Şimdi Ara

Universite Arkadaslarım..Sorun bende mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yıl uniye basladım (ankara uni).bunu demeden once lisedeki beni anlatayım sizlere.

lisede asosyal cekıngen kimseyle konusmayan biri tabir edeceginiz kisiydim.5lik bir arkadas grubum vardı cok samimilerdi bende aralarında bir kişi ile samımı oldugum ıcın mecbur bunlarlada arkadastım.Ama sonraları ben kendımı bu gruptan dıslanmıs hissettim sonra son sınıfa kadar bunların benle alaya etmesıne katlandım ezik bir tip oluverdım iyice içime kapandım.son sınıfta sınava hazırlandık unıyi kazandık.

Benım universite baslamadan oncekı yaz tatilinde hep kurdugum hayali anlatayım size
    yeni arkadaşlarım olucak
    hep beraber takılcaz
    ASLA DALGA GEÇİLMİCEM
    BENİ CİDDİYE ALICAKLAR
    falan filan..

Ya beyler size bişey itiraf etmeliyim ki ben bu hayallere o kadar inandım ki sırf bu özgüvenle uninin ilk ayı bir sürü kişiyle tanıstım hiç çekınmeden adeta özgüven patlaması yasadım.İşte sonunda hayalim gerçekleşti istedigim olmustu derken...

yavas yavas arkadaslarım bendekı sorunun farkına varmaya basladılar gibime geldi.yine gruplasmalar oldu ve ben o 6-7kısılık grupta kendimi tekrar o lisedeki halime dönmüs gibi hissetmeye basladım.

Yine ben dalga geçiliyor (az da olsa bunu hissediyorum)
    beni ciddeye almıyorlar

Unideki arkadaslarım benim psikolojimi alt üst etmeye basladı.ve yavas yavas asosyal olma yolundayım.çünkü ben fazla samimiyetden doğan dalga geçilmelere katlanamaz olur hala geldim.

ve arkadaşlarımdan uzaklasmaya basladım.onlarda bendeki bu uzaklasmayı farkettiler ve dışlamaya basladılar.

Dalga geçilme nedenim cok suskun olmam ve fazla samimiyet kuramamam.Sizce ne yapmalıyım ?

• Üniversitede gerçek arkadaş bulmak zordur,nerde nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmeyen yaratıklar dolu,insanlarla fazla samimi olma -merhaba -merhaba
    Sınav nasıl geçti vs dünkü maçı izledin mi ? bundan fazla ileriye gitmek sana birşey kazandırmaz.

İnsanlara bir kez yaralarını gösterdin mi sürekli dalga geçmeye yer ararlar,genelde bunları senden seviye olarak düşük aşağılık kompleksi yaşayan insanlar yapar.
    İnsanlara biraz yukardan bakıyormuş gibi yap sizden üstünüm siz kimsiniz modunda takıl,psikolojik olarak üstünlük kurmaya çalış
    Narsist ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTİ BUG -- 9 Ocak 2016; 22:24:59 >
  • ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    yorumun ıcın tesekkurler hocam.psikolojimi bozlamalarına ızın vermemem lazım.
    ben universitede ciddi bir arkadaşlık beklıyorum ama burası liseden beter cıktı.iyi kişilerde var içlerinde ama iyi dedigim insanlarında bunu yapması benı mahvediyor.
  • Gruplaşmalar her zaman her yerde olur. Bu konuda yapacak bir şey yok. Dalga konusuna gelirsek. Sınırlarını belli etmen lazımdı zamanında. Lise arkadaşlığı üni arkadaşlığından çok daha samimi ve doğaldır. Ünide genelde çıkarlar üzerinedir. Yine samimiyet kurulur ama en ufak olayda sıkıntıya girer ve bozulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rayto

yorumun ıcın tesekkurler hocam.psikolojimi bozlamalarına ızın vermemem lazım.
    ben universitede ciddi bir arkadaşlık beklıyorum ama burası liseden beter cıktı.iyi kişilerde var içlerinde ama iyi dedigim insanlarında bunu yapması benı mahvediyor.

Arkadaşlarını iyi seç,bende üniversitede öyle insanlarla karşılaştım,hala karşılaşıyorum...
    Yılışık yılışık konuşup,şaka yaptığını zanneden fındık beyinli insanlarla samimi olma,davul bile dengi dengine ağır sakin efendi,nerde nasıl konuşulacağını bilen,yol yordam görmüş,zeki insanlarla arkadaşlık kur.

Etrafına bir bak kimse kimsenin umrunda değil,çekinilecek pısırık durmanı gerektirecek hiçbirşey yok,ortamı bir incele şöyle üniversite ortamındakilerin çoğu(eğer özel üniversite değilse) şopardır ceplerini şöyle bir kurcala 20 tl den fazla para çıkmaz ama kendilerini herkesden üstün görürler.

Kimseye kendini ezdirme gerekirse tek gez ama dalga geçtirme kendinle,sana karşı lafla saldırıya geçtikleri zaman sende iğneleyici laflarla cevap ver.

Seni strese sıkıntıya sokacak insanlarla muhattap olma.

• Üniversitede çoğu arkadaşlık sadece okul arkadaşlığından ibaret. 1. sınıfta kanki olanlar sonraki seneler birbirlerinin yüzlerine bakmazlar. O yüzden öyle eğlence sosyallik dolu bir ortam beklemen hata olmuş. Onun dışında kendini sosyal ortamlarda biraz kastığını tahmin ediyorum daha kendin gibi davran ve rahat olmaya çalış. Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü çok fazla düşünürsen işin içinden çıkamazsın.
  • örnek vereyim birinin sana salak demesi ile salak olmuyorsun. Ayrıca o arkadaşlarından birinin senin salak olduğunu düşünmesi seni salak yapar mı? Çok önemli biri mi ki onun düşüncelerini önemsiyorsun? Sen kendini bil,o yeter.

Ağırlığını koymalısın ayrıca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • agırlımı koydugum zaman daha çok üstüme geliyorlar.küsmüyüz falan demeye baslıyorlar bende bozulmasınlar diye sorun yok diyorum.
  • Cok abartma dersine git evine gel bi hobi bul hayatini yasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam valla lise sonda kendimi biraz açmıştım.yani bütün çekingenligim gitmişti hatta karşi cins ile muhabbetti bayada ilerlettim.ünide de samimi kız arkadaslarım var fakat bunlar beni bu kızların ıcınde bile bazen gömüyorlar.önceki mesajımdada dedim ben bunlara belli ettigimde küsmüyüz falan diyorlar bende sorun yok diyorum.daha cok üstüme geliyorlar :s
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rayto

hocam valla lise sonda kendimi biraz açmıştım.yani bütün çekingenligim gitmişti hatta karşi cins ile muhabbetti bayada ilerlettim.ünide de samimi kız arkadaslarım var fakat bunlar beni bu kızların ıcınde bile bazen gömüyorlar.önceki mesajımdada dedim ben bunlara belli ettigimde küsmüyüz falan diyorlar bende sorun yok diyorum.daha cok üstüme geliyorlar :s

Sen galiba bu arkadaş grubuyla bayağı bir samimiyet kurmuşsun,
    Yavaş yavaş bu arkadaş grubundan uzaklaş pat diye kesme,örnek veriyorum seni telefonla aradıkları zaman işim var gelemem de soru sorduklarında kısa ve net cevaplar ver araya bir soğukluk girsin bir süre sonra da muhabbeti tamamiyle kes,bak tamamiyle diyorum -merhaba de geç,ortamını ve arkadaşlarını tanımadığım için garanti öneri veremiyorum ama genel anlamda böyle yapmalısın.

• lisede 4 yil boyunca 5 kisilik bi gruptuk herkes herkes dalga gecerdi eglenceliydi ( arkadaslarimla hala gorusuyorum sık bi sekilde) üniversitede lise kafasindan pek ayrilamamis insanlae yine grup oluşturmuş tipleri bile liseli hic bir agirliklari yok anca girgir samata yapiyolar. kendime göre arkadaslar buluyorum zamanla ( aslinda onlar buluyorlar) suanda unide konustugum birkac kisi var gayet ciddi insanlar yeri gelince tabiki guluyoruz

haklısın hocam olmadı karşıma alıp konusacagım bunları
  • Bir olayın açıklamasını anlamak için farklı ortamlarda denemek gerekli. Sosyal durumlar da böyle.
    Eğer bu işler sadece lisede olsa ordakiler sorunlu derdik.
    Ama farklı zamanlarda,farklı yerlerde,farklı insanlarla aynı sorunu yaşıyorsun bil ki sorun sende. Sorunun ne olduğunu bilemeyeceğim ama senle olduğunun farkına vararak başla bence. Ona göre yol haritanı çiz.
  • Sen kendini nasıl görürsen insanlarda seni öyle görür. Tam olarak bütün hatayı burada yapıyorsun. Diğerlerinden farklı değilsin sadece kendini soyutluyorsun. Yapma. Etrafındakilere fazla takılma.gruplaşma her zaman olur. Onlar sadece aynı ortamda vakit gecireceğin muhabbet edeceğin insanlar ötesini bulduğunda zaten birbirinizi bırakmazsınız. Bu kadar takılma bence

• Benim yaptığımı yap üniversitedekileri vakit geçirmek için kullan.
    Sürekli takıldığım 1 çocuk var, onun dışında konuşabildiğim kadar insanla konuşuyorum ki vakit geçsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.