Şimdi Ara

'Üniversite adı' çok önemli mi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendislikler için konuşuyorum. Üniversite adı, özgeçmişimizde "Lisans:" yerinde yazacak olan üniversite adı sizce önemli midir çok?

Boğaziçi ve ODTÜ'yü söylemiyorum bile. İTÜ ve YTÜ için sürekli piyasa mühendisi yetiştiren üniversiteler denilir. Sektörde çok rahat iş bulabilenlerden.

Bu sene pek istediğim gibi bir puan alamadım. Bu puanla bu yıl tercih yapabileceğim üniversitelerden birisi Osmangazi örneğin. Yanlış anlaşılmasın, kötülemiyorum, küçümsemiyorum, OGÜ de iyi bir üniversitedir.

Ancak benim söylediğim şey üniversitenin kendi kalitesi değil de, isim yapması. Özgeçmişimde lisans bölümünde OGÜ'nün yazması, işverenin gözünde bana İTÜ, YTÜ gibi rakiplerimin yanında ne kadar şans tanıyabilir? İşin bu kısmı biraz düşündürüyor beni.

"Kendini geliştirmek" diye bir tabir var. Bu nedir? Bir mühendis kendini nasıl geliştirebilir de piyasada iyi iş bulabilir mesela? Yüksek lisans ve ek yabancı dilleri de kattık, diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Temmuz 2009; 18:48:40 >

• evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_msc

evet

Kısa, öz, açık ve net diyorsun yani.
  • Ne yazık ki ülkemizde etiketçilik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: You and Me

Ne yazık ki ülkemizde etiketçilik var.

Maalesef.
  • Üniversite adı sadece ilk işte önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Üniversite adı sadece ilk işte önemlidir.

... diyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendini geliştirmek tabii ki üniversite adından daha önemlidir.
    Bende Osmnagazi de okuyorum memnunum eğitim falan iyi ama tabii ODTU, ITU vs ye göre ismi neredeyse yok gibi
    Ama makine klübüyle gittiğimiz fabrika vs gezilerinde bu konuyu şirket yönetimine de sormuştuk ve hiçbiri üniversite adına hiç önem vermediklerini söylemişti ne derece doğrudur bilmem ama mesela Arçelik gezisinde bunu bize söyleyen de Osmangazi üniversitesi mezunuydu

Kendini nasıl geliştirisin? Tabii ki öncelikli olarak çok iyi ingilizcenin yanında ikinci bir dil (hatta olabiliyorsa 3 ) bunun yanında şirket ve kariyer yönetim eğitimleri, iso 9001 sertifikaları, mesleğe göre gerekli bilgisayar programları (Başta Ofis uygulamaları ile Autocad 2d-3d, yanında Catia, Unigraphics, SolidWorks vs.).

Bunun yaınında bir konferansta Borusan yönetim kurulu başkanı konuşmuştu bizle, 800 kişi iş başvurusu yapmış bunlardan 200 tanesini ingilizce bilgisi yönünden elemiş kaldı 600. 3. dil ve program bilenleri ayırmış kaldı 200. Bunlar içinden de yüksek lisans yapanları ayırmış 50 kişi kalmış geriye. Bu 50 kişiyle de mülakat yapmış ve bunlar içinden de 'yetkinlikleri' en fazla olan 10 kişiyi işe almışlar. Üniversite adına da bakmamışlar bile. Yüksek lisans da çok önemli tabiii

• :)

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905memo1905

:)

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..

Vallahi ya. Çok merak ediyorum, bu ODTÜ, YTÜ, İTÜ, Boğaziçi mezunları kendilerini geliştirmek için diğerleri kadar çaba gösteriyor mudur?

• ODTÜ,İTÜ vb isim yapmış üniversitelerdeki kişiler isim altında ezilip kendilerine çalışma eğilimi sunuyorlar bilmeden.Bu nedenle bu üniversitelerden mezun olanların bir çoğu iş sahibi oluyor.Kendilerini istemeden geliştirip,psikolojik olarak geliştiriyorlar.Bu onların hayatlarına kolayca giriyor mu,hayır.Sonuç olarak onlarda çalışıyor,araştırıyor ve kendilerini geliştiriyorlar.Hangi üniversiteden mezun olursanız olun siz mezun olduğunuz bölümdeki işin ince noktalarını bilmiyorsanız sizi niye işe alsınlar ki ?Siz onlar için boşa zaman kaybı ve masraf demeksiniz.Ne kadar ekme o kadar köfte hesabı kabaca

