Şimdi Ara

Üniversite'de Aylık Ne Kadar Harcıyorsunuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3000 tl harciyorum deme bana..3000 tl istanbulda harcayamazsin o kadar..2-3 ayda bir tel degistiriyosan baska..kiz arkadasin varsa belki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene başlıycam yıldız tekniğe başlıycam aileden 1500tl gelicek kykdan 330 tl alırım. Yurt ve akbil masrafını da ayrıca ailem karşılar totalde1900 tl bana harcama için kalıcak kemiksiz.sizce yeter mi istanbulda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 22 Temmuz 2015; 18:35:16 >
  • Ailemin yanında ankarada kalıcam 400 alsam babamdan kykdan da 330 730 olur yola günlük 5 gitse okulun yemekhanesinden de günlük 10 lira yesem 400 lira civarı para kalır bana aylık onla da yaz okuluna kalırsam onu oderim kalmazsam babalar gibi tatilimi yaparım 2000 lira civarı para biriktirebilirsem yıl sonuna kadar benden iyisi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

Bu sene başlıycam yıldız tekniğe başlıycam aileden 1500tl gelicek kykdan 330 tl alırım. Yurt ve akbil masrafını da ayrıca ailem karşılar totalde1900 tl bana harcama için kalıcal kemiksiz.sizce yeter mi istanbulda?

Millet o parayla ev geçindiriyor hocam. O para ile krallar gibi yaşarsın
  • adamlara gençliği yaşamak diye içki içmeyi öğretmişler kafalar kafalar
  • Marastayim

130 yurt

130 yol

Haftada 1,2 gun disari cikariz arkadaslarla (bowling,sinema,yemek) 250 lira

İckiye falan aylik 100 lira

Rahat aylik 600 700 gidiyor ama sadece 330 lira ile gecinen arkadaslarim var

• Icki icmeyi cool sananlar toplanmis yine..aylik 400 rahat yetiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: FURY.

quote:

Orijinalden alıntı: misterozsilit

2000 bini buluyor izmirdeyim

2000 bin

ahhahah la böyle yazım hataları yapanlar üniversite okuyor bu ülkede güleriz ağlanacak halimize
  • Ankaradayım akrabamda kalıyorum

100 tl ulaşım
    150 tl haftada 1-2 arkadaşlarla yemek sinema
    50 tl kırtasiye masrafı
    50 tl okul yemekhanesi
    100 tl pideci pizzacı vs
    50 tl giyim
    90 tl internet (Turkcell)

• quote:

Orijinalden alıntı: Archuduke

quote:

Orijinalden alıntı: Mono87

Bu sene başlıycam yıldız tekniğe başlıycam aileden 1500tl gelicek kykdan 330 tl alırım. Yurt ve akbil masrafını da ayrıca ailem karşılar totalde1900 tl bana harcama için kalıcal kemiksiz.sizce yeter mi istanbulda?

Millet o parayla ev geçindiriyor hocam. O para ile krallar gibi yaşarsın

Haklısın dostum

• Bir de ben cevap veriyim

Elime 660 TL para geçiyor

70 TL internet 40 TL telefon kaldı 550

30 TL taksitlerime verdim önceden daha fazlaydı onlar bitti neyseki

Kaldı 520 20 tl saç kesim kaldı 500

100 TL yol kaldı 400

Geriye kalanlar ailenin bir ihtiyacı olursa alma, kendim dışardan yemek söyleme vb. şeylere gidiyor

Geriye biriktirmelik 100 TL civarı kalıyor

NOT: Aile ile yaşıyorum ve bu uzun zamandır böyle değildi. Taksitleri ödüyordum full önceden.
  • Nasıl bir hayat yaşadığına bağlı. Sap gibi hayat yaşarsan 500 TL fazla bile gelebilir, adam gibi hayat yaşayacaksan 1,000 TL garanti cebinde olacak. Forumdaki gençlerin çoğunluğu asosyal olduğu için bu paralar millete abartı geliyor ama değil, gerçek hayatta çok rahat harcanıyor. Hele İstanbul gibi şehirler için 2,000 TL normal sayılır.
  • haftada 2 gün dışarıdayım, ulaşım için araba kullanıyorum aylık 1 depo benzin yetiyor. (50lt) yemeğimi dışarıda yiyorum çoğu zaman ve haftada 6-7 tane 50cl'lik bira alıyorum (grolsh 7,5tl) bütün bunlar için aylık 575tl yetiyor.

not: ailem ile yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 22 Temmuz 2015; 19:30:52 >
  • charisma10 C kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs'ta yaşıyorum dostum kız arkadaşim da var.

• Hangi sehir olduguna ve kac kisi ciktigina gore degisir.

Mesela Izmir icin : Okula yakin , fazla merkezi yerde olmayan ama site icinde , guzel temiz kombili 3+1 ev = 1000 lira kira + 70-80 lira aidat
    Dogal gaz , su , elektirik , internet = yazin 200 kisin 350-400
    Yemesi icmesi kisi basina aylik 30-40 lira verirseniz erzak icin

yani ozetle 4 kisi kalirsan ev icin : 300-400 arasi

bunun haricinde hafta ici gunluk ogle yemegi , ulasim , cay kahve icinde 20 lira = yaklasik aylik 400 de o etti.

arada haftasonu eglenmek istersen sinema yemek gezme tozma iki gunluk 50-70 arasi gider .

Yani alisveris, kitap , telefon vb. masraflar haric 750- 850 arasi gider diye dusunuyorum . Yani istersen tutumlu olup masrafi azaltirsin , istersen daha cok aktivite yapip masrafi artirirsin. Sadece kafanda bir fikir olsun .

Hayirli olsun. Sehir neresi ve kac kisi kalacaksin?

• Içkim sigaram yok demeyin bu sene başlarsınız . Biracı olursan ucuza getirebilirsin aylık 800 850 arası gider .

• 1000 civarı

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    3000 harciyorum diyosun?hergun disarda mi yiyosun?

• Kavil kullanıcısına yanıt
    en parayı kısaca anlatsana hocam güvenilirmidir nasıldır bende üniversiteye bu sene başlayacağım babam 1500 gönderir yurt çıkarsa yarısına yakınını harcamam değerlendirmek lazım 2.sınıfta çalışmaya başlıcvam zaten üniversite sonunda güzel bir para biriktirmek istiyorum açıkcası
  • Ortalama bir rakam olarak 800 yeter.
    Ama kişiden kişiye değişir bu, hayat tarzına göre. O bar benim bu bar senin diye gezersen, araban varsa, devamlı dışardan yersen, kız arkadaşın varsa en az 3000 gider, bak en az.

Ben 2000 lira harcıyordum ayda, öyle sosyal bir hayatımda yoktu, zaten araba her ay 500 yiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.