Şimdi Ara

Üniversite bıraktım mimarlık için, acaba...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuya hemen gireyim, zira bayağı mühim bir konuda karar vermek için 4 günüm var.

Etiketi olan bir okulun sırf etiketi için fizik bölümünü seçmiştim, ve evet, geçen dönem dondurup tekrar girdim Öss'ye (veya LYS olsun)
    Bunu mimarlığa girmek için yaptım. -Yalnız sorum şu ki fiziğe girerken de fizikle ilgili belgeseller hoşuma gittiği için merakım olduğunu düşünmüştüm ve sonuç biraz hüsran oldu tabi. (Gerçi okulun etiketi kendimi öyle düşündürmeye zorlamış da olabilir tabi ama..) Şimdi de kendimden şüphe etmeye başladım "Acaba mimarlığı gerçekten seviyor muyum" diye.
    Binaları incelemeyi az çok seviyorum, çizim yapmayı seviyorum, çizim kursuna filan gitmişliğim var, hoşuma gitmeyen ürünleri veya mekanları "nasıl daha iyi olabilir" şeklinde kafamdan geliştirmeyi seviyorum. Şimdi bunlara güvenerek mimarlık yazmalı mıyım, veya "Şunu şöyle yapmıyorsan aman diyim mimarlıktan uzak dur" diyebileceğiniz kilit sorular var mı, bu birincisi.

İkincisi çizimi sevdiğim için mimarlık - end. ür. tasarımı - iç mimarlık arasında kaldım. Yalnız araştırınca mimarlığı tıp eğitimine, iç mimarlık ve en.tas'ı da tus sonrası bir bölüme benzetebilirim gibime geldi. Yani mimarlık eğitimi aldıktan sonra bunlardan birine yönelmek istersem bunu yapabilirim, ama mesela en.tas'ı seçersem sonradan mimarlık yapma şansım pek olmaz gibi... Ne düşünürüsünüz, bunların doğruluğu hakkında? (Yalnız lütfen iç mimarlarla mimarlar kavga etmesin, genelde bu konu açılınca az buçuk bir laf dalaşı oluyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermerkedi -- 1 Ağustos 2011; 17:17:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.