(Not böyle dediysem de siz gideceğiniz üniversitenin ve bölümün olanaklarını araştırın ne gibi ödüller almışlar piyasaya ne kadar adam vermişler bakın.Gözünüz kapalı gitmeyin )

• quote:

Orijinalden alıntı: ilvatarr

Kendini geliştirmek tabii ki üniversite adından daha önemlidir.
    Bende Osmnagazi de okuyorum memnunum eğitim falan iyi ama tabii ODTU, ITU vs ye göre ismi neredeyse yok gibi
    Ama makine klübüyle gittiğimiz fabrika vs gezilerinde bu konuyu şirket yönetimine de sormuştuk ve hiçbiri üniversite adına hiç önem vermediklerini söylemişti ne derece doğrudur bilmem ama mesela Arçelik gezisinde bunu bize söyleyen de Osmangazi üniversitesi mezunuydu

Kendini nasıl geliştirisin? Tabii ki öncelikli olarak çok iyi ingilizcenin yanında ikinci bir dil (hatta olabiliyorsa 3 ) bunun yanında şirket ve kariyer yönetim eğitimleri, iso 9001 sertifikaları, mesleğe göre gerekli bilgisayar programları (Başta Ofis uygulamaları ile Autocad 2d-3d, yanında Catia, Unigraphics, SolidWorks vs.).

Bunun yaınında bir konferansta Borusan yönetim kurulu başkanı konuşmuştu bizle, 800 kişi iş başvurusu yapmış bunlardan 200 tanesini ingilizce bilgisi yönünden elemiş kaldı 600. 3. dil ve program bilenleri ayırmış kaldı 200. Bunlar içinden de yüksek lisans yapanları ayırmış 50 kişi kalmış geriye. Bu 50 kişiyle de mülakat yapmış ve bunlar içinden de 'yetkinlikleri' en fazla olan 10 kişiyi işe almışlar. Üniversite adına da bakmamışlar bile. Yüksek lisans da çok önemli tabiii

İnşallah firmaların çoğu Borusan gibi sırf lisans etiketine değil de kişisel gelişime, tecrübeye bakıyordur.

Kendini geliştirme kısmını anladım hocam, sağol.

• Ben işveren olsaydım hangi üniversite mezunu olduğuna değil istediğim şeyi yapabilecek mi diye bakardım.Onları bilemem tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

Ben işveren olsaydım hangi üniversite mezunu olduğuna değil istediğim şeyi yapabilecek mi diye bakardım.Onları bilemem tabii.

istediğin şeyi yapıp yapamayacağını nasıl anlayabilirsin?
    Ayrıca istediğin şeyi yapabilme oranı büyük üniversitelerde daha fazladır.

soruya cevap verecek olursa bence gayet önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-899B4D97F -- 21 Temmuz 2009; 15:34:21 >
  • Bence üniversite adına bakmamalısın, ODTÜ Makina mezunu tanıdığım zor iş buldu, sonra kendisini geliştirip biraz daha kalbur üstü maaşla çalışıyor şu an. ODTÜ Elektrik-Elektronik mezunu tanıdığım da Amerika'ya başvuru yaptı yüksek lisans için ama hiçbir başvurusu kabul edilmeyince Türkiye'de yüksek lisans yapıyor.

Ülkemiz şartları belliyken etikete de bakma derim. En etiketsiz okuldan iyi iş bulabileceğin, en prestijli okuldan işsiz kalabileceğin bir ülke burası.
  • ytü adayıyız bakalım ne olacak .
  • Bence değil.Bu konuda birçok örnek biliyorum.Tabi bizde marka önemli ama sonrasınıda getirmek gerekir.Mesela foruma bakınca "bu bölümlerden hangisi" diye konu açan arkadaşların çoğunun bahsettiği bölümler alakasız.Sırf ismi olsun diye davranıyorlar... Genel kanı bu yönde ama işini severek yaparsan nereden mezun olduğunun önemi kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Üniversite adı sadece ilk işte önemlidir.

kesinlikle katılıyorum zaten tecrübe olayını aştıktan sonra emin ol çok kıyıdaki okullar hariç çoğu üni.ler birbirine yakın oluyor.
  • Tv de programa çıkan rektörler,işverenler vs vs hepsinin dediği üniversite adının önemli olmadığıdır.İlk işte önemli olabilir ondan sonrasında üni. nin önemi kalmıyor tecrübeye bakıyorlar artık.

• Peki o "ilk iş" nasıl oluyor?

İş ilanlarına baktığımızda da işverenlerin hep tecrübeli eleman aradığını görüyoruz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.