Şimdi Ara

Üniversite Bölümü Karşılaştırmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Üniversite Bölümü Karşılaştırmaları

(En Son Oy Tarihi: 7.8.2024)
Giriş
  • Çankaya Bilgisayar Mühendisliği (Ankara-İngilizce)
    Bilkent CTIS (Ankara-İngilizce)
    Bahçeşehir Bilgisayar Mühendisliği ( İstanbul-İngilizce)
    Özyeğin Bilgisayar Mühendisliği (İstanbul-İngilizce)
    Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği(İstanbul-İngilizce)

Sizce hangisini tercih etmeli miyim?Son 15-20 gün kaldı.Nedenleriyle birlikte yazarsanız sevinirim.

Akademik ve Devlette çalışmayı düşünmüyorum.(Şehir için üniversite seçimi yapmayın lütfen.Hangisi daha iyi ise onu ankette seçerseniz memnun olurum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkaput212 -- 14 Haziran 2016; 4:15:28 >

• Ülkede bilgisayar mühendisliğinde TOP 10 yaparsan buradan sadece Özyeğin girer. Bilgisayar mühendisliği okuman yararına olur bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Ülkede bilgisayar mühendisliğinde TOP 10 yaparsan buradan sadece Özyeğin girer. Bilgisayar mühendisliği okuman yararına olur bu arada.

özyeğin en genç üniversite yukarıdakilerden
  • Üniversite değerlendirme kriterleriniz ne sizin? Ayrıca 8 senede okulun ivmesi ortada, bir 4-5 yıl sonra düzenli olarak isminin top 6 klasmanının yanlarında anılacağını düşünüyorum. Ayrıca yılıyla da doğru orantılı değil bu işler, bir Atılım, Başkent, Beykent, Çağ, Haliç, Maltepe, Okan, Çankaya gibi okullar 2000 öncesi kurulmuş okullar ve gayette "çöp" okullar. Devlet üniversitelerine kıyasla tercihi mantıksız okullar hatta.
  • quote:

Üniversite değerlendirme kriterleriniz ne sizin? Ayrıca 8 senede okulun ivmesi ortada, bir 4-5 yıl sonra düzenli olarak isminin top 6 klasmanının yanlarında anılacağını düşünüyorum. Ayrıca yılıyla da doğru orantılı değil bu işler, bir Atılım, Başkent, Beykent, Çağ, Haliç, Maltepe, Okan, Çankaya gibi okullar 2000 öncesi kurulmuş okullar ve gayette "çöp" okullar. Devlet üniversitelerine kıyasla tercihi mantıksız okullar hatta.

peki neden bilgisayar mühendisliği dediniz
  • Hocam bizde verilen bilgisayar mühendisliği eğitimi zaten çok yazılım ağırlıklı. Yazılım mühendisliğini açan okullar genelde reklam amaçlı açıyor, bakarsanız zaten en iyi okullarımızda yok bu bölüm. CTIS ise zaten 2-3 okulda var ve 300-400 binlere giden sıralamalarından tercih edilmemesi gerekildiği belli oluyor, mecbur kalmadıkça o ortamda bulunmamak lazım.
  • quote:

Hocam bizde verilen bilgisayar mühendisliği eğitimi zaten çok yazılım ağırlıklı. Yazılım mühendisliğini açan okullar genelde reklam amaçlı açıyor, bakarsanız zaten en iyi okullarımızda yok bu bölüm. CTIS ise zaten 2-3 okulda var ve 300-400 binlere giden sıralamalarından tercih edilmemesi gerekildiği belli oluyor, mecbur kalmadıkça o ortamda bulunmamak lazım.

o zaman mezunları gökten mi düşmüş adam facebookta ve microsoftta kıdemli yazılım mühendisi olarak görev alıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite bölüm önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam bizde verilen bilgisayar mühendisliği eğitimi zaten çok yazılım ağırlıklı. Yazılım mühendisliğini açan okullar genelde reklam amaçlı açıyor, bakarsanız zaten en iyi okullarımızda yok bu bölüm. CTIS ise zaten 2-3 okulda var ve 300-400 binlere giden sıralamalarından tercih edilmemesi gerekildiği belli oluyor, mecbur kalmadıkça o ortamda bulunmamak lazım.

bu arada siz ne okuyorsunuz onu soramadım
  • Linkedinde baktım da 550 mezununda 5 microsoft 2 facebook'ta çalışan adam var onlardan mı bahsettin hocam Ayrıca şunu da eklemek gerekir, üniversite sınavı meslekteki başarıyı birebir yansıtmaz tabi ki. Küçük yaştan beri yazılımla ilgilenip sınavda iyi bir başarı sağlayamayıp oraya giden adamlar var, öyle tipler nereye gitse yürür zaten. Fakat geçmişte öyle bir birikiminiz yoksa üniversitede alacağınız eğitim önemlidir bu durumda da iyi okulda bilgisayar mühendisliği her türlü mantıklı olandır.

Ben de tercih yapıcam bu arada fakat çok araştırdım.3 yıldır yazmayı düşündüğüm bütün okulları gezdim, mezunlarla ve forumdaki öğrencilerle çok fazla konuşmuşluğum oldu.
  • quote:

Linkedinde baktım da 550 mezununda 5 microsoft 2 facebook'ta çalışan adam var onlardan mı bahsettin hocam Ayrıca şunu da eklemek gerekir, üniversite sınavı meslekteki başarıyı birebir yansıtmaz tabi ki. Küçük yaştan beri yazılımla ilgilenip sınavda iyi bir başarı sağlayamayıp oraya giden adamlar var, öyle tipler nereye gitse yürür zaten. Fakat geçmişte öyle bir birikiminiz yoksa üniversitede alacağınız eğitim önemlidir bu durumda da iyi okulda bilgisayar mühendisliği her türlü mantıklı olandır.

Ben de tercih yapıcam bu arada fakat çok araştırdım.3 yıldır yazmayı düşündüğüm bütün okulları gezdim, mezunlarla ve forumdaki öğrencilerle çok fazla konuşmuşluğum oldu.

özyeğinde o da yok.bölümünde demiyorum özyeğinde yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.