Şimdi Ara

Üniversite bölüm kararsızlığım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar malum sınavdan çıktık sonuçları bekliyoruz fakat ben temel olarak okumak istediğim şeyi bilsemde detaylarda boğuldum biraz açıkçası.Önce netlerimi yazayim TYT:101.25 AYT:71 OBP:90 şeklinde.Sizce sıralamam ne olur?İstedigim bölüm bilgisyar muhendisligi idi fakat itü gelmeyecek gibi.Bu durumda elektronik haberlesme muh kaliyor bana ona da ilgim var bu arada isteyerek okuyabilecegim bi bolum.Asil sormak istedigim forumda takip edip okuduguma gore kafamda bi siralama olusturdum ve buna gore tobb un %75 burslu olarak pc ya da ee muhendisligi gelebilir.Simdi hal boyleyken bu 3 bolum (elektronik haberlesme ee ve pc)ne gibi farklari var .İs bulma da ve maas konusunda ne gibi seyler fark eder.Yardimci olan herkese cok tesekkur ederim bu konuyu da cevapsiz birakmazsaniz cok memnun olurum😊(Bunun yaninda iki üniversite hakkinda bilgi de alabilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taslan30 -- 23 Haziran 2019; 12:24:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tebrikler
    Youtube da bununla alakalı oldukça video var
    Her bölümü yazıp nasıldır ne iş yapar gibi videoları izlemeni tavsiye ederim
    En çok bilgisayar olduğundan onu daha çok övüyorlardır
    Bölüm tanıtımları olur tercih dönemi onlara gidersin

Her bölümün araştırma konularına, çalışma alanlarına bak
    Bunu google a yazınca kolayca bulabilirsin
    Hayırlısı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence itu yaz itunun ortamı bile yeter

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam.Onlara bakiyorum zaten ama kimse yogurdum eksi demiyor maalesef.Bundan biraz kararsizligim bir de tip yaz muhendislik bos diyen aile efradi yuzunden😊

• quote:

Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

Bence itu yaz itunun ortamı bile yeter
    Bolume takilma mi diyorsun?☺Bi de turkcesini katarak soyluyorum en son 7800 ile almis ehm sence bana gelir mi?

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: AfroThePro123

Bu mesaj silindi.
    Tesekkurler hocam guzel video.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam siz malatyada mı yaşıyorsunuz

• İş bulma ve maaş kişinin kendisi ile alakalıdır. Bölümün etkisi olsa olsa ilk işe girişinizde ortaya çıkar. Lisans eğitimini bu kadar büyütmeyin. Bunun y.lisansı, doktorası var.

Hacettepe EE'den(lisans) sonra çok yüksek maaşla(y.lisans + doktora da var) Avrupa'da çalışan tanıdığım da var, ODTÜ bilgisayardan sonra Türkiye'de normal maaşla çalışan tanıdığım da. Sonuç olarak ne okuduğunuzdan çok nasıl okuduğunuz, ne konuda çalıştığınızdan çok nasıl çalıştığınız etkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aposteriorizm

hocam siz malatyada mı yaşıyorsunuz
    Evet.Tanisiyor muyuz yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

İş bulma ve maaş kişinin kendisi ile alakalıdır. Bölümün etkisi olsa olsa ilk işe girişinizde ortaya çıkar. Lisans eğitimini bu kadar büyütmeyin. Bunun y.lisansı, doktorası var.

Hacettepe EE'den(lisans) sonra çok yüksek maaşla(y.lisans + doktora da var) Avrupa'da çalışan tanıdığım da var, ODTÜ bilgisayardan sonra Türkiye'de normal maaşla çalışan tanıdığım da. Sonuç olarak ne okuduğunuzdan çok nasıl okuduğunuz, ne konuda çalıştığınızdan çok nasıl çalıştığınız etkili.
    Dogru bunu bende okumuastum umarim oyle de olur

• Bilgisayar okursan aç kalırsın kardeşim benden söylemesi . Birazdan piyasa ile ilgili buraya daha detaylı şeyler yazarım . Ama şunu bil . Türkiye’de çalışcam dersen kesinlikle bilgisayar okuma . Türkiye’de bu işin ekmeği maalesef ki yok

• Liseden arkadaşım osmangazi bilgisayar mezunu askere gidip geldi konuştuğumda iş yok diyordu. En sonunda asgari ücreti kabul edeceğim diyordu eskişehirde çalışmak için. Şirketler mühendise 3500-4000 tl vereceğine işe yarayacak kadar yazılım bilgisi olanları 2500e çalıştırıyor diyor. Bence e.e oku en azından elektronik kısımdan bilgili mezun olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justGlocia -- 24 Haziran 2019; 11:58:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taslan30

Bolume takilma mi diyorsun?☺Bi de turkcesini katarak soyluyorum en son 7800 ile almis ehm sence bana gelir mi?

Alıntıları Göster
    3-4 k gelir bu netlere hiç mi bakmadın internetten

• Şimdi kardeşim bilgisayar sektörü Türkiye’de çok çok gelişmiş bir sektör değil . En büyük işlerin döndüğü yer İstanbul . Tabi İstanbul da iyi paralar kazanabilirsin . Biraz şans ve çevre meselesi de işin içine giriyor ama genel e baktığımda Türkiye’de tüm sektörler olduğu gibi bilgisayar yazılım sektörleri de bitik durumda . Çoğu şirket zaten eleman çıkartıyor sürekli . Herkes bugün sıra bize mi geldi diye bakıyor . Şirketler bünyelerinde uzman ve uzun yıllardır bu işleri yapmış kişileri tutma derdinde artık . Şimdi ama 5 tane yeni mezun mühendisi alacağına bünyesinde 1 yada 2 Tanrı uzman bu işin kurdu olmuş mühendis tutuyor . Altına da orta maaşa çalışacak okul mezunu olmasına bile gerek olmayan yazılım ve donanım bilen elemanları veriyorlar . Ve böylece maliyeti düşürmüş oluyorlar .
    Şimdi bilgisayar mühendisinin imza yetkisi olmadığını da göz önünde bulundurursak şunu diyecem ben sana . Senden daha iyi yazılım donanım vs herşeyi bilen ama okumamış yada 2 yıllık bişi okumuş birini çok uygun maaşa çalıştırmak mı yoksa 4000 tl verip fazladan mühendis çalıştırmak mı ??? Şu seçimi kendin şirket sahibi olarak düşünerek bir yap bakalım . Artık Türkiye’de çoğu şirket ekonomik sıkıntılardan dolayı küçülmeye ve şirket bünyesindeki kişilerde aşırı derecede azalmaya gitmiş ken , çok iş olmayan bir sektör de okumak ne derece mantıklı kararı sana bırakıyorum . İnan bana ortam şu an böyle

Bu yazdıklarımın hepsi senin Türkiye’de çalışacağını varsayarak yazdığım şeyler .

Ama sen dersen ki ya ben yurt dışına çıkarım o ekonomik özgürlüğüm ve çevrem var . Dilim de kuvvetli . Ben bu işi yaparım diyorsan o zaman oku kardeşim . Avrupa da bilişim üzerine ne kadar yoğunlaşıldığını ve ne kadar geliştiğini burda anlatmama gerek yok zaten hepiniz az çok biliyorsunuz dur . Adamlar başka bir çağ da yaşıyorlar resmen bilişim üzerine .

Yani kardeşim demem o ki karar senin . Yazdıklarımı iyi düşün . Genç bi kardeşimsin yani ilerde zorluk çekeceğin bir şey okumanı istemem .

• Tercih yapmadan once mutlaka okulu gez sonra hayal kirikligi yasayabilirsin , puana gore de yapmaman onerim ne istiyorsan ona yonel

• tunahan aslansan ben de manadolu mezunuyum .d

• quote:

Orijinalden alıntı: Aposteriorizm

tunahan aslansan ben de manadolu mezunuyum .d
    Sen kimsin?:D Özelden yazabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.