Şimdi Ara

Üniversite'de Aylık Ne Kadar Harcıyorsunuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim zamanımda en fazla 200 lira harcıyodum.
  • Kyk kredisi alıyorum ve bir şirketten 150 lira burs alıyorum. Kyk yurdundada kalıyorum zonguldakta okuyorum kyk parasını düşersem elimde net 250 kalıyor ailemden bugüne kadar 5 kuruş istemedim nefret ediyorum paralarını istemeye.. 3-4 gün yemek alcak param olmaz yurtta çıkan 1 öğün yemekle geçinirdim az param var açda kalıyorum arada yinede şükür Allah'a hiç isyan etmedim bugüne kadar.. Allah öğrencilerin yardımcısı olsun inşallah ne diyim başka.
  • 240 lira sigara + 280 lira kira fatura vb. 130 lirada yemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • charisma10 C kullanıcısına yanıt
    Evet tum öğünler dişaridan

• 3500-4000 tl civari. Yurt disi oldugu icin dolarin yuksek olmasi etkiliyor. Kirayi saymiyorsak 1500-2000 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baronious -- 22 Temmuz 2015; 21:21:32 >
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    Normal o zmn

• Kredi 330 lira yetiyor Allaha şükür hatta biriktirebiliyorum bile.

not: ciddiyim.
  • 500-600 aile yani

• evde de tek kalıyom 430tl kira
    50 fatura
    60 yol
    400 yemek (2 günde bir dışarda yerim)
    bunlar değişmeyen

hafta sonu eğlenmeye gidersem 100-200 extra

yurta mı geçsem napsam millete bak benim yemek param kadar geçiniyor ...
  • Evde kalarak ayda 700 e bitirdim okulu. İşin gerçeklerine gelirsek evde yemek işi hayal biraz. İlk bir kaç ay yemek yapılır sonrası dışarıya muhtaç. Evde yemek yapanlar çok nadir olur. Hayırlı olsun bu arada

Eve verdiğim 250
    Ulaşım 50
    Fotokopi vs. 30
    Gerisi dışarda yediğim ve birazda eğlence. Sigara alkol vs yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF0AFFF38 -- 22 Temmuz 2015; 22:51:07 >
  • Eve çıkma en güzeli devlet yurdu. Para biriktir
  • Kardeş ben ankarada 6 sene önce 750-800 arası harcardim.. 180 TL öğrenim kredisi 600 de babam gönderirdi.. 3 kişi kalirdik kira 800 tlydi..

• Istanbuldayım
    Ayda nereden baksan 900 tl geliyor ailemle kaliyorum.

Ayda:77tl akbil gidiyor ,80 tl spora gidiyorum o var günde 15-20 tl yemek parasi oluyor. Kalani gezmede falan harciyorum,

Hocalarin dedigi hicbir kitabi almadigim icin kitap masrafim yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelbirhikaye -- 22 Temmuz 2015; 23:15:36 >
  • 375 yurt yemek elektirik vs hersey dahil işte 330 tl de bana yetiyordu arada internetten para kazandım babam 100 attı falan öyle ama şehre göre değişir benim dışarı yaşamım ve sosyal hayatım yoktur

Şimdi yurt dayım yaz okullu yemek yok kendim ocakta yapıyorum spora yazılım 80 tl bide sağlam yemek lazım ayda sadece 300 lira yemeye gidecek mesela sana bağlı anlayacağın

• Ben de evimde kaliyorum.Oglenleri unide yiyorum.Otobus falan derken

2x22 yemek

2x22 yol

Ivir zivir desen aylik 300 giderim var.
    Sigara icki kullanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

K.K.T.C'de okuyorum aylık en az 3000 tl harciyordum. Bu yıl masraf ne olacak bilmiyorum evde kalacam bu yil. Artadabilir azaladabilor
    Arkadaşa hak veriyorum. Ben de tercihlerde kıbrısta tıp yazacaktım tam burslu. Ancak yeme içme barınma ihtiyaçları bile aşırı pahalıymış. Yani sizin 700tllik aylık harcamanız orda 2000-2500e geliyor olabilir.
  • Ağa İstanbul gibi yerdeysen hiçbirşey yapmadan sırf harçlık olarak 750 lira gider kimi yerde 500 gider kimi yerde 1000 gider. Fakat bu dönem birdaha gelmeyeceğini için ve hayatı öğreneceğin asıl dönem bu olduğu için yeri gelince harcayacaksın yeri geldiğinde aç kalacaksın yeri geldiğinde paran sana bile yetmeyeceği halde dostlarına borç vereceksin. Önemli olan ne kadar harcamış olman değil insan uyumlu bir varlık bir şekilde ayakta duracaksın önemli olan hata yapsan bile ders almayı bilmek umarım herşey istediğin gibi olur.

• Mono87 kullanıcısına yanıt
    Hocam yine sen bilirsin de 1500tl gelirin olacaksa ailede özel bir durum yoksa kyk alma derim. Gereksiz olur yani.
  • beginyou kullanıcısına yanıt
    Çok boş bir laf. Aylık masrafım yaklaşık o kadar. Tıp fakültesi okuyorum canla başla.
  • Benim okulla ev aynı şehirdeydi günde 3.5 lira yol parası okulda yersem de 2 lira yemek parası verirdim max. harcamam ayda 150 liraydı ekler dışında. 300 kyk kredisi 400 de çalışarak kazandığım vardı aylık 700 ün hemen hepsi gidiyordu ne içki ne sigara var üstelik. Sosyal biriyimdir ama öyle çok gezip tozmam daha çok internetten alışveriş ve gitarım için harcadım. Herneyse uzun lafın kısası para biriktirmek yalan ne gelirse o kadarı gidiyor. Boşverin harcayın kaç kere gideceksiniz üniversiteye bende sözde ayda kalan 550 nin 400 unu surekli kenara koyacaktim da 4 yilda birikim yapacaktim hep yalan oldu ayrıca alkol ve/veya sigara kullanan arkadaşların +1000 olması çok doğal hele de kira veriyorlarsa

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.