Şimdi Ara

'Üniversite adı' çok önemli mi sizce? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

Orijinalden alıntı: 1905memo1905

:)

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..

Vallahi ya. Çok merak ediyorum, bu ODTÜ, YTÜ, İTÜ, Boğaziçi mezunları kendilerini geliştirmek için diğerleri kadar çaba gösteriyor mudur?

göstermiyorlar...göstertiliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

quote:

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..

Vallahi ya. Çok merak ediyorum, bu ODTÜ, YTÜ, İTÜ, Boğaziçi mezunları kendilerini geliştirmek için diğerleri kadar çaba gösteriyor mudur?

göstermiyorlar...göstertiliyorlar

'Üniversite adı' çok önemli mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2009; 20:40:48 >

• Piyasayı bilen biri olarak konuşuyorum.

Boğaziçi,İTÜ,YTÜ,ODTÜ'yü ve 2-3 özel üniversiteyi bir kenara ayıralım.Diğerleri arasında fark yok.

Yani işveren şöyle demez."Sen Pamukkale mezunusun,ben Ege'den,Dokuz Eylül'den adam alırım".

Bu,sadece başlarda geçerlidir.Yoksa,emin olun ki çok iyi üniversiteden mezun olmayıp da yüksek maaşla çalışan birsürü adam var.Öyle ki,yeri geliyor ODTÜ'lü adam emrinde oluyor.

Anlayacağınız,üniversite adı sadece başlarda geçerli.İşi bilen adam illa ki iyi yerlere geliyor.

Bölümüm olduğu için Makine mühendisliği ile ilgili bir şey söylemek istiyorum.Teknik üniversiteler hakkında fazla bir bilgim yok,diğerlerinde öğretilenler sadece mühendisliğe bir giriş.İş hayatı çok farklı.

Teknik üniversitenin de farkı,bazı derslerde ve hocaların kalitesinde oluyor.Yoksa emin olun ki,onun da verdiği eğitim tek başına yetersiz.

Olay,kişide bitiyor.

• Bir de o var değil mi?Boğaziçinden mezun olan adamla KTÜ den mezun olan adam aynı oranda gelişirlerse Boğaziçi sonuçta önde olur.Boşuna derece yapanlar oraya girmiyor.
  • quote:

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..

• quote:

ben o mana'da demedim yaw...arkadaşa cevap yazdım...oke..

ayrıca teşhir nie ediyon ulu orta

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Piyasayı bilen biri olarak konuşuyorum.

Boğaziçi,İTÜ,YTÜ,ODTÜ'yü ve 2-3 özel üniversiteyi bir kenara ayıralım.Diğerleri arasında fark yok.

Yani işveren şöyle demez."Sen Pamukkale mezunusun,ben Ege'den,Dokuz Eylül'den adam alırım".

Bu,sadece başlarda geçerlidir.Yoksa,emin olun ki çok iyi üniversiteden mezun olmayıp da yüksek maaşla çalışan birsürü adam var.Öyle ki,yeri geliyor ODTÜ'lü adam emrinde oluyor.

Anlayacağınız,üniversite adı sadece başlarda geçerli.İşi bilen adam illa ki iyi yerlere geliyor.

Bölümüm olduğu için Makine mühendisliği ile ilgili bir şey söylemek istiyorum.Teknik üniversiteler hakkında fazla bir bilgim yok,diğerlerinde öğretilenler sadece mühendisliğe bir giriş.İş hayatı çok farklı.

Teknik üniversitenin de farkı,bazı derslerde ve hocaların kalitesinde oluyor.Yoksa emin olun ki,onun da verdiği eğitim tek başına yetersiz.

Olay,kişide bitiyor.

arkdaşlar şaka maka önemli olan Üni'nin verdiği Misyon ve sunduğu Olanaklardır ...Kaç üniv. her labov.kullandırıyor..kaç tanesinin araştırma enst. var...Verilen konferanslar sosyal ağlar kişisel gelişiminizi arttırır...tam olarak eğitim de çok çok farklılık olmaz..olur mu olur tabi ama dediğim gibi diğer etkenler isim yaptırır insan.Sadece iyi yered okumak diploma verir aktif olmanız gerekiyor her konuda...dersleri mükemmel bitirmek yetmez nereden mezun olursan ol.

• quote:

Geliş babam geliş
    Pokemon muyuz biz pff..

normalde hoş karşılamam ciddi konulardaki sivrilmeleri ama bu cidden bizi anlatıyor

iyi bir üniversiteden mezun olmak bazende kaybettirir.beklenti artar ve karşılayamazsınız bu sefer x yerden mezun olmuş ama adam olamamış kategorisine girersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 23 Temmuz 2009; 2:39:24 >

• bence hiç bir önemi yok.o çok iyi denilen üniversitelerin de hiç bir nanesi yok.ülkedeki çoğu eğitim kurumunun seviyeleri 3 aşağı 5 yukarı aynı seviyede.sadece kafalardaki önyargı hiç bir zaman değişmiyor :D
  • elbetteki önemli mesela ben geçen sene kahramanmaraş sütçü imam ünisine gidecek puanım olmasına rağmen orasını hiç yazmayı düşünmedim çünkü isimden kaybediyor ünisi güzel olabilir ancak biri bana nerde okuyosun dediğinde sütçü imam demek zoruma giderdi.. nerdemi okuyorum ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. isimse KRALI
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.