sektör için geçerli...
çok önemli değil ama önemli bence...
kendini geliştirmek gerçekten çok önemli sırtını üniversitenin adına yaslarsan sana çok pahalıya mal olabilir.Şirketler nerden mezun olduğuna bakar ama ondan daha önemlisi nerde staj yaptığın ,eski tecrübelerin ,yabancı dil ,bilgisayar bilgisi vb. şeylere daha çok bakar
quote:
Peki o "ilk iş" nasıl oluyor?
İş ilanlarına baktığımızda da işverenlerin hep tecrübeli eleman aradığını görüyoruz.
iyi bir üni. mezunu olman sana ilk girişte avataj sağlar,yüksek ortalama ilk girişte avantaj sağlar.yeni mezun adamın neyi varki bunlardan başka?
ben solidworks biliyorum dersen ya çalışmışlık tecrübesi ya da sertifika ararlar.öyle ben biliyorum demeyle bilmiş olmuyorsun.
yabancı dil biliyorum demeylede olmuyor.ya yabancı dilde eğitim veren bir üni. mezunu olacaksın ya da bağımsız dil sınavlarından birinden sonucun olacak.gerçi odtü mezunu bile olsan bazı kurumlar toefl sonucu isteyebilir.
ayrıca bu kendini geliştirmek mevzusuda öyle basit değil.iyi bir yerde staj yaparsın,mesleğinle ilgili ne varsa bilgisyarda öğrenirsin(program vs.) ,bir süre tecrübe kazanmak için çalışırsın,iyi bir üni.de yahut yurtdışında master kasarsında anca gelişirsin.hiçbirşey kolay değil,hop diye ben geliştim odtü mezunu ile aynıyım diyemezsin.
zaten odtü mezunu olmakta kendini sonradan geliştirmekte kolay değil.ben pek bunu başaranıda görmedim,genelde insan neyse öyle gidiyor.
her yaz bolumunle ılgılı calısırsan hemen derslerını daha ıyı anlarsın hemde okul bıttıkten sonra dıger mezunlardan bı farkın olur. yenı mezun bırının ne deneyımı olur staj yapmısmı yapmamısmı dıye bakarlar ılk basvuruda okulda onemlıdır bence
bu soruya
adı pek duyulmamış anadoluda okuyanlar
"Hayır önemli değil, iş kendini geliştirmekte" diyecekler
adı duyulmuş okullarda okuyanlar , istanbulda,ankarada,izmirde bunun aksini savunacaklar
ve bu böyle sürüp gidicek.
quote:
Orijinalden alıntı: berat23
quote:
Peki o "ilk iş" nasıl oluyor?
iyi bir üni. mezunu olman sana ilk girişte avataj sağlar,yüksek ortalama ilk girişte avantaj sağlar.yeni mezun adamın neyi varki bunlardan başka?
ben solidworks biliyorum dersen ya çalışmışlık tecrübesi ya da sertifika ararlar.öyle ben biliyorum demeyle bilmiş olmuyorsun.
yabancı dil biliyorum demeylede olmuyor.ya yabancı dilde eğitim veren bir üni. mezunu olacaksın ya da bağımsız dil sınavlarından birinden sonucun olacak.gerçi odtü mezunu bile olsan bazı kurumlar toefl sonucu isteyebilir.
ayrıca bu kendini geliştirmek mevzusuda öyle basit değil.iyi bir yerde staj yaparsın,mesleğinle ilgili ne varsa bilgisyarda öğrenirsin(program vs.) ,bir süre tecrübe kazanmak için çalışırsın,iyi bir üni.de yahut yurtdışında master kasarsında anca gelişirsin.hiçbirşey kolay değil,hop diye ben geliştim odtü mezunu ile aynıyım diyemezsin.
zaten odtü mezunu olmakta kendini sonradan geliştirmekte kolay değil.ben pek bunu başaranıda görmedim,genelde insan neyse öyle gidiyor.
Kısacası Türkiye'nin dört bir yanında de mezunların işi zor.
Biz sakarya ya girdik ,ilk gün geldik hocalarımızın hiçbiri üniv adı önemli demedi.Hepsi kendini geliştirmeye bakar dedi.Bunu diyen hocalarımızın SAU Müh. Fakültesi neredeyse tamamı İTÜ mezunu olmalarına rağmen böyle bir şey diyorlar.
Tabii sen ne diyorsun diyorsan,ben daha bişey diyemiyorum ama bazı imkanlar açısından itü ve ytü bize göre çok iyi durumda,itü yada ytü de okuyaiblmek isterdim.ama istediğim bölüm tutunca bende acımadım yazdım geldi sakarya.bakalım göreceğiz üni adı işe yarıyor mu yaramıyor mu?
Özel sektör için zaten var,birde çevrende havan olur oda ayri bir konu ama önemsiz tabiki bence :D Benim görüşüm özel sektörde iş bulmada özellikle ilk başta üniversite ismi çok önemlidir..Arkadaşlarda belirtmiş zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: deserter35
Özel sektör için zaten var,birde çevrende havan olur oda ayri bir konu ama önemsiz tabiki bence :D Benim görüşüm özel sektörde iş bulmada özellikle ilk başta üniversite ismi çok önemlidir..Arkadaşlarda belirtmiş zaten.
Buradan çıkartacağımız sonuç: Bana 2010 YGS-LYS yolu gözüktü.
Gene yani son karari sen verirsin :) sonra gelip dert yanma böyle böyle demişti diye :D
quote:
bence devlette çalışacaksan hiç farketmez çünkü herif boğaziçindeki bi öğretmeni de atıyorum yüzüncü yıldaki bir öğretmeni de aynı sınava kpss ye sokuyor mühendislik için de farketmiyor. ama özel de çalışacaksan tabiki boğaziçi odtü gibi ünilerden mezun olmuş öğrencileri alırlar...
Bir arkadaşımın amcası aşırı derecede zengin birisi.ODTÜ mezunu bir kişi yerine Bilkent mezunu olanı işe almıştıTabi Bilkent mezunu olan yüksek lisansı ABD'de yapmış...
Bilkent in odtü den pek bi farkı da yok ama eğitim açısından.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: deserter35
Buradan çıkartacağımız sonuç: Bana 2010 YGS-LYS yolu gözüktü.
en güzel tercih bence.iyi hazırlanırsan kesinlikle pişman olmazsın